Murphy, ge dig av och ta din förbannade lag med dig...

Jag blir tooookig!

Börjar som sagt få snurr på CV-biten, sitter och filar på en spontanansökan till ett företag jag vet ska etablera nytt i Stockholm och hittar lite intressanta saker på Platsbanken - då ballar naturligtvis burken ur igen!

Det börjar med att min nya stora fina sata-disk fick den där okänd fil-ikonen av Windows och när jag klickade på den kom det nån varningsruta om att "detta är inte en fil" eller nåt sånt.
Efter en stund kraschade XP genom att skärmen slocknade och Winamp tystnade, så det blev reset såklart. Vid omstarten vevade checkdisc igång och skulle inkonsekvenskontrollera diskar så det fick den väl göra.

Men den har fortsatt krascha - fullständigt random!
Samma visa hela tiden, skärmen får ingen signal (den skiftar mellan analog och digital ett par gånger innan den stänger av sig) och musiken tystnar. Ett par gånger har musen strejkat först, pekaren går bara att flytta horisontellt - då är det bara att hålla i hatten, för då kommer kraschen inom ett par sekunder...

Har lagt ut en fråga på wF tillsammans med en minidump som skapades vid en av krascherna, men det pekar ut grafiken som problem. Jag uppdaterade drivarna, men det small i alla fall efter ett tag.

Jag fattar ingenting, men jag vågar inte köra några mer krävande program för då dyker väl fanskapet igen...

Till min fasa insåg jag i samma veva att när jag formatterade innan jul glömde jag bort antivirus (hur jag nu lyckades med det) så nu har jag Kaspersky att svepa rent. Än så länge har den bara hittat småtjafs i sedan länge backupade och bortglömda filer, dvs inte på nåt mer känsligt ställe i systemet, men "tack vare" de återkommande krascherna har den inte lyckats svepa alla diskar än. :-/


Om tankar kunde döda skulle fanskapet med elgitarren ovanpå vara en rykande hög just nu - sänk den där jävla förstärkaren eller använda hörlurar för helvete!


Det var skitkallt i går morse - gissa om batteriet orkade veva runt startmotorn tillräckligt mycket för att motorn skulle gå igång? Ånej, jag kom för sent till jobbet efter att ha tvingats kasta mig på bussen...
Idag tröttnade jag på det dåliga batteriet, gick bort till Biltema efter jobbet och investerade i ett nytt. Tänk vad folk tittar konstigt på en när man åker buss med ett bilbatteri. De måste vara avundsjuka eller nåt. :-]

Står och sopar rent passagerardörren för att krångla mig in (förardörrens mekanism har kärvat ett tag och nu frös det - fast själva låset funkar...) när en dam kommer fram och undrar, eftersom jag ser ut att vara en händig typ, om jag kunde hjälpa henne med hennes dotters bil? Tja, man är ju riddare...
Efter att ha hjälpt henne (naturligtvis gick det bra) krånglade jag mig in för att öppna motorhuven. Tja, man kan ju alltid testa eller hur? Ut med choke, i med nyckel och njä-njä-vroooom!

Hoppsan, hur gick det där till?

Alltid nåt bra som har hänt, haha...


Förresten måste jag ta en bild på vår eminenta snöplog på jobbet. De som sköter snöröjningen hos oss, dvs hyresvärden har anlitat en firma osv, är inte alltid så kvicka på att dyka upp, speciellt inte om det snöar som fan under dagen - så vi byggde en egen! :-D
Ska försöka komma ihåg det i morron!


Agerade datakonsult åt syrran och svågern i veckan dessutom. Deras laptop har lämnat in helt så de surfade Blocket efter en begagnad och ringde mig samtidigt. Long story short: vad de tänkte lägga på en begagnad räckte till en sprojlans ny istället...
Dessutom var syrrans krav att den skulle ha trådlöst nätverk "så jag kan sitta i soffan och surfa på Familjeliv när Alex leker på golvet"... Haha, jag har en cool lillasyster!

Så samtidigt skaffade de en router som fick omdömet:
"Den ser ut som en Stormtrooper!"

Men att få den att fungera tillsammans med modemet och Glocalnet var en jävla mardröm... Hur jag än letade hittade jag inte nån information alls på Glocalnets värdelösa jävla hemsida om vilka inställningar man skulle ha. Inte ens om de hade fast eller dynamiskt ip... Men pdf-filer härifrån och till evigheten hade dom - med "information" som inte stämde med verkligheten heller.
Informationen de skickar med abonnemanget var bara skräp, fabriksinställt modem (i princip en simpel router) och en installations-cd som installerade nätverksinställningarna rakt av - men att ta reda på vad var ju lögn i helvete...

Men idag ringde hon och sa att det funkar! Vid samtal nummer två till Glocalnet fick hon inte en arrogant skitstövel i örat, utan en hjälpsam figur som fattade vad hon ville veta. :)


Haha, fick just en länk på IRC... Parental advisory! ;-)

Men nu ska det sovas...

Ännu en lördagkväll

Det blev lite vingligt igår får jag erkänna.

Det började med att jag strosade runt på Coop häromdan (alltid trevligt med lite omväxling från Maxi, där går man bara sina upptrampade stigar hela tiden) och hittade råsocker i en hylla. Genast kom tankarna på att veva ihop en Kaprinja hemmavid.
Rom finns hemma, is och iskross finns hemma, lime finns i grönsaksdisken... Hmm...

Så råsockret hamnade i korgen! Men däremot var det jävligare att hitta en muddler - letade runt på hela A6 i fredags men kammade noll överallt. Claes i Sjön var jag säker på, men där hade de enligt personalen försvunnit när nya katalogen kom och på Ikea fanns det för all del en, men bara som en del av ett helt set med andra grejor jag redan har...

Alltså blev det en Timellvariant på det hela, handtaget på mitt knivbryne gick utmärkt!

Men jag upptäckte den hårda vägen att mina whiskyglas är rätt stora, jävlar vad kompetent den blev, haha...


På Akademien var det rätt gott om folk och lite nyheter upptäckte man direkt - blackjack-bordet stod på övervåningen! Helt klart en vettig förändring, det är lite väl livat på nedervåningen.

Det stora målet med kvällen var att förhöra sig om hur det går med reseplanerandet till Halmstad, så jag förhörde Stardust på den punkten. Trevligt nog har de koll på läget, det blir INTE Havsörnsbuss (de har tydligen lärt sig läxan), Akademien kommer ha jouröppet innan vi åker och resan går via Borås för att plocka upp lite förtappade själar där också.

Men när jag berättade om våra klassiska tågresor till Hjärtslaget förr om åren med piloter som tutar, sånghäften, gruppfoton i Vaggeryd och allt annat traditionellt - då åkte jag på att fixa sångbladet vill jag minnas...
Jaja, det går ju snabbt att slänga ihop det i Quark XPress och exportera till pdf - jag lär ju inte skriva ut det själv. ;)

Naturligtvis kommer det se ut som vanligt, ni som vet, ni vet. :-D


Just nu pågår förresten det där partajet jag tackade nej till och nä, samvetet har inte tystnat än. Men ändå sitter jag här hemma.
Igår tyckte folk att jag skulle komma på en inflyttningsfest hos två 007'or, men det blev inget av med det heller. Kan ju inte säga att jag känner dom så vidare värst mycket även om det finns en del att titta på bland damerna i det där gänget... ;)

Men den avgörande faktorn till min självvalda ensamhet var mitt cv-projekt - jag måste bli klar med det!
Fast det går framåt, nu börjar jag bli nöjd med utseendet, så nu är det duplicera sidor, länka upp dom och ösa in text som gäller. Fast med en välbehövlig översyn naturligtvis, det behövs uppdateras här och var...


Playlisten i Winamp fortsätter att överraska förresten. Nyss var det en Ledin-låt på engelska (!) från nån samlingsplatta, innan dess nån bisarr julvisa som hette Grandma Got Run Over By A Reindeer... Men nu är det Gold med Spandau Ballet!

Aaah, ljuva 80-tal... :-D

/redigering
Haha, precis när jag tryckte på Spara & Publicera bytte Winamp spår - nu är det Johann Sebastian Bach - Brandeburg Concerto No. 2 in F...

Stora förändringar!

Tidigare svor jag så det osade över IE och dess förmåga att ställa till det för en stackars html-knåpare. Efter lite googlande har jag kastat om helt och börjat dona med ett (för mig) helt nytt sätt att bygga upp en sida.

Ut tables, hej css!

Visst har jag använt css tidigare för att styra utseendet på sidorna såsom textstorlek, font osv, men nu blir det div för hela slanten! Totalt annorlunda mot tables, inte helt enkelt att få kläm på, men jävlar vad kraftfullt det är!

Så nu sitter jag och petar mig igenom en massa tutorials och har så gjort varenda kväll hela veckan sen jag började titta på det här i måndags. Men jag är stressad eftersom jag vill få det klart, ska ju bygga om min CV-sida till något snyggare än det apfula som ligger ute nu och innan det är klart drar jag mig för att söka några jobb - jag hänvisar ju till nätet i ansökningarna...
Men skam den som ger sig!


Mera förändringar fast på ett annat och kortare sätt: om några veckor ska jag till K-Rauta i Norrköping och jobba häcken av mig en vecka. De bygger om sin butik och behöver hjälp med detta eftersom de har öppet under ombyggnationen. Plocka ner alla varor från spjut och hyllor, plocka ner hela skeppet, bygga upp ett nytt skepp, upp med hyllor och spjut igen och upp med varorna. Vi hade ett gäng iväg innan jul, några är iväg den här veckan och snart ska en annan iväg!
Det ska bli kul som fan, även om det innebär låååånga dagar - något vi känner igen från etableringen, haha...


Tackade förresten nej till en grej nyss vilket inte var det lättaste. Samvetet hävdar högljutt att jag verkligen borde gå dit, men att få se två lyckliga personer där..? Njaää, jag är nog inte riktigt redo för det än - även om jag anser mig vara över och förbi den biten.
Visst vore det kul att träffa en massa kul folk som kommer vara där, men ändå känns det ... inte riktigt som att jag vill.
Men varför känner jag mig som en sån skitstövel för då?


Så det blev Mona Sahlin. Jaha, blir det statssubventioner på Toblerone nu då?
Nä, jag har inte "tagit henne till nåder" sen det shoppades blöjor på skattebetalarnas bekostnad. Främst beroende på att hon snabbt var tillbaka i toppen som statsråd och hela baletten.
Men i samma veva som Mona schavotterade i medierna uppdagades det att Mats Hulth, finansborgarråd i Stockholm, också viftat lite mycket med kortet - men vad gör han idag? Han är VD för SHR, Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare.

Hon togs till nåder, han sparkades lite åt sidan till en ofarlig VD-post.
Har det månne något att göra med att hon redan då var "utsedd" och såklart skulle få en chans till?

Som politiker har jag ingen aning om vad hon står för, hon har varit statsråd de senaste åren, men har hon fått något gjort överhuvudtaget?


Fick höra idag av farsan att avgassystemet är rostfritt. Hm.


Dagens låttips:
Jag fick ett ryck och laddade varenda mp3 jag har in i Winamps playlist, körde en randomize, stängde playlisten och tryckte på play. Ett par tusen låtar av jävligt blandad karaktär kan jag lova...
Men ibland dyker det upp låtar man inte hört på evigheter eller bara reagerar lite oväntat till. Idag var det George Michael jag hoppade till inför. I Can't Make You Love Me är huuur bra som helst...

'Cause I can't make you love me if you don't
I'll close my eyes, then I won't see
The love you don't feel when you're holding me
Morning will come and I'll do what's right
Just give me til then to give up this fight
And I will give up this fight

'Cause I can't make you love me if you don't
You can't make your heart feel something that it won't
Here in the dark in these final hours
I will lay down my heart
And I feel the power
But you won't, no you won't
'Cause I can't make you love me if you don't

Hoppsan.

Ibland fastnar man framför de mest underliga saker, idag har jag suttit och glott på Kunskapskanalen!

Det handlade nämligen om en grej som nog kan bli något stort!

Det är ganska dyrt och kommer antagligen bara bli dyrare, första gången man använder det är det extremt få som uppskattar det, det innehåller gifter man inte ens vet hur man mäter, det orsakar alla möjliga sorters sjukdomar, 50% av alla som använder det regelbundet (och det kommer man göra eftersom det är högeligen beroendeframkallande) kommer dö i förtid och utslaget på alla användare dör de i genomsnitt 10 år i förtid.

Låter det lockande? Knappast va?

Ändå finns det folk som röker...

Tänk efter lite, finns det nåt mer utbota dumt än att lägga pengar på att lukta illa, få hemska sjukdomar (fråga vilken KOL-patient som helst) och dö för tidigt?

Visst, jag har inget emot en cigarr på nyår, men det är en milsvid skillnad mot att dra upp en giftpinne x antal gånger om dagen därför att man är "sugen"...


Av alla dumma påhitt...


Nästa vecka ska vi prata om kaffe! ;-)

Så fel det blev

Idrottsgalan rullar på dumburken och det är ju som vanligt, mycket rysningar över underbara flashbacks (fan, när Björn Lind hoppstakar sig förbi på upploppet...) och garv åt komikerna...

Men de såg fan lite snävt i nomineringarna tycker jag...

Årets ledare/tränare                 
Bengt-Åke Gustafsson, ishockey       
Övriga nominerade:                   
Thomas Engdahl, friidrott            
Lars Lagerbäck, fotboll              
Ola Rawald, skidor (sprint)


Visst, inte kattskit någon av dom, men ändå - hur svårt är det att få de bästa, creme de la creme, att ta hem nåt stort? Ja, jag vet, det är tillspetsat igen, men vafan - lite perspektiv behövs!

Kalla mig färgad, men jag hävdar att ett tränarpar som tar upp ett lag till högsta divisionen och samma år är en poäng, ett enda mindre gjort mål från att ta hem SM-guldet i en stenhård och jämn serie - de förtjänar verkligen en utnämning som Årets Tränare!

Ja, Rikard Norling och Nebosja Novakovic skulle varit ett par givna kandidater om juryn räknat in den sportsliga aspekten istället för nån slags folklighet som verkar ha varit måttstocken här. I övrigt verkar det bara vara landslag rakt igenom - är det månne grejen med allt? Jag vet inte...

Skit samma, nu ska jag sova!


(förresten var curligtjejernas sistasten i OS helt klart prestationen, även om damkronorna inte var långt efter...)

Vinst varje gång!

Nu är det så här va, när vi körde TP nere på fikakvällarna på Akademien vann Tessan och jag rubbet, vi var bäst, vi var oslagbara, vi vann alltid... Såklart!

Vi slutade spela TP efter ett tag, jag har egentligen aldrig begripit varför..?

Idag var det speldags igen, "Så det kan låta" tror jag det hette, en hemmavariant av Så ska det låta naturligtvis. Oh yes, jag och Tessan hamnade i samma lag igen även fast det inte var planerat och vi fick Asp med oss också.
Det såg förvisso mörkt ut ett tag och trots att den kvinnliga delen av laget hade vissa konstiga uppfattningar om hur ett vinglas egentligen ser ut tog vi givetvis hem alltihop!

Shit vad vi är bra!


Dags för en ny jobbavecka igen, varför går helgerna så förbannat fort för?

Man kan aldrig vara säker

Tog det lugnt igår och tillbringade kvällen i tvsoffan, hittade en kul dokumentär om arbetet kring att sätta upp en revy på SVT. Peter Falck i huvudrollen som närkingen Hjalmar är hur kul som helst! :D

Vaknade utsövd och glad vid halv elva och nu jävlar ska här städas i rövarkulan och skräp köras till sortergården!

Men precis när jag käkat nånting liknande en frukost ringer morsan och det var ju lite tidigt för söndagssamtalet?

Det visar sig att i fredags testade farsan på skoj en kollegas sån där sockermätarapparat som diabetiker använder innan de skjuter insulin, för att veta hur mycket de behöver.
Haken var bara att istället för att visa ett värde visade den EEE i displayen, dvs för högt för att den överhuvudtaget skulle kunna mäta det.

Jaha, bara att sätta sig och ringa runt för att få en tid nånstans, men det var ju kört. Antingen skulle man ha remiss eller så hade de inga lediga tider. "Åk till akuten" var egentligen det enda tips han fick och hur kul är det?

Vid luckan på akuten:
"Jaha, vad är det för fel på dig då?"
"Jo, jag mår utmärkt, tackar som frågar, men jag tror jag har socker"

Vad ger ovanstående konversation för effekter? Jo, man hamnar absolut längst ner på listan för där sitter en med nån kräksjuka, där har du en vars astma inte ger med sig trots sex inhalerade doser och nu kom det ett benbrott som går före alla andra...

Men han fick komma in i alla fall och när de mätte vad-de-nu-mäter hade han 26.3 vilket är "något" högre än den nivån det ska ligga på för de som inte har sjukdomen. Det är 4.

Så det blev sprutor med insulin för att få ner nivån och skjuss upp på avdelningen, dropp och hela baletten.
Förhoppningsvis kommer han hem på måndag.

It makes you think...

Farsans farbror hade diabetes och det finns en viss grad av ärftlighet i det hela, så en annan har ju fått något att tänka på. Hur äter man egentligen, hur är det med motionen och borde inte du gå ner nåt hekto..?

Får klura på det medan jag tar tag i dagens något försenade projekt: samla ihop en säck skräp till sortergården. Den stänger tre...


Tower Of Power i stereon och igång med säcken!

Ännu en helg

Det blev lite fest igår kan man säga...
Hem till F och M igen där minsann två gamla Äckslajfare fanns, vi kan kalla dom X1 och X2. X1 satt och såg lite sliten ut och berättade att de varit på bröllop dagen innan där en tredje Äckslajfare gifte sig. Alltså blev det en del alkohol. X2 sa inte så mycket eftersom han låg på soffan och sov.

Men vi skärpte till oss, satte i oss en del och hamnade sen på Huset där T och några fler satt och söp.

Herregud vad det stället har tappat... Fullt med fjortisar och hillbillys från förorten med attitydproblem som parkerat Epatraktorn runt hörnet... Typ.
F och T var lite glada i hatten så när vi stod vid bardisken och tjattrade som vi brukar (professionell ljudförorening av luften alltså) var det nån liten tölp som inte var med när hjärnorna delades ut och började gapa "bögjävlar". Det som verkligen fick mig att bli förbannad var att på hans kepa (naturligtvis stukad så in i glödheta i bästa white trash-stil) och på hans polares bälte fanns ett kors.
Kors

Vi vet ju alla vad ett sånt kors står för och sådana idiotier får mig att se rött på en gång.

Men eftersom F och T var och är som dom är förnekades ju inte hans uppfattning, utan dom bara garvade, bredde på lite extra och beställde sin öl. Allt medan det kepsförsedda stolpskottet imponerade med sin variation i ordförrådet. Det bestod av ett ord tydligen.
"Tyvärr" var han helt inriktad på F och T och kastade bara några "bögjävel" åt mitt håll av bara farten, men fan vad jag längtade efter att han skulle börja kaxa sig mot mig också... Han nådde väl mig till armhålan ungefär, så det hade kunnat bli lite underhållande, haha...

Vi var rätt överens om att resultatet hade varit ett styck utslängning på kepsförsedd förortsbo om det hade hänt något...

Så det var inte sådär överdrivet skoj på Huset tyvärr. Bara en våning öppen och fullt med fjortisar med attitydproblem borgar inte för någon överdriven partystämning.
Slutsatsen var ju given, när klockan blev två hamnade vi där vi började kvällen - med massa dumheter i en lägenhet på Norra Strandgatan.
Jag tror jag var hemma vid sex.

Dessutom har allt luktat bacon idag?

Detta har gjort att jag inte fått ett smack gjort idag... Förutom en omgång tvätt som jag just kom på ligger kvar i maskinen. Förhoppningsvis är det väl torrt till i morron.
Men nu ska jag sova.


Dagens roligaste var på Sportspegeln alldeles nyss: i Stopptid hade de rotat fram ett gammalt repotage om Carlsson På Taket som körde Afrikarally. Hans Saab 99 kände man ju igen, rattväxel och allt, men det var detaljerna som gjorde det...

De obligatoriska extraljusen för nattkörning fanns där ("det är svårt att köra på natten, svartingarna syns ju inte i mörkret") och självklart också de tunna bilhandskarna.
Men hjälm fanns då rakt inte, han satt i en vanlig skjorta och körde och det här med säkerhetsbälte? Nänä, glöm det...

Saker och ting ändrar sig tror jag bestämt.

Oh yes!

Jag är våldsamt medveten om att det oftast skrivs här när allt är pest och pina och kolera och hela baletten, så det är väl inte mer än rätt att plita ner några rader även när det är lite ljusare? ;)

Just nu känns det bättre än på länge faktiskt!

Fantastiskt vad det är underhållande att köpa dyra elektroniska grejor, haha... Vem behöver terapi när man kan öppna lådor med den där underbara doften av ny, ouppackad elektronik? :-D

Med andra ord funkar min nya skärm som en dröm (även om jag dragit ner ännu mer på ljusstyrkan, shit vad stark den är) och jag börjar vänja mig att inte ha allt maximerat längre. Detta var verkligen välbehövligt!

Har suttit på kvällarna och lekt med iPoden och stoppat in lite musik i den. Först lyckades jag inte alls, eftersom jag har Winamp precis som jag vill ha den dissade jag iTunes och försökte peta in låtar via Winamps suveräna iPodplugin - men det sket sig.
Låtarna fördes över, likaså playlistorna men jag hittade ingenting i själva iPoden. Efter lite svärande insåg jag att jag trots allt behövde iTunes en vända, så jag tankade ner det, installerade och tröck i sladden till iPoden - vips dök den upp i iTunes och där nånstans skedde en formattering eller nåt som behövdes, för nu går det som en dans! 

Däremot lämnar basen en del att önska dessvärre. Mina gamla hederliga pluggar som hängde med cd-walkmannen när jag köpte den funkar fortfarande klockrent, men det är en markant skillnad i ljudbilden mellan cdn och iPoden. Det finns ett gäng förinställda alternativ i en liten equalizer, men när jag väljer någon med lite mer bastryck och kör igång en lämplig låt så låter det inte alls bra. Basen finns väl där nånstans, men när det dunkar på lite mer spräcker det liksom i ljudet, man hör att maskinen förstärker det men att det ändå inte går bra...

Alltså är det läge för nya lurar!
Jag har ett par
Sony MDR-EX71SL, men de är jag våldsamt missnöjd med. Ingen bas whatsoever och jag fick ont som fan i öronen av den där stoppa-in-i-hörselgången-grejen. Testade med några olika storlekar på kuddarna som följer med, men det funkade bara inte. Första gången jag använde dom med cd-spelaren trodde jag att jag råkat slå av bassboosten, men så var ju inte fallet. :-/

Så idag var jag uppe på A6 och kikade runt på utbudet - vilket inte var så stort... Jag är lite nyfiken på Sony MDR-ED21LP eftersom jag har haft ett par liknande tidigare med den där lilla extra utbyggnaden på och då var de helt okej. Frågan är dock om de har den där extra knuffen i basen jag efterlyser utan att behöva ge mig på iPodens eq?

Några som har erkänt bra bas är Koss The Plug och Porta Pro. De förra har nån skumgummiliknande propp istället för mjukplast som på Sonyn, men en polare tyckte att de var hårda. De senare har jag alltid tyckt att de är fula som stryk, men det ska tydligen vara bra ljud i dom. Frågan är hur bra de stänger ute omgivningens ljud - nu har ju jag haft snäckor i hur många år som helst...

Gah!


Men naturligtvis kom jag inte tomhänt från A6! Med iPod, högtalare, kamera, mobiltelefon, mus och lite annat som ansluts via usb börjar det bli lite trångt, så jag slog till på en usb-hubb! Fem portar bakåt och två framåt/uppåt är suveränt, precis vad jag behövde! :)
Skönt att slippa rota på baksidan av burken dessutom, även om den står lättåtkomligt...


Däremot var bolaget stängt och det var inte så bra, nu har jag fått rensa skåpen inför kvällens partaj...
F och M har flyttat in i en ny lägenhet på Norra Strandgatan (alltså har jag inte insyn i deras vardagsrum längre, haha) och när jag var där igår (ditkommenderad) så fick jag order om att inställa mig där i kväll också. Men skaplig lägenhet har dom, helt klart...


Dagens (eller snarare gårdagens) bakslag: jag drog loss saker från bilen!
Märkte häromdan när jag skrapade rutorna på gamla Bettan och just hade fullbordat varvet runt att det rök avgaser runt vänster bakhjul..? Det ska det ju inte göra, så ner på knä och kika - jahaja, trasigt avgassystem var ju precis vad jag behövde!

Sista ljuddämparen sitter på tvären precis mellan bakaxeln och dragkroken och därifrån går det sista röret som ett mjukt format M och slutar under kofångaren där utblåset är. På ljuddämparen sitter det en fläns på ett par centimeter där röret är fäst - den flänsen hade rostat sönder helt...
Jag tyckte att utblåset satt lite längre ner än vanligt och lite petande på det med beskodd fot avslöjande ett gungande som inte alls hör ihop med ett avgassystem, så jag tog tag i det, bände och böjde lite och sedär, jag fick det i näven...

Bättre att dra loss det själv än att det lossnar när man kör omkring och nån stackare kör på det...

Kan säga att brottytan som blev när jag drog loss det var inte på många centimeter - det hade lossnat väääldigt snart...

Så nu vete fan hur jag gör. Tittade på ljuddämparen idag och det lilla som är kvar av flänsen kan man inte fästa nåt i. Jag hade en tanke om att fästa röret med en rejäl slangklämma där, men det är knappt en centimeter kvar av flänsen, så det går inte. Även om jag hade haft svets här hade det nog inte heller gått, det är så rostigt att det säkerligen inte fäster där...
Scheisse!


Men nu är det dags att ladda lite inför kvällen!

Dagens låttips:

Jag hittade en cool torrent som heter 80's Night (DJ Collections) och jääävlar vad massa gammal go musik det var i den! 1,7 gb med nostalgi... =)
Därfrån plockar jag idag Black Box med Ride On Time - poppa upp volymen och stampa med foten!

Tänka sig...

Här anstränger man sig för att det ska bli rätt och ändå lyckas de ställa till det...

Eftersom jag läst på nätet att leveransen från AppleStore sker med UPS på dagtid valde jag att den skulle skickas till jobbet - det är rätt sällan jag är hemma på "kontorstid" som de uttrycker det när man handlar...
Så jag skrev mitt namn, c/o K-Rauta, Varumottagningen, Solåsvägen och så vidare för att de verkligen skulle komma dit där jag jobbar.

Men strax innan lunch kommer Bella travande med en låda som tydligen var till mig? Jo, naturligtvis sket chauffören fullständigt i instruktionerna och travade in genom kundentrén istället. Stolpskott!
Det som gör honom till ett riktigt rikspucko är att de har flera gånger varit hos oss på baksidan för att lämna andra grejor... Jävla amatörer!

Hur som helst, trots UPS' ansträngningar att ställa till det ligger det en röd liten kul apparat framför mig as we speak! :-D


Nu ska jag bara lära den prata med Winamp så man slipper iTunes... ;)

"Suffering Of iPod-mania"

Igår lossnade äntligen tummen ur röven och jag beställde till slut en iPod Nano (PRODUCT) RED Special Edition 8Gb! Aaah... :-D

Naturligtvis blev det en Radio Remote samtidigt. Radiodelen ser jag som ren bonus (om jag öht kommer använda den), men det är fjärrkontrollen jag vill åt! Inte sitta-i-soffan-och-vifta-med-en-dosa (en sån finns iofs också) utan varianten som sitter på sladden mellan iPod och hörlurarna - går man Munksjön runt och vill byta låt känns det ju lite sådär att öpnna jackan och börja gräva i innerfickan bara för det...


Varför jag inte knallade ner till MacHuset på Öster? Därför att den röda varianten bara finns på AppleStore, där får man en gratis gravyr (som jag såklart utnyttjat) och den röda vill man ha, läs varför i länken ovanför...
Fjärren kunde jag förvisso tagit därifrån, men när jag var där häromdan och kikade hade de inte den hemma, utan bara varianten med blåtand för mobil också. Dyr som tusan.

Så nu sitter jag maniskt och följer på AppleStore hur det går, när den skickas och så vidare. ;-)
Faktum är att jag drömde om det i natt... *s*


Igår var det precis lika aptrist som i mellandagarna på jobbet, men idag small det till vill jag lova! Vi hade att göra hela dan och då hann jag ändå inte med att dona med returen av fyrverkerierna...


Såg på en lista på jobbet att jag måste ta ut en semesterdag innan 31 mars för att den inte ska brinna inne.
Tvingad att ta semester - vilka problem man har, hahaha...