Glocalnet är gudarnas straff till mänskligheten

Glocalnet är det sämsta skit som finns.

Det är ett etablerat faktum och jag ska nu redogöra för varför.

Det började redan i våras när farsan en dag sade att de beställt bredband men att det inte kommit igång än och om jag kunde kika på det nästa gång jag var hemma?
Jodå, när jag kom hem nästa gång tittade jag på det och begrep inte ett smack.

För att underlätta för n00b-svensson har de flesta ISP numera en installationsskiva som gör alla inställningar kring nätverket automatiskt, men som ställer till det för oss som vet vad vi sysslar med.

Jag kollade nätverksinställningarna och hittade bara autoinställningar, trots att vad jag kunde tyda av de virriga instruktionerna skulle det vara en PPPoE-uppkoppling? Jag kom ingen vart och gav fan i det.


Nu när jag flyttade hem gav jag mig däremot fan på att få ordning på detta. Glocalnets skiva installerar nåt som heter Bredbandsklienten där man kan se en massa mumbojumbo om sitt abonnemang, men där fick jag inte fram nåt vettigt.
Försökte klura ut vilka inställningar man ska ha i form av gateway, dns och så vidare, men det gick inte - varken i papprena eller på internet. De har för övrigt den mest röriga och samtidigt informationsfattiga sida jag sett.

Efter några kvällars frustration raderade jag allt vad nätverk heter, avinstallerade rubbet och började om från början. Trots några error från den där klienten hoppade det minsann igång!
Såvitt jag förstår krockade det på nåt sätt med 56k-modemets inställningar, men fråga mig inte hur.

Först när jag hittade ett ip-nummer till modemet insåg jag att alla inställningar ligger där och installeras av den där klienten. Men hur man ändrar nåt fattar jag inte, det blir fan hårdkodat...


Okej, Internet är igång - frid och fröjd?

My ass!


Jag har använt Internet sen mitten av 90-talet och detta är den mest instabila skit jag råkat ut för! Till och med vårt gamla 14,4-modem var stabilare än detta, för om den lade av var det bara att ringa upp igen. Nu är det inte riktigt så enkelt dessvärre.


Till att börja med måste man starta om modemet då och då, annars står allt bara still. Tack och lov kan man göra det via webgränssnittet, så jag slipper trava nerför trappan i tid och otid.
Men det tar en jävla tid. Mitt modem jag hade till Universal Telecom startade om sig själv på några sekunder, innan jag var tillbaka till datorn hade den hittat nätet igen.
Detta tar två-tre minuter på sig innan det har blinkat färdigt. :/

Ibland kommer jag varken åt modem eller min router, men det kan lika gärna vara det trådlösa nätverkskort jag stoppat i min burk för att slippa tatta kabel över hela huset. D-link gör inte världens bästa grejor.


Men om man startar om modemet måste man manuellt gå in och trycka på Connect så uppkopplingen hoppar igång igen, det händer inte alltid automatiskt.
Man ska inte vara säker på att det räcker med att trycka på Connect heller.
Connection could not be established: Disconnected because idle timeout reached är en text jag är rätt trött på.

Till yttermera visso hjälper inte heller alltid det. Då kör jag en Connectivity Check (som faktiskt är det bästa med modemet) och då hittar den alltsom oftast inte gatewayen.


Jag kan alltså sitta i en halvtimme och svära ve och förbannelse över det mesta, försöka med allt och lite till utan att det händer ett skit. Sen gör jag samma sak igen och helt plötsligt funkar det klockrent.
Rätt vad det är lägger det av igen.

Irritation, frustration och komplett vansinne är bara förnamnet.


Av detta kan man alltså utan problem sluta sig till att Glocalnet är det sämsta skit som finns och hade jag vetat om att farsan funderade på att skaffa det hade jag garanterat satt stopp för det.


När jag försökte få igång uppkopplingen där i början gjorde jag faktiskt dumheten att ringa helpdesk. Efter en halvtimmes väntan får jag reda på att jag valt fel i deras puckade talsvar. Efter en kvart till började farsen på allvar.
Jag ställde en fråga och fick en annan fråga till svar.
Jag svarade på den frågan och fick ett helt annat svar än vad jag velat veta från början.
Goddag Yxskaft IRL!

Sådärja, nu kommer inte modemet åt nåt i andra änden igen, men istället för idle timeout står det nu disconnected by user. Fet chans!

Jag blir så jävla arg...


Kommentarer om den gångna helgen kommer vad det lider, lite för upprörd nu...

Ånej, vad dumt...

Här sitter man i godan ro och surfar igenom några forum i vanlig ordning. Kikar i "Idag har jag..."-tråden och får syn på ett inlägg från en grabb som pluggar i Jönköping.

Idag hade han köpt biljett till SWE.

Fan, det är första gången sen vi sparkade igång det där spektaklet som jag inte är med och bygger barer! Vem ska nu kvalitetstesta samtliga ölkranar medan tävlingarna pågår inne i hallen? ;-)

Sen insåg jag att på lördagen är det dônkbrännboll och vilket sug jag fick efter att dra en tokresa söderut...


Ojojoj...

Fan ta Canal Digital!

Snikna jävlar!

Tre omgångar har gått i Premier League, men SVT eller TV4 har inte fått visa en sekunds matchbilder i samband med att de presenterar resultaten.

Canal Digital äger rättigheterna i Norden för att visa Premier League, inget snack om det. Men den som har ensamrätten till något brukar sälja rätten att visa nyhetsbilder till andra tv-bolag, så att även om TV3 visar Hockey-VM kan SVT och TV4 visa målen i sina sportsändningar.

Men nu har girigbukarna på Canal Digital bestämt sig för att pungslå SVT och TV4 på rejält med stålar för nyhetsvisningarna från engelska ligan.
Enligt Expressens källor vill CD ha ? 200 000, dvs över 1,8 miljoner kronor för att visa målen. BÅDE av SVT och TV4 givetvis...

Det är mer än en fördubbling av förra årets avgift!

Så trots att det sitter en parabol från Canal Digital på väggen, trots att vi pröjsar Canal Digital för att se på tv via deras nät, trots att vi är kunder hos Canal Digital - trots detta får vi inte se Premier League, vi har ju inte rätt sorts kanaler, gubevars...

Alltså kan man fetglömma Premier League.


Källan till denna ilska är
denna artikel som dessutom radar upp några problem till.

Formel 1 och Champions League kan man också fetglömma. Dessa eminenta evenemang ägs och sänds av Viasat (TV3, Kanal 6 osv) och dessa vägrar Canal Digital att distribuera.

Hur jävla löjligt får det bli?

..och så är de irriterade över att folk tittar på streams på nätet?


De håller på att gräva sin egen grav och gå i samma fälla som musik- och filmbolagen har gjort, sanna mina ord.

Ojdå...

Råkade hamna på Discshop alldeles nyss och då var det ju kört på förhand.

Dubbeldiskare av Walk The Line och Pulp Fiction hamnade där (upptäckte att jag hade ett högst pinsamt hål i Quentin Tarantino-samlingen) och sen tänkte jag att det skulle vara klart med två 99-kronorskap.

Men när jag fick syn på
Century of Warfare-boxen var det klippt. 13 skivor för 495 spänn kunde jag bara inte motstå...

Fast då får jag fan släpa upp högtalarna och koppla in recievern, en sån pjäs kan man ju inte bara ha tvns högtalare till, haha.


I övrigt noterar vi stora idrottsliga framgångar!

City vann över Man Fucking United och AIK tvålade till Örebro borta med 4-1 (tröstmålet på stopptid)! Tyvärr fick Liverpool bara 1-1 mot Chelski (kvittering på straff i andra, andra straffen på tre omgångar...) och Kalmar fortsätter sitt ras med ännu en 0-5 i baken. Vad har hänt?

Låt något hända!

Söte jesus vad tråkigt jag har.

Det är inget fel med att bo hemma om det inte vore för ... alla nackdelar!

Jag kan inte se på film eller lyssna på musik när jag vill eftersom mitt rum ligger rakt ovanpå päronen, burken kan inte stå på nattetid och tanka eftersom den trots allt låter en del och står i samma lilla rum, spontana infall som att "dra ner på stan" måste planeras i förväg eftersom bussarna går en gång i halvtimmen under lågtrafik och det tar dessutom en halvtimme bara att ta sig till tunnelbanan, när man väl tagit sig hem från jobbet är klockan halv sju och då är det käk och sen är det kväll, jag har konstant ont i ryggen eftersom min fina 120-säng står lääängst bak i jättehögen som utgör mitt bohag och jag får stå ut med min gamla smala säng med en decimetertjock madrass på spånskiva...

Sorry about the rant, men det var dags att lätta på trycket lite...


Nyckeln till allt detta heter Egen Lägenhet!

Att köpa något finns inte på kartan då borätterna rakat iväg till rent löjliga nivåer och jag har dessutom inte hundratusentals spänn i madrassen till konantinsatsen i alla fall.

I kön till Bostad Stockholm händer det trots allt litegrann, men inte mycket så det stör. Jag var på en visning på en schysst tvåa på
Johannesfredsvägen i Ulvsunda för en månad sen, men den enda som var före mig i kön tog den givetvis. Fan, den hade ju diskmaskin! ;)

Men skam den som ger sig, på tisdag ska jag till Sumpan och kika på en tvåa i Lilla Alby! Där står jag iofs bara som nummer 17 än så länge, men saker kan hända.
På den i Ulvsunda stod jag nämligen som åtta innan visningen, men sen hoppade folk av, tackade nej osv och till slut var jag alltså bara en plats ifrån.


Ibland händer lite oväntade saker förresten. Igår hade jag tomtat runt på stan och bara njutit av att vara hemma igen och på hemvägen pinglade det in ett sms från BaPe som var i Vällingby och som behövde en öl eller två på lokal. Sagt och gjort, vi tog en vända runt några av Kungsholmens pubar och betade av en kopiös massa skitsnack under tiden!
Samtalsämnena rörde sig allt från vad folk sysslar med numera till övergivna befästningar i skärgården.

Väl hemma hittar jag ett meddelande på Icq från 2 Meter Värdelös som satt i Barcelona och hade hittat en gammal kontaktlista - bara några timmar efter att jag och BaPe funderat på om han inte är på väg hem snart...
Världen är liten eller hur var det? :)


Dagens schema hade egentligen bestått av fotboll, först Man City - Man U och sedan Liverpool - Chelsea, men jag upptäckte den hårda vägen att de gånger jag kikat på Canal+ Sport här måste ha varit frivisningar, för nu hade jag ingen tillgång till de kanalerna...

Nåja, jag ser på SVT Text på nätet att City leder med kvarten kvar - heja!
(inte så mycket heja City utan det är mera mitt grundmurade förakt för United som gör sig påmint)


Hittade ett inlägg om Facebook på Mackelitos blogg idag och det lät ju lite intressant. Men det verkar, såvitt jag har förstått, enbart handla om att nätverka, nätverka, nätverka. Kikade som snabbast och jag hittade inte nån som ens hade en vettig presentation av sig själv, det enda man kunde kolla på personens sida var vilka polare denne hade..?

Försökte gå med i Jönköping University-gruppen, men det gick inte heller - You must have a valid Jönköping University email address to join this network.
Okej, vi som slutat då? Dessutom står det att JU finns i Avesta vilket är "något" fel...

Äh, jag är skeptisk...


Dagens låttips:
Jaaa, dags att damma av den här gamla käpphästen igen! Flogging Molly har jag skrivit om förr och kommer fortsätta skriva om, men den här gången har jag hittat en suverän liveupptagning! Live Lowlands Festival heter plattan och det är en sånt jävla röj! Speciellt gillar jag att de genomgående, på alla konserter, tillägnar Selfish Man till George W Bush...
"Hey, how 'bout we dedicate a song to George W Bush?"
*allmänna buanden i publiken*
"He's a fucking asshole, okay?"
*jubel i publiken*

På Hultsfred gjorde han en liknande grej: "We'd like to dedicate this next song to George Focking Bush" med långfingret i luften - det gjorde sig väldigt bra på storbildsskärmen, hahaha... :-D

Vad har jag gjort för ont?

Okay, it's been a while, men whaddafuck...

Det beror mest på att jag inte gör annat än jobbar, äter och försöker sova.


Jag har ju varit bortskämd med korta resor till arbetet de senaste åren, det längsta har varit en kvarts bilresa till Torsvik när jag var på Ikea/Maersk. Nu är det snubblande nära en timme enkel resa eftersom det är buss som gäller...
Visst, jag är uppvuxen med det, men det tar ändå tid att hitta tillbaka till tio år gamla spår.

Det här med att bo hemma har sina för- och nackdelar, som alltid. Trevligt att nån annan (han nästan-pensionären med bil) handlar, att det finns käk när man kommer hem och så vidare.
Men de gör fan inte annat än käkar!

När jag och morsan kommer hem strax innan sex (eftersom vi slutar ungefär samtidigt) brukar farsan ha vevat ihop middag. Men när vi käkat färdigt börjar hon genast yra om fika för nu måste hon ha kaffe!
På helgerna är det etter värre, jag är av åsikten att man ska väl fanimej få sova ut nån gång, men de hoppar upp vid åtta. Så när jag käkar frukost framåt nio-tio ska de snart ha fika och sen är det lunch och sen fika igen och sen är det dags för middag!

Söte jesus, låt mig aldrig fastna i såna benhårda rutiner...

..eller rättare sagt beroende. Idag försökte jag få dom att erkänna att de är beroende av kaffe, men det gick inte riktigt hem, haha...


I helgen var det hårt arbete som stod på schemat vill jag lova. Syrran och svågern ska ju bygga ut radhuset, så jag, farsan och Richard stod på ett svart tjärpapptak och rev ner panelen, i 30 grader och strålande sol i söderläge...
Jösses, så finns det folk som pröjsar för att gå på gym och svettas?
I söndags bjöd jag mig själv på AIK-Gefle eftersom jag varit så duktig. 1-0 var inte lika stor utklassning som 3-0 mot BP måndagen innan, men så ställde Gefle upp med en köttmur till försvar också. Rätt trist.

Men i måndags fick man betala för lördagen tror jag. Efter nån timme på jobbet (där vi var en kort eftersom Sandra i kassan var sjuk) började jag känna mig kass, sprang på muggen några gånger och trodde fan jag skulle lägga en pizza en gång. Ont i skallen och började bli varm. Usch!
Allt eftersom dagen (och jag) led satt jag ömsom och var varm, ömsom huttrade, nästan som frossbrytningar. Noll aptit behöver jag väl inte ens säga? Hade Sandra varit där hade jag gått hem, men jag hade inte hjärta att lämna Hasse och Peter ensamma i butiken...

Kom hem med 39 grader, tillbringade kvällen i soffan, knaprade två Ipren och kröp till kojs.

Igår mådde jag bättre, ingen feber men fortfarande konstig i kistan. Aptiten vid lunch var väl något bättre (raggmunk funkar alltid) men jag hade fortfarande ont i magen konstant under hela dan.

Idag har jag också haft magont hela dan och den där mesiga varianten av rännskita jag haft hela tiden bara fortsätter. Vafan är det för fel?

En sak har jag kommit på i alla fall, jag har lagt om mina kostvanor ganska plötsligt, framförallt på morgonen. Så nu återgår jag till youghurt som jag kört på i två år och leverpastej på mackan. Detta ska bekämpas!


På lägenhetsfronten rör det lite på sig ibland och sen står det still ett tag. Jag var och kikade på en tvåa i Johannesfred i Bromma som var helt okej, men jag stod bara som åtta. På nätet såg jag att folk tackade nej eller nåt, för helt plötsligt var jag tvåa! Sen gick den värden på semester för det var samma status i tre veckor... Gaaah, kom igen!
Jodå, idag stod det förmedlad - fanskapet före mig snodde den...

Men skam den som ger sig, på tisdag ska jag kika på en tvåa i Sumpan, där står jag förvisso ännu sämre till, men vafan... Bo i Sveriges minsta kommun kan ju inte vara fel, haha...


Nu blir det sängdags, bussfan går tidigt...

Hej konsument

Dagens frågelåda är sponsrad av DN På Stan.


Senaste impulsköp:
En tidning om digitalkameror på Metro Brommaplan.

Bästa promenad:
Min egna lilla slinga: Lundhagen - Ekebyhov - Ekerö Centrum - förbi Närlunda - Knalleborg - Lundhagen.

Favoritdryck:
Rödmjölk, vad än felnavlade lantisar säger... :P

Äter lyxmiddag på:
Ehum, sånt har jag inte råd med än... ;)

Favoritgata:
St Eriksgatan, många små antis och beg-cd-affärer där

Bästa förfestmusiken:
En playlist i Winamp givetvis, alternativt vad som helst med Flogging Molly!

Bästa mikromaten:
Billy! Lasagne som god tvåa.

En bra gå-bort-present:
Man hittar mycket små skojigheter på DesignTorget

Älsklingsljud:
Ljudet av den gamla skrangliga tunnelbanan, då är man jävlar hemma! :-D

Senaste upptäckt i Stockholm:
Att det går nya busslinjer kors och tvärs överallt - då tar SL bort de suveräna kartorna på busshållplatserna! Klåpare!

Favoritgalleri:
Öh, jag tar en fika istället...

Tidning jag gillar:
DN Bostad och Metro Bostad - men priserna på bostäderna är rent löjliga dessvärre...

Favvosajt:
www.bostad.stockholm.se - flera gånger om dagen!

Favoritförort:
Västerort givetvis!

Fikar gärna på:
Hm, har inte hunnit utforska det än, så än så länge säger jag Bishops i Sumpan, haha... Men om Pallas i Vällingby finns kvar är det en klassiker.

Favoritbutik:
Pressbyrån är jävligt smidigt. ;)

Bästa lunchställe:
Miss Youngs vid Bällsta Bro! Fyra dagens plus kinakäk - rubbet som buffé, bara att backa och ta mer! :)

Favoritgrönsak:
Ursäkta?

Favoritfärg:
Black is back!

Favoritmärke:
Apple! ;)

Bil:
Subaru, lätt!

Världens bästa nu levande regissör:
Bröderna Coen givetvis!

Stjärna jag vill träffa:
Bono vore coolt

Favvoskor:
Mina Nikefynd är suveräna!

Modeförebild:
*gapskratt*

Motionerar:
Tummen vid zappningar och rösten på läktaren.

Mest överskattade affär:
Rubbet som har med 'hippt mode' att göra.

Det dyraste jag köpt:
Min första dator back in tha days 1996. 21 650 spänn kostade den och var på hela 400 MHz med 64 mb internminne!

Mode jag aldrig vill se igen:
Det nuvarande med brallorna på halva arslet, söte jesus vad fult det är...

Favoritprodukt på Systembolaget:
Staropramen

Bästa fyllekäket:
I frånvaro av Mimmi och Chicken Mama får det bli Donken

Dansar helst till:
Det brukar jag inte minnas... ;)

Senast gnolade:
Floggning Molly dånar här, så jag vet inte...

Senaste fyndet:
En massa Canal Plus-kanaler i boxen! Nu blir det Premier League i helgen - tjoho!

Bästa romanen:
Liftarens Guide till Galaxen såklart! Douglas Adams, vila i frid...

Favoritprodukt på Apoteket:
Bafucin Mint

Favoritblogg:
Alla! ;)

I min dvd-spelare just nu:
Inte ett sket, jag tar ju ut skivan när jag sett filmen..?

Beställer i baren:
En Sambuca är aldrig fel

Användbar pryl:


iBook när stordatan strular...

Shit, detta är inte bra...

Inte ens två veckor gångna på nya jobbet och jag har redan tänkt "hjälp, jag måste härifrån" på fullaste allvar...


Jag jobbar alltså i en yrkesbutik specialiserad på oljor, batterier och högtryckstvättar - plus en butik med det mesta en hantverkare kan behöva. Verktyg (Kamasa rocks!), massa bilvårdsprodukter, kläder, rengöringsmedel med mera, med mera...

Okej, vad får man för frågor? Det är inte direkt "var står mjölken" utan specifika frågor om vad just den här maskinen klarar av i jämförelse med den bredvid, vad gelbatterier har för egenskaper jämfört med syrafyllda, om man kan ha halvsyntetiska oljor i en Opel Ascona -89 och hur gör man för att få rent bilen ordentligt med rubbing, vaxförsegling och sånt?

Vad gäller Kärchertvättar spelar vi tydligen i en division för oss själva. På K-Rauta hade vi en tre-fyra modeller plus nån våtdammsugare och sen var det bra med det. Här står det en hylla längs ett helt skepp med dammsugare, hobbymaskiner (dvs såna som K-Rauta, Bauhaus osv har) står det en sju-åtta stycken och sen har vi proffsgrejorna som tar vid i storlek där hobbygrejorna slutade och slutar först i storlek kring automattvättar för bussar... Jeez...

Sen har vi tillbehören. En hel vägg bara med Kärchertillbehör: munstycken, lansar, filter, slangar, avloppsrensare...
Sen har vi reservdelarna. En hel gång bakom disken från golv till tak med hyllor, på varje hyllsektion står det sju-åtta avlånga lådor, i varje låda är det från två till åtta fack beroende på hur stora grejorna är. En hel jävla gång med anslutningar, o-ringar, lock, allt... Bäst är lådorna märkta "Diverse Kärcher"...

Till detta har vi då batterier i alla dess former och storlekar och utföranden. Från minsta moppebatteriet upp till fetaste 24V för lastbilar. Med olika bredder, längder och höjder, med olika polställningar... Gel, elektro, syrafyllda...

Dessutom finns det en och annan olja. Till bilar, båtar, växellådor, skotrar, differentialer... Med olika egenskaper (5W40, 10W40, 10W50 etc) och på halvliter, enliter, femliter, tioliter, tjugoliter, fat...


Gaaaaaah....


Sen måste man fråga om fanimej allt. Sandra i kassan hojtade idag om jag kunde hämta en femma förtunning i sprängrummet (där vi har allt brandfarligt, explosivt osv) och visst. Väl där hittar jag både cellulosaförtunning och en annan sort - jaha, vilken är det man ska ta då?

Framförallt, säger man fel och rekommenderar nån olja till exempel som kunden tar hem, häller i och det är fel - då blir VI ersättningsskyldiga för den skurna motorn...

Roligast av allt är att för en månad sen sjösattes ett nytt datasystem som alla alltså inte har full koll på än. Dels hoppar det ut papper ur skrivarna som inte alltid är rätt, restade grejor dyker upp på följesedlar som inte ska vara där och jävlar vad jag saknar handdatorn på K-rauta när jag prickar av leveranser!


Nåja, jag sade ifrån vid intervjun att jag skulle hålla ögonen öppna efter jobb inom "min" bransch och det tänker jag se till att de kommer ihåg om det nu skulle bli så.


Under tiden letar jag lägenhet för fulla muggar! Var och tittade på en riktigt trevlig tvåa i Ulvsunda för nån vecka sen, burspråk i köket, fullstor kyl/frys (!), diskmaskin (!!), balkong och lite sånt. Tredje våningen med hiss och dessutom med fungerande sopnedkast! Dock stod jag som åtta på den, så jag sätter inte stort hopp till den tyvärr.
Men promenadavstånd till Råsunda och skitstora Willys, Citygross och Maxi tackar man inte nej till! ;-)


Dagens spottloska går till Glocalnet. Farsan skaffade det efter nyår men har inte fått det att funka. Jag har testat när jag varit hemma men inte heller lyckats. Nu gav jag mig fan på det i förra veckan och efter ett helt lass svordomar gick det vägen till slut.
Men när man sitter och surfar måste det startas om för att inte allt ska sega ner och stanna helt och hållet. Det symptomet hade jag i Jönköping också, på gamla dar för modemet var det nästan en gång om dan jag var tvungen att dra ur sladden en stund.
Här måste jag göra det varje timme! Det är en jävla tur att jag kan göra det via webgränssnittet, annars hade jag fått springa i trappan som en tokig...

Som sagt, måtte jävulen ta Glocalnet.

Men det är trevligt med wlan till övervåningen. :)