Men alltså..?

Huga vilken kass avslutning på dagen!

..men vi kan väl ta det från början.


Eftersom det var gratismiddag på En Italienare & En Grek igår för oss som jobbat på SWE blev det två liter cider där medan Asp hade fullt upp med en karaff rödtjut. Det hela slutade med att vi smet in på Club Cavaj och kände oss väääldigt malplacerade bland alla brats och wannabes... Herregud vilket ställe.
Vi måste köra vår hostile takeover av stället! :D

Igång vid lunchtid för att handla tacogrejor i vanlig ordning på Maxi och det var ju inga problem. Sen bjöd pappa Asp på lunch (min vanliga taxa för att hjälpa till att handla) och det blev lax på Sir Simons.

Inte mycket att förtälja om resten av eftermiddagen, donade och fixade på Akademien inför kvällen och blev övertalad av Asp att DJ Måfå ska lattja i DJ-båset i morron... Oh well, det lär bli knasmusik för hela slanten - som vanligt. ;)


Men sen gick det åt fanders! Satt på övervåningen med tacos i magen, kvällens andra fatcider framför mig och snackade skit med det vanliga gänget då det högg till i magtrakten. Vafan, magknip? Nej, det ska inte hindra mig, tänkte jag och fortsatte snacka skit. Dock var matsmältningsapparaten helt på andra tankar, så jag kastade med bravur in handduken efter ett tag och knallade hemåt.
Sista kvarteren var det lätt panik, i trappan stor panik och halvvägs in på muggen riktigt rejäl jävla panik! Sådärja, ett styck rännskita man inte behövde...

Jaja, tur man har nära till muggen... :)


Dagens låttips:


Idag är det irländsk-amerikanska gruppen Flogging Molly som får uppmärksamhet! Ett gäng irländare som flyttat till Staterna men glatt fortsätter lira sin underbara folkmusik, men med distade gitarrer, attityd och ett jävla ös! Drunken Lullabies från plattan med samma namn är i princip bara en i högen av goa låtar, men ojojoj... Jag såg dom på Hultsfred (efter Koffes lyriska entusiasm när han hittade dom i festivalschemat) och jösses jävlar vilket drag det var i Atlantistältet!

Nu blir det tvsoffan!

Dimhöljda minnen

Vad hände igår?

Allt jag vet är att jag i godan ro rullar omkring i bilen för att ladda upp batteriet ordentligt, för att i nästa ögonblick ha bilen full av skapligt berusade Lule och Frallan och duktigt berusade Patrik, jag får en bärs i näven, efter ett snabbt stopp vid Bolaget får jag veta att de har shoppat öl till mig och att jag omedelbums ska till Salong Söderqkwist i finstassen för lite kvalitativt öldrickande...

Jaja, det var ju bara att ge efter för trycket (oj vad svårt det var) och sätta igång! Tro fan att det blev caps sen och efter det var undertecknad smått onykter.

Med andra ord kan vi utnämna Gustav och Frans (och Oskar för groggen) till Gårdagens Hjältar! (plats för fanfarer och jubel)


Idag var tanken att tuffa omkring lite till med bilen eftersom bromsarna har en väldig tendens till att becka igen om den står för länge, men det är ju bara att fetglömma i det stadie jag är i för närvarande. ;)


Uppföljning av gårdagens schema:
  • Pröjsa Bonna - check!
  • Ringa Vätterhem - check!
  • Lägga in räkningarna - check!
  • Kånka ut batteriet - check!
  • Hitta Bertil och fixa intyget - check!
  • Inte Akademia på kvällen - hej vad det sket sig!

Sånär som på sista punkten gick det ju riktigt bra, eller vad man nu ska säga. *hrm*


Sedan lyfter vi på hatten för Lule som fick mig att "fixa" Bon Jovis nya platta - den poppar ju på riktigt bra!


Till sist en alldeles ny avdelning:
Dagens låttips!

Idag blir det en suverän ballad av Lasse Tennander som heter Nu Blåser Vi Ut Ljusen (Stolta Stad). På den gamla goda tiden när vi bartendrar hade makten över musiken brukade jag köra den som femitvå-låt och det hörde inte till ovanligheterna att folk kom fram och undrade vad det var för en låt.
Rekommenderas!


Nu undrar jag bara: varför i glödheta är all text på blogg.se just nu på norska?

En liten grundplåt att stå på

Jag saxar helt enkelt in gårdagens inlägg från helgon.net så slipper jag skriva nåt liknande igen. Jäklarns vad klyftig jag är!

Så kan vi lägga ännu ett Rabalder till handlingarna - på många sätt ett klart annorlunda Rabalder än vanligt.

Resan vart tokbillig, bara 36 spänn t&r tack vare rabattkuponger vi hittade på Högskolan. Tackar!

Hela resan var absolut tvungen att vara tokbillig i övrigt också med tanke på min ekonomiska situation, alltså satte jag inte min fot på Systemet i Borås utan packade väskan full med vad jag hittade här hemma i form av öl, cider och sprit... Det var tungt utav helvete, men klart värt det. Mitt största inköp under helgen var en burgare för 35 spänn. :)

På grund av att Borås har problem med tragiskt lite folk aktiva (mycket tydligen beroende på många pendlare från Göteborg) har de dragit ner på kårkvällarna vanligtvis och det märktes tyvärr också under Rabalder. Inte lika mycket folk som vanligt, varken utsocknes eller locals. Som tur är var det kvalitet på folket som väl dök upp!

Sen kommer vi då till kapitlet om det täcka könet... Jag är ju i princip ordblind vad gäller de där varelserna så jag nog gjort två saker under helgen:
1. Inte alls lyckats med de damer man har ett gott öga till.
2. Antagligen klampat rätt rejält ner i klaveret i vanlig ordning.

Det vart helt bisarrt när jag satt med en ”ny” tjej i knät samtidigt som en annan tjej satt bara nån meter bort. Inte så illa kanske? Njo, damen i knät som för all del visade sig ha inte många hämningar är tydligen på gång att få till det med en polare, alltmedan jag har träffat damen en meter bort på flera andra fester och då fick vi epitetet ”häftplåster” till slut.
Det som är så tragiskt är att jag inte har nån koll alls på var jag har dom så att säga. *suck*

Så det gick som vanligt, rakt ut i ett vakuum av ingenting!

Nåja, man är ju konsekvent i alla fall. ;)


Sen kom jag hem, sov i femton timmar och tänkte åka och handla. Knallade ner till Akademien där bilen står, byggde nödtorftigt ihop skuffens innandöme, satte mig bakom ratten, vred om tändningsnyckeln och startmotorn sa njö njö .. njö .. nj...
Batteriet slut igen.
Bara att ringa efter Lasse och styra upp ett snabbt lån av Kruts batteriladdare.

Idag kom jag på att jag glömde fixa a-kassan när jag kom hem som en zombie i söndags, så jag loggar in på e-kassan och knappar in det jag ska. Dock ser jag i översikten att mina efterlängtade pengar som kommer på torsdag inte blir så många - där står det noll i varenda kolumn!
Ringer i panik till AEA och undrar vafan?

Det visar sig att jag är spärrad. Men jag har ju skött mina åtaganden gentemot Arbetsförmedlingen, sökt jobb, rapporterat det till dom i rätt tid, betalt avgiften till a-kassan och allt sånt?
Såklart är det mitt inhopp på Kåren som spökar. I två veckor jobbade jag heltid, rapporterade det innan till a-kassan, fyllde i heltidsjobb under veckorna och klickade sen i rutan ”avslutat anställning” när det var slut. Då ska man skicka in ett arbetsgivarintyg på hur mycket man har jobbat, det har jag gjort förr så det vet jag hur det går till.
Däremot spärras man för utbetalningar tills de fått intyget - något som inte framgår med en stavelse nånstans och som det tog AEA en kvart i telefon att reda ut... Men tack så mycket!

Alltså kan jag se mig i stjärnorna efter att få pengar på torsdag (något som jag lagt upp hela månaden efter och levt knapert som faaan pga detta) utan först nästa torsdag! Jag undrar vad min räkningshög säger om det? :/


Detta ger två saker:
- Eftersom jag lyckats få tag på biljett till Bonna fortsätter mitt knapra leverne.
- Status quo vad gäller civilstatusen.

Häpp!


/red

Fasen, kan inte undanhålla helgens roligaste! Nånstans på småtimmarna undrade Ledhund om han hade mitt mobilnummer, men istället för att leta i sin egen ringde vi från min då jag har hans inlagt.
Vad dyker då upp i displayen?

”Kopplar Ledhund”

Det har vi gått och garvat åt sen dess. :D


Kom för övrigt på att jag snart har körförbud på åbäket till bil. Eftersom baklysena ballat ur är det ju ingen större idé att försöka få den igenom besiktningen och snart är september slut... Damn!


Satt förresten på en bänk nere vid Vättern ikväll och funderade över framtiden. Fanns en del att tänka över...


End of saxande.

På dagens schema står som följer:

* Pröjsa Bonna (ni som gjort det vet vilken bisarr räcka bokstäver och siffror man måste hålla koll på)
* Ringa Vätterhem och undra om det gör något om min hyra ramlar in en vecka sent?
* Lägga in resten av räkningarna och hålla tummarna för att de går igenom.
* Sticka ner till Akademien och kånka ut batteriet till bilen igen.
* Skriva ut det där arbetsgivarintyget på Akademien (då min skrivare lagt av), gå upp till Kårexpen, leta rätt på Bertil och få honom att förstå att det är bråttom att fylla i och skicka iväg det där. Det där ordet "bråttom" brukar han ju ha stora problem med att begripa innebörden av...

Sen får vi se om det blir något av med att Akademia i kväll - är inte riktigt på humör efter alla motgångar på sistone. :/

Okej, okej...

Jag sitter ju redan och knappar på helgon.net så vafan, det är väl lika bra att go public ordentligt. Jag menar, helgon kräver ju iaf inlogg... ;)

Nu gäller det bara att hitta en vettig design som funkar också. Den med svart bakgrund såg bra ut tills jag märkte att titeln var i gemener och dessutom spärrad något våldsamt.

Bort bort bort!

Första kassa med denna bloggfunktion: DHTML-redigeraren funkar bara i IE (tvitvitvi) och Firefox. För all del har jag eldräven rullandes parallellt här, men att inte stödja Opera... *suck*

Dags för dagens erkännande: Jag skulle bra gärna ha varit på Mondo i Stockholm idag. Varför? Tja, Melanie C spelar där ikväll...
Oooh, jag kan riktigt höra skratten, men ack ack ack vad ni är dåligt uppdaterade!
Nu snackar vi inte nån överpolerad Spice Girls-pop här inte...

Saxar lite från Ginza: Med 3 miljoner sålda soloalbum hittills och en hel rad med Top 5 och Top 10 singlar spelade hon in albumet "Beautiful intentions" på hennes eget skivbolag Red Girl Records. Melanie Chrisholm tillhör en av de mest framgångsrika engelska kvinnliga artisterna från detta decennium. Otroliga Melanie har också varit med om att skriva 11 (elva) nummer 1 (ett) singlar i England - mer än någon annan kvinnlig artist någonsin lyckats med i England.
Hoppsan. ;)

Northern Star, I Turn To You, Never Be The Same Again, On The Horizon och Next Best Superstar från senaste plattan - jodå, det rockar på bra.

Nu ska jag nanna kudde så jag kan pröjsa Bonna i morron! Häpp!

/red
Hmm, det verkar som om radmatningar försvinner helt när man skriver in texten i Opera... Detta tål att luskas i.

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!