Det är skillnad på rök och rök

1-0 mot Bajen blev det, CH Jagne lobbade in bollen på stopptid i första, men tyvärr överskuggades det av att diverse lågpannade primater som kallar sig fotbollsfans tycker det är roligare att elda bengaler och tända nödbloss så att domaren bryter matchen i några minuter eftersom det är så jävla rökigt på Råsunda, som anser att det rätta förhållningssättet till det andra lagets supportrar är att hetsa fram slagsmål och om det inte går kan man alltid kasta in nödbloss eller söndersparkade stolar på en annan läktare.

Men givetvis vågar man inte stå för det man gör, så man maskerar sig...

Jag blir så jävla förbannad! Försvinn från våra matcher, ta era vidriga bengaler med er och våga faaan inte kalla er för supportrar! Jävla pack!


Men i övrigt har det varit en trevlig vecka! :]

Ute i skärgården med Kärcher i lördags, på Koholmen i närheten av Ljusterö utanför Åkersberga. Äventyrens Ö heter stället och vi blev utsatta för en slags femkamp, typ "Här är ett långt rep, ni ska skapa en perfekt kvadrat av det med räta vinklar. Med förbundna ögon".
Riktigt skoj och en sjukt god gulaschsoppa (med färskpotatis!) till lunch!

Sen full fart hem, hämta de öl jag hade hemma och in till Långholmen och Skrattstock! Nu var det Stockholm Maraton samtidigt, så min tanke att ta bussen över Västerbron från Fridhemsplan gick i stöpet då SLs reseplanerare bara visade massa texter om maran när man sökte resor som renderade i svar om innerstadsbussar. Det blev Tvärbanan till Liljeholmen och tunnelbana till Hornstull istället. Men vad är det första jag ser när jag kommer upp ur underjorden? En blåbuss som kör upp på Västerbron... Figures.

Men Skrattstock var kul, en jävla massa folk och ännu fler ståuppare kändes det som, haha... Det är alltså en standup-festival typ, i amfiteatern på Långholmen där de kör standup från lunch till nio på kvällen, fem-sex olika per timme och konstant garvande...

Jag och R omgrupperade till Rålambshovsparken när solen försvann in bland träden på Långholmen och fortsatte öla där tills ölen var slut. Då blev det en öl på Vasagatan innan vi hamnade på Kellys och vinglade ut vid stängning...


Alltså var jag en aning bakis i dag.

Men det gjorde inget eftersom det var kalasväder och jag stack in till stan och tog museispårvagnen till Waldemarsudde och Gärdesloppet med Prins Bertil Memorial. En sjukt massa tjusiga gamla bilar och cyklar med och utan motor på display i gröngräset och dessutom rallyt som orsakade smatter och avgaser - precis som sig bör!

Många bilar var bara på utställning, men nästan samtliga körde upp på en scen där en konferancier berättade lite om just den bilen - sjukt intressant!
Men några var också med i rallyt som sträcker sig på en typ två-tre kilometer lång slinga på Djurgården. Allt från Porsche 911 och tidiga Bugattis till MGB och gamla Peugeoter. Tanken är inte att köra snabbast, utan att köra lika fort under tre varv, dvs med varvtider så nära varandra som möjligt. Sekretariatet lägger samman differenserna mellan varven och den med lägst total diff vinner. Lika förutsättningar oavsett bil alltså!

Nu var jag inte kvar när de korade vinnaren, men förra året vill jag minnas att den som vann klockade in på under fem sekunder. De körde alltså tre varv där varvtiden inte diffade mer än totalt fem sekunder - imponerande! Och med tanke på att banan är blandad med både asfalt, grus och hederlig skogsväg gör inte prestationen sämre...

Sen gick jag hem.

En torkvinda vore nog inte så dum i alla fall

1½ timme till avspark i Champions League-finalen och jag bara sitter och väntar. Givetvis håller alla korrekt funtade på Barcelona i afton, må de röda fulingarna från den skitiga staden Manchester stortorska! ;)

Man City hade förresten en kul t-shirt i våras när United firade 100 år. Nåt i stil med "Celebrating 100 years of a United-free Manchester" apropå det att Uniteds hemmastadion de facto ligger utanför stadsgränsen. Sjukt bra! :-D


Typiskt förresten, det har ju varit en aning fullt upp de senaste veckorna, så nu är man djupt nere i byrålådorna och rotar. Alltså gick jag ner i tvättstugan igår för att leta ledig tid. Då är tumlarjäveln trasig...
Nu snurrar det en tvätt i alla fall, jag var fan tvungen att tvätta jobbarbrallorna och det finns ju trots allt ett torkskåp. Men stortvätten får vänta. Igen.


Fotboll idag och fotboll i morron, då är tanken att Bajen ska åka på spö på Råsunda - äntligen hemmaderby! Att Bajen förvisso börjat vinna, men har större delen av backlinjen på skadelistan gör ju att förutsättningarna för tre friska poäng till Gnaget ökar. Dessutom Davies avstängd efter armbågen häromsist.


Den långtidslånade Opeln jag rullar omkring i har ju haft en benägenhet att jäklas lite när man inte behöver det, men nu ska jag fan förekomma den! Är det över femton grader varmt och det blir kökörning i exempelvis rusningstrafik går temperaturen i motorn upp såpass att det enda alternativet för att undvika att den kokar är att vrida på full värme och fullt blås in i kupén. Otrevligt javisst, men värmen måste bort från motorn på nåt sätt.
Så igår när jag kom hem från jobbet efter kökörning och en temp på över 90 grader hivade jag upp motorhuven med motorn igång och det var precis som jag trodde - fläkten vid kylaren stod still...

Steg ett blir att kolla säkringarna, men för det måste jag dechiffrera vad det kan tänkas heta på tyska - det är ju en importbil... :]


Nu är det hög tid för lite middag, sen är det chips, dip och fotboll som gäller!

Forca Barça! Vamos!

Jag behöver några timmar till på dygnet

Helgen blev lite mer livad än vad jag hade tänkt mig... T fyllde åtta för tjugonde gången (eller hur det nu var) och det var uppställning och nedsittning beordrad på Nyfiken Gul i Årstaviken i fredags. Givetvis blev jag tvungen att jobba över en halvtimme, men jag var inte sist och till slut var vi ett bra gäng under markiserna! Lite regnstänk botades med öl och en öl till och vips var vi på Kellys med mera öl (fast billigare) och Fernet och hela baletten...

Jag var hemma vid trerycket rätt bra i gasen (efter att ha jobbat sen sju på morron) och slog givetvis på tvn för att hamna i ett avsnitt av CSI jag bara tvungen att se av nån anledning. Men under tiden tryckte jag i mig en massa chips vilket min skalle tackade för dan efter, jag var tillräckligt bakis som det var...

Där på småtimmarna lyckades jag min vana trogen trampa i det vanliga klaveret genom att pilla på funktioner på Facebook, men jag tror det har ordnat upp sig någorlunda. Tror jag.
Fan vad man ställer till det för sig!

I lördags var jag alltså i stort sett bara bakis och travade en jävla vända - in till stan, runt lite i kvarteren mellan Hötorget och Norra Bantorget (finns en del schyssta gamla kåkar där om man lyfter på blicken ibland) och sen hem igen. En dryg mil skulle jag gissa på. Tur jag lastade kalorier på mAx så jag klarade mig hem! ;-)

Helgen avslutades med en massa käk ute i Tyresö hos min kusin som trillade över 40-strecket häromdan. Syrran och mågen jobbade så mor&far och jag fick med oss Alex ut och då blev det mycket letande efter sniglar och tittande efter flygplan och sorterande av sten i sandlådan... :)


Ny jobbvecka nu alltså. Tvi vale.
Fast butikschefen kom med ett bra förslag idag - eftersom J går tidigare på måndagar behövs det mer bemanning på eftermiddagen än morronen, så kunde jag tänka mig att byta från 7-16 till 8-17 på måndagar?

Jag var inte så svårövertalad. Sovmorron varenda måndag! Sweet...


Nu kommer det en fullspäckad vecka däremot.
Towel Day idag, i morron har morsan konsert i Berwaldhallen, på torsdag är det derby mot Bajen på Råsunda, på lördag ska vi ut i skärgårn nånstans med Kärcher, på eftermiddagen ska jag försöka hinna förbi Skrattstock på Långholmen och på söndag är det Gärdesloppet med Prins Bertil Memorial på Djurgårn. Nånstans här måste jag klämma in minst en tvättomgång och idag kom det ett inbjudningskort till Alex 3-årskalas på lördag... *gah*


Avdelningen för hemförbättring noterar att en ny lampa för lite allmänbelysning har letat sig upp här, har letat efter nåt att ha tänt när man kollar på tv/dvd. Taklampan är åt helvete för stark och att ha min nuvarande lampa uppvriden mot väggen är ju inget bra. Men när jag var på Ikea häromdan hittade jag en som jag fick en bra idé till och den var dessutom nersatt från 299 till 49 spänn!

Nu har jag lampa - i gardinstången. :-D

Ctrl Alt Del

Ibland behövs en omstart. När datorn segat ner fullständigt, när mobilen ballat ur - ni känner alla till de hemska I-landsproblemen - då stänger man av, startar om och återvänder till en ny, fräsch, oanvänd tillvaro.

Men ibland behövs det en personlig omstart också. Att liksom börja om från början, ta "a fresh start", ruska av sig det gamla och se framåt.


Nu är det dags för en sån. Här behövs det lite förändringar.

Yet again: helgrekapitulation

AG i helgen som var och eftersom jag var där i år måste jag ju åka nästa år också - det blir mitt tionde på raken!

Jag och Dennis började lite försiktigt med en bussresa till Jönköping i onsdags och gjorde vårt bästa för att tömma Akademien på öl. Snabb förfest i Hälsoparken innan bussen mot Oskars rullade vid tretiden och tro fan att vi var först på plats vid terminalen i år igen! Reseledarna ville vara där tidigt så de kunde käka pizza eftersom "det är så dyrt att käka på båten"... Bah, fattiga studenter! :P

Sen var det liksom som vanligt. Stuga 26 A väntade på oss, jag gick till receptionen för att armbåga mig fram till disken, skriva på den där ansvarsförbindelsen och få kuvertet med nyckel och info och sånt. Får syn på Jocke som står och instruerar en looooser om var de kan slå upp sitt tält (hihi) och när han tittar upp får han syn på mig, vänder sig om, greppar en nyckel och lobbar ut den till mig! Jag tittar mot papprena man ska skriva på och Jocke hojtar "Äh, skit i dom, de gäller ändå inte er". Nåt ska man ha för att man mutat honom med öl, hahaha... :-D

Sämre i år: dyrare och därmed mindre folk. Hela Team Sthlm stannade hemma (förutom några tappra själar) och i deras rum i annexen utmed capsgatan bodde nu KTH Haninge - fail! Shit vad dåligt drag det blev där... Ingen från Ronneby, Kristianstad, Malmö...
Bättre i år: Käket! Nån kyckling av nåt slag på sittningen (som inte toastades av Freba, han var inte ens där...) och ett grillspett på grillningen inne på leklandet - där Bosse Larsson toastade!

Boda Borg var kul att åka till på lördagen, men synd att man missade allt utom finalen av Gutawågen...

Hemresan var en enda lång väntan. Oskarsbåten gick vid tolv så då var vi ju färdigstädade och klara, sen var det slå ihjäl tid som gällde. Långsam promenad till mAx vid Österport, käka länge, knalla tillbaka via Coop, dega på terminalen och läsa tidning fram tills att färjan gick vid fyra. Då var det dega i tre timmar på den tills vi var framme i Nynäs, då hämtade vi väskor och konstaterade att en pendel gick 19.05, båten kom 19.15 och nästa skulle gå 20.05. Dessutom måste man byta i Västerhaninge av nån jävla anledning... Halv tio var jag hemma... Uff.


Idag har jag hittat en kul lampa på Ikea i Barkarby och sett AIK slå Djurgårn med 1-0 i derbyt på Råsunda! Jag satt hemma i soffan och kollade på Canal+ eftersom det var bortamatch hemma så att säga eftersom Stadion inte är godkänd för derbyn och jag inte var speciellt intresserad att pröjsa Djurgårn 500 spänn (!) för nånstans på min vanliga sektion...
Men det gick ju bra! Sjukt bra spel av Gnaget i första, en touch på bollen hela tiden och Ivan Obolo fick på en sjujävla rökare från 35 meter som smet in precis vid stolpen - riktigt tjusigt!


Till sist något jag säkert länkat till tidigare, men det skiter jag i - den är ju så jävla rolig!

http://www.junkshop.nu/flyg/20060630_Bokis/bokis_calmato_theend.wmv
Ganska stor, men väl värt väntan!

"This is what vi in Sweden call a väg" xD

Du och jag, Hawkeye

MASH säsong 10, avsnitt 20: "That darn kid".

Hawkeye blir utsedd att betala ut månadens lön till de andra, men mitt under utbetalningen kommer det helikoptrar och in i operationssalen. När de kommer ut har Klingers get tuggat sig in i väskan och käkat upp alla pengar. 22 000 dollar.

Det kommer en utredare, Hawkeye säger som det är, att en get åt upp alla pengar, men blir givetvis inte trodd och döms att betala 22 000 dollar till armén.


Det var rent löjligt när jag såg det avsnittet i tisdags - att inte bli trodd trots att man säger sanningen, vaddå déjà vu?


Dilba - I'm sorry

(...)
And sudden I faced
the truth of my dream
My love had only been a picture, a scene
I suppose I needed to believe
Didn't want to see
You had never been close to me

I'm sorry, this illusion
has caused you a lot of pain
And I have no solution
I'll try to never be back again
I'm sorry

I painted a picture of you
my dream was a lie
and the lie became truth
Reality held it's breath too long
It's disgusting what dreams can do to you

But I'm sorry, this illusion
has caused you a lot of pain
And I have no solution
I'll try to never be back again

I'm sorry, this illusion
has caused you a lot of pain
And I have no solution
I'll try to never be back again

I'm sorry

förlåt

Vad gör man när man gjort bort sig så det sjunger om det och en del av ens förklaring, en liten men sannerligen viktig del, låter som en desperat påhittad bortförklaring trots att den är hundraprocentigt sann?

Jag vet inte.


Jag vet bara att jag klantat till det något så jävulskt, jag vet hur jag upplevde det hela men att min version av det knappast varken lär bli accepterad eller välkänd bland de som vet.


Men det ursäktar ingenting och någon ursäkt lär jag inte få godtagen heller.
Jag är körd och betraktar mig själv som persona non grata just nu.


Hur fan kunde jag?