Good day and bad day

Shoppade en ny tv-bänk på Ikea idag, min nuvarande är lite för trång eftersom dvdn ballar ur efter några timmars användning - jag tror den blir för varm eftersom det är lite trångt om saligheten där den står.
Mio har rea och jag har klämt lite på en bänk där, förvisso både med dörrar (bara i vägen) och bakstycke (jag vill komma åt baksidorna på apparaterna), men med standardmonterade hjul.

Men det blev Ikea som vanligt! Funderade en sväng på deras variant med två stolpar som man klämmer fast mot taket och sen hyllor och "tv-vägg" mellan dom - men den kändes inte så stadig att den skulle palla med min tunga reciever och dessutom fanns deras tokreade delar bara i vit folie... Brrr...

Nej, det blev en svartbrun Lack istället, lite lägre än nuvarande, men gott om plats! Dessutom inga problem att flytta över hjulen från min nuvarande bänk.
Hämta 25kg paket på lagret, ut till bilen, fälla baksäten och hiva i (jag satt som en fällkniv hem) och sen på vägen hem fundera på hur fan jag skulle asa upp åbäket till lägenheten - lådan var lite större än jag trodde...

För säkerhets skull hämtade jag ett spännband ur byrån för att bära i, men det visade sig att jag nådde preciiis med fingertopparna såpass att jag kunde kånka iväg den - så nu står den i hallen och jag har träningsvärk i fingrarna, hahaha...


Årets Peace&Love var asbra! Jag lyckades se Thåström, drygt halva Mötley Crüe, allt utom två första med Dia Psalma och ett spontanstopp på Bullet. That's it.

Men så körde jag Thåström, The Sounds, Stefan Sundström, Babyshambles, Håkan Hellström för att dra de mest kända... Just dessa var tyvärr bara kortkörningar inom Borlänge, men samtliga var på kalashumör och galet snacksaliga, till och med Pimme!
Det vart några vändor till Arlanda och Skavsta också, några roligare än andra. The Wildhearts körde jag tre gånger och på varje långkörning stannade vi på Statoil för några tradarwurrar, haha...

Sen skulle jag köra tjejerna i Urkraft tillbaka till Stockholm, riktiga donnor lovade Droppen som kört upp dom. Yeah right, jag fick tre av gossarna i bandet - istället för två blonda svenskor blev det tre galet mörkhyade herrar (inget ont om det, jag är bara fascinerad av hur tokigt mörk en av dom var!) som redan innan vi ens hunnit ut genom gaten har dissat min iPod och Springsteens nyaste (jag hade ju iTripen så den sände till radion) till förmån för en cd med afrikanska trummor. På hög volym!

Jag körde ner dom till Stockholm, den första hoppade av långt upp på Sveavägen och först nere vid Hötorget klämmer de andra ur sig att de vill till Skanstull och Gullmarsplan... Men på grund av två av tre körfält är avstängda på Centralbron och Volvo Oceans Race-båtarna utmed Strömbron tog den resan nästan en timme - allt krypkörande gjorde att motorn i V70n höll på att koka tre gånger...

När jag väl blev av med den siste hade jag hört första spåret på skivan fyra gånger! Jag var jävligt snabb med att ratta in första bästa kanal på radion för lite gitarrer och elektrisk musik, hahaha...

Sen körde jag upp två fotografer som skulle plåta artistporträtt åt festivalen, så jag hörde massa branschskvaller, om hur den ene plåtat Svartensbrandts dotters utvik och sånt... Intressant. ;)

I övrigt var det lika kul som vanligt, Pelle och Tobbe satt nästan dygnet runt i det lilla rummet utan minsta lilla luftkonditionering (kvavt var bara förnamnet), vi gjorde mer akutkörningar än tidigare, garvade åt förvirring när folk hojtade över radion och drack ur allt vi hittade - herreguuuud vad det var varmt ute!

De hade skärpt upp säkerheten i år, så för att komma in med bilarna överallt med artisterna hade vi laminat (dvs ett sånt där mobilband runt halsen med en laminerad lapp hängandes vid) med info om var vi kom in.

Access All Areas - All Days. Hell yeah!

Jävlar vad vi utnyttjade det, hahaha... Att hitta smitvägar för att ta sig fram på området är ju givet, men Dia Psalma såg jag från diket där vakterna stod, fast ute till höger. Mycket smidigt att bara trava in backstage, hehe. Men det hade inte funkat på de större scenerna kan jag lova.

Men att bröta fram med bilar med P&L-loggor på lite överallt var inga problem, de spärrade av gatorna lite som de kände för det dag från dag, så det var mer än en gång som våra artister fick åka på trottoarer och halvvägs ner i diken... Men vad gör man? Vänder och letar rätt på en ny väg med en artist i baksätet som är laddad för att gå upp på scen? Fet chans.

Kul bilar hade vi också. En V70 dieselautomat gillade jag skarpt, lika så S60n med lättrycksturbon. För de största körningarna var det minibuss som gällde, åtta passagerare och mycket packning, typ VW Caravelle och Opel Vivaro - men var de max fem med lite bagage fick de åka Cheva! Vi hade en fyra-fem Chevrolet Uplander, rediga fåtöljer, givetvis automatlåda, en sidoskjutdörr man kunde fjärrstyra, ett ljussystem som själv slog på halvljuset när det blev mörkt... Cool bil som dessutom gick på etanol! Men jävlar vad de dricker och när det är etanol går det ännu mer.

Jag gasade ner till Arlanda, farthållare och hela baletten, plockar upp bandet och strax norr om Uppsala trycker jag på färddatorn och får veta att jag har 19 mil kvar i tanken. Ooops. Jag lättade på gasen och körde så ekonomiskt jag bara kunde eftersom jag inte hade något tankkort med mig, men jag fick lik förbannat stanna i Falun och skvimpa i några liter. 77 liter lurade jag i när jag väl tankade, haha.


Det var det, nu blir det en lugn helg (fast bara nästan, ska gå gratis på Thåström/Ternheim/Wadling på Långholmen på fredag) och helgen efter det är det Hultsfred. Puh.

Men innan dess ska jag ta tag i ett dåligt samvete som ligger och gnager.

Det är alltid dillen som ställer till det...

Usch, alldeles för sällan jag lyckas skriva här...

Men midsommar är avklarat, det blev i Örebro med högeligen traditionellt upplägg med tipspromenad, lekar i parken, midsommarbord (heter det julbord kan det väl heta midsommarbord?) med en av de ljuvligaste Janssons frestelse jag petat i mig (hemligheten var tydligen ohälsosamma mängder grädde, haha) och sen vart det kröka långt in på småtimmarna...

Kan säga att jag kände mig lätt begagnad i går och lyckades inte köra hemåt förrän vid nio på kvällen - då har det fan vart fest! ;)

Idag fick jag för mig att gå in till stan i solskenet och jag kom ända in till Strömbron och Volvo Ocean Race Stockholm Stopover som den tjusiga titeln var. Dessvärre hade båtarna inte kommit tillbaka än efter portracet ute på Kanholmsfjärden (fail!), men jag slog ihjäl en timme där utan problem eftersom alla större sponsorer hade rejäla paviljonger att gå omkring och titta i.
Sen kom de! Skapliga jollar det där får man säga...

När de lade till gjorde de så i omvänd ordning mot hur det gick i racet, dvs den som kom sist lade till först och så vidare, allt medan en speaker presenterade båten, hur det gått i det stora racet och rabblade besättningen - samtidigt som besättningens "team song" dånade över Strömmen. Puma från USA körde Dropkick Murphys Shipping Up To Boston medan Green Dragon från Irland givetvis hade U2, har för mig att det var Elevation.

Så hade vi Ericsson 3 och Ericsson 4! Besättningarna är olika på båtarna, fyran har en internationell besättning medan trean har en skandinavisk. Ericsson 4 körde nån Metallicalåt när vi stod och hoppades på en svensk givetvis, men Ericsson 3 visste bättre än att ta nåt utrikiskt (även om Metallica har en dansk trummis)... När de lade till var det Hey Boy med Teddybears STHLM i högtalarna - hell yeah!


..och idag rök Italien ur Confederations Cup efter 0-3 i röven mot Brasilien samtidigt som USA slog Egypten med samma siffror - det var minst sagt raffinerade slutminuter! Gjorde Egypten mål skulle de sno andraplatsen bakom brassarna och avancera till semi, gjorde Italien mål skulle de ta platsen och stod sig siffrorna var det jänkarna... Och så blev det!


Nu är det sovadags, i morron är det tvättstugan som gäller men jag ska försöka hinna förbi Mio som har rea. Jag är på jakt efter en ny tv-bänk och de har en variant som är för dyr - om det inte är rea... ;)

Det regnar, det måste vara sommar...

Kalasvädret runt pingst var ju bara en teaser av elaka Moder Natur som fick oss att hoppas på en kanonsommar, för nu har det vanliga/riktigt/äkta (pick your choice) svenska sommarvädret anlänt...

Men förhoppningsvis regnar det ur sig det värsta så det är avklarat inför veckorna som kommer, nu drar ju festivalsommaren igång! Sweden Rock var ju häromhelgen och jag är grymt avundsjuk på dom som var där och rockade till Europe (mina gamla hjältar) och Flogging Molly (partymusiken numero uno)!

Nästa helg är det midsommar (vad ska man göra då?) och sen är det minsann dags för min första festival för året: Peace & Love i Borlänge! De har sålt sjuka 35000 biljetter och är därmed störst i Sverige, de slår till och med SRF! Därmed har de också gjort om festivalområdet (igen) och för oss chaufförer blir det till att lära sig hitta fram till scenerna och hotellen (igen) eftersom festivalen är mitt i stan...
Men det gör man ju så gärna!

Två veckor senare är det Hultsfred och där har de också gjort om området rejält. Förra året var det campingen som genomled rejäla förändringar och nu är det festivalområdets tur, de har vänt på Pampas, Atlantistältet är borta och Rookie har tydligen blivit en egen liten scen igen, fast nu utanför Stora Dans och Teaterladan..?
Dessutom är jag inte stagesecurity i år (jävla Rockparty att göra om allt så alla polare hoppar av) utan står i en entré och muddrar folk och sätter fast armband. Tre pass på sex timmar är ju helt okej och passen tis 23-05, tors 17-23 och lör 11-17 gör att jag inte missar nåt av värde. Men jag undrar vem som fick den briljanta idén att, på mitt första pass på ett område jag inte jobbat på förut, sätta mig till gruppansvarig, hahaha...

Jaja, det ska nog gå bra.

Nu blir det ut till Jungfrusunds Varv och restaurangen där för lite käk tillsammans med päron, syster med familj och hennes svärföräldrar från England.

då blir barna fulla med sommar och bena blir fulla med spring

Nu är jag trött, riktigt ordentligt jävla trött, men det är inget mot vad jag var i morse...

Komma hem från Springsteen sådär vid halv ett är inte så praktiskt när man ska vara på jobbet vid sju, men det tog tid att ta sig från Stadion - minst sagt. 30 000 pers som ska därifrån samtidigt, kan säga att kön ner i tunnelbanan började redan vid Lidingövägen... Eller Lidingövägen rättare sagt. Så vi sket i det och gick Sturegatan ner till stan istället och tunnelbana utan byte.

Konserten i sig var riktigt jävla bra, jag är ju inte så överdrivet hemma på Mr Bruce, men jag kände igen det mesta i alla fall. Riktigt kul när han gick omkring och samlade in skyltar med önskemål på, det var som ett barn på julafton! Samtidigt är det sjukt imponerande, plocka några önskemål som man inte kört sen 80-talet och E Street Band hänger på!

Dessutom med en vikarie på trummor! Nu är det ju inte vilken prao-elev som helst, när Max Weinberg blir upptagen under Europaturnén hos Conan O'Brien, vem kan vara bättre att kalla in än hans lika hårtslående son? 19 bast är grabben, snacka om bästa sommarjobbet på planeten! :-D

Så jag är mycket nöjd över att ha sett gänget live! Nu turnerar de hysteriskt mycket, men vem vet om de återkommer hela bandet? Danny Federici avled ju för ett år sen av hudcancer, Nils Lofgren har en ny höftkula och att Big Man Clemons har problem med både höfter och rygg kan ju inte undgå nån när de står på scen...

Men igår satte Clarence fanimej varenda solo! Jag stod och var lite orolig eftersom han just spelar sax eftersom man måste ta i som fan med hela bålen (eller ambisen som vi gamla musiker säger, haha) för att få ljud i en sån tingest, men han fixade allt! Eller allt jag hörde iaf. ;)


..och i lördags var det fotboll. Typiskt att en enda felträff ska friställa en dansk så soprent, men vad gör man?
Vi kom fram till att vi saknar bollhållare och fördelare på mittfältet. Sidleds är ju inte offensiv så det stör, Källström lyckades inte med nåt efter han brände straffen och alltså fick varken Henke eller Zlatan några vettiga bollar att jobba med. En vikarierande vänsterback som är så högerfotad att han inte kan kliva på bussen med vänstern gjorde att Chippen kutade runt i ingenmansland och en överdriven press på Bendtner gjorde att deras yttrar fick fritt fram...

Vi behöver en Thern igen!

Efter att ha sett matchen på The Laughing Duck på Vasagatan begav vi oss ner till Kellys för att tröstsupa lite. Det gjorde vi så framgångsrikt att vi fick med oss två damer hem till mig på efterfest! Jag har ju lärt mig min läxa (eller inte, hur man nu ser det) så jag är oskyldig som en nyfödd, men polaren däremot låg och snuskade sig i min soffa! Jag får nog ta hem en maskin från jobbet och desinficera den... ;)


Tillsammans med ölandet i fredags kan man säga att det var en rätt maxad helg...

Nu ska jag sova. ;)


Helgens gapskratt: När gitarristern Nils Lofgren kliver in på scen som förste man och inleder konserten med... Idas Sommarvisa! =D

Uppladdning!

Sitter med en bira framför mig och laddar, nu börjar helgen!

Brattvik och hans polare är på veckans andra Brucekonsert för deras del, sen ska vi ner och göra Söder osäkert! I morron när bakfyllan släppt är det dags att börja ladda för Sverige-Danmark på nån sportbar eller om det finns storbild nånstans om det inte regnar.

..och på söndag är det dags för sidotecknad att ta Bruce-oskulden konsertmässigt!

Bäst att bättra på samvetet...

Ska ta tag i lite dåligt samvete medan tvätten rullar, men jag märkte just att 3 Gb bilder inte töms ur kamerans minneskort sådär överdrivet fort. Sån tur att jag har ett till att tömma då! ;)

Men det blir nog bara urtankning och snabbgallring, jag är på tok för trött att göra nåt mer avancerat. Faktum är att jag somnade på jobbet igår. Iofs på rasten när jag satt vid fikabordet i min ensamhet (sen fika som vanligt), lutade skallen ner på korslagda armar på bordet och tyckte "fan vad jag är trött". Nästa tanke var att jag nickade nog till där...


För övrigt hör jag ett evigt fiolande i skallen, den där Fairytale sätter sig rätt bra...