Oroligt värre

De två senaste dagarna har jag tillbringat i Akademiens hemliga garage med att byta huvudbromscylinder, spänna handbroms och kräla omkring under bakaxeln för att klura ut hur man ska ersätta den där bulten som saknas i upphängningen...

Det är skapligt nervöst att pilla med bromssystemet - om det är något som man vill ska funka klanderfritt i en bil är det bromsarna. Tog ett tag att lufta det hela också, trångt som attan på baksidan av bromsoken och luftnipplar som är lätta att dra runda...
Dessvärre verkar det som om det inte har lyckats helt. Tog en vända idag och provbromsade, men det känns som om bromsarna tar långt ner och inte minst nära botten... Kanske måste på att lufta bak också, trots att farsan trodde att det räckte med fram.

Positivt är att spolarvätskan sprutar som den ska och att jag slapp krypa runt på skroten i minusgrader och försöka få loss elaka bultar. På väg till Rogberga fick jag ett infall och svängde in till Volvo och kollade vad de skulle ha för en sån bult. Tolv spänn.
Det blev en sån. :-)

Dessutom var det inga problem att få den på plats, även om det var lite svårt att beräkna hur mycket 85 Nm är med bara ett vanligt spärrskaft. ;)

I morron är det jag som inte cyklar till jobbet förresten - gjorde det idag och det var kallt som fan och tokjobbigt med all snö som snösvängen inte hunnit få bort än. Har hostat och haft en konstig hals hela dan tack vare det.


Men nu ska jag sova, i morron sätter vi igång klockan sju!


(förrsten undrar vän av ordning när vissa personer *host* ska blogga loss om spiikbandyn för oss som inte fick komma dit...)


Dagens låttips:

En stor grupp på 80-talet men numera sorgligt nog skrattad åt, trots att de var Sveriges största musikexport mellan ABBA och Roxette. Jao, visst är det Europe - hjältarna från Upplands-Väsby!
De spottade ur sig ett gäng plattor av varierande kvalité, men ibland är det något som bara hugger till. Coast To CoastOut Of This World är en sådan - texten är helt suverän fram till versen, sen blir både text och musik lite cheesy, men första 90 sekunderna gör hela låten!

You look out that window
For someone you know
But it all looks the same
And time and again
It hurts you so
You wonder if always
You’ll stand on your own
But bear in your mind
You’ll get through this time
You’re not alone

When time seems so lonely
And your day seems too long
You wonder if you
Will ever get through
And still be strong
With eyes full of sadness
You stand on your own
It tears you apart
But you know in your heart
You’re not alone

Coast to coast
And land to land
We’re together
Hand in hand


I slutet av november...

..har det hänt saker slag i slag.

Speculation had been mounting as to the state of Freddie's health for some time. On the 23rd November 1991 Freddie confirmed the worst by issuing a statement saying that he did in fact have AIDS. At 7pm the next day Freddie's fight was over. Freddie Mercury - a God to millions, a treasured friend to some - had died.

Dagen efter. Ett ödets ironi eller kände han att det var på gång?

Men den 25 november är ett datum att minnas!
On the 31st October 1975 Bohemian Rhapsody is released. It is the first UK Queen single to be given a picture cover. The song took Britain by storm, and on November 25th reached the number one position and staying there for nine weeks.

Radio play for the single had been an issue due to its length, however none of the radio stations edited it. Queen were helped by a friend of theirs, a DJ called Kenny Everett. Freddie and Kenny had become friends when Freddie had agreed to be on Kenny's radio show. Queen gave a test pressing for Bohemian Rhapsody to Kenny - with strict instructions not to play it. Kenny wasn't very good at self denial and played it anyway - reputedly fourteen times in two days.

Det är nåt speciellt med den låten. Inte bara att den inte var lik någonting annat där i mitten av 70-talet utan framförallt att den håller än! Gång efter gång röstas den fram som vinnare i de mest skiftande omröstningar, trots att det är 30 år sen den gavs ut.

"And this, my dear, is where the opera section comes in!"
Freddie vid pianot när han spelar upp Bo Rhap för producenten. :-D


Och nu ska vi kasta lite skit på Göteborg! ;)
(jo, ibland får man faktiskt göra det)

Alla har vi hört "göteborgshistorier" med Kålle å Ada, goa gôbbar och inte minst att "göteborgshumorn" (som tydligen ska vara nåt speciellt) har döpt en kåk i hamnen till Läppstiftet och när Uppskjutet eller vad den heter på Liseberg gick sönder fick den heta Stoppnålen.

Nåväl.
I förra veckan var jag som sagt i nämnda stad och slötittade på lokalnyheterna. Tydligen har det funnits en tradition att en skapligt stor julgran levererats till det torg där den ska stå med helikopter. Men i år gick det inte eftersom sossarna lagt ner helikopterdivisionen, så den kom på ett lastbilsflak.
Dock hade någon haft huvudet på skaft och satt en stor banderoll utmed sidan på flaket: HELIKOPTER!

Stort jubel från rum 220 på Ibis i Mölndal! Nyheterna passade naturligtvis på att dra rätt bra på det hela, med snuttar från Repmånad när de åker omkring i sin lastbil och hela baletten. "Ska vi ta matt eller blank färg?" :)

Men så skulle de naturligtvis intervjua lite locals också som fick säga sitt om granen och helikopterlastbilen och då inträffar katastrofen.
En medelålders dam som uppenbarligen inte har nån koll alls på en av landets största filmsuccéer genom tiderna kläcker ur sig: "Ja, de e la Götebosshumorn!"

Eller hur!

Repmånad utspelar sig i Mellansverige nånstans (var ligger Tvetaberg egentligen?), den är skriven och regisserad av Lasse Åberg (född i Gävletrakten, uppvuxen i Stockholm) och framförallt finns bron de kör (flyger) över mellan Bålsta och Uppsala - den åkte jag över en massa gånger när jag gjorde lumpen.

Men såklart, så fort nåt är roligt måste det ju vara från det goa Göteborg...

Sådär, nu är jag färdig! ;)

Humor nån annanstans? Jorå, vi kan ha kul vi med. Varje gång vi åkte över den där bron i lumpen blev vi förvarnade av chauffören (en värnpliktig han med) och precis när vi åkte ut på den vrålade 40 värnpliktiga "HELIKOPTER!!" så mössorna fladdrade på befälen längst fram i bussen...
Fast de brukade sitta med fingrarna i öronen just den biten av färden. Undrar varför? :)


Nu är det hög tid för sängen. Måste upp i vettig tid i morron och fixa vidare med bilen...
Idag bytte jag huvudbromscylinder (inte helt klart än, jag är nervös som fan - kommer det funka? bromsar är bra att ha) och torkarspak. Den senare funkar iaf, även om det inte sprutade sådär överdrivet mycket. Kan bero på att det frusit i ena munstycket eller att det har kommit skit i det. Ska rensa lite och se om det blir bättre.

I morron är det dags att fixa upphängningen och det är jag ännu mera nervös över! Krälade in under bilen idag och hittade hålet där en bult ska sitta och fy fan vad det där blir bökigt. Fick hissa upp baken en bra bit för att bara komma under och få syn på den, hur blir det inte då på skroten där man ska ha loss nåt? Och hur får jag upp donatorbilen ute på gården där?
Har lagt ut frågan på ett gäng forum och hoppas på lite svar under natten. Jag har fått ett oroande svar som har en lösning innehållande vinkelslip och svets, men eftersom jag inte har nåt av det känns det inte bra alls det här...

Vetefan om det inte blir enklare att svänga förbi nån liten verkstad och be dom smälla fast nåt i hålet...


Dagens låttips:

Nä, Bo Rhap har jag hyllat tillräckligt för idag, istället blir det You're My Best Friend från samma platta, A Night At The Opera. En glad liten popdänga skriven av basisten John Deacon och helt klart värd mer uppmärksamhet än de åtta veckor på singellistan det blev. :)

Ooh, you make me live
Whatever this world can give to me
It's you, you're all I see
Ooh, you make me live now honey
Ooh, you make me live

Oh, you're the best friend
That I ever had
I've been with you such a long time
You're my sunshine
And I want you to know
That my feelings are true
I really love you
(ooh) oh, you're my best friend

OSKAR!

Skriver man *Tokfest på SPIIK, ring om du vill höra en sång* så får man jävlar i havet ha mobilen på så man kan ringa!   €£§¤&%#¤%#!

Nu har jag supit hela kvällen, nu ska jag sova.

Asp satsade sin sista femma på rouletten och förlorade, jag lyckades växla in en femtilapp iaf. Jag vann. ;)

I morron ska jag försöka baxa in gamla Bettan i kårens lilla garage. Ska bara röja undan kommuns grejor först....

Jävlar vad bra jag är!

Sådärja, ett styck ny (nåja) bakruta på plats! =D

Det var lite pill att få loss den från donatorluckan, fick nypa av kablarna till defrostern och lite sånt, men sen var det bara att vränga av listen och vips var rutan lös! Farsans tips om att ha ett snöre i listen och på så sätt vränga det på plats var suveränt när vi satte dit rutan i Bettan - det gick klart smidigt.
I morron ska jag leta rätt på några sockerbitar så jag kan koppla ihop kablarna till defrostern igen - förhoppningsvis funkar fler än tre av dom, dvs bättre än på gamla rutan... ;)

Tur nog var Krut på plats på Akademien och fixade inför sitt jubileum i kväll, alltså kunde jag smita upp på vinden och låna batteriladdaren från deras förråd. Gissa om Bettans batteri är stendött efter att ha stått still i tre veckor? Nån liten krypström finns det tydligen nånstans ... eller så är det batteriet, det har trots allt sett sina bästa dar.

Men nu är det dags att få nåt i magen, sen dusch, sen buss och träffa Mårten, sen avhopp i Hovslätt och partaj hos Pelle!

The ända of week två

ÄNTLIGEN!

No more nights på Ibis i Mölndal! Fatta vad segt det är att sitta där från fyratiden tillsammans med en 14-tummare med kasst urval av kanaler och bara vänta på att tiden ska gå...

Nåja, jag och Fredrik ägnade mycket tid till att utforska områdena runtomkring, köra fel och i största allmänhet inte veta var vi var. Däremot lyckades Humle och Dumle hitta en Burger King (efter en längre vända hit och dit i industriområdena) för att dan efter upptäcka att det var avfarten efter vår på motorvägen... :)

I förrgår ringde lillasyster och berättade att jag ska bli morbror på riktigt! När hon gifte sig med Richard följde det ju med en liten 10-årig engelsk grabb vid namn Joe (som iofs bor kvar i England) på köpet, men i början av juni är det så dags på riktigt. =)

Nu ligger fokus på att fixa i ordning gamla Bettan! På väg hem från Göteborg stannade vi i Borås och fyndade ett styck baklucka för en hundring (tack Susanna!) så nu ska den rutan loss och monteras i min lucka. Min är i det närmaste rostfri, vilket man inte kan säga om luckan jag fick... ;)
Torkarspaken är loss och där ska det hittas en ny på Granaths, huvudcylindern ska bytas och så måste jag hitta hålet efter bulten så jag vet vilken bult jag ska leta efter på skroten. Men för att hitta den måste jag hiva upp kärran en bra bit så jag kommer in under och det gör jag inte där den står i dag - där lutar det bakåt...

Det mest intressanta blir om jag hinner allt detta tills lördag då tanken är Hermans Julphest i Trollhättan...

Nu ska jag lägga in räkningarna och bege mig ut på byn!
I torsdags fick jag och Fredrik fylla i bankkonto osv tillsammans med en sån där traktamenteslapp och faxa det till Stockholm, men vi trodde ju inte att de skulle hinna fixa sånt tills löningen, men vad fel vi hade - både a-kassan och lönen trillade in på kontot! :-D


Dagens låttips:

Thåström är ännu en av husgudarna som 1988 släppte sin första soloplatta. Alla vill till himlen är guuuuld!

Jesus gick på vattnet, det är nåt visst med den idén
med två tomma händer byggde han sin månraket
En enkel man som du och jag fast med något bättre manér
Jag vill - du vill
Alla vill till himlen och
åka limousin förstås
Alla vill till himlen, till himleeeeen...


Dags för vecka två!

Dagens bakfylla var inte så svår, men ganska långvarig.

Dock var jag lite mosig när morsan ringde och väckte mig halv två... Nåja, jag var inte i värre skick än att jag kunde föra en anständig konversation i en timme - sen hade det avhandlats en hel del, inklusive en förnedrande bedjan från undertecknad om ett monetärt lån så fordringsägarna blir nöjda. Tvi.

Brolle på tv nu, en helt okej cover av Sommarkort av Cornelis. :)

Well, blir inte så många ord idag, ska strax packa väskan inför ännu en vecka på Ibis i Mölndal, ladda iBooken med mer film och nanna kudde tidigt - vi åker vid sex i morron och jag behöver lite sömn minsann.

Fy faaaan, såg den där polisbilen som krockade med ett tåg på nyheterna. Snacka om att den var delad i två, den var bokstavligt talat klippt på mitten med delarna långt från varandra... En polis dödades direkt och den andre svårt skadad, men att han överlevde är ju ett smärre mirakel...

/red
Förresten, Ronaldihno (hur fan stavar han?) och Zlatans mål igår. Herrejävlar!


Dagens låttips:

En av husgudarna i det Stefanska tjället är baron Povel Ramel. Att rabbla upp hans bästa låtar är helt omöjligt, då är det enklare att lyssna igenom någon av hitsplattorna. ;)
Men någon ska koras och valet föll på Underbart är kort, en ljuvlig liten pärla!
Samtidigt passar jag på att tipsa om hans självbiografier: Följ mig bakåt vägen och Som om inget hade hänt - skrivna på klassiskt Povelspråk, dvs ordkrumbukter och vansinnigt roligt!

Det gick ju (nästan)

Empirisk erfarenhet visar att Götet är en stad man kan gå jävligt fel i om man är i en ände av Heden och tror att man är i den andra. ;)

Ovan nämnda erfarenhet visar också att Ibis Hotel stoltserar med trådlöst nätverk, men detta kostar balobas. Dessvärre har det varit feta utgifter för käk under veckan också och jag vågar fan inte kolla hur mycket (lite) det är kvar på kontot...
Om en vecka är det räkningsdags och jag insåg nyss att jag missade a-kassans "rapportera in-deadline" för att få pengar så snart som möjligt. Satan!
Jag hade tänkt fixa det med iBooken, men det sket sig ju och på jobbet har jag inte haft en tanke på det.

Nu inloggad på e-kassan ser jag att senaste utbetalningen var den tionde och att nästa således skulle kommit den tjugofemte, men det blir det inget av med. Faaaaan...


Helt klart läge att trösta sig själv med en tacobuffé! :)


Dagens låttips:

För att uppväga all gôtebôsska jag har hört under veckan blir det nu Just D och deras suveräna tillbaxtstan - inte så uppskattad ute i landet men när deras turné nådde Stora Scenen på Gröna Lund visste jublet inga gränster... ;)
Bara inledningen med travestin på Lundells Öppna Landskap är klockren! Jag trivs bäst i slutna landskap / mitt i city vill jag bo / alla månader om året / så att jag aldrig får nån ro...
Sen drar tunggunget igång!

det vore kanske bättre om man verkligen var sån
att man levde sitt liv som i ett motiv av carl larsson
vackert visst
men ack så trist
om det fanns en sån -ism så vore jag metropolist
för frågar ni mej ser jag naturen som ett väntrum
allt jag vill är att ta mej till en buss som går till centrum
förmodligen är den min bäste vän
så låt mig känna doften av avgas igen

jag vill tillbax till stockholm
tbaxtstan, tillbaka till stockholm igen...

Här packas det

I morron är det avresa mot Göteborg vid sju, så här packas väska för fullt! Toktrött efter gårdagens batalj, så det blir extremt tidig sänggång i kväll... Då blir det några kapitel i Clancyboken också - inte mycket kvar nu...

Huj, två Liverpoolspelare fixade fyra av fem mål för Spanien mot Slovakien - duktiga pojkar! :)

Hahaha, Smicer, Riise och Baros intervjuade i inslaget efter, även om två av dom inte är kvar så är det fortfarande fräckt! ;)

..och nu snackar de om att Owen vann matchen åt England mot Argentina med sina två nickmål - vafan skulle han gå till Newcastle för när han återvände till Premier League?

Nej, nu ska det färdigpackas, läsas och sovas.


Dagens låttips (idag en dubbel):

Under en familjesemster i Danmark-Tyskland-Holland-Belgien-England-Wales-Frankrike i slutet av 80-talet var det poppis med kassettband man köpte på mackar. De hette nåt skoj och hade en fem-sex artister som hade två låtar var med och var skapligt poppis och ett enkelt sätt att lyssna på listmusik hemmavid. Ett sånt band lyssnade jag på hela den semestern och fastnade för ett gäng jag aldrig hört talas om, varken innan eller efter det. Ett gäng tyskar (tror jag) vid namn Freiheit hade Everytime och Play It Cool med - sån klockren 80-talspop att man blir alldeles glad! :D


Mot Götlaborg!

En lördag...

Oj.

Vaknade vid tolv fräsch som en nyponros och stoppade tvättmaskinen full med tvätt.

Ägnade sedan en stund åt att tanka över Band of Brothers till iBooken så man har nåt att titta på under hotellveckan som kommer - jag räknar kallt med att tv inte fyller mitt behov. ;)
Sen är det bara att hoppas att Ibis bjussar på uppkopplingen - ta betalt låter ju sniket...

Idag var det inflyttningsfest hos Tindraz o Harnis, så det var ju bara att bege sig dit. Bål och folk i mängd! Sedan Akademien där de flesta av sektionsstyrelsernas medlemmar redan stämplat ut och gått hem, ingenjörerna lyste med sin frånvaro, så Kaj och Törnvall lurade med mig till Karlssons där vi stod och drack Staropramen från fat och mådde som prinsar.
Sen stack jag tillbaka ner till Tändsticksområdet och krökade vidare ända till två. Då omgrupperade vi till Spårvägshallarna där de hade sin årliga brutalfest, så där blev man kvar till nu.


Lite skoj: i fredags när jag o Asp kom ut från Maxi med varsin kundvagn överfull med tacotillbehör mötte jag Kalle, min blivande chef, på parkeringen. Idag när vi ställde oss i kön till Karlssons (som jag o Kaj iofs smet förbi då vakten kastade in oss) sprang jag på sagda chef igen! Det verkar vara bra drag i Kalle... :D


Nu ska jag sova och när jag vaknar ska jag packa färdigt.


Dagens låttips:


1977 föddes min lillasyster och dessutom gavs en legendarisk platta ut: Queen släppte News Of The World. De som utan snack fick mest uppmärksamhet var den dubbla A-sides-singeln We Will Rock You/We Are The Champions som radiostationerna spelade "back to back". Även Sheer Heart Attack och (den ljuvliga) Spread Your Wings finns på den plattan.
Som sista spår hittar vi My Melancholy Blues - en soft, tillbakalutad blues med en text som går rakt in i hjärtat...

Another party's over
And I'm left cold sober
My baby left me for somebody new
I don't wanna talk about it
Want to forget about it
I'm intoxicated with that special brew

So come and get me, let me
Get in that sinking feeling
That says my heart is on an all time low - so
Don't expect me
To behave perfectly
And wear that sunny smile
My guess is I'm in for a cloudy and overcast
Don't try and stop me
'Cause I'm heading for that stormy weather soon
I'm causing a mild sensation
With this new occupation
I'm permanently glued
To this extraordinary mood, so now moveover
And let me take over
With my melancholy blues


Det var inte mitt fel!

Jag skyller ALLT på Micke och Petri!

Hur som helst blev jag väckt av Asp som hade blivit väckt av Sveriges Radios Ekot (som trodde han bodde kvar på Kapellgatan) som undrade om smällen utanför. Naturligtvis var Asp tvungen att ringa och väcka mig efter det... Vafan, min sovmorron!

Att handla tacogrejor blev ett helt företag eftersom vi var tvungna att undvika avspärrningarna hela tiden, alternativt undvika köerna som avspärrningarna orsakade. Helt bisarrt.

Nåväl, jag satt och käkade tacos helt stillsamt på övervåningen när Micke dyker upp och tycker jag ska ha nåt från tapparna och det var inte mer med det. Nähä, okej då...
Petri slår sig också ner med en bärs och rätt vad det är kommer vi underfund med att det är 2 för 1 fram till elva på Huset och sen var det ju kört...

Upp på K6 för en grogg och Törnvallövertalning och sen vart det Huset till stängningsdags.

Nåja, jag ska ju bara tvätta i morron... ;)


Dagens låttips:

Okej, de flesta har väl klurat ut vid det här laget att jag (mestadels) gillar lugnare låtar, främst där texterna går fram med ett budskap. The Skyliners skrev en liten melodi för många år sen (har inte klurat ut exakt vilket år) och som har återutgivits av Art Garfunkel, Brian Setzer Orchestra, Johnny Tee, Guns N' Roses och har tydligen varit med i Grease också.
Låten heter Since I Don't Have You och är helt suverän i GN'R-versionen.

I don't have plans and schemes,
And I don't have hopes and dreams,
I-I-I don't have anything
Since I don't have you.

I don't have fond desires,
And I don't have happy hours,
I-I-I don't have anything
Since I don't have you.

I don't have happiness, and I guess
I never will again.
When you walked out on me,
In walked old misery,
And she's been here since then.

I don't have love to share,
And I don't have one who cares.
I-I-I don't have anything
Since -- I don't -- have you
You, you, you...


Nu börjas det snart...

Råkade hamna på Aktivfesten igår - får tacka Fezzzztingen så mycket för att ni står ut med en tölp som mig mest hela tiden, det uppskattas mer än ni tror. :)

Träffade så min blivande (varuhus)chef Kalle och min blivande kollega Fredrik idag. Kåken är än så länge ekande tom, bokstavligt talat, men snart rockar det loss ordentligt. Först ska jag och Fredrik överleva två veckor på K-rauta i Göteborg och när vi kommer hem igen blir det till att skyffla in varor i parti och minut.
Ibis i Mölndal ska enligt hemsidan ha trådlöst internet så iBooken får följa med på resan, helt klart. ;)

Kvällen ägnades åt att glo på hockey tillsammans med Backéus - på plats i Kinnarps Arena minsann! Kåren sålde billiga ståplatsbiljetter, så det var ett billigt nöje att se tjeckerna bli tilltvålade med 6-3, även om det inte såg så ut efter första... Men det ordnade sig ju!


Dagens låttips:

Robbie Williams
har vuxit från att ha varit ett popsnöre i pojkbandet Take That till en fullfjädrad entertainer. Råkade vinna hans liveplatta i en tävling i Radio Match förra sommaren och jävlar vad det svänger! Dagens tips blir den mexinspirerade Me And My Monkey - komplett med trumpeter och allt! :)

Nattblogg, Oskar, nattblogg!

Humor --> http://craffe.se/ipren.jpg

Humor för pojkar --> http://www.gedasg.com/files/Foto/mergaites/mergaite.jpg

*hrm* ;-)


Nu ska jag sova jättemycket och vakna i god tid i morron så jag hinner ha en date med en frisör innan jag ska träffa min framtida chef och framtida kollega vid ett...
Hoppas Oxendal är där och avslöjar vilket hotell vi ska bo på så jag kan ta reda på om det finns (trådlös) Internetuppkoppling där. iBooken får följa med i vilket fall som helst!


Dagens låttips:

..kommer från platta Blue Tomato. The Creeps slog igenom på bred front med Oooh, I like it! och inte minst Smash från tv-serien med samma namn. Från denna platta plockar jag She's My Girl - en soft ballad helt enkelt, perfekt såhär på kvällskvisten.

En liten tanke

Om jag nu ska börja jobba sådär vid sjuhugget framöver är det nog läge att vrida till dygnet så jag inte är toktrött om klockradion börjar prata vid nio...

En början kan ju vara att inte ligga och läsa bok till halv tre på natten...

Men den är ju så spännande just nu!


Dusch.

Elton John har rätt

What have I got to do to make you love me
What have I got to do to make you care
What do I do when lightning strikes me
And I wake to find that you're not there

What do I do to make you want me
What have I got to do to be heard
What do I say when it's all over
And sorry seems to be the hardest word


Han vet inte hur rätt han har...


Lite kvällsblogg såhär strax innan kudden.

Såg nyss "Bad Boys of SNL" och jävlar vad bra den är! SNL betyder naturligtvis Saturday Night Live och skäms om du inte visste det!

"LaToya Jackson... How freaked out don't you have to be to be called 'the crazy one' in that family?"

1½h gapskratt. =)


Dagens låttips:

Jag fortsätter sprida kultur i detta tidevarv av samplingar, trummaskiner och covers! En av mästarna inom genren evergreens heter Burt Bacharach - en man som har skrivit en oerhörd massa musik, men som sorgligt ofta våldtas genom muzakversioner (även kallad hissmusik)... I Say A Little Prayer är en välkänd melodi och som finns i en cool nästan-acapella-version - nuförtiden skulle den säkert kallas unplugged - med Dionne Warwick och en gospelkör som leker trumpeter. Cool var ordet! ;)

Tja, det KUNDE ju ha gått...

Ringde runt till några skrotar och letade bakruta till bilen idag, men det var ju kört på förhand. Bakluckor till 245 är hårdvaluta då de har en egenhet att rosta så snart man vänder ryggen till. Alltså är skrotarna inte speciellt pigga på att sälja en lös bakruta då de i så fall måste kränga en baklucka utan ruta sen...
Om luckan är helt upprutten tar de hand om rutan, men de går åt de med.

Min lucka är riktigt fräsch så den tänker jag då rakt inte byta bort.

Städade bagageutrymmet på glassplitter när jag ändå var där och inspekterade de kvarvarande kablarna lite mer. Rca-kontakterna var naturligtvis hela, men kabelskorna som skruvats på plats mådde inte lika bra, de hade primaterna helt sonika slitit loss.
I morron ska jag knacka loss resten av rutan och sopa upp det - den är som ett krossat Duralexgras, dvs fullständigt krackelerad. När en Kommunaltant slog igen en bildörr två p-rutor bort ramlade det ner glas av bara det. ;)

Försökte få loss torkarspaken för att iaf fixa något, men det var ju lögn att få loss den. Övre rattkåpan var inga problem att få loss, men den undre... På ena sidan tar tändningslåset emot, på andra sidan är det chokespaken som sitter i vägen och försöker jag bara vinkla ner den är baksidan på ratten ivägen. Fan, måste jag ta loss ratten för att byta en sketen spak? Dessvärre behövs en momentnyckel för att dra centrumbulten rätt sen och en sån har jag inte.

Haha, Wacko Jacko är desperat efter stålar hör jag på radio. Nu ska han få ungarna (Prince Michael, vad tjejen nu hette och Prince Michael II) att spela in en skiva och dra in kosing den vägen...

Skulle vilja ta mig in under bilen och kolla vad det är för en bult som saknas, men att börja hissa upp den där den står känns lite vanskligt - det lutar trots allt en del där. Kårens lilla garage är naturligtvis knökafullt med prylar som kommun ställt dit så det går inte heller.
Inte heller hittade jag den där spruckna slangen som bilprovningen yrade om vid en snabbtitt under huven.

Suck.


Lite humor så:
Dagens politikerspråk: Kommer kunna tro att de borde ha fått = Pluskvamperfektsinfinitiv (framtidspresens).



Jag har trots allt varit lite duktig och lyckats med något idag: en viss site är uppdaterad, så nu finns det foton ute!
Ni vet var...

Det finns folk till allt...

Efter att ha sett Cityakuten satte jag mig framför burken, men lämnade trean på och söte jesus vilka människor det finns...

Under Cover heter nåt 60 Minutes-wannabeprogram som idag handlade om skönhetsoperationer och liknande. För en gångs skull tog de med smygfilmade plastikkirurger som avrådde från bröstförstoringar och sådana operationer, istället för att hänga ut enbart de som accepterade kunderna.
Stilpoäng till trean, det hade jag verkligen inte räknat med!
(eller hittade de inte några som ville rycka fram skalpellen på en gång kanske?)

Likaså hade de en rätt intressant grej om huruvida en "normal" tjej lyckades åka gratis på tunnelbanan och vigga drinkar i en bar jämfört med när hon var uppstylad och urringad. Gissa vilken outfit som hade mest framgång? ;)

Men så kom då knorren i form av en klubb bara för snygga... Beautiful People tror jag den heter och den tar bara in folk som är snygga - för dejter och allsköns fånigheter.
Herregud, hur patetiska är dom egentligen? Tala om att vilja vara elitistiska och mer förnäma än alla andra, men eftersom man inte klarar av ett vettigt jobb eller har tillräckligt innanför pannbenet så får man helt enkelt förfalla till att tycka "vaddå, jag är ju snygg, då är ju jag mycket bättre än alla andra" och desperat göra allt för att hamna i "rätt" sällskap...

Mitt förakt för sådana personer känner inga gränser.

Nåja, man får ju hoppas att de håller sig i sin lilla klubb och be till gudarna att de inte vet hur man förökar sig...

Nästa program kan nog bli intressant då det går liiite på samma tema nämligen: Pappa betalar!
Ojojoj, ekonomvarning på det? :D


Dagens låttips:

Bon Jovi! Pudelrockarna från New Jersey har gjort en satans massa bra musik, allt från 80-talets slagdängor (Livin' On A Prayer, You Give Love A Bad Name, Born To Be My Baby osv) till de nyare (It's My Life, This Ain't A Love Song mfl) men det är ofta som guldkornen finns bland de som inte hamnar på singlarnas A-sidor... 1992 kom Keep The Faith - ja, jag kollade årtalet på LPn - och där finns den, låten med en text som jag kunde ha skrivit själv och med en melodi och arr så medryckande att det spritter i mig när jag hör den: Blame It On The Love Of Rock & Roll!

First time I heard the music
I thought it was my own
I could feel it in my heartbeat
I could feel it in my bones
My momma thinks I’m crazy
My dad says I’m insane
I got this boogie woogie fever
That’s burning in my veins

They tried to take me to a doctor
But it’s too late for me
Then they took me to a preacher
That they saw on their tv
Who said that for a small donation
My lost soul would be saved
I said I don’t think so preacher
I’ll come back another day

All I want, is to be a rolling stone
They don’t understand what we all know

It feels so good that it ought to be illegal
I got my vaccination from a phonograf needle
I’ll never grow up and I’ll never grow old
Blame it on the love of rock & roll!


Produktiv dag på sätt och vis

Mest för att jag lade anställningsavtalet på brevlådan och att jag knallade ner till Akademien med Hayne's för att i morron sätta fart med bilen. Klart som fan det var fullt med grejor som Mojjen och kommungubbarna ställt dit i kårens lilla "garage"...

Svängde förbi Willys här på Torpa för att handla lite absolut nödvändigt, men det absolut mest nödvändiga var såklart slut. Hur fan kan man ha slut på standardmjölk en måndag?
Det kändes inte helt rätt att ta en petflaska med Cola istället, men mellanmjölk och annat vattnigt skräp dricker jag bara inte...

Nu har G tvingat mig att gå igenom och lägga ut en massa bilder, så nu blir det en kväll i tvsoffan. Det var nämligen jättejobbigt! ;)

I morron ska jag skruva loss torkarspaken och sen se om jag får med mig Asp till JB i Rogberga för en ny plus en ny bakruta. Ny huvudbromscylinder behövs också och den där bulten måste jag leta rätt på också. Icke att förglömma slangen till vevhusventilationen...
Nu kommer skroten att få bekänna färg! ;)

Tjo, mera frågor!

Hur ofta tvättar du duschdraperiet?
Tvättar inte det liksom sig självt? Insidan åtminstone?
Håller du med om att morgonrocken är ett av de mest nödvändiga plaggen?
Nog för att Arthur har en hela Liftaren igenom, men min vet jag inte ens var den är
Vilken är ditt favoritöl?
Åbros Bryggmästarens!
Är du rädd för möss?
Njae, inte rädd men det lär ju vara obehagligt om de kilar upp innanför brallorna
Vilken hårfärg/ögonfärg skulle du vilja ha om du fick välja?
Funkar väl rätt bra som det är
Känner du NÅGON som tycker om brysselkål?
Inte i min generation iaf
Brukar du sova middag?
Inte sen jag slutade på Maersk och tvingades upp 04.15
Har du glasögon?
Nej
Har du körkort?
Ända sen jag fick permis från lumpen för att köra upp ;)
Äter du nyttig mat?
Tja, ambitionen finns i alla fall...
Har du några syskon?
Lillasyster som gift sig och köpt radhus. Shit, jag ligger efter!
Kan du vifta på öronen?
Inte mina, men säkert nån annans
När handlade du en BH sist?
Öhm, DET var nog ett tag sen!
Kaffe eller te?
Jag tar en Cola istället...
Vilken sport tittar du helst på på TV förutom hästsport?
Förutom fyrspannskörning (som är jävligt coolt att kolla på) är det fotboll eller hockey där jag är läktarproffs.
Har du någonsin haft en lila väska?
Det har jag säkert...
Har du snickrat något nån gång?
Mest på sistone, renoveringen av Gamla puben var rocknroll!
Kokar du egen sylt?
Nä, men morsans äppelmos slår allt!
Brukar du ha målade naglar?
Inte nykter
Staden eller skogen en ledig dag?
Både och?
Ville du ha ett annat namn som barn? Vilket?
Skulle ha varit ett med ett coolare smeknamn då...
Vilken var första skivan du köpte?
Den första jag hade vann jag, Secret Service, men den första jag köpte..? The Creeps - Blue Tomato kan det nog ha varit...
Vad hette din första fröken i skolan?
Berit Landgren...
Höll du på med någon sport eller annan fritidsaktivitet?
Spelade basket som resten av klassen ett par år
Vilka 2 av de följande orden passar ditt barndomsjag bäst;
tuff, missförstådd, snäll, pluggis, lat, blyg, söt, klumpig, smörig, extrem, svår, sprallig, aktiv, korkad, rädd, poppis?

Blyg och rädd - helt klart. Jävla mobbare.
Vilka idoler satt/sitter uppklistrade på väggarna i ditt tonårsrum?
Kiss!
Vem från din barndom skulle du vilja träffa igen?
Dom är jävligt lätträknade...

Ståkkålm!

Fy satan vad tidigt det är med tåg som går 06.10!

Fy satan vad gott det var att klämma en 150 med ost på Ekerögrillen!

Fy satan vad gott det var med plankstek på Godthem!

Fy satan vad Mamma Mia! på cirkus är bra!


Japp, helgen hemhemma avklarad! Kul att träffa päron plus syster igen och extra kul att två släktingar från Göteborg letat sig upp för att hänga med till Cirkus. :)

Började som sagt med käk på Godthem innan föreställningen och även om de sen början av 1900-talet gjort en grej av sina plankstekar (jag åt nummer 1 585 624) så var de inte så överdrivet underbart jättegoda. Man får nog fan bättre plankor på Sir Simons... ;)

Sen bort till Cirkus och jävlar i havet vilka platser vi hade!
Det usla med populära musikaler i Stockholm är att det i princip är omöjligt för stockholmarna själva att gå på musikal en helgkväll...

Varför då undrar naturligtvis vän av ordning?

Jo, anledningen stavas lantisar (och för en gångs skull är det sant)... ;)

Bussbolagen ute i landet arrangerar resor till populära musikaler och inget ont i det, kultur är bra. Bussresa Sthlm tur&retur, biljett till musikalen i fråga och (i förekommande fall om det är långt hem) också hotell.
Detta är uppenbarligen mycket populära resor och nu börjar den stinkande biten... Eftersom de bokar upp så pass mycket platser på en gång får de också särbehandling av Ticnet (eller vilka som nu bestämmer biljettsläppen)...

När biljetterna för 2005 släpptes till allmänheten i oktober förra året (Mamma Mia kör onsdagar och dubbla föreställningar fredagar och lördagar) hade bussbolagen redan varit där och bokat rubbet av bra föreställningar, dvs kvällsföreställningarna fredagar och lördagar. Kvar till oss som inte åker buss blev skräpet.
Eftersom vi verkligen ville ha en kvällsföreställning en helg (då varken jag eller göteborgarna kunde mitt i veckan) fick vi vänta ett helt år! Vi bokade biljetterna i oktober 2004 och gick på föreställningen 4 november 2005!

Tvi vale!

..och nej, man kan inte fula genom att ringa och boka en bussresa från ute i landet och sen dyka upp först vid Cirkus - de räknar igenom bussen under färd och ringer Cirkus och avbokar om folk inte dykt upp.


Nåväl, vi hade biljetter, vi var där och som sagt, vilka platser! Precis i mitten på rad tre på parkett - jag hörde mer av sången direkt från scen än från högtalarna... =)

ABBAs låtar på svenska kan ju kännas lite bakvänt, men det funkade kalas eftersom de vävdes in i storyn perfekt. Gah, jag vill se den igen!
Hoppas den släpps på dvd så man kan pausa och njuta av flickorna. ;)


När jag kom hem hittade jag ett anställningsavtal på hallmattan - om en vecka drar jag till Göteborg! *weee*


Dagens låttips:

På 80-talet härjade Brian Setzer i Straycats, men numera har han sitt eget lilla band som heter Brian Setzer Orchestra och de ger sig på gamla evergreens och hottar upp dom ordentligt. Som en bisarr korsning mellan Glenn Miller Orchestra och tja, Depeche Mode på speed?
This Cat's On A Hot Tin Roof är en av många - lyssna och rocka loss! :D

Lååångsam dag...

Nej Oskar, det blev inget nattbloggande. :P

Körde benhårt på vad kranarna på Akademien hade att bjuda på igår, hade inte råd att köpa grogg... Men man blev ju full i alla fall.
Sittningen var helt okej (svårt att toppa förra veckans supportersittning iofs), kårkvällen förflöt ganska normalt och jag tog sällskap av R1 på väg hem.

Dock var vi inte färdigpratade när vi anlände Munkgatan utan vi stod kvar och snackade ett tag. "Ett tag". Vid fem landade skallen på kudden... ;)


Idag har jag mestadels ägnat mig åt att vara bakfull. Jesus på en pinne...
Började leta efter nån som ville hänga med på Mårdskog&Lindkvists gratisjulbord eftersom vi hade två platser där och Asp inte kunde pga framtidsmötet om Akademien. Dock verkade varenda jävel gå dit också eftersom jag inte fick napp nånstans - gratismat brukar ju få folket att komma springande! ;)
Men Backéus nappade glatt och erbjöd dessutom skjuts upp till Elmia där det stod uppdukat, så det blev ju hur bra som helst!

Kallskuret, köttbullar, Jansson, ägghalvor och inte minst julmust fanns i massor! Det var dessutom fri nubbe (vilket några sällskap utnyttjade flitigt), men BaPe hade ansvar för ratten och jag var inte alls i form för sprit igen, så vi åt och åt och åt.

Nu har jag packat väskan och ska strax nanna kudde - 06.10 står det på morrondagens tågbiljett. *brrr*
Men vad gör man inte för Mamma Mia på Cirkus och mammas mat över en helg? ;)


Dagens låttips:

Vi dyker på djupet bland de mer udda låtarna och återser ytan tillsammans med Datner & Kushnir, en duo som tävlade i Eurovisionsschlagerfestivalen 1987. Uppklädda exakt som Blues Brothers (komplett med hatt och mörka solglajor) sjöng de om lättja, ta det lugnt, det ordnar sig alltid - något som fick Israel att explodera, då sådant inte direkt uppmuntras i det landet... Låten heter Shir Habatlanim och är (tyvärr) mest känd i Sverige för att Bert Karlsson gjorde en hemsk cover på den...

Jadå, visst är det Hopa hulle hulle hulle, hopa hopa hulle hulle, hopa hulle hulle hupapa! :-D

Vansinnig dag...

Började med att flytta Asps grejor till Sanna - gissa vem som fick köra kårbil med gigantiskt boogiesläp? ;)
Ut till Habo och lasta av det som inte får plats på Liljeholmen och sen till Tändsticksområdet för att lämna släpet nån timme för att handla åt cafét.

Men vad får vi se när vi stannar utanför Akademien? Nån lågpannad jävla primat har slagit in bakrutan på min bil och snott min subwoofer!

Nåt knarkardrägg (eller nån syndikalistjävel - which one) har alltså bestämt sig för att
1) slå sönder bakrutan på MIN bil och
2) tyckt att denne någon ska ha MIN subwoofer.

Jag blir så jävla förbannad!
Av allt jag inte behöver står det här väääldigt långt upp på listan! Inte nog med att jag måste lägga ner en massa stålar jag definitivt inte har på att få åbäket genom bilprovningen, jag måste fixa en ny bakruta också...

Döda!


En kvart senare, efter att ha tejpat fast en sopsäck för hålet i rutan, var jag alltså inte på nåt vidare humör när mobilen ringde med ett nummer jag inte känner igen.
"Ja tjena, Oxendal på K-rauta. Hörrödu, om två veckor skulle jag vilja skicka dig på utbildning i Göteborg i fjorton dar så du och din kollega har lite koll när ni börjar jobba här i Jönköping sen..."

Check, jag har fått jobb! :-D

Två veckor på hotell i Götet med en crashcourse på K-rauta där och sen hem och börja styra upp stället på Solåsvägen... Bättre lön än vad han sa på intervjun och jäklar vad kul det ska bli!


Man kan alltså lugnt säga att det varit lite berg-och-dalbana idag... ;)

Nu ska jag se på MIB2 och slappa!