Bilar bilar bilar

Okej, några snabba ord om helgen.


Full kareta mot Stockholm efter jobbet i fredags, dock med pitstop på mAx först såklart. :)

Asp och jag tillbringade ett antal timmar på Stockholms Bilsalong (som är det schangtila namnet på spektaklet) och där Björn dök upp efter en timme. Mycket att titta på och nästan lika mycket att drömma om...

Saabs konceptbil ser verkligen underlig ut, men vi kom snabbt fram till att den inte blir nån favorit bland bankrånare - att stänga dörrarna tar en halvminut, hahaha...
Volvo C30 ser väldigt lovande ut, dock blir väl priset i premiumklass dessvärre...
Audi S8 var stor, hade stor motor och orsakade stort habegär. Dock behövs en plånbok i den större storleken, något som gick igen bland det mesta som vi drägglade över. Maserati, Lamborghini, Scania... ;)

En bil som faktiskt började närma sig en rimlig gräns för införskaffande var Seat Leon. Jag körde Seat Toledo på bilskolan och gillade skarpt den pigga spanjoren. Leon är en relativt liten bil, men med innerutrymmen man inte trodde var möjliga. När jag satte mig bakom ratten och min vana trogen skickade stolen längst bak fann jag mig sittandes med nästan raka ben och fick dra fram stolen en aning. Det händer inte ofta i bilar mindre än Volvo V70!
Förvåning nummer två uppenbarade sig när Asp satt fram och jag klev in i baksätet - och fick plats!
Seat Leon Rikard Rydell Edition för 200 000 - den vill jag ha! =)

Citroen C1 var inte lika rymlig kan man säga. Jag satt i baksätet, Asp krånglade sig in bakom ratten och helt plötsligt satt jag som i ett skruvstäd - jag kom absolut ingenvart! Björn (2 meter) satt i passagerarsätet och mumlade nåt om att "det här funkar fan inte", så vi tre välväxta pojkar tog oss ur bilen till omgivningens stora ögon. "Satt de i DEN bilen??"

På kvällen inspekterade vi de kolorerade persiennerna (fråga inte) hos Kaj och Frida, sen blev det Charles Dickens vid Medborgarplatsen för mat och öl, sen ett hak på Västerlånggatan i Gamla Stan som specialiserat sig på whisky och fatöl från småbryggerier och till sist en irländsk pub vid Adolf Fredriks kyrka.
Sen åkte vi hem efter en lång dag.


Igår hade jag strikta order från morsan att hälsa på syrran för att se henne i hennes välsignade tillstånd och jävlar vilken kista! Det är en bit kvar (27 maj), men redan nu begriper man att det blir en stor klump... :)


Sen blev det sen hemresa, stört i säng och upp och jobba...

Nu ska jag käka middag och se på fröken Mars! ;)

Nu är det bestämt

AG är bokat sen länge, Lunda hoppades jag på och sen kom Flummen in och rörde till planerna...

Men sen handlar det om att få ledigt från jobbet också, inte helt enkelt när man bara är två med samma uppgift och vi dessutom turas om på lördagarna, dvs varannan lördag jobbas det.

Dessutom har jag inget kårleg längre och missa nationerna när de andra har möjlighet att komma in där blir bara dumt. Antingen håller jag dom ifrån det roliga eftersom jag inte kommer in, eller så får jag hitta på nåt annat istället.

Sista spiken i kistan är att både AG och Lunda ligger på "min" lördagsvecka, medan Flummen inte gör det.
Exit Lundakarnevalen alltså. Trist som fan, men å andra sidan tror jag inte vi kan ha roligare än vad vi hade för fyra år sen... :)


En liten rättelse från i morse: Det är ingen serie av finalmatcher i innebandy - det är en enda final i Globen, ungefär samma upplägg som i bandy med andra ord, med finalen på Studenternas i Uppsala. Det hade jag glömt bort.


Sedan har det bestämts av högre ort att jag ska på Pirates of the Akademien i morron. Jahapp. ;)
Fast så mycket sjörövare blir det inte av mig - har inget sånt hemma och hinner då rakt inte fixa nåt i morron...

Eftersom Uffe är i Stockholm på tvådagarsmöte och Fredrik är ledig inför sin lördag blir jag solokvist i morron - jävlar vad det blir till att jobba!
Positivt dock, jag kan lyssna på Match utan att riskera att nån annan byter till värdelösa Rix helt plötsligt... :-D


Men nu blir det ett avsnitt av Veronica Mars innan det blir kudden - måste ju ha nåt vackert att drömma om, haha...


Dagens låttips:

1998 släppte Pontus & Amerikanerna Kasino efter några år av tystnad. Efter Följer Ett Spår, uppföljaren till Via Satellit med jättehiten Min Bror Och Jag, splittrades bandet, trummisen Vasa ägnade sig åt ett annat band medan Pontus och Peter fortsatte samarbeta. Så kom 1998 och Vasa var med i gänget igen.
Singlarna gick en del i radio, men albumet gick de flesta förbi dessvärre. Sistaspåret tror jag inte släpptes på singel, men det är väl värt att lyssna på i alla fall. En Tennsoldats Protest är en söt, lite melankolisk sång med lågmälda instrument där en speldosa är det mest framträdande... :)

Det närmar sig!

AIK är klart för SM-final i innebandy efter hela 8-0 mot Warberg i semin och sammanlagt ointagliga 3-0 i matcher - tjoho!
Däremot ligger JIK lite mera pyrt till efter den inledande vinsten mot Pixbo, de ligger under med 2-1 i matcher... Kan de inte vända det där så jag kan gå på nån av matcherna i finalserien här i stan? :)


Man har lite oväntade läsare märkte jag till min förvåning igår... Well, börjar man läsa här får man skylla sig själv om det tar tid! ;)


Nu ska jag gå till bilen och jag tänker inte gå via Munkgatan - det har rasat ner is och snö på min balkong hela natten... Man kan undra hur bilarna som står här nedanför har klarat sig?

8190 steg på bakfyllan

Garvade åt Parlamentet i vanlig ordning idag, men råkade bli kvar på Fyran och när kvällens film började rulla kunde jag inte låta bli att fortsätta titta - Charlize Theron var ju med... :-D

När den väl var slut och jag tänkte slänga mig i sängen hittade jag Dirty Sanchez på Mtv och då var det ju kört igen. ;)
Jackass har jag tröttnat på, men de här dårarna är skitroliga! De gör illa sig själva och varandra så mycket de bara kan medan de garvar arslet av sig - hur kul som helst! Speciellt idag när de hade en psykolog med som satt och analyserade deras personligheter under programmet, jävlar vad jag skrattade...


Snackade lite taktik med Asp också och planerade nästa helgs besök på bilmässan i Stockholm. Fredag resa upp, lördag hela dan i Älvsjö och söndag med lillasystrar innan resa hem.
Fast det skulle inte vara dumt med nån mer att dela bensinkostnad med...


Nu ska jag däremot sova!

Måtte taxi brinna...

Alltså, om man står i över en halvtimme vid Juneporten en lördagkväll ska man väl kunna få kontakt med nån taxi i alla fall?

Närå, istället bara rullar de förbi... *bläh*


Jaja, det blir till att sova istället...

Neeeej...

I onsdags var det kalas, men idag var det som vanligt igen - eller..?

Fy bubblan vilken taskigt självförtroende jag har.

Trött och mätt

Uff, efter ett jättelass chili con carne blir man lätt däst, haha...
Groffade i mig ordentligt, hungrig som jag var, ändå blev det över till både matlåda till i morron och en vända till som frystes in... Mycket käk är bara förnamnet! ;)


Lagom lat dag i går förresten.
Vaknade vid elvahugget och slöade på ett mycket utstuderat sätt i nån timme tills jag gick ner på stan och blev korthårig. Lunch på 12:an (det var längesen) och en Hawaii med bärnässås var ju lika smarrig som vanligt - sen jag bodde på Gjuterigatan och Fraggelborgen vet de fortfarande vad jag ska ha när jag kliver in där. Jag begriper inte varför?

Tillbringade sen nån timme med Julia på biblioteket, ställde henne en massa frågor och fick en del bra hänvisningar in bland uppsatserna i arkivet. Hittade ett embryo till ett intressant ämne, så förhoppningsvis kan det bli något av det - men det har man ju sagt förr...

Hem och slappa ett tag till innan det var dags att bege sig bort till K6 och A-Ls fössledagspartajj, tårta var utlovat och då springer man ju dit!
Smaskiga tårtor var det verkligen (tack tack), mina tre öl tog slut alldeles för fort, men så hade jag bilfärden till jobbet strax innan sju i morse att tänka på också...
Men det var skoj i alla fall! Jag undrar hur den där stackars lampan mår idag? =)

Ner till Akademien och titta på mer folk och dricka Cola innan det var dags att gå hem. I vanlig ordning gick ju klockan åt helvete för fort, så jag pallrade mig inte iväg förrän framåt ett...

Jag var något seg idag på jobbet, tur att det var mycket att göra så man inte somnade.. ;)


Dagens erfarenhet är att Pepsi är helt okej dricka, men Pepsi Max smakar helvete. Aspartamet slog ju igenom som vanligt, så den går fetbort i fortsättningen. En gång och inte mer!


Nu ska jag dåsa ett tag till innan det blir tv och chips. :-D

Nu är det krig!

Frölunda - Linköping i ena semifinalen vilket känns ganska ointressant - än så länge.
HV71 - Färjestad i andra semin - här kommer det smälla på!

En repris på finalen för två år sen, kan det bli mer tändvätska än så för HV som helt missade slutspelet förra året?


Vissa är förresten lite förundrade över att jag hoppas på att det ska gå bra för HV, stockholmare och gnagare som man trots allt är...

Men det är inte så svårt egentligen: de ligger inte i samma division. AIK ramlade ur Elitserien för några år sen, inför förra säsongen blev de nesligen nerpetade ett hack till division ett "tack vare" den där jävla elitlicensen, men till skillnad från Örebro i fotbollen överklagade de inte härifrån och till evigheten och de spelade omgående upp sig till Allsvenskan igen. Örebro överklagade allt som gick, förlorade allt som gick, spelade i Superettan (för all del tillsammans med AIKs fotbollssektion som åkte ur men som är tillbaka igen) med en till stor del allsvensk trupp och slutade nånstans i mitten av tabellen...
Hade AIK legat i Elitserien tillsammans med HV hade jag haft det både bättre och sämre. Några gånger per säsong hade jag kunnat leta mig upp till Kinnarps och stått i klacken och hoppat i en snygg svart tröja, men livet i stan hade blivit bökigare iom att man bara nästan hade hoppats att det gått bra för HV... ;)

Apropå fotbollen förresten, fan vilken taskig timing J-Södra har! Förra året kvalade de också till Superettan, men fick ordentligt med smörj och fick spela kvar i tvåan också förra säsongen. Men till förra säsongen lyckades ju AIK spela sig ur Allsvenskan tack vare tidernas uslaste höstsäsong, så hade J-Södra fixat kvalet hade vi haft finbesök på Stadsparksvallen! Typiskt...
Men i år kan det nog bli kul i alla fall på vallen! Eftersom det var gratis inträde på ståplats i kvalet var det en rackarns massa folk där, även om det var lite smådugg mest hela tiden, och kan de hålla intresset uppe under säsongen kan det nog bli kul!

Det ligger en massa klassiska lag i Superettan, så det kan nog bli en och annan söndagsmatch däruppe. Ta bara premiären: hemma mot Brommapojkarna! Sen har vi Degerfors, Åtvid, Peking... och inte minst Örebro, haha!


Om bara SvFF vill fastställa spelschemat för matcherna efter VM i sommar skulle jag bli glad - jag har en liten tradition av att åka till Borås för att se Elfsborg - AIK nämligen. Som det ser ut nu är det en måndagsmatch vilket är klart illa, då kan man ju inte ta en pilsner på plats...

När jag kikar närmare på spelschemat är bortamatcher för AIKs del på helger väldigt sällsynta, det är genomgående måndagar, förutom en enda stackars lördag, en torsdag (!) och två onsdagar - tillika derbyn mot Skansen och Bajen.
Det är nästan så man funderar på om SvFF fortfarande lever kvar på 80-talet och huligankrigen från den tiden och "lottar" AIK att ha bortamatcher på vardagar så inte lika många kan följa med... *suck*

För att citera Just D:
en pundare
som begrunda're
lägger av för att leva sundare
han möter en omvärld, fientlig och sluten
som bara ser tiden som är förfluten...


Från min tid i Black Army var det bara en utmaning - var det en veckomatch var det bara mera sport att få med så många som möjligt på en tokresa mitt i veckan. Måndagsmatch mot Helsingborg? Vi hade ändå två fulla bussar som rullade...
..och vilka blir det som åker på de resorna? Jo, de mest fanatiska supportrarna, dvs SvFF skjuter återigen sig själva i foten.


Nåja, nånstans där i framtiden har jag årskort på Östra Övre, då slipper jag fundera över sånt... :-D


I morron onsdag är jag ledig! Tjoho!

Nästan lite skrämmande

Jag är väl inte direkt den mest kristna människan man kan tänka sig. Visst är jag både döpt och konfirmerad, men det var mest av födsel och ohejdad vana så att säga - sånt gör man ju. Det var dessutom på den tiden som Svenska Kyrkan och staten var ett.

Nu är jag med i Svenska Kyrkan fortfarande mest av gammal vana, men också av några andra anledningar.
Dels för att den dan jag drar på mig träfracken vill jag inte att mina stackars efterlevande ska få pröjsa extra för begravningsgrejor bara för att jag velat spara några hundralappar per år och dels för att åtminstone bidra lite till att bevara alla gamla kyrkor runt om i landet. Tycker det är avkopplande att kliva in i en kyrka när man stressat runt på stan, typ under julhandeln, tända ett ljus för de saknade och bara ta det lugnt några minuter.

Men det som normalt försiggår i kyrkor har jag inte mycket till övers för.

I grunden är jag naturligt skeptisk till sådant som inte går att bevisa. En tusen år gammal bok ingen riktigt vet vem som skrev, baserad på hörsägen och nedtecknad först efter tusen år? Nja...
Framförallt tror jag benhårt mer på Big Bang och Darwin än sju dagars jobb och äpplen och revben. ;)

Hur som helst, på Faktum ikväll tittade de närmare på hur de mer hardcore kristna börjar slipa knivarna för att få tillbaka religionen i politiken och det är så man blir mörkrädd ibland.

Opus Dei, "känt" från Da Vinci-koden, existerar ju i verkligheten och är ganska korrekt återgivet i boken. De håller på och piskar sig själva, spänner såna där metallgrejer med inåtvända piggar runt låret varje dag, späker sina kroppar på de mest vansinniga sätt (en avhoppad tjej berättade exempel om extremt mycket salt på maten så det smakar illa, bara för att äta upp det utan en min osv), alla telefonsamtal skall börjas och avslutas med "Pax" etcetera. Kvinnans plats i äktenskapet ska vi bara inte tala om.
Och jodå, de finns i Sverige.

Sedan gick de vidare till en kristen lobbygrupp som uppvaktar bland annat riksdagsledamöterna med sitt budskap och det var detta som fick mig att skaka på skallen på allvar. Sverige är alldeles för sekulariserat för deras smak, så nu ska det styras upp! Kärnfamiljen är man, hustru, barn, punkt. Kristendomen ska tillbaka in i skolan som eget ämne, det ska också genomsyra biologiundervisningen (på vilket sätt hängde jag inte med på), abort ska inte förbjudas men lagstiftningen ska stramas upp ordentligt (där kom den vanliga valsen om mänskliga liv som offras) och så vidare.
De följde en av lobbyisterna där han först snackade med en sossetant som för all del lyssnade, men som sade ifrån att den gud hon trodde på älskade alla människor oavsett om de var homosexuella eller inte och att det är många homosexuella som är troende - då tappade han intresset rätt snabbt. För all del kan det ha klippts på det sättet, men det kändes inte riktigt så.

Sen blev det stor humor när han mötte en vänsterpartist som satt i nåt lagstiftande råd och som dessutom var öppet homosexuell. Det roliga var att han genomskådade lobbyisten direkt! Han ställde några riktade frågor om homosexuellas rättigheter och lobbyisten började staka sig, sväva på målet och svaren var inte alls lika direkta som hos sossetanten. Då började västerpartisten rätta honom och säga hur han rakryggat borde ha svarat! Ljuvligt!
När lobbyisten sen langade fram de vanliga trycksakerna undrade lagstiftaren hur de hade tänkt sig att få in "jesus återupprättelse i samhället" i lagstiftningen, då kom det inte heller nåt bra svar... Humor som sagt!

Folk får tro på precis vad de vill, de får tro på gud, allah, grannens katt eller att människosläktet grundades av utomjordingar - mig kvittar det lika. Men när de på ett eller annat sätt försöker få mig att ta konsekvenserna av sin tro - då slår jag bakut.
Må det vara genom att begränsa aborträttigheter i enlighet med vad de tycker eller att hota att döda mig för att jag ritar en gubbe spelar ingen roll i sammanhanget. För min del är det samma sak mellan religiösa fundamentalister och extrema djurrättsaktivister - ni får tro och äta vad ni vill, men då kräver jag samma sak i utbyte: jag tror på vad jag vill och jag äter vad jag vill - utan att råka ut för repressalier på grund av detta.

Nu ska alla inte dras över en kam och jag känner många kristna som inte är som dessa dårar, men det är som i alla områden - det finns folk till allt... ;)

Framförallt innebär inte min inställning att jag skiter fullständigt i religioner, absolut inte! Man svär inte i kyrkan, man tar av sig mössan i vapenhuset och man springer inte på kyrkogården och håller sig till gångstigarna i minneslunden! Allt annat är bara respektlöst och dålig uppfostran...


Vafan, se vad religioner ställer till med - nu har jag skrivit så mycket om detta att jag inte hinner se något avsnitt av Veronica Mars idag... Damnit! ;-)


Dagens låttips:

På tal om Veronica Mars... Jag gick och gnolade på titelspåret halva dan idag, men kom inte ihåg texten så bra. En snabb Googling gav vid handen att den var bra den med. The Dandy Warhols har gjort den, den heter We used to be friends och är lite annorlunda, men väldigt bra!

It's something I said, or someone I know.
Or you called me up, maybe I wasn't home.
Now everybody needs some time,
And everybody know
The rest of it's fine
And everybody knows that.

Come on now, sugar,
Bring it on, bring it on, yeah.
Just remember me when you're good to go
Come on now, honey,
Bring it on, bring it on, yeah.
Just remember me when.

We used to be friends a long time ago.
We used to be friends a long time ago.
We used to be friends a long time ago.
We used to be friends, hey hey


Ambivalens

Knasig dag.

Fick ett lika oväntat som något olustigt besked idag, en reaktion eller snarare en utebliven reaktion satte igång de mörka tankarna igen och jag vankade omkring här och hade bara Orup i tankarna...

I Stockholm är jag född
Där har jag min familj,
och jag hittar nästan överallt, men mitt Stockholm
har blivit kallt.


Men jag tog mig samman och tillsammans med min trogna vän cd-walkmannen avverkades ett Munksjövarv plus lite till. De senaste dagarna har Wilmer X snurrat väldigt mycket i högtalarna, så ock idag. Deras samling Silver är riktigt bra - Wilmer är ett av de band där man inte känner igen titlarna på omslaget, men när skivan väl snurrar gnolar man med i det mesta. Framförallt är det musik man piggnar till och gaskar upp sig av, det räddade min dag...
En låt har satt sig riktigt ordentligt - den återfinns längst ner. ;)


Veckans höjdpunkt: Parlamentet! Min absoluta favoritrond "Det är klart man hänger med" står sig genom åren, det är här de verkliga asgarven kommer!
Idag var Pia snabb som en huggande kobra på frågan vad en tjock gris man stoppar sina besparingar i kallas: Pär Nuder! :-D


Dagens låttips:

Att det blir Wilmer X har jag ju redan flaggat för, så det är ju ingen större överraskning direkt. Låten i fråga heter Vem är den flickan, en pop/rocklåt i vanlig Wilmerklass, dvs medryckande av bara tusan och med en riktigt bra text dessutom... :)

Jag tittar ut  från mitt fönster, ser gator frusna träd    
Det viner till, himlen öppnas, flingor singlar ned.    
Två ögon som glimmar, en skugga jag ser    
En viskning i mörkret, sen ingenting mer.    

En lampa släcks, en stjärna tänds, en skugga börjar ta form.    
Jag hoppar till när hon vänder sig om och lyfter blicken mot mig.    
En flicka, en hägring en vinterklar kväll    
Hon ler och hon rodnar, försvinner igen.    
 
Vem är den flickan, var hör hon hemma?
Hon gav mig blicken som jag väntat på många nätter många år
Vem är den flickan,  var hör hon hemma?
Hon gav mig blicken som jag väntat på många nätter många år


Jag skulle ju inte...

Tänk så fel allt blir ibland.

I väntan på att Asp skulle dyka upp igår slösurfade jag med tvn på i bakgrunden och minsann vevar inte Melodifestivalen igång på kanalen jag hade på...
När Asp väl kommer garvar vi lite åt Björn Kjellmans 50-talskuplett och går sen till Vip för dvd och godis! Tillbaka här står tvn fortfarande på och resultatet av röstningen hade precis dragit igång, så då såg vi ju såklart det.

Kul tanke att ha dialektexperten Fredrik Lindberg som uppläsare av resultaten, men det kunde gått bättre... Han är en jävel på dialekter i teorin, men inte lika vass i praktiken - både stockholmskan och småländskan lämnade mycket att önska och den grova Malmödialekt jag väntade mig hamnade nån annanstans.

Hur som helst röstade jurygrupperna bra och lite oväntat - många poäng gick till Andreas Johnson och det var först då som jag insåg att fan, den är ju bra! Se där vad hype kan ställa till med - en bra låt kom helt i skymundan av de som fick mest limelight av medierna...

Sen gick det ju helt åt helvete när telefonrösterna kom in...

Roligast av allt var publikens hojtande när de två sista poängen skulle delas ut! "110 poäng går till låt nummeeerr..."   "SJU!" skrek publiken! :-D
Men det blev ju BWO som fick den poängen och det som inte fick hända hände lik förbannat...


Har just insett att jag kommer missa nästa helgs stora begivenhet. Av nån anledning kommer en sändning från Canal+ att visas i Kanal 5 - jag vet inte varför, men jag gladde mig! Inte varje dag man får se Liverpool live i en kanal man har, speciellt inte ett derby mot Everton! :)
Men så slog det mig i morse... Avspark är 13.30 men jag jobbar 9-17... Faaaan!


Alltså får man se längre fram i tiden! Om två veckor startar
Stockholms Bilsalong och den får man inte missa, den är ju bara vart tredje år! Ska bli riktigt skoj! :-)


Sol och plusgrader, man kanske skulle passa på och spola av det värsta från gamla Bettan?

Hm.

Dagens positiva: Anmälan till AG gick vägen och Team Vostok har stuga (förhoppningsvis blir det samma som vanligt).

Dagens positiva 2: Jag råkade söka jobb i Stockholm nyss! Satt som vanligt och surfade runt på Platsbanken, hittade ett intressant jobb och vips satt jag med Word och slipade på en ansökan... Hoppla!

Dagens negativa: Nähä, det blev inget av det den här gången heller. Kommer vi nånsin lyckas..? Börjar faktiskt kännas lite halvt uppgivet...


Men nu är det sovadags! Kvällens godnattlåtar i Winamp är som följer:
Datner & Kushnir - Shir Habatlanim, Robbie Williams - Make Me Pure, Ana - We Are, Roxette - Spending My Time, Natalie Cole - Miss You Like Crazy, Robbie Williams - Advertising Space, Eric Gadd - Summer Is Here och Eva Cassidy - Time After Time.

Gnatt.

Det är ju för typiskt...

Genom åren har man åkt på en del studentfester runtom i landet. Även om jag på de resorna inte kommit längre norrut än Karlstad (Älghälga) och Stockholm (Sjöslaget) så anser jag mig ändå ganska berest i de södra delarna av Studentsverige.

Såhär på sluttampen av overallandet var tanken att åka på de roligaste och sen var det bra med det.

Först kom Lundakarnevalen in som en joker, men det är ju inte mycket snack - det var apkul för fyra år sen och den ska inte missas i år! Dock är det bra med kårleg där för att komma in på nationerna, men det har jag ju inte längre. Ett problem sålunda.

Av Hjärtslaget bidde det inget, även om jag inte heller räknat med det. Visste sen tidigare att kårleg är ett krav, så den resan hade varit ren bonus så att säga.

Sen har vi två stora favoriter!

Först ut, vanligtvis i början av april, är Flumride i Ronneby, gemenligen kallad Flummen. Kalasboende på TBV i studenthusen där, fruktansvärd backe hem från Kauren iofs, men fågelvägen är det inte långt och Bolaget ligger en promenad bort. Lekarna är av det mer brutala slaget (no shit?) men det är också hit som en massa gammalt folk kommer och där man träffar folk man inte träffat sen förra Flummen.
Kårleg tror jag inte är något problem, men datumet är! Istället för den vanliga helgen i början/mitten av april ligger de nu i Valborgshelgen - samma helg som AG fick så mycket skit för förra året... Noooo...

Det är nämligen så att helgen efter ligger just AG - en resa jag jävlar inte missar! Visst är den tokigt mycket dyrare än alla andra, men det är så mycket folk och så vansinnigt skoj att det väger upp allt annat... Avsaknad av kårleg är inga problem och Bolaget ligger en billig partybussresa bort.

Det har alltså kört ihop sig med helgerna.
Vecka 17 Flummen
Vecka 18 AG
Vecka 20 Lunda

Bara AG och Lunda på samma löning hade min plånbok problem med, nu har Flummen lagt sig där också...

Typiskt nog kan man inte klaga åt Ronnebyhåll heller, klotterplankslänken pekar fortfarande på alxnet som lade ner verksamheten för snart ett år sen... ;)


Vid närmare eftertanke har jag faktiskt svårt att välja mellan Flummen och Lundakarnevalen. Visst, Lunda är enormt stort och det var skoj för fyra år sen, men i år har jag inget kårleg och kommer således inte in på ÖG, Värmlands osv, vilken inte är någon liten detalj i sammanhanget.
Dessutom säger ryktena att det är det sista Flumride som går av stapeln - nästa år flyttar BTH alla teknologutbildningar från Ronneby till Karlskrona och det är tydligen ingentingjörerna som är de drivande...
Å andra sidan, vad känner man för kul folk därnere numera att ha som faddrar och låna dusch av..?

Ännu en detalj är ledighet. Eftersom jag inte jobbat ett år på nya jobbet än har jag inte fullt med semesterdagar. Tror vi har knegat ihop fem-sex dar bara, så det gäller att tänka efter hur man gör av med dom... Dessutom måste det funka rent praktiskt - om jag är borta måste de andra kunna jobba, speciellt med tanke på lördagarna.


Nä, detta blev ingen enkel ekvation.

Oh well, får gå ner till Akademien och ragga folk till vår stuga på AG istället! Team Vostok tänker lägga beslag på stuga 26 A som vanligt, men eftersom det bara är jag och Kiltfan som åker har vi två lediga platser... Finns det två trevliga overaller därute som känner sig lockade av storstuga med toa, dusch, kylskåp och två gråa västar som bara luktar illa i lovart? ;-)

Ibland blir man bara glad!

Det kom ett länktips på ett forum med en massa glada kommentarer till, jag klickade på länken, tittade på den lilla filmen och skrev ett inlägg med en glad kommentar.

Klicka, titta och försök sen smeta bort det stora leendet, försök bara! :-D
http://www.break.com/index/autisticbball.html

Nu ska jag gå och vispa ihop en pannkaka!

Sammanfattning av söndag.

Jag erkänner: det blev inte ett avsnitt av Veronica Mars igår.

Det blev tre. :-D


Med andra ord blev det lite sent, så jag satte klockan för säkerhets skull så jag inte skulle missa F1-loppet...

Tv3 har tagit över sändningarna och det var lite blandade känslor över det.

Först ett studioprogram med Aschberg som programledare och två experter i form av Expressens motorjournalist och förra årets STCC-mästare. Det gick sådär, experterna blir väl varmare i kläderna framöver, men Aschberg körde som vanligt, avbröt och hade sig...
Sen har de engagerat Carolina Gynning och FCZ-Tore. Han ska inrikta sig på tekniken och hon på glamouren... *suck* Det lovar INTE gott...

Men allt vägs upp av att Janne Blomkvist och Eje Elgh fortsätter som kommentatorer under själva loppen - samspelta, kunniga, skitbra!

Kimis monumentala otur fortsätter även den här säsongen då hans bakhjulsupphängning lämnade in redan under första varvet av kvalet igår, så han startade absolut sist av alla 22 bilar. Längst fram var det två äckliga Ferraris med Alonso i andra startled.
Efter en rent fenomenal körning (och möjligheten att tanka bilen full efter reparationen) lyckades Kimi med endast ett depåstopp ta sig upp på pallen och sluta trea - vilken speed han har i bilen!

Dagens andra jubel kom flera gånger när Keke Rosbergs son Nico gjorde sin debut i F1-sammanhang. Killen har kört bra i Formel 3000 och allt vad det var, men det är inte alla som pallar steget upp till de stora kanonerna - men det gjorde han! Suverän körning, textbook omkörningar och det hela slutade med poäng i första loppet. Killen har framtiden för sig!


..och naturligtvis ringde morsan mitt under loppet - som traditionen påbjuder! Fast farsan muttrade i bakgrunden nu när han inte kan se det längre när det inte går på fyran... :)

Dagen avslutades återigen traditionsenligt med Parlamentet. Rheborg har kommit in i ett stim nu tror jag, han var rent lysande förra veckan och bra i form idag med - sånt borgar för gapskratt!
Men dagens asgarv fixade Henrik Hjelt som "Bakfull o kristen"...
*stånk* *stön* "..uff.. javafan, det var inte min idé att byta ut nattvardsvinet mot den där jävla tequilan..."


Nu ska jag sova - uppgång halv sex!

Anti anti anti

Ibland bara kvittar det.

Man försöker men kommer ingen vart.


(yes, mina damer och herrar, ni beskådar en twarsvacka...)


Vad gör jag här egentligen? Har kommit till den bisarra insikten att jag måste distansera mig från studentlivet för att överhuvudtaget kunna få ett "normalt" liv, men det innebär också att - i princip - kapa banden till varenda jävel jag känner i stan...
..och vad gör jag i stan när jag inte känner nån här?

Det riktigt ironiska är dessutom att om jag inte fått jobbet på K-Rauta hade jag bestämt mig för att på allvar börja söka jobb i Stockholm. Jobb först, så den första tiden hade man väl fått bo i kappsäck hemma på Ekerö, men som en förberedelse inför lägenhetsletande hade jag fixat login till Bostad Stockholms onlinetjänst.
Av det blev det intet.

Att jag faktiskt är kvar får jag sätta på envishetens konto, jag har intalat mig att inte flytta härifrån förrän jag har min examen, men de bägge fempoängare jag har släpande går knappast längre och en uppsats är inget man skiter ur sig i en handvändning - ens om man har ett ämne... För min del är det en massa inläsning på teorier som måste till innan jag kan skriva en stavelse...
Alltså har jag börjat inse att det kanske inte blir så mycket av den där uppsatsen trots allt. Fan.

..och om nu uppsatsen skiter sig inställer sig återigen frågan: vad gör jag här?


Well, det ska erkännas att Akademien har ett stort plus: alla galanta damer därnere! Dock är det mest ögongodis numera, för jag gick fan i mellanstadiet när de föddes... Med detta sagt är jag inte "gubbsjuk" eller nåt sånt, jag skiter väl i hur gamla folk är om de är glada och trevliga - men det är rent ut sagt ett jävla tjat om hur gammal JAG är... "Haha, du är ju jättegammal", "vem är äldst då - jajustdet, det är ju du", "du är ju äldst som vanligt" - repeteras in absurdum.

Jag vet hur gammal jag är och behöver inte bli påmind om det hela tiden, tacksåmycket.
Framförallt är det inte något som behöver basuneras ut till allt och alla utan att jag bett om det. "Visste du inte det, han är ju hur gammal som helst" är säkert ett skämt i all välmening (liksom exemplen ovan), men allt kan gå för långt. Dessutom har folk en tendens att uppföra sig annorlunda efter de fått reda på hur gammal man är, det är som om man har nån ful smitta när man ramlat över 30-strecket.


Så man kanske inte kommer träffa någon därnere då. Men ute på stan då? Jodå, där finns det också galanta damer, men även här finns det hakar... Fan vad det kostar på krogen! Bo ensam med ett inte så högavlönat jobb, då får man jävlar vända på slantarna som vore man levandes på studielån igen...


Lördag och utgång? Eller hur... Just nu är det en tight budget för resten av månaden som gäller. Skåpsupa möjligtvis. ;)

Schlagern fortsätter jag bojkotta - jag vill ha tillbaka Anders Berglund och orkestern!

Förra veckan råkade jag se spektaklet på J's förfest och jublade faktiskt högt - när The Poodles tog sig vidare!
Den här veckan hoppas jag på Günther, tänk han eller pudlarna i Aten, hahaha...
Däremot hoppas jag det går åt fanders för Carola. Dels avskyr jag per definition när hypen går igång och folk höjs till skyarna utan större anledning än att en krönikör råkar gilla dom. Dessutom tål jag inte människan.

Ta uppladdningen inför kvällens delfinal. Som stor tidningskonsument har man ju inte kunnat undå att blaskorna drar på för fullt inför detta, men det slår snett! Anders Nunstedt i Expressen har tjatat i veckor om att Carola är tillbaka i schlagern, att Carola är så bra, att Carolas låt är jättebra, att Carola självklart vinner kvällens delfinal och skulle Carola missa Globen är det tidernas skräll...
Hon får utrymme och spaltmeter som de andra deltagarna bara kan drömma om, vi är väl några (hoppas jag) som ogillar det hela tack vare omfattningen, men vad tycker gemene man? Jo, de blir positivt inställda till Carola innan hon ens klivit ut på scen!
Tvi vale.


Nej, jag ska ägna mig åt att se ett avsnitt av Veronica Mars och njuta av Kristen Bell (guuuuudars vad snygg hon är...), där har vi en tjej man kan lita på! ;)

Sen ska jag läsa min Stockholmsbok och sen blir det kudden, lördag eller inte.


Nåja, jag har tvättat en maskin idag i alla fall, det var ju bra.

..och i morron är det Formel 1 igen! Go Kimi!

Så dumt...

..att jobba till 18 på en fredag. Fredrik och Uffe stack vid fyra, sen var det två trista timmar att fördriva utan att ha något vettigt att göra. Redde iofs ut två fakturaproblem med en av repparna, men typiskt nog dök han upp så sent att när vi väl var färdiga var klockan kvart i sju.

..att jag bara hann med en vända vid tacobordet innan köttfärsen tog slut på tacobuffén. Det var en dyr jävla taco idag! ;)

..att jag inte hunnit med att tvätta gamla Bettan än - jävla salt att sätta sig! Hade tänkt att svänga förbi Preemtvätten vid Jordbron idag, men det blev för sent för det. Nu menar jag inte automattvätten, utan i princip en GDS-tvätt där man kör med högtryckstvätt som matas med poletter. Mycket smidigt faktiskt!


I morron ska det jobbas 9-17 och jag förutspår redan nu att det kommer bli långtråkigt. Iofs har jag sparat lite pärmjobb så man har att göra en timme i alla fall, men det går ju fort.

Men det hände en bra sak idag också!
När jag klev innanför dörren hittade jag ett brunt paket på hallmattan - en efterlängtad bok! :)

När bokrean drog igång var det precis under öppningshelgen, så jag hade inte en sportslig att hinna varken till Ackis eller Bokia. På lördagen hann jag dit, men då var "mina" böcker redan slut... Muttrade lite, fyndade "SS - ondskans mäktiga redskap" (föll alltså återigen för min fascination för Andra Världskriget) och gick hem igen.
Väl hemma surfade jag till Bokus och minsann, där fanns en av mina eftersökta böcker - till reapris och dessutom fraktfritt! Lite osäkert om den kanske skulle vara slut, men det var ju bara att beställa och se glad ut.
Igår kom ett mail om att den var försenad från deras leverantör och då trodde jag det var kört - det är ju bokförlagen som lämpar iväg pallvis med böcker till bokhandlarna som sedan rear ut dom (det är därför de ofta har samma böcker trots att det är olika kedjor som säljer dom) och de har ju knappast kvarvarande lager av sånt de vräkt iväg till bokrean...
Men idag låg den på hallmattan: "Stockholm - från tid till annan" - yes, ännu en svag punkt, eller två stycken egentligen: Stockholm och arkitektur...
De har rotat fram gamla bilder, tagit bilder på samma plats och ur samma vinkel idag och skrivit massa intressanta texter kring dom. Mums!

Nu ska jag läsa bok och sova! ;)

Dagens tv-recension

Vissa tv-program är helt enkelt bättre än andra!

En del är kvalitativt skräp (som alla jävla dokusåpor (FCZ undantaget naturligtvis), krystade tävlingsprogram och sånt), medan en del sticker ut från mängden som genuina guldkorn.

Parlamentet är ett sånt program, likaså Top Gear och Cityakuten - men idag ska vi hylla en helt annan sorts program: Antikrundan! :-D


När jag bodde hemma kunde jag inte begripa hur morsan och farsan kunde tycka det var roligt, men ändå såg man ett och annat avsnitt - mest för att man bodde hemma och vi hade bara Svt1, Svt2, Tv4 och finska Yle (som marksänds i Stockholm)...

Men nu har man börjat uppskatta att titta på det av helt andra anledningar än att morsan lagt beslag på fjärren. Otroligt vackra och välbevarade Rättviksskåp som man tror är värda en förmögenhet, men som experterna effektivt sågar sönder genom att peka på utbytta gångjärn, förbättrad målning, sentida lackning och värderar det knappt till kaffeved - för att i nästa andetag bli lyriska över ett litet slitet skåp som farfar hade pottan i. Kungligt!

En episod som etsat sig fast var ett avsnitt för många år sen när Knut Knutsson, den lille ivrige skåningen med glasögon, fick in ett par höga tennljusstakar, sneda och vinda, tassarna var intryckta i fotplattan och de var så rena från detaljer att jag inte begrep vad de där bägge fyrtornen var för speciellt... Den kyrkoanställde hade hittat dom ute i klocktornet och blev minst sagt paff när Knutsson drämde till med ett värde på 250-300 000 spänn! De var tydligen rätt ovanliga. ;)

Idag var Antikrundan i Ljusdal och minsann blev det inte en flashback till just de där ljusstakarna! Ett klipp från avsnittet från 1995 och sen till Ljusdals kyrka där samme kille fortfarande jobbade, men nu hade sett till att grejorna hade en något bättre plats än ute i klocktornet...
De hade låtit Riksantikvarieämbetet restaurera dom och när de plockades fram ur skåpet med kyrksilvret gick ju Knut Knutsson i flatspinn såklart! Han blev så till sig i trasorna att han svor som en borstbindare - i sakristian! Något som han kom på ögonblicket efteråt med ögon som tefat till följd...
Stor humor! =)

En av de mer oväntade höjdpunkterna var en tavla som en tant dök upp med. Professorn (!) som hade målat den hade tydligen varit polare med de legendariska Smögenmålarna och lärt sig en hel del av deras arbete med ljuset i målningarna.
En stig i skugga av ett stort träd, men som nästan i bakgrunden slår över i solljus, rätt starka färger, "snabbt målad" enligt experten - och så vansinnigt vackert! Den vill jag haaa...


I övrigt har jag varit otroligt manlig på sistone!

Äntligen har jag fått tummen ur att dra om lite kablar här så de inte går tvärs över golvet (hörnet där datorn står är kliniskt rent från alla sorters uttag), så nu sitter nätverkskabeln på golvsockeln, en nätsladd är på väg runt en öppning och nätverket ska snart dras om samma väg.

Likaså har jag hittat kabelrännor som ska sättas fast i bakkant under skrivbordet så sladdhärvan försvinner, men att handjaga in de skruvarna i bordsskivan var jag inte speciellt sugen på. Eftersom min gamla slagborr fortfarande är kvar nere på Akademien nånstans gjorde jag slag i saken och införskaffade (återigen äntligen) en skruvdragare. 18V och dubbla batterier - yeah!

Dessvärre är mina bits också nere på Akademien nånstans, så jag fick inte skruva nåt idag, haha...


Nähej, om man skulle sova lite? Jobba till 18 i morron och dessutom på lördag - vad det nu ska vara bra för, vi får inga leveranser efter fredagar klockan tre...


Dagens låttips:

Det är inte ofta man nyfiket lyssnar på en grupp för att en flagga med deras namn är en klassiker/tradition på en musikfestival - men just så är fallet med Joddla med Siv och flaggan på Hultsfred! :)
Det är nåt speciellt med skånsk reggae, Peps har sått ett bra frö där!
Skönt gung och underbara texter - det behövs inte mer än så...
Idag är det Hon Är Gjord Av Silikon som lyfts fram i ljuset, en sång om såna som sprutar in plast i kroppen och tror det blir bättre av det. Läs texten på
www.joddla-med-siv.com och skratta... :-D

Då fick vi se en ny operation, där man laserskar en celluit.
Vem fan vill ha en kvinna i plast, där ljuvret ä hårt som bakelit.

Var har du fått dina pattar ifrån, en tub silikon, en tub silikon.
Kosta 50-tusen på en klinik.
Var har du fått dina läppar ifrån, en tub silikon, en tub silikon.
Hur kan man fylla sin kropp med sån skit?


Mobiltips tack!

Det kunde man ju räknat ut med arslet.

Ett år och två månader efter inköp, då lägger styrpinnen på mobilen av... Vansinnigt frustrerande med en fullt fungerande telefon, men som man knappt kan använda!

Så gårdagkvällen ägnades åt powersurfning och jämförande av mobiltelefoner. Har under alla år haft Nokia förutom två gånger då det blev Ericsson respektive Sony Ericsson - bägge gångerna lade lurarna av vid drygt ett års ålder... Med andra ord har SE bränt sina skepp!

Men nu är jag sugen på en vikbar modell, så Samsung ligger ju minst sagt bra till med sitt modellutbud.

Så nu står det mellan
E730 som verkar ha vettiga funktioner, den toksnygga E760 som tyvärr inte har kameralampa (suveränt som ficklampa har jag märkt) och D600 som är lite annorlunda, men ändå lockande på nåt sätt.

Nån därute som har erfarenhet av dom och kan tipsa lite? :)

Min lilla kravspec:
- kamera med lampa är trevligt, mycket praktiskt som ficklampa.
- genvägar
- ordentlig kalender
- backupfunktion mot dator är ett absolut krav (jag tänker INTE bli av med allt igen som när den förra tokkraschade)
- ingen jävla pinne igen ;)
- möjlighet att tända skärmsläckaren så man ser vad klockan är, gärna stort och tydligt - på den här punkten är min nuvarande suverän.
- mp3, mms, T9 osv...
Jag skulle gärna ha en Nokia igen, men de har ingen vikbar som riktigt passar.


Nu ska jag fortsätta se på CSI! =)

Dags igen!

Jag har....

(x) snott den här listan från nån

(x) rökt en cigarett

(x) rökt en cigarr

(x) varit full

(x) varit kär

( ) blivit dumpad

(x) dumpat någon

( ) fått sparken

(x) varit i slagsmål

( ) rymt hemifrån

(x) kissat ner mej

(x) somnat under sex

(x) somnat efter sex

(x) spelat apa

(x) åkt limousin

(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak

( ) blivit arresterad

( ) haft telefonsex

(x) nyst 4 ggr i rad

(x) hånglat med en främling

( ) gått på en blinddejt

(x) ljugit för en kompis

( ) sugt på någons tår

( ) varit förälskad i en lärare

(x) fisit på allmän plats

(x) skolkat

( ) legat med en medarbetare

(x) fått utlösning i byxan

( ) sett någon dö

( ) varit kär i en av mina internetkompisar

(x) spelat allan

( ) varit i Kanada

( ) varit i Mexiko

(x) flugit

( ) spytt i en bar

( ) sett en del av mig själv brinna

(x) ätit sushi

( ) åkt snowboard

( ) crowdsurfat under en konsert

( ) varit i ett våldsamt förhållande

(x) tagit smärtstillande

(x) älskat någon

(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi

(x) gjort en snöängel

( ) haft ett te-party

(x) byggt ett sandslott

(x) spelat Twister

(x) hoppat i en vattenpöl

(x) fått en kallsup

(x) lekt uppklädd

(x) trampat på en skalbagge

(x) hoppat i en lövhög

( ) åkt släde

(x) fuskat när jag spelat spel

(x) varit ensam

(x) somnat i skolan

( ) kysst en tjej/kille på krogen på fyllan framför en community-fotograf

( ) använt ett falskt id

(x) tittat på en solnedgång

( ) varit med i en jordbävning

(x) rört en orm

(x) sovit under stjärnorna

(x) blivit kittlad

( ) blivit rånad

(x) blivit missförstådd

( ) tagit hand om ett rådjur/en get/annat vilt djur

(x) vunnit en tävling

(x) gått mot rött

(x) låtsats tycka om en maträtt och sen spottat ut det i smyg

( ) blivit avstängd från skolan

(x) varit i en bilolycka

(x) haft kramp

(x) känt mig som en utstött

( ) ätit ett helt glasspaket på en natt

( ) dansat i månljus

(x) hatat mitt utseende

(x) varit vittne till ett brott

(x) ifrågasatt mitt hjärta

(x) varit besatt av post-it lappar

(x) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna

(x) varit vilse

(x) varit på andra sidan landet

(x) simmat i havet

(x) känt som om jag håller på att dö

(x) gråtit mig själv till sömns

(x) lekt polis och rånare

( ) lekt sjuksköterska och sjukling

(x) sjungit karaoke

(x) betalat för mat med bara mynt

(x) gjort något med mig själv som jag inte borde gjort

(x) busringt

(x) fångat en snöflinga på tungan

(x) dansat i regn

(x) skrivit ett brev till tomten

(x) blåst bubblor

(x) gjort upp eld på en strand

( ) förstört en fest

(x) tapetserat ngt i toapapper

(x) åkt rullskridskor

( ) fått en önskan inslagen

( ) haft sex med en apa

(x) burit pärlor

(x) fått kärring-stopp på bilen

( ) hoppat från en bro

( ) ätit hund/katt-mat

( ) sagt till en främling att jag älskar honom/henne

( ) kysst en spegel

(x) sjungit i duschen

( ) burit en svart klänning

( ) drömt att jag gift mig med någon

( ) limmat fast min hand i något

(x) fastnat med tungan i metall

( ) kysst en groda (ja eller pussat dådå)

( ) varit en cheerleader

(x) suttit på ett tak

(x) skrikit så att jag inte fått luft

(x) byggt en kärra

( ) pratat i telefon i mer än sex timmar

(x) stannat uppe hela natten

(x) inte duschat på en vecka

(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet

(x) klättrat i träd

(x) haft en trädkoja

( ) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger

(x) spelat kyckling

(x) blivit puttad i en pool med kläderna på

( ) blivit tillsagd av en främling att du är het

( ) brutit ett ben

( ) fångat en fisk och sen ätit den

( ) fångat en fjäril

(x) skrattat så mycket att du grät

( ) gråtit så mycket att du skrattade

(x) fuskat på ett prov

( ) haft en Britney Spears-skiva

(x) glömt någons namn

(x) sovit naken

(x) levt som om varje dag vore den sista

(x) plockat svamp i skogen

(x) längtat efter någon/något som man inte kan få

(x) träffat någon från nätet

(x) blivit kramad av en jultomte


Uff, den var lång...

Here we go again...

Jag är nog sjukare än vad jag tror. ;)

Skämt åsido tror jag att min kära Twar har blossat upp igen. Funderade lite kring det under Munksjövarvet och det är inte alls någon omöjlighet. Därav alla humörsvängningar på sistone...

Första gången jag åkte på det var för sex-sju år sen när jag gick och var småkrasslig hur länge som helst. Men när Kajsas farsa läkaren upptäckte att hon hade Twar var vi många i bekantskapskretsen som också diagnosticerades som offer för den. Det blev mycket resande till Karlsborg och Azitromax-knaprande innan vi var friska hela högen.
Elakt nog blir man inte immun mot den utan man kan lätt åka på det igen - riktigt elakt är det...

Dessutom är det rätt svårt att sätta rätt diagnos - man går och känner sig småförkyld mest hela tiden, men vem gör inte det såhär i vintertider? Det är på två andra saker man märker det bättre: man sover precis hur mycket som helst, sömnbehovet är omättligt och man känner sig aldrig helt utsövd och man har humörsvängningar som skulle få vilken gravid kvinna som helst att bli avundsjuk...

Det är helt bisarrt, det svänger som fan och fort går det! Ena stunden kan man vara asförbannad för att i nästa ögonblick bli hur glad som helst - utan större anledning än att solen kanske råkade titta fram en sväng. Det trista är att för min del överväger det negativa - jag blir håglös, "orkar" inte göra saker och blåser upp negativa saker till enorma proportioner.

Märklig sjukdom är det hur som helst, den nyfikne kan läsa mer här:
http://web.telia.com/~u91009725/medicin/twar.htm

http://www.me-info.nu/twar.htm är en längre text av "vår" läkare, rent hemskt oformatterad, men klart intressant läsning.


Nu ska jag fortsätta dona här - om jag ids... ;)

I retrospektiv

Inte kan man sova när man behöver det heller. Bläh.

Jag ska inte babbla för mycket om gårdagkvällen här, men under natten kom jag på att jag i min tur klantade till det i onsdags. Inte riktigt lika mycket (om det nu går att "gradera" det), men ändå...
Ågren för min del!

Jaja, vad är en bal på slottet? Jag får grotta ner mig i saker att göra här hemma istället, tvätten pockar på uppmärksamhet, måste röja ordentligt i största allmänhet, ska slutföra projektet med att dra om massa kablar och få bort dom från golvet och så vidare.

Ska lätta på samvetet och ringa farmor också - det gör jag alldeles för sällan. Jag är där alldeles för sällan också, trots att hon bor i Falköping, inte ens en timme bort... Usch på mig! Nåja, ska ringa idag iaf.


Framförallt ska jag och min bäste vän i alla väder (min cdwalkman) ta ett Munksjövarv med extra allt, dvs fortsätta förbi Rocksjön, Liljeholmen, Vätterstranden...

Behöver tänka lite.

Aj.

Aj.

Aj.

Aj.


Nog för att jag sett det en gång tidigare och fått en innerlig ursäkt för det (som jag godtog), men nu har det hänt igen och jag vet inte vad jag ska tro eller tänka eller tycka...

En sak har jag lärt mig och det är att tjejer/kvinnor/fruntimmer inte är något att lita på dessvärre...

Fy fan vad jag är trött på dessa eviga svek! Vad gör jag för fel? Jag fattar inte! Jag hoppades, jag hoppades verkligen på detta, men nej...

Ska det vara så förtvivlat svårt?


"God" natt från en mycket desillusionerad S

Keep on rollin' rollin' rollin'

Jag tror rätt många vet att en vit, lagom rostig Volvo 245 (även känd som gamla Bettan) stått på Akademiens p-plats den senaste månaden.

Nu står hon inte där längre.


Efter startvägran en morron, bogsering till Tändsticksområdet, k-sprit i tanken, bogsering till högskolan för två dygn inomhus, förgasarkontroll, bränsleledningsundersökning, mera bogsering, startkablande och en massa invektiv kom jag fram till att bränslepumpen gett upp.
Det finns massor av saker som kan gå sönder på en bil, men som inte påverkar förmågan att köra omkring - men går soppapumpen står man där man står. ;)

Inte blir det bättre av en liten pyspunka på vänster fram som gör henne oerhört tungputtad, exempelvis in genom den extremt smala porten till Akademiens garage/förråd...

Jag drog mig i det längsta för att byta pumpen själv dessutom. Förvisso är jag väl relativt händig och har bytt en hel del på henne tidigare (vattenpump, termostat, huvudbromscylinder, torkarspaken, renoverat bromsarna och så vidare), men jag har en hälsosam respekt för bensin. Gör man fel brinner det och det brinner fort och mycket!
Men efter koll i Hayne's och min ständiga hjälp i nöden 240klubbens forum satte jag igång!

I det längsta väntade jag på plusgrader (så satans kallt att skruva i minus), men vädergudarna ville annat, så det var ju bara att byta till en skitjacka och skruva på...

Egentligen är det en jävligt enkel konstruktion, som så mycket annat på traktorn 240. En pump som drivs mekaniskt av vevhuset, dvs en arm på pumpen som ligger emot ett svänghjul som är något ovalt och alltså knuffar på armen ju snabbare motorn går. Alltså pumpar pumpen snabbare ju högre varvtal motorn har och då får den mer soppa automatiskt. Fiffigt!
Sen är det två slangar som ansluter, en grövre som levererar bensin från tanken och en smalare som skickar upp bensinen till förgasaren.

Bultarna som höll fast pumpen i motorblocket lossnade (nästan oroväckande) lätt, den ena slangklämman lossnade snällt (dagen innan dränkte jag dom i 5-56) medan den andra fick jag nypa av, där slets skallen på skruven ut på nolltid.
Men att få loss slangarna från pumpen var en annan femma! Jävlar i havet vad hårt de satt!

Eftersom de suttit där i tjugo år - tror inte farsan bytt pumpen nån gång - trivdes de tydligen där. Efter en tipsvända på Internet på kvällen återkom jag dan efter med polygripen i högsta hugg, tog ett bra tag och bände runt lite - då lossnade dom och det var "bara" att dra loss dom.

Sen blev det kletande med packningssilikon för att täta kring de nya packningarna som behövdes och allmänt bök för att få dit pumpen igen.

Till slut satt allt där det skulle, så det var med spänd förväntan jag städade undan allt, stängde motorhuven och satte mig bakom ratten.

Tre (3) varv orkade startmotorn runt, sen var batteriet dött. Så oväntat! ;)

In på Akademien, leta rätt på Kruts batteriladdare och ladda över natten.

Efter jobbet igår kilade jag in på Jula och skaffade sån där punkteringsnödlagningsjox på burk, nåt slags skum man sprutar in under tryck i däcket som dels (förhoppningsvis) sätter igen hålet och samtidigt pumpar upp däcket så man kan köra igen.
Men först batteriet! Fezztingen höll som bäst på att rigga Erotiksittningen när jag kånkade ut batteriet under stånk och stön (vems jävla idé var det att ha just bly i batterier?) och hivade i det i bilen. Anslöt kablarna, drog åt dom och satte mig bakom ratten igen.

Nu gick startmotorn bättre och fler varv, men sekunderna gick utan nån hostning, fem sekunder, tio, femton - sen gick hon igång som om inget hade hänt! :-D

Under stort internt jubel hoppade jag ut och sprutade däcket fullt med skum och gav mig ut på en runda - man ska nämligen köra ett par kilometer i 50 km/h för att det ska fördela sig jämt i däcket, så jag var ju "tvungen" att köra till A6 och köpa öl på Apoteket Röda Näsan. ;)

Tillbaka ner till Akademien och städa undan batteriladdaren, gamla bensinpumpar och annat och blev väldigt kvickt övertalad av Nilsson och Tossa att jag skulle gå på sittning! Trots allt hade jag ju sovmorron till 10 idag...

Så blev det! Körde förbi McD för en burgare då jag var tokhungrig, hem och hämta skinnet, jäkta ner till Akademien, snabbdusch av aldrig skådat slag och ner på sittningen!


Eftersom Tess redan har gjort en lista av vad som hände under kvällen hänvisar jag dit och konstaterar att jag hade jävligt kul under kvällen, även om jag inte var med på listan, haha... :)

Idag körde jag bil till jobbet igen! Tjoho!

Nu ska jag gå och sova - i morron är det fredag!