Beckmörker

Varför kan en resa aldrig bli riktigt som man tänkt?

Jag och Hyttinen tänkte ge oss iväg vid tre i fredags, det blev närmare fyra. Dessutom snöade det av bara faaan större delen av vägen ända ner till Ödeshög, där försvann det vita på marken... Dessutom minus och en snösväng som inte hann med, detta gjorde att moddsträngarna var frusna och blästrade innerskärmarna rätt bra kan jag säga...

Väl nere i Jönköping letar jag rätt på casa el Dude, langar in mina grejor, morsar på Flipp som dykt upp och traskar sedan bort mot Pipes of Scotland - ett nytt ställe man måste kvalitetstesta! Väl där väntar en massa kul folk, så det blir givetvis kvalitativt skitsnack ända till ett då de stängde. Vi funderar på att gå bort till Twin sista timmen och går ut på gatan för att samla ihop oss. Här går saker och ting helt åt helvete (jag kommer hävda till döddagar att jag inte hörde att det ropades) varvid några av oss ger oss iväg då de som stod och snackade med folk vi inte kände skulle komma efter.

Det hela slutade med total katastrof, många sms senare har jag en nattlig date vid Kristine kyrka och såhär i eftertänksamhetens kranka sken har jag kommit fram till att jag nog brände mina skepp fullständigt där. Där satt jag med någon jag håller oerhört mycket av och misslyckas så kapitalt. I och för sig vet jag inte om det fanns något intresse hos henne till att börja med - på Pipes verkade det lovande, men sen vetefan vad som hände. Eller många gånger innan dess också för den delen...


Lördagen betydde Munksjövarv, kebab på Prima (klart godkänt) och sektmöte! Förfest där jag bodde, så det var ju bara att korka upp vid tre och sätta igång! Som vanligt stod jag ut en aning i min blåa bland allt gult, men nån måste ju vara svanunge också. ;)
Ner till Akademien, middag, indubbning, kröka. Min iPod räddade kvällen en hel del tror jag, de körde bara r'n'b-skit tills vi gjorde en hostile takeover, pluggade in min iPod och började köra Pärleporten, hahaha...

Efterfesten på Epidemien var gjuten och återigen lyckas jag schabbla bort det... Full fart på drickandet i ett av köken, en stereo dunkar musik och en tjej drar upp mig för lite moves - trevligt! Det verkar mer än lovande, hon tycker att vi ska gå iväg en sväng, chevaleresk som jag är låter jag henne gå före i en smal passage och när den tar slut står det en grabb där och bokstavligen fångar in henne. En kvart senare sitter de i soffan och grovhånglar... *suck*

Söndagen blir långsam, träffar Asp för en antibakis-sväng genom stan, hade hoppats på att kunna träffa tjejerna från fredagen för att kanske bena ut ett och annat, men det ville sig inte heller. Om de verkligen inte hann eller om de bara inte ville vet jag inte, just nu målar jag fan på alla tillgängliga väggar...


Till råga på allt är det anmälan till AG på fredag och det är när jag jobbar. Att jag kan anmäla är alltså högst osannolikt - om jag överhuvudtaget får ihop fyra pers till stugan... *dubbelsuck*


Men lite bra har det trots allt varit! HV slog ut Frölunda i hockeyn och AIK slog Rögle igår! Leksand borta på torsdag är en måstematch, iofs är alla matcher det plus att SSK måste torska för att detta ska gå vägen...

..och på söndag börjar Allsvenskan! 15.00 på Råsunda mot Halmstad innebär att jag måste iväg "tidigt" från Örebro, jag ska ju på Tjällossningen i helgen och bli nobbad av en massa brudar... ;-)

Detta är ett test!

Adam Bertil, Adam Bertil. Napalm i skogsbrynet, slut kom.

..och jag som inte ens käkade på Alcamo!

Fan vad trist det är att må dåligt, man kan liksom bara vara hemma och ...må dåligt. :/

Trots det vågade jag mig ut en sväng idag, är det sju plusgrader och solsken ska man fanimej ut, så är det bara. Tog en sväng utmed vattnet förbi Äppelviken, svängde upp vid Smedslätten och knallade Alviksvägen tillbaka. Gött.

Men varför är det så olustigt att gå bakom nån? Kommen en bit bort på stigen kommer det en dam/tant/whatever (50+ typ) på en anslutande stig och hamnar typ tio meter framför mig. I mitt skick kände jag inte för att lägga på ett kol och gå om, utan jag blev kvar där bakom. Visst, mitt på dagen en lördag är det väl inga fulingar ute, men det känns ändå jävligt kymigt. Att man ska ta åt sig så av något som aldrig skulle falla en in?


Nu ska jag lägga mig på soffan och läsa bok, se på hockey är lite för livligt för min stackars varelse idag...


Förresten #1: Igår fick jag mitt Studentkort, nu är jag student igen, hahaha...

Förresten #2: Idag, efter en jävla massa letande, hittade jag min sovsäck igen! Den låg längst upp i städskrubben...

Status Quo

Alla tjatar på sina bloggar om hur förbannat bra de har det, så jag tar ansvaret att vara käringen motvalls som vanligt.


Mitt liv suger getpung!


Jag är stenhårt fast på jobbet och kommer ingenstans, mina "Tack för visat intresse" kan jag snart tapetsera en hel vägg med och vi ska inte tala om hur trist det är att sitta och skriva ansökningar som man får noll respons på.
Dessutom kan jag inte söka jobb vettigt, dvs ringa och snacka innan man skickar iväg ansökan. Jag kan inte ringa från butiken, på lagret är det ventilation som dånar överallt, att det inte går i verkstaden säger sig självt och inne på kontoret så chefen hör? Fet chans. Jag kan inte heller gå ut på en rast eftersom vi finns i ett industriområde med tung trafik och dessutom precis bredvid Bromma Flygplats. Sista alternativet är på lunchen men hey, då är ju de också på lunch!

Socialt är det lika öde som vanligt, ett fåtal polare men inte mer. Jag är helt enkelt inte den man kommer ihåg när det är dags att hitta på nåt.
Ta bara samlingen Vemdalengänget hade i helgen där de samlat ihop bilder och filmer för att kolla på tillsammans under en helkväll. Kom de ihåg mig? Nope. Nu blev jag förvisso upptagen med Thåström den kvällen, men ändå - that's my life.

Vad gäller damer har jag resignerat totalt. Några jag gått och småhoppats på har jag avskrivit helt, mest beroende på min totala sociala inkompetens trots relativt frekventa möten. Iofs blev jag rätt rejält upphånglad på Synda, men då fick jag reda på (per telefon ska påpekas) redan innan vi ens träffades att det inte skulle bli mer än så. Symptomatiskt på något sätt.

Och så länge jag inte hittar något nytt jobb lär det inte förändras på den fronten heller.


Så jag sitter framför datorn istället.


I’m on the roof and I’m starin’ at the stars
Lookin’ down at all the cars
I can see you
In the window of your favorite corner bar
But to reach you is just too far
And I might as well be on Mars

I might as well be on Mars
You can’t see me
I might as well be the man on the moon
You can’t hear me
Oh, can you feel me so close
And yet so far
Baby, I might as well be on Mars

Baby, I can’t fly
If I could I’d come down to ya
Maybe I should try?

Kulturhelg!

Det började redan på jobbet i fredags då jag fick för mig att gå på hockey samma kväll, AIK skulle möta Västerås i första matchen i Kvalserien och jag har ju inte varit på hockey på ett tag.

Enkel sak att boka biljett via Ticnet och att hämta biljetterna i kassan, men av en slump får jag syn på raden om att biljetterna måste hämtas senast 17.15! Okej, jag som tänkt ligga och softa i ett fredagsbad innan matchen fick tänka om, haha...

Matchen var en uppvisning av två saker, AIKs totala spelövertag (46-14 i skott!) och målvakten i Västerås. Han tog de mest omöjliga puckar! 3-3 vid full tid och sen petade VIK in avgörandet efter några minuter.
Nåja, en poäng i alla fall!


Igår var så den stora dagen inne - Thåström på Cirkus!

Men innan dess höll jag sånär på att missa en annan kulturell begivenhet, Manchester United - Liverpool i Premier League! Riktigt klassisk hatmatch mellan två storlag och dessutom något av ett derby då det bara är sex mil mellan städerna.

Man U börjar med en tokpress, Liverpool kommer knappt över mittlinjen och Park är fanimej överallt - detta ser inte bra ut... Sämre blir det när just Park kutar på en boll, Reina går ut för att rensa men slår ihop med Park och domaren dömer straff. Suck. Ronaldo gör ju inga misstag från elva meter och det står 1-0.

Men sen jävlar händer det saker! Jag var lite oroad över Alonsos avstängning, men det visar sig att Loucas funkar bra ihop med Mascherano på mittfältet och när de börjar komma igång med passningsspelet får Torres på topp och Gerrard i en fri offensiv roll fler och fler bollar att jobba med.

Hyypiä rensar/slår en långboll som går ända upp mot Torres som har sällskap av Uniteds back Vidic, men Vidic missbedömer bollbanan (det blåste rätt jävla bra) så Torres lägger i turbon, springer ifrån Vidic och slår in kvitteringen!
Strax därpå driver Gerrard in en boll i straffområdet, Evra missbedömer sin tackling totalt och slår undan benen på Gerrard - straff för Liverpool! Nummer 8 gör inte heller några fel och det står 2-1!

En stund senare är Gerrard i fokus igen då han närmar sig straffområdet till höger helt ren, Vidic genskjuter och får någon form av hjärnsläpp då han tar tag i både tröja och brallor på Gerrard och drar såpass att de bägge två går i däck. Stevie G blir givetvis vansinnig och domaren drar upp det röda kortet direkt - frilägesutvisning för Vidic och frispark för Liverpool. United ställer upp en rejäl mur, Gerrard backar för att ta sats, men istället blir det Aurelio som tar frisparken - bollen går tätt över muren (som knappt hoppar, är inte det att betrakta som tjänstefel?) och går i nät bredvid en van der Saar som inte ens försöker nå den. 3-1!

United gör ett trippelbyte, ut med Anderson (som inte haft många rätt) och två till och in med Berbatov, Giggs och mitt lille favorithatobjekt Scholes. Allt framåt givetvis.

Under tiden har Liverpool bytt ut Torres och Riera och satt in Ryan Babel och Dossena. Den senare gjorde precis som mot Real Madrid - han blir inbytt och sätter fjärde målet, denna gång en tjusig lobb över van der Saar...

4-1 till Liverpool borta mot Manchester United! Sån utklassning! :-D

Men jag fattar inte Liverpools bortaställ. Ljusgrått är snyggt, men vems briljanta ide var det att ha vita siffror på ryggen?


Stärkt av detta var det dags för dagens höjdpunkt - Thåström på Cirkus!

Eftersom jag har så okultiverade vänner som hellre sitter hemma och kollar på SM i singback (även kallat Melodifestivalen trots avsaknad av orkester och Anders Berglund) så fick jag ta min överblivna ståplatsbiljett och sälja utanför Cirkus.
Stor humor när jag såg att en kille gick fram till en biljettnasare (som givetvis tog hutlöst betalt) som bara hade sittplatsbiljetter. Jag kliver fram och säger "Tja, jag har en ståplats till övers, intresserad?" varvid han givetvis är det och undrar vad jag ska ha för den. "Det som står på den, 350 spänn så klart" och följer upp med en kommentar om att de som tar överpris borde brinna nånstans. Blicken jag fick från nasaren var inte att leka med, hahaha...

Kommer in, hänger av mig jackan, klockan är dags, vill få i mig en öl innan men de hade bara halvlitrar. Äh, jag tar en cider, de går lätt att halsa i sig resonerar jag och får välja på äpple eller hallon. Äpple tack, säger jag och får en Strongbow i näven minsann! Inte varje dag...

In på parkett, fram en bit och där blir jag stående i två timmar.

När Thåström spelade på Peace&Love i somras var det en nästan helt akustisk spelning, de nya låtarna från Skedbokvarnsvägen kom verkligen till sin rätt, men man saknade lite klös i de äldre. Nu blev det bra drag på sina håll! Tyvärr inte en enda Ebba-låt (men inte heller så förvånande) men desto mer från tiden med Imperiet. Höghus Låghus Dårhus var verkligen välkommen som extranummer och dessförinnan fick vi Ingen sjunger blues som Jeffrey Lee Pierce, The Haters, Varför är du så tyst, Alla vill till himlen, Du ska va president, Saker som hon gör, Var e vargen, Fanfanfan och massa annat godis...

Dessvärre inte min favorit Kriget med mig själv, men den har jag å andra sidan inte hört sen jag såg honom första gången i Kristianstad för flera år sen...

Gratisåker buss in till stan (bra med extrainsatta bussar som öppnar alla dörrar på en gång) och funderar på vad som händer nu? Klockan var bara halv tio och det är ju lite tidigt to call it a night. Hoppar av vid Sergels Torg och bestämmer mig för att kvista förbi Harry B James på Regeringsgatan. Något av en rockpub som hade en jävla kö när jag gick förbi häromdan och nu var ju inte klockan mycket...

Lite kö var det allt, men inte värre än att jag var inne på fem minuter. In med jackan, beställer en öl i baren, får den, vänder mig om och får syn på en scen med riggade instrument..? Backdropen avslöjar att det handar om Ebba Gold som kör 800% Thåström - jamen se goddag då, vad trevligt!

Riktigt bra band dessutom, som hade den goda smaken att köra Kriget med mig själv! :D

Jag blev kvar till stängning. ;)

U-landskväll?

Bah, här ser man fram emot en kväll med HV71-Timrå på Canal+ Sport och diverse fotboll i Champions League på nån stream på nätet, men när man kommer hem från jobbet blinkar modemet konstigt och jodå, både internet och kabel-tv låg nere...

Efter tre samtal till Com Hem varav ett kopplades ner just när jag kom fram efter en kvarts köande och ett besök hos grannarna gick de med på att det verkligen var nåt fel.

Så jag fick inte se nåt igår och det var väl lika bra det, fler och fler upphetsade sms trillade in från en polare i takt med att ManU tog över mot Inter och HV åkte på stryk hemma.

Jag såg på The Queen på dvd istället och det var ett bra val - jävlar vad bra den är! Helen Mirren fick en välförtjänt Oscar för huvudrollen som drottning Elisabeth, helt sjukt porträttlikt!
Sen satt man ju och snörvlade i soffan när de klippte in autentiska bilder på Diana, på det enorma hav med blommor som bildades utanför Buckingham Palace, hennes brors tal på begravningen...


Idag kvistade jag upp till Täby och hämtade två papperslappar. Nu sitter jag med två ståplats till Thåström på Cirkus på lördag och har bara användning för den ena. Är det nån som har vilja/råd/möjlighet att hänga på..?

Känns ju fånigt att lägga ut den ene på Blocket igen... ;)

Synda, Internet och Champions League

Synda var skoj, smygsupandet på ED var lite roligt, Akademien ser mer än nånsin ut som en jävla nattklubb, massa utsocknes att snacka med - men inte fick man synda nåt... ;)

Däremot fyllde jag på kebabkontot så mycket jag orkade, fick tillbaka en kvarglömd tröja och handduk från vulkanlägenheten (tvättat och allt, tack T!), lyckades minsann få till ett Munksjövarv innan jag åkte hem på söndagen och lyckades dessutom springa på herrar Asp och Sandvall bara sådär.

Idag letade jag över hela internet (och lite till) efter kurslitteratur, men en av böckerna är givetvis slutsåld överallt på nätet. Det blir till att åka till Ackis vid Frescati och handla till dubbla priset - enda stället i hela stan där den finns kvar. Suck.

Champions League idag och Viasat(an) bojkottas i största möjligaste mån, alltså letade jag rätt på en livestream på nätet och kollade Liverpool-Real Madrid framför datorn. Spanska (eller om det var portugisiska) kommentatorer, men jag hörde lite nyckelord ibland iaf, haha... 1-0 att gå på från första matchen i Spanien och jag fruktar ett ställningskrig, men Liverpool satte fart från början och avfärdade Real med 4 jävla 0! 5-0 totalt och ajöss Real Madrid!

I morron vinner Inter mot Man U, bara så ni vet. ;)

Förresten finns det fortfarande en biljett över till Thåström på Cirkus på lördag eftersom folk har hoppat av pga monetära bakslag... ;)

Här ska Syndas!

Jaha, dags att visa var skåpet ska stå igen och det är till vänster i baren! :-D

Syndafloden i helgen som kommer och jag kommer givetvis finnas på plats i kebabernas huvudstad för att se till att det går som det ska...

Mitt lilla projekt att göra Partybandaren mp3-kompatibel sket sig å det grövsta. Full koll på vilka kretskort som sysslar med vad där under skalet och var anslutningen till högtalarna sitter. Men att löda in sig direkt på högtalarkablarna innebär dels att iPoden måste driva högtalarna själv och det vete tusan om den orkar med och dels att man missar hela idén med att det finns ström i bandaren som kan förstärka ljudet.

Alltså tänkte jag ta mig in via radiodelen, men det visade sig att alla kablar (förutom strömförsörjning) är av flatkabelstyp, dvs en helvetes massa småkablar i en - vilka av alla dessa är ljud då..? Damn.

Så jag får bränna en skiva i vanlig ordning!


På fredag smiter jag från jobbet vid tvåtiden, stoppar in en Lutt i bilen och sen är det full kareta söderut!


Förresten betalade jag in min kåravgift idag, det borde betyda att jag får ett kårleg i brevlådan snart, haha...


/red
Fick ett trevligt samtal nyss, jag har fått tag på två ståplats till Thåström på Cirkus! Det är till och med så bra att det är lördagens konsert! Till ordinarie pris! Tjoho! :-D

Nån som är sugen? ;)