Dagens I-landsproblem

Nu börjar det se rätt acceptabelt ut här hemma efter ett par timmars röjande. Morsan skulle väl fortfarande hitta saker att klaga på, men som majoren var inne på - det är väl föräldrars förbannade plikt att ställa till det för oss? ;)

#1. När man bär ut saker till återvinningen på gården och finner att inkastet redan är proppfullt. Måste jag alltså hämta bilen och köra bort till återvinningsstationen vid Idas Park för att bli av med tidningarna? Dessutom gick bägge handtagen av på en av kassarna...

I morron kommer alltså exet hit för att vi ska gå igenom massa foton som togs under våra år tillsammans och på nåt sätt dela upp dom. Hon vill ju ha bilder på hennes syskonbarn till exempel, men eftersom de togs med min kamera hamnade de hos mig - men jag vill ju inte bara släppa iväg de bilderna, de är ju lika mycket mitt liv som hennes. Även om jag har negativen är det ju inte samma sak som att ha de framkallade och kopierade bilderna. Samma sak med inscannade bilder.
..och kopiera bild för bild i en fotoaffär är tokdyrt. Vetefan hur vi löser det där.

#2. Det finns en stor nackdel med att dammsuga när det är varmt: fanskapen blåser ju ut varmluft!

Satt och kikade på extramaterialet till Pulp Fiction idag och slogs av hur mycket reklam de har i tvprogrammen i USA. Visst märker man av det litegrann när man ser på Letterman och det bara visas svensk reklam i hälften av deras avbrott, andra hälften är bara en svart ruta i en sekund och sen tillbaka till Dave.
Men i extramaterialet här fanns ett avsnitt av två filmkritikers tvprogram där de skulle ägna en halvtimme åt Pulp Fiction och anledningen till att jag reagerade på det var att redan efter fem minuter hade de haft en "watch us when we come back" och först efter det kom kommentaren om "why spend halv an hour to Pulp Fiction?". Då blev jag nyfiken!
Eftersom dvdn visade exakt hur många minuter och sekunder som rullat av deras program såg jag att de hade reklam var femte minut! Nu vet jag inte hur långa reklamavbrotten var, men efter nästan på sekunden sexton minuter var programmet slut. Sexton effektiva minuter på en halvtimme...

..och vi tycker att det är mycket reklam i våra tv-apparater..?

#3. Jag cyklar gärna till jobbet, men jag måste likförbannat flytta på bilen, annars får jag p-böter.

Nytt projekt finns på dagordningen förresten, som kommer att spänna över en längre tid: rensa ur och slänga! Det finns fortfarande ett par flyttlådor som står och gömmer sig bakom bokhyllan efter två år i lägenheten... När man packar ner saker håller man bra ordning och märker upp lådorna, ända tills man kommer till de där sista. Där blir det bara blandat bråte och de är så förbannat tråkiga att packa upp...
Jag har nämligen kommit till insikt om att om man nu ska kunna flytta på skapligt kort varsel är det kanske bra att slimma ner bohaget en aning?

Tanken är att om man nu hittar ett jobb i Stockholm så kan jag den första tiden återta det gamla pojkrummet på Ekerö tills det dyker upp en lägenhet. Men eftersom alla mina prylar ju inte får plats där kikade jag på vad det kostar med magasinering och insåg genast att det är dyrt utav helvete.
Alltså, minimera flyttlådorna!
Likaså kan man packa ner sånt man inte använder och ställa i källarförrådet - bara att greppa och kasta in i valfritt flyttfordon.


Det om det, nu ska jag sova!

error

Nu är det sådär igen, man har massor att göra men man får ingenting gjort. Inget känns kul, inget känns lockande - bara massa tvång överallt. Jag måste göra ditt, jag måste göra datt!
Usch.

Faktum är att jag är så uttråkad att jag funderar på att gå och lägga mig - halv tio en lönefredagskväll...

Inget som händer i alla fall.


Saken blir ju inte bättre av att på söndag väntar en grej jag har haft dåligt samvete för bra länge, typ flera år... Ågren, ågren.

Nej, jag ser fram emot tisdag, då kommer nya numret av Pondus, den underbara norska serien! I senaste numret fanns en ny serie med, "M", som var rent hysteriskt rolig - hoppas det blir mer av den varan!
"..och här ska det TORKAS RÖV ser jag!" :-D


Se på fan, nu hände nåt som inte ofta händer... Mobilen ringde, det är grillpartaj på gamla HLK och det fanns tydligen folk som tyckte jag skulle vara där.
Fan vad typiskt.

Visst skulle jag kunna plocka ihop en kasse bärs och trava bort, men hur kul skulle jag vara? Humöret kravlar omkring nere vid fotknölarna, jag är toktrött efter att ha jobbat sen sju i morse efter en natt med för lite sömn (lång film i gårkväll) och rent allmänt ... känner jag inte för att vara speciellt social idag.

I bakhuvudet finns också allt jag har att göra i morron (och det är inte lite), då funkar det inte att sova länge och vara bakfullish...

Så det får bli en regncheck på ölandet.


I natt när alla sover
och bara jag är kvar
ensam under stjärnorna
håller jag mitt tal
I natt när alla sover
och bara jag är kvar
då tar jag precis
precis vad jag vill ha
JAG VILL HA ALLT

Jag vill ha ALLT
Jag vill ha DEJ
Jag vill ha DEJ
DEJ, DEJ, DEJ


Tja, det är ju då man vågar säga vad man känner
 - när ingen hör...


Att småungar är så söta...

Pang påt bara.

Uppresan löste sig smidigt, körde en liten ful
Renault Modus i torsdags kväll till Skavsta där jag klev på en flygbuss och hamnade på Cityterminalen där farsan hämtade mig eftersom han just slutat jobba. Tajming!

Alex, åtta veckor, visade sig vara en välvuxen krabat som var i centrum vad vi än gjorde, haha... Inte minst borde han vara van att vara framför kameran när han växt upp, kan säga att minneskorten i våra digitalkameror gick varma - hela tiden.
Väluppfostrad pojk också, skrek inte så fasligt mycket och när han väl gav hals lyckades syrran oftast lura honom att bli intresserad av nåt. Armar och ben vevar lite okontrollerat än så länge, men han börjar bli medveten om saker och ting, så det går att få uppmärksamheten på annat håll ibland. Då tystnar han. ;-)

Men de dök upp på lördagen, så av öl och Thåström vart det intet dessvärre. Morsan hade slagit ihjäl mig om jag försvunnit in till stan då...

Däremot kan ingenting hålla mig borta från Råsunda, så vid halv fem på söndagen stod jag på Östra Öfvre och applåderade så jag fick ont i händerna när Johan Mjällby avtackades. Lite smått känslosamt faktiskt, eftersom han var bofast i AIKs startelva när en annan sprang på varenda hemmamatch och stod i klacken på Norra och vrålade...
Matchen gick precis som den skulle, mållöst i första, men med 60-40 i bollinnehav i Gnagets favör kändes det inte oroligt. När sen Rubarth byttes in i halvtid och efter två minuter serverade Kenny Pavey var det liksom klart. Sen blev det både 2-0 och 3-0 av bara farten - mittenmålet på returen av Rubarths skott och sista satte han själv. Tre säkra poäng! (sorry tess...) :-P

Stor humor när det rapporterades från Gefle - Malmö FF på storbildsskärmen förresten. Eftersom det kom tv-bilder på det hela såg man direkt vilka det var som skulle göra mål beroende på åt vilket håll de anföll. I första muttrades det mest på läktarna eftersom Iffiff tog ledningen med 3-0, men i andra halvlek vart det ändring! När dagens fjärde mål från Strömbergsvallen skulle visas gick anfallet fortfarande åt vänster, men eftersom det var i andra halvlek började det jublas - nu reducerade Gefle!
..och en reducering till!
Kvitterat!
Sen fälldes en Geflespelare i straffområdet och med straffen blev det 4-3 till Gefle och det jublades så på läktarna att spelarna på Råsunda tittade upp och undrade varför vi jublade åt ett inkast... :-D


Kvistade in på SF-bokhandeln (Science Fiction-bokhandeln) i Gamla Stan och det blev ju dyrt. Fast det blev bara dvd-skivor den här gången.

Hem åkte jag med 16.45-bussen från Cityterminalen och i vanlig ordning blev vi som skulle ända till Jönköping bortsorterade från de som skulle till Norrköping, Linköping osv. Vi fick en egen buss! Men vi fick gå nerför en trappa, ut bland bussarna och kliva på en som stod bland de parkerade bussarna - vi var 12 stycken i en hel buss! Shit vad trångt det var... ;-)
Fast jag är glad att jag inte skulle uppåt Falun till - de bussarna lastade precis bredvid oss och jag begriper inte hur alla dom skulle få plats. Hur mycket folk som helst!

Men tack vare noll stopp på vägen och en busschaufför som ville hem (det var en Smålandsbussen som var inhyrd av Swebus) kom vi hem halv nio istället för halv tio - tackar!


Vad har hänt med folk förresten? Här är man borta fem dar och är nyfiken på vad som hänt under tiden - då har flera på en gång gått och skaffat lösen till sina bloggar?
Skitstövlar, jag blir ju ännu mera nyfiken, jag står inte uuuut... ;-)

Men nu blir det kudden, klockan börjar prata alldeles för tidigt i morron...
(skönt förresten att komma hem till sin 120-säng igen, fasen vad 90 är smalt)

Snart dags igen!

Okej, trots att jag hade sovmorron till nio idag lyckades jag försova mig i alla fall. Iofs ägnade jag några timmar åt att läsa ut Änglar och Demoner i gårkväll, men ändå...
Får helt klart bli en tidig kväll idag.

Resan upp till Stockholm har löst sig förresten - kanske.
Fick tips om att biluthyrare behöver ha "one way rentals" tillbakakörda till sin hemort och se på tusan, jag hittade direkt en Ford Ka som står i Jönköping och vill till Vasagatan i Stockholm! Dock finns det dels en deadline som går ut i morron torsdag och dels ska de ha tvåjävlatusen spänn i deposition, så jag vet inte riktigt om det ordnar sig.

Men eftersom vi har nåt sanslöst lite att göra på jobbet funderar jag på att ta fredag ledigt också, med extrem tur kan jag dra iväg redan på torsdag kväll i så fall.

Sen är det upp till hemstaden igen! Lördagen ska spenderas till att dricka öl i gamla polares sällskap på dan och på kvällen (om jag har råd) kanske kvista över till Tantolunden för att återigen avnjuta Thåström. Inget ont om Tivolirock, men en artist brukar trivas extra bra på hemmaplan... ;)
..och på söndag är det Råsunda och AIK-Halmstad som gäller!

Fast med lite otur kan det bli en fattig helg med tanke på depositionen.
Enligt killen jag snackade med häromdan är det "nog" inga problem att plocka upp bilen på fredag eftermiddag och bara hiva in nyckeln genom ett inkast när jag väl är framme på kvällen - men när kommer min deposition tillbaka då? Så snart de upptäckt att jag lämnat tillbaka bilen utan bucklor eller efter tre bankdagar? Med tanke på att mitt konto står på ganska exakt tvåtusen just nu är det av rätt avgörande betydelse, annars blir det inte många öl på lördag. Hemska tanke!
Men om jag kan pysa torsdag kväll eller fredag förmiddag borde man ju lösa en del av det.


Apropå bankdagar kollade jag just hur Nordeas kontor har öppet eftersom jag har samlat på mig lite mynt som vill in på mitt konto.

Nordeas största kontor här i stan ligger på Östra Storgatan, precis vid Hoppets Torg (also known as Banktorget...) men har de vettiga öppettider? Nejdå...
Må-Fr 9.30-15, To 15-17.30
Alltså, varför accepterar vi kunder att bankerna behandlar oss som skit från topp till tå?

  • Till att börja med har de öppettider när man jobbar och inte en minut mer. En vanlig knegare har inte en sportslig att hinna till banken utan att ta ledigt från jobbet, men har de lördagsöppet? Jo, och valar skiter på land...
  • Sedan ska de ha betalt för precis allt! Att ha ett konto är för all del gratis (såvida det inte är hög ränta med uttagsrestriktioner, då kostar det garanterat), men så snart man vill göra nåt mer börjar de gräva i din plånbok. Ta bara att betala en räkning på Svensk Kassaservice. 47 spänn ska de ha för det! Har du två räkningar blir det genast 94 kr. Du får betala en hundralapp för ynnesten att få betala två räkningar!
  • Jag fick ett utbetalningskort häromdan på 84 riksdaler och det skulle Svensk Kassaservice ha 30 spänn för att lösa in. Okej, jag ska betala för att få mina pengar? Självklart...
  • Har man Nordeas Internettjänst är det gratis, men vad kan du göra? Kolla vilka konton och lån du har, ansöka om nya och till och med använda telefontjänsten! Men vill du göra jobbet åt Nordea och lägga in dina räkningar så det går automatiskt? Nänä, då kostar det 12 spänn i månaden.
  • Vill du kunna komma åt dina pengar utan att gå till banken eller när banken är stängd genom ett Visakort? 24 kronor i månaden! Vill du ha dina pengar får du min själ betala för det!
  • Men alltså, jag har alla mina pengar hos banken, bokstavligt talat - vad får jag ut av det? Jag får väl i alla fall ränta på pengarna? Nejdu, har du bara ett lönekonto är räntan 0%. Noll, zip, nada. Du förlorar pengar på att låta banken ha dom eftersom allt allt allt är avgiftsbelagt. 3 kr för ett kontoutdrag i en bankomat. Dyrt papper de har i de där maskinerna...
Sen kommer den riktiga bluffen: bankdagar!

Scenario 1: Du tar ut pengar i en bankomat tillhörandes din bank, i det här fallet Nordea.
Resultat: Pengarna dras ögonblickligen från ditt konto.

Scenario 2: Du tar ut pengar i en bankomat tillhörandes en annan bank, exempelvis FSB eller Handelsbanken.
Resultat: Pengarna dras lika ögonblickligen från ditt konto.

Scenario 3: Du sitter med internetbanken och ska föra över pengar till en polare som har en annan bank.
Resultat: Pengarna dras ögonblickligen från ditt konto, men det dröjer åtminstone 24 timmar, dvs till nästa bankdag innan pengarna finns på polarens konto. Tur det, förr hamnade de i en "float" i tre bankdagar innan de behagade fixa det. Men gör du det hela på en fredag kommer de inte under några omständigheter fram före måndag...

Anledningen stavas naturligtvis ränta. Kan du ta ut pengar direkt behöver banken inte betala ränta för det, men ska de nån annanstans ser de naturligtvis till att sko sig så mycket de bara nånsin kan.
Överföringar inom samma bank går på momangen, men det är klart - då förlorar de ju ingen ränta!

Sugen på att läsa mer?
Bitterblogg har ett suveränt inlägg om samma sak. Läs och njut! ;-)


Dagens låttips:
Nu när det är dags för det årliga sommarbesöket i Stockholm blir det självfallet en låt om vår vackra huvudstad och den som passar perfekt in i ekvationen sommar och Stockholm är Sommar i Stockholm av Mauro Scocco. Inte nog med att den handlar om vad den handlar om, själva låten är klockrent somrig - jag älskar den där gitarren som bara vandrar omkring i bakgrunden hela tiden...
Känslan av att vandra utmed Norr Mälarstrand i solsken och värme är minst sagt påtaglig...

Om några dagar är jag där, hemhemma! :-D

Skauuune!

Ojojoj, vilken helg! Liftade med M ner i en bensinsnål liten Citroen (inte oviktigt i sammanhanget) och eftersom vi var två i bilen var det fullt.
Baksätet gick att skjuta fram (så vi fick plats med packningen) och vi hade framstolarna så långt bak det gick - då låg ryggstödet dikt an mot baksätets dyna... Tala om Sitt-och-träng! :-D

Väl därnere letade jag upp en fest i studentområdet och sen var det partaj hela natten! Kan säga att desperatgroggarna frampå småtimmarna var inte att leka med. Smultronvodka med flädersaft som späe var väl ingen riktig hit, inte ens när vi hällde på rabarbersaft...

På lördagen var det frukost på mAx som de tycker är häftigt, de har ju nyss kommit till stan därnere. ;) Jag och M stack raka spåret till BK när vi kom ner iofs. ;)

Sen skulle de prompt och bada i Åhus medan jag prioriterade öl, så jag skaffade mig kvällsblaskorna och slog mig ner i Tivoliparken i väntan på O, J och kompani. När vi så småningom gick in på området insåg jag att jag missat en väsentlig grej: man fick ta med sprit in! Överallt satt folk och pimplade bira för fulla muggar... Shit vad jag viggade öl överallt, haha...

Nåväl, först ut var Joddla med Siv och jääävlar vad bra de var! Baktakt på skånska är ju så bra! :)
Hängde väl inte inte med i alla låtar direkt, men de körde riktigt många som man kunde vråla med i - tjoho! Kaj ä gaj, Knudor på min snålle, Uma-Ness från Senegal...

Sen kom legenden, Joakim Thåström! Fanfanfan, Karenina, The Haters, Tittar på tv... Allsång var ordet för dagen!
Jag har en låt som står ut utanpå allt han gjort tidigare och önskade inget annat än att han skulle köra den. På nätet hade jag hittat en setlist från turnépremiären och eftersom den var med där hade jag lite förhoppningar om att jag skulle få höra den.
Jajabullar, helt plötsligt känner jag igen det välbekanta introt till Kriget med mig själv och då var det ju extas rakt av... :-D

LIte pusta och återhämtning (och inköp av extremt snygga t-shirts) och några öl innan mitt triss i gig kompletterades av Dia Psalma. Naturligtvis var det lite mindre drag än det makalösa infernot i Atlantistältet på Hultsfred, men tack vare att jag stod nära scen var det inga problem - det var rätt bra drag därframme också. ;) Balladen om lilla Elsa, Alla älskar dig, Den som spar... Man var lite hes där på slutet kan jag avslöja.
Reaktionen på ett av extranumrena blev likadant som på Hultan förresten: gitarristen plinkar igång riffet, publiken ger upp ett jättevrål och tar över direkt från första raden... Moder Justitia ser ner på mig, är det så fruktansvärt det brott jag begått..?
Tro rätt, tro fel är grymt jävla bra!

Sen var jag rätt slut och upptäckte att nästan varenda käft hade dragit - några hade brått till buss till utanför stan, andra var locals som hade suttit utanför och lyssnat, så jag kollar med W vilken buss jag ska ta, åt vilket håll och hur långt innan jag hittar ett öltält på ett torg där det är mycket folk och där hittade M mig så då blev det mer öl innan jag tog bussen och åkte "hem".

I söndags blev det pizza på Viking och bad i Åhus. Jag har inget emot att bada, men är man uppvuxen med utsikt över Mälaren går salt och tång fetbort - fy fan vad äckligt det är...

Efter en glass på Glassbåten (doh) i Åhus hamn (där vi åkte förbi helgedomen - spritfabriken där de gör Absolut) letade jag rätt på M och vi kom hem sådär vid tiotiden till Jönköping - då blev det rakt i säng kan jag säga. ;)


Idag har jag letat resa hem till Stockholm vilket gick sådär i början, men sen gick det strålande!

Mer om det i morron, nu blir det sängen...

Semesterstängt?

Usch, semestern ställer verkligen till det...

Inte så att vi har mycket att göra på jobbet för att alla semesterfirare väller in samtidigt, eller att vi går på knäna för att halva personalstyrkan är på semester - man får ju för fan inte tag på leverantörerna!

Ta en fönstertillverkare till exempel. Inte nog med att de blev överhopade med jobb under vår öppningskampanj, de har flyttat leveransdatum framåt flera gånger, upprepade gånger... De skyller på att ett verktyg de behöver i tillverkningen gick sönder och var svårt att få tag på ett nytt, men det skiter ju kunderna i - de vill ha sitt fönster!

Men det slutar inte där.
Häromdan när en kund kom för att hämta sitt fönster (som de beställt i mars) hade det blivit fel på något sätt, kommer inte ihåg hur, men jag lyfter luren till leverantören för att fixa ett nytt fönster och med lite smörande få dom att rappa på eftersom vår kund hade ett hål i väggen där fönstret skulle sitta.
Vad händer?
"Hej och välkommen till *beeeep*. Vi har semesterstängt från vecka 27 till 30 och öppnar igen den 31 juli. Välkommen åter!"

Hur i hela glödheta Hälsingland kan man stänga igen en tillverkningsindustri fullständigt? När man ligger efter så det sjunger om det i orderstocken?
Okej att industrisemestern är ett inarbetat faktum i det här landet, men det är dags att vakna ur Törnrosasömnen och inse att världen inte stannar för att man själv vill klippa gräset en vardagseftermiddag.
Vad skulle hända om vi stängde igen varuhuset och satte en lapp på dörren: Hej, vi är lediga. Kom tillbaka i augusti! Kunderna skulle gå nån annanstans och vi skulle torska både inkomster och anseende!

Det är bra blåögt att tro att kunderna tar hänsyn till semestrar när de väntar på sina grejor.
"Jag behöver en ytterdörr här så jag kan låsa om mig! Jasså, ni har semester? Jamen förlåt, jag kan vänta i fyra veckor och ha lite plast i dörröppningen så länge..."
Fet chans.


Sorry about the rant. ;)


Förra helgen Donsö, denna helg Kristianstad, nästa helg Stockholm. Shit, och vissa tror att dom är globetrotters bara för att de åkt tåg i Ryssland... :P

Tivolirock ska bli riktigt kul, satt och betraktade spelschemat på jobbet idag och njöt... Värma upp med Joddla med Siv, äntligen få se Thåström efter det och sen tokpunk med Dia Psalma. :-D

Ska bli skoj att komma hem till Stockholm också! Förhoppningsvis träffa lite polare i stan på lördag, söndagsmatch på Råsunda och lite tunnelbanande mest hela tiden! *weee*
Dessutom har SL öppnat ögonen och infört enhetstaxa: 20 spänn och det är bara att åka! Precis som i Göteborg, kanonsmidigt. Alltså kostar det inte 60 spänn längre att ta sig in till stan från Ekerö... :)

Sen har man ju en liten systerson att inspektera också såklart! Morsan har tjatat på mig så örona blör, så det är ju bäst att titta förbi Hässelby. Man kan faktiskt sträcka sig så långt som att säga att det är anledningen till att jag åker upp. ;-)
Men fan, då borde man ju ha med sig nån sorts present till det lilla underverket... Vad ger man en sexveckors grabb? En flaska sprit eller en spahelg (som det brukar bli i kretsen numera) funkar ju inte riktigt antar jag, haha...


Men nu ska jag packa väskan inför morrondagen!

Dagens låttips:


Jag grävde ner mig långt i mp3-partitionen häromdan och hittade ett par dammiga gamla mappar man inte tittat i på ett bra tag. På en stod det The KLF - The White Room [1991] och genast ljöd det ljuv elektropop ur högtalarna. En av världens bästa skivor? Garanterat!

"This.. is Radio Freedom!" *ratatatatatatatata*

Så kan det gå

Det blev en kul helg på Donsö! :-)

Jag och H kom iväg vid sjutiden i fredags då vi inte orkade vänta på stockholmsbilarna som inte skulle ankomma Jönköping förrän framåt niotiden och inte ville trängas i dom heller...
Med hjälp av min hitta.se-karta och T's karta med alternativ rutt var det inga problem att köra raka spåret till Saltholmen - trevligt nog via Mölndal så jag kunde vinka lite till K-Rauta som vi körde förbi. ;)
Vi skulle ha hunnit med 21.42-båten ut, men det låg en motorbåt och guppade i hamnen med lite välbekanta ansikten i, så vi tog den istället!

Skulle tro att det är en gammal fiskeby från början, tätt tätt mellan husen, i princip obefintliga trädgårdar och flakmoppar precis överallt! Jag såg bara två bilar under hela helgen (en pickis vid Missionskyrkan och en taxi) så resten var cyklar och moppar, företrädesvis med flak för de senare. Även vårt hus var utrustat med en flakmoppe, vilket uppskattades vid ankomsten och våra väskor tunga med dricka... :-]

Sen blev det glatt hälsande på folk man inte träffat på ett tag och vi gjorde som vi brukar: använde käften för att snacka skit och tömma flaskor...


På väg hem körde vi in till stan, eftersom jag hittar så extremt bra i Göteborg (haha) körde jag raka spåret till Heden och dinerade på Burger King med allas vår A-man!
Förutom en Whopper Cheese stod skitsnack, skvallrande och planering på menyn. :)


Hann hem lagom till andra halvlek av finalen, men Frankrike - Italien kändes ju som att välja mellan pest och kolera...
I förlängningen såg fransmännen helt klart piggare ut mot ett tröttkört Italien som försvarade sig väldigt, väldigt lågt och jag trodde att fransoserna skulle ta hem det. Sent mål eller på straffar kändes som det kvittade.

Men sen fick ju Zidane nåt frispel och där var det tur att den assisterande domaren hade ögonen med sig och fick huvuddomaren att inse vad som hade hänt bakom ryggen på honom. Det röda kortet var jävligt välförtjänt! Jag undrar vad i hela världen Materazzi egentligen sa som fick Zidane att tappa fattningen så fullständigt, även om det såg ut som om italienaren höll på att nypa bröstvårtorna av Zidane i momentet innan.
Hur som helst är det ingen ursäkt, är det nån som gafflar på plan gafflar man tillbaka - man låter det inte under några omständigheter gå till handgripligheter!

Efter det intermezzot svängde jag kraftigt över till Italiens fördel - även om de filmar och har sig är det bra sällan de tar till såna metoder. Därför var det kul att se straffläggningen för en gångs skull! Bra straffar som i de flesta fall (Trezeguet undantagen) satt i målvakternas svåra hörn och ser man på - Italien vann en straffläggning i VM!

Haha, nu har bilarna från Råslätt hunnit hit, jävlar vad det tutas ute på Klostergatan...

Nu kom Ekwalls krönika på fyran och det var kängor lite hit och dit, men en sak håller jag med om helt: alla jävla filmningar måste stävjas! Det må vara nån skev tradition i fotbollen kring Medelhavet och Sydamerika och de får kasta sig bäst fan de vill i sina ligor, men i internationell fotboll måste domarna beivra sån spelförstörelse.


Jag tycker extremt synd om vaktmästarna på stadion i Berlin förresten. När bucklan åkte i skyn small det i vanlig ordning konfetti bakom podiet som singlade ner över spelarna och det är ju inte så extremt mycket att pilla upp ur gräsmattan, men när producenten klippte till en bild över hela arenan vällde det konfetti ner från taket - i mängder!
De lär få städa i flera dagar... ;)

Apropå producenten förresten, på tv har det visats repriser på straffsituationer, filmningar och annat intressant som påverkar matcherna, men på arenorna har det inte visats ett skit på storbildsskärmarna. Fifa har helt enkelt bestämt att det bara ska visas trevligheter där och absolut inga repriser på nånting förutom rena mål - typ.
Eftersom Zidane satte skallen i bröstkorgen på Materazzi långt från där bollen var i spel missade i princip alla i publiken alltihop och eftersom Fifa bestämt att publiken inte ska få reda på vad som hänt trodde de att italienaren filmade och blev galna när det röda kortet åkte upp. Tro fan att Italien blev utvisslat...


Men nu ska det sovas - i morron jobbas det igen.

Puuuh

Ibland är det roligare än annars!

Såhär går det om man sitter i andra tankar när man kör in hos oss!
Vår vanlige DHL-kille hade kört in bakom en personbil och helt i andra tankar glömt bort att bommen stängs direkt efter en bil - då hinner man inte in med en lastbil också... :-D

(japp, det är han själv som står och fotar sitt mästerverk)


Igår skulle jag ta en sväng bort till Eko hade jag tänkt mig, men Murphy ville annat! I lördags körde jag omkring utan problem, men igår var batteriet inte alls med på noterna... Konstigt nog lät det lite annorlunda, som att det inte var helt urladdat och orkade lite iaf.
Fattade misstankar, öppnade motorhuven och skruvade av ett av locken på batteriet - japp, vattennivån var alldeles för låg. Hamnar cellerna ovanför vattenlinjen tappar batteriet ork och laddar ur snabbare och det var exakt vad som hände!
Så nu har jag fyllt på mer batterivatten, investerat i startkablar på jobbet och väntar på att klockan ska bli åtta så Asp kommer förbi med Silversaaben så vi kan kabla lite.

Typiskt nog står bilen med nosen in mot staketet där de bygger vid Torpagatan/Brahegatan, så eftersom platsen till vänster om mig garanterat kommer vara upptagen måste vi knuffa ut åbäket först. Inte nog med att det är uppför (gatan lutar rätt bra från mitten och ut mot trottoarerna) utan eftersom staketet stjäl lite plats i rutorna måste man slå en gång för att komma in/ut i rutorna...
Kul att putta omkring på en tung 240 kombi i den här värmen. :-/


Två dar kvar, sen bär det av mot Göteborg! Ska ut och härja på Donsö i skärgården där det ska drickas en och annan pilsner kan jag tänka mig. :)
Skärgår och skärgård förresten, västkusten har inte mycket till skärgård nånstans. Skulle vara uppåt norra Bohuslän då, resten är bara kobbar och skär utan nån grönska alls. Blåsigt och jävligt måste det va... ;-)


Nu ska jag ta min cd-walkman, min stegräknare (det var en pik i form av en födelsedagspresent från morsan, haha) och knalla runt Munksjön. Eftersom det är så varmt måste det gå extra många kalorier väl?
Då är jag värd att stanna på mAx och fylla på! :-D

Värme, jordgubbar och sång

Sådärja, nu är det sommar ett tag igen! ;)

Rent tokigt varmt på jobbet idag, luften stod helt still och jag konstaterade att det blåste inte mycket ur luftöppningarna på kontoret - vårt lilla krypin var rent makalöst kvavt.
Kollade lite med ena säljchefen om hur det låg till med luftkonditioneringen egentligen och om man skulle sätta Skanska (eller vilka det nu är) på att trimma det lite, men det löste sig väldigt mycket enklare...

Hasse på VVS-avdelningen kom rullandes med en portabel AC! "Vi har fått en ny modell som demo, så vi behöver inte denna..."

Halleluja! :-D

Tro fan att de inte behöver den förresten, den nya står och blåser kallt vid deras disk, tillsammans med åtta (8) fläktar av varierande storlek! Japp, jag har räknat dom, haha...


Torskade dit på en låda jordgubbar utanför Maxi häromdan förresten. Smarrigt värre att sitta och mumsa jordgubbar med mjölk framför tvn - åtminstone tills man upptäcker att en är möglig och när man lyfter på nästa i lådan hittar man en snigel. Urp.
Förvisso liten, men ändå. Kanske skulle ha sköljt av dom iaf? ;-)


Förra årets stora sommarbegivenhet inträffade den 29 juli när jag och några till var på Ullevi och såg U2. Grymt jävla bra!
I år missade man den stora sommarbegivenheten - jag hade bra gärna sett Robbie Williams...
Råkade som sagt vinna hans liveplatta häromåret och var lite skeptisk, men det är brutalt bra! Killen är verkligen en entertainer ut i fingerspetsarna... Så att ha varit på Ullevi hade inte varit alltför tråkigt skulle jag tro...

Nåja, om det klaffar får jag ju se Joddla med Siv om knappa två veckor!


Shit vad korta brottstycken det blev idag då, men jag orkar inte hitta på nåt mer sammanhängande i den här värmen.


Måste komma ihåg att flytta bilen i morron också. Snart är det första helgfria onsdagen och torsdagen i månaden, då är det städdag och parkeringsförbud! Tog hojen till jobbet idag och om jag bara kan lura till mig en plats utmed bygget behöver jag inte oroa mig för p-lisorna.

Fan, tänk om man hade en egen p-plats eller ännu hellre en garageplats! Då skulle man ha en sportslig att fixa till gamla Bettan så hon kan besiktigas...
Som det är nu är det helt lönlöst: nåt skumt elfel ställer till det med lyset, det lyser inte alls som det ska bakåt och säkringarna smäller på löpande band om jag sätter dit hela... Utan fungerande lampor är det garanterat bara pengarna i sjön att åka till SBP. Dessutom har jag en etta på rost i bakvagnen. Fjädersäten, bakre, övre, båda sidor, rostangrepp tror jag det stod i papprena förra året och kommer man in med en icke åtgärdad etta från föregående år blir det per automatik en tvåa och ombesiktning...
Att ge sig på att ta ner bakaxeln är ett stort projekt för lilla mig, men utan garage är det fullständigt otänkbart att ge sig på - det gör man inte på ett dygn ute på gatan direkt. :-/


Nåja, det dök upp en sommarvikarie till på jobbet idag, så min förhoppning om en minisemester med en långhelg i Hufvudstaden växte sig genast starkare. :)
Transport dit och hem i högsommarvärme är förstås ett problem, men vi får se vad vi kan göra åt det. Den helgen lär det bli i alla fall, ska träffa några polare i stan plus att AIK har hemmamatch på söndagen - min tradition med att se en sommarmatch fortsätter nog! :o)


Alltså, hur kass får en kyl vara egentligen? Såvitt jag förstår mäter man mitt i kylen och min ligger på exakt åtta grader - lägre orkar den inte trots att den går för full effekt... Kul med pissljummen mjölk - inte...
Får kolla med Vätterhem nån dag.

Nu blir det sängen!

Ämenvafaaan

Både Brasilien och England gick på pumpen. Suck...

Jag undrar vad Rooney vräkte ur sig för att lyckas få ett rött kort direkt?
..och vad var det för skum skada/sjukdom som fick Beckham att gå ut så tidigt?
Och varför sköt Carragher för tidigt? Var det återigen nån fan i publiken med en visselpipa som lurade honom?

För övrigt gapskrattade jag inför straffarna när de spelade "Que Sera Sera" på arenan. Träffande är väl bara förnamnet...

[19:41] <Hoel> sista straffarna nu...
[19:41] <Hoel> portugal klarar sig
[19:42] <Hoel> visst att svennis är en jävla landsförrädare, men jag ser hellre england gå vidare än potugal
[19:43] <Hoel> jävla latinofotbollsjävlafittorsomskafilmochhållapåsåinnihelvetesjävlaskitlagoch
görafotbollentillnånjävlateaterhelvete

I mötet mellan Frankrike och Brasilien kom jag att hålla på de senare, mest på grund av två roliga brasilianskor jag jobbade med på Hultsfred... :)
Men det sket sig ju också.


Att den siste idioten inte är född än får man bevis för rätt ofta och det senaste kom idag. På väg runt Munksjön i det vackra (och varma) vädret hör jag genom musiken hur det mullrar när jag precis har gått över bron vid baksidan av djursjukhuset och när jag vänder mig om kommer det en dåre på motorcykel körandes! Nej, varken moppe, skoter eller nåt sånt - en tung mc tyckte han var jättebra att köra på gång- och cykelvägen...


Hm, verkar bli hektiska helger framöver... Donsö om en vecka, Kristianstad om två veckor och (om det klaffar) Stockholm om tre veckor. Det blir nog svårare att ta mer än helgerna däremot, semestertider på jobbet och SÅ lite har vi inte att göra att två kan vara på semester samtidigt... ;-)


Nu ska jag läsa MacWorld tills jag somnar!

Fasader

Dagens kvartsfinaler gick ju helt åt helvete. Argentina började bra med ett mål, men sen kvitterade tyskarna och vann på straffar. Scheisse!
Italien krutade in ett turmål i sjätte matchminuten och genom sin antifotboll (pressa framåt tills första målet, sen backa hem och försvara, hur långt det än är till 90e minuten) blev det 0-3 mot ett bra kämpande Ukraina.

Typiskt.

I morron får England ta och piska Portugal så man har NÅT att glädjas åt i alla fall. Go Gerrard!
Frankrike - Brasilien lite senare är som att välja mellan pest och kolera. Tvi vale...


Då var det dags igen, down down down.

Fattar inte vad jag håller på med egentligen. Kollade på Italien-Ukraina på O'Learys med Asp och när den var slut hamnde vi på Munken via Karlssons. Visserligen var matchen slut först vid elvatiden, men strax efter tolv kände vi att dagen var slut - vi började ju båda jobba vid sjutiden i morse...
Så vi knallar bortåt Juneporten som vanligt, Asp skulle hem medan jag lade en tanke på att smita in på Karlssons.
Okej, klockan är ett, in på Karlssons kostar inträde och sen antagligen en grogg i baren och redan där är vi över 150 spänn - till vad nytta? Träffa nån på krogen? Eller hur...

Nej, det blev till att gå hem tillsammans med min enda vän - min cdwalkman.

Allt är ett enda moment 22 för närvarande.
Visst, jag vill gärna ha ett jobb inom det område jag är utbildad för, men börja på ett nytt jobb här när man gett sig fan på att komma hem till Stockholm?
Visst, jag letar jobb i Stockholm, men hur lätt är det att få jobb där när man har tre månaders uppsägningstid på lägenheten här?

Jag blir så jävla trött - kan inte något gå min väg nån gång?

Tills dess får man upprätthålla nån sorts fasad - jag är ju en glad skit egentligen! (fast det är ju svårt att tro det just nu)


www.tivolirock.com 15 juli i Kristianstad - vem är på?
Thåström, Dia Psalma, Hardcore Superstar, Eskobar, Snook och ett helt gäng till - plus kultbandet Joddla Med Siv! :-D
Jag bara ska dit, boende borde ordna sig - men Bettan drar ju en del soppa, så codrivers vore inte fel!


Dagens låttips:
Imperiet - ..som eld.
Ingen mer motivation än så. Lyssna och njut.