Jag är trött.

Hård helg kan man säga.

Full fart hem från jobbet i fredags och röja det sista jag hann innan det var dags att bege sig in till Centralen och leta rätt på bönnerna. ;)
Hem igen för avlastning och igångölande.
En sväng förbi Skanstull innan det blev Lidingö tills tunnelbanan slutade gå och det blev en kombination nattbussar för att ta sig hem.

Seg start på lördagen kan man säga.
In till Fridhemsplan och Bolagsbesök där vi nästan motvilligt shoppade alkohol - den allmänna bakfyllan var rätt omfattande, haha...
Långt ner på Hantverkargatan hittade vi en Bussolafabrik där flötig mat intogs innan vi vände mot Alvik igen och satte igång på allvar.

Sen dök det upp en massa folk! :-D
Winamp gick varm, ölflaskorna tömdes och skitsnacket frodades...

Dock slocknade vi till slut, efter en fyllekorv på Statoil där vissa av oss käkade korv och andra slängde räkor omkring sig...

Söndagen blev om möjligt ännu långsammare, de andra försvann tidigt (nåja) och jag och unge herr Andersson travade runt en bra bit, jag rastade kameran en aning och ett fik på Söder fick njuta av vår närvaro en timme.
Sen tog Anderssonskans pojk tåget mot Uppsala och jag travade iväg genom stan.

Fastnade vid ett stånd på Hötorget som sålde dvd-filmer, men det blev ett kort stopp eftersom en massa konstaplar dök upp med avspärrningsband i nävarna och hävdade väldigt bestämt att vi skulle ge oss iväg därifrån omedelbart.
På min fråga om vad som stod på kom ett korthugget och kärnfullt "Gasläcka" och jag traskade utan knot till Kungsgatan.

Där stod det en hel massa blåljusbilar, så då var det ju tur att jag hade kameran med!


Där trodde jag att dagen var slut, men så drog jag mig till minnes att det var match på Hovet. AIK skulle möta Malmö och vitsen med den matchen var att AIK fick alla entrépengar rakt av, utan att Globearenas tog sin del.
Klart man gick dit!
De svartgula hängde med in i tredje, vann skotten rätt överlägset, men det rasade iväg med mål i tom bur och 3-6 blev det till slut.

Igår var jag också på hockey! HV71 kom till Globen för att möta Djurgårn och klart man drar på sig den blågulvita halsduken man fick på bjudmatchen för två år sen (en av leverantörerna till K-rauta som var matchsponsor, trevligt med gratis öl) och sätter sig i HV-klacken! Billigast så och minst stålar till skansengänget på det sättet. ;)
Dock uppe på hyllan i ena hörnet, utsikten var inte den bästa, men vi hördes nog rätt bra några gånger trots allt.

Matchen började ganska komiskt faktiskt. Boxplay för HV och det small bakom Liv efter fyra (4) sekunder...
Jaha, fullt manskap på isen igen!
Några minuter senare satt det en gubbe i HVs utvisningsbås igen och då small det bakom Liv efter fem (5) sekunder...
Men HV kom igen i andra, tog över helt, reducerade och kvitterade välförtjänt.

2-2 får ju duga, en pinnen till att lägga till den överlägsna serieledningen. :)


Nu ska jag sova. ;-)

Tråkiga nyheter och roliga nyheter

Fick en länk på Irc i gårkväll som jag innan jag klickade på den trodde bara var fejk, nån som lagt in dumheter på Wikipedia...

http://en.wikipedia.org/wiki/Heath_Ledger#Death

Klickade på den och läste, gick sen till Expressen.se och de toppade ju med att Heath Ledger lämnat jordelivet. :(

Jag har sett flera av hans filmer och alltid uppskattat hans skådespelande, oavsett om det varit humoristiska filmer som A Knight's Tale eller Bröderna Grimm - eller som exempelvis mot Mel Gibson i Patrioten.

Tragiskt, tragiskt.

Nu är det lite mycket inför helgen här, men på söndag blir det A Knight's Tale som bakisfilm, min postuma tribut till en briljant skådespelare som rycktes bort alldeles för tidigt.


Alltså behövs lite roliga saker att väga upp med!


Vi kan ju börja med de senaste dagarnas handbollsmatcher!

Igår höll det ju på att gå åt helvete mot Ungern. De leder med ett mål med mindre än minuten kvar och Sverige har bollen. Timeout av Linell och ett anfall ritas upp, men utan bestämd avslutare - den som får ett läge tar det. Dessutom plockar de ut Tomas Svensson och satsar på sju utespelare med Arrhenius med västen som extraspelare.
Igång med spelet, bollen börjar passas runt, men ingen kliver fram. Till slut, med bara sekunder kvar, hamnar bollen ute hos högersexan Lennartsson som hoppar in och sätter den!
Full kareta hemåt eftersom Ungern satsar på snabbt avkast och anfall, Arrhenius vräker sig av plan för att Svensson ska hinna bort mot målet... men ungrarna hinner inte. Oavgjort! :)

Idag blev det ju likadant - nästan...
Match mot världslaget Spanien och en seger är ett måste för att vara med och kriga om avancemang. 26-26 med 49 sekunder kvar och Ahlm rivs ner - straff för Sverige! Kim Andersson lägger den, men den spanske målvakten sprattar som en tok och räddar...
Okej, med halvminuten kvar promenerar spanjorerna upp i ett långsamt anfall. De har en gubbe utvisad, så de tänker ta ett sent avslut, förhoppningsvis göra mål, och framförallt så sent att Sverige inte hinner anfalla igen.
Krig på linjen givetvis och med åtta sekunder kvar blir Marcus Ahlm utvisad. Spanjorerna ser givetvis sin chans och satsar på att plocka ut målvakten.
Med sex sekunder kvar kommer skottet, lågt mot Tomas Svenssons vänstra stolpe - och han räddar! Upp igen, få fatt på bollen, alla stormar mot andra änden av plan men han vräker inte iväg ett jättekast för att göra mål själv direkt, utan väntar ett ögonblick som känns som en evighet... Målet är ju öppet!
Nej, det kommer ett långt pass klockrent till Jonas Källman som så snart Spanien sköt började springa - och med öppet mål är det ju inga problem trots att deras målvakt kommer farande från bänken. Bollen sitter i nät med en sekund tillgodo och Källman glider på knäna fram mot publiken och bara vrålar...

Regissören av den här matchen har läst för många Buster, helt klart... ;)

Kolla den här bilden! Målvakten är han i svart med en rödvit plutt på ryggen, han har inte hunnit tillbaka från bänken, Källman har precis skjutit redan innan niometerslinjen och jag tror att det är det långa strecket i målgården som är bollen på väg in i mål. Kolla tiden. :-D


Inte nog med detta, jag bläddrade i en kvällsblaska idag och hittade en mycket intressant annons på nöjessidorna. Tower of Power kommer till Sverige! =D

Tisdagen den 12 februari ska jag fanimej till Gata Regerings 74, Nalens klassiska adress, och där beskåda ett av världens bästa soul/funkband!

Som Ticnet skriver:
Blåsinstrumentbaserade soulfunkbandet Tower of Power bildades av saxofonisterna och låtskrivarna Emilio Castillo och Stephen Doc Kupka (The Funky Doctor). Bandet firar sitt 36-årsjubileum genom att åka på turné världen runt. Tower of Power har turnérat med Sly Stone och Credence Clearwater Revival, spelat på album med artister som Aerosmith, Madonna, Smokey Robinson, Rod Stewart och Dionne Warwick. Den 12 februari kommer Tower Of Power till Sverige och Nalen. Med på turnén är nya sångaren Larry Braggs som Emilio Castillo beskriver som den bästa sångaren vi haft sedan 70-talet.

We Came To Play, Monster On A Leash, Funk The Dumb Stuff, Soul With A Capital "S"...

Vilka är på? :)

Roligt nästan jämt?

Tvi vale, just nu är det inget roligt alls!

Redan för två veckor sen insåg jag att slutet av pengarna närmade sig mycket snabbare än slutet av månaden, så i januari har det varit lite knapert, milt sagt. I förra veckan sjönk kontot ner på tresiffrig nivå och just nu är det skygglappar på när man går och handlar det nödvändigaste... ;-)

Som lök på laxen har man dessutom åkt på tidernas rännskita. Jättekul att springa på toa hur ofta som helst och inte ha nån aptit när det väl ska till att käkas... Suck.

Men jag tackar gudarna för att vi har Rikskuponger på jobbet, där har vi min räddning just nu - lunch och middag på lokal är det som gäller!


Så jag sitter i soffan och glor på dumburken mest hela tiden.
I torsdags jublade jag över Sveriges första match i Handbolls-EM mot Island där Tomas Svensson var helt fantastiskt i målet! Om en månad fyller han 40...
Igår rockade jag järnet när jag tittade på På spåret, alla tre resorna tog jag snabbare än de medverkande och lyckades dessutom över förväntan med frågorna. Fast högsta byggnaden i Sverige sket sig, där trodde jag på Höga Kusten-bron.

I kväll är det Sverige - Frankrike i EM!


Nu ska jag gå på muggen. ;-)

Tv-afton

Först Omid Djalili Show på SVT1, en helt osannolik engelsman av iranskt ursprung och riktigt rolig! Jag säger bara "Kebab - the musical"... :D

Sen House som alltid är bra, hur kul som helst när Cuddy utmanade honom att klara sig utan sina värktabletter för benet - detox är bara förnamnet, hahaha...

Till sist kvällen höjdpunkt: Top Gear!

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Top Gear måste vara ett av de bästa och samtidigt roligaste programmen på tv överhuvudtaget!
Nu kör de hopklippta bestof-program inför nästa säsong och det gör ju bara allt så mycket roligare! Som när de kapade taket av en Renault Espace, byggde en suflett och utsatte den för lite tester... I 160 km/h fladdrade det lite väl mycket i tyget och när de 'cabbade ner' fick den som satt bak sitta och hålla upp regplåten i luften så den syntes bakåt... Plus allt deras gnabbande sinsemellan på ljuvligt brittisk engelska...

Förresten önskar jag mig sol till helgen så man kan ge sig ut och plåta lite - jag vill rasta min D80!


Till sist, en liten tanke så här på kvällskvisten.
Allt ska inte tas på sånt förbannat allvar har jag insett, man har det trots allt jävligt bra. En säng att sova i, mat på bordet, vänner lite överallt - sånt kan man inte ta för givet överallt på vårt klot.

Så fram med klacksparken och skicka till det som kallas livet, det behövs lite mer Hakuna Matata! ;-)

Sometimes I get to feelin?
I was back in the old days - long ago
When we were kids when we were young
Thing seemed so perfect - you know
The days were endless, we were crazy we were young
The sun was always shinin? - we just lived for fun
Sometimes it seems like lately - I just don?t know
The rest of my life?s been just a show

Those were the days of our lives
The bad things in life were so few
Those days are all gone now but one thing is true
When I look and I find I still love you

You can?t turn back the clock, you can?t turn back the tide
Ain?t that a shame
I?d like to go back one time on a roller coaster ride
When life was just a game
No use in sitting and thinkin? on what you did
When you can lay back and enjoy it through your kids
Sometimes it seems like lately - I just don?t know
Better sit back and go with the flow

Cos these are the days of our lives
They?ve flown in the swiftness of time
These days are all gone now but some things remain
When I look and I find no change

Those were the days of our lives - yeah
The bad things in life were so few
Those days are all gone now but one thing?s still true
When I look and I find
I still love you

Queen - These Are The Days Of Our Lives

Klart man skjuter själv!

Aah, skönt att sova ut! Rinexinet jag käker har ju sömnsvårigheter som vanligaste biverkning och när man går upp vid sju känns det jävlar... Så idag tog jag chansen till lite kvalitetssovande. :)

Sen bar det av ut till Ekerö där päronen haft hand om Alex, 18 månader, sen igår. Morsan var glad över att jag kom och kunde ta över lekandet så de fick nåt gjort i köket... ;)

Syrran dök upp och minsann inte min morbror och moster också som man inte sett på evigheter!


När jag satt på bussen ut tidigare idag funderade jag över det här med att självscanna. Varför gör inte folk det mer?

På Maxi i Jönköping hängde jag på låset när de började med sånt, samma dag de satte igång skaffade jag mig den möjligheten och njöt sen i fulla drag av att kunna glida förbi en tiometerskö till en vanlig kassa, gå fram till utcheckningen och vara ute i solen på två minuter. Faktum är att jag inte gått i en vanlig kassa en enda gång sen dess, inte ens om jag så bara skulle ha en tidning eller två liter mjölk.

Men i somras när jag fortfarande bodde på Ekerö var jag med mor&far på Maxi i Solna Strand och jag tog ju liksom för givet att de scannade själva, men nähä? När jag förvånat undrade varför fick jag inget bra svar, nåt i stil med att 'det är väl onödigt' tror jag de sa...

Samtidigt som det är många som scannar själva i Jönköping så är det nästan tomt i utcheckningen i Solna, men full rulle i de vanliga kassorna. Är det nånstans jag tog för givet att folk blippade själva så var det väl i "stressade Stockholm"... Dock är lokalerna i Solna inte helt bra, bottenplanet på ett kontorshus, så det är inte tokhögt i tak osv. Där har ju Maxi i Jönköping byggt det jävligt smart med utcheckningen precis där den stora gången från mejerihållet mynnar ut.


Där har vi ännu ett gigantiskt i-landsproblem förresten. Storhandla.

Mitt Ica här vid Alviks Torg har ju fantastiska öppettider (7-23 alla dagar) men ingen självscanning och ganska litet, även om utbudet är bra på den ytan.
Maxi i Solna Strand är det bökigt att ta sig till och från kollektivt och inte lika bra som mitt kära Maxi på Herkulesvägen...
City Gross i Ulvsunda ligger för all del precis vid bussen (nästan), men där får man ju ingen bonus som på Ica... Iofs såg jag nåt anslag om nåt förmånskort där häromdan, men jag greppade inte om det var bara för företag och jag hittade inte nån mer info om det heller.


Nästa helg åker folk på Skiweek och jag var ju övertalad att hänga på dit, trots min totala avsaknad av utförsåkarerfarenhet.
Men jag har sorterat bort mig själv från det dessvärre, min ekonomi har inte varit sig själv sen jag plastade femtusen spänn på soffan innan jul och en sån där resa har ju en förmåga att bli rätt jävla kostsam. Idag har jag bara tresiffrigt på kontot så det känns ju som en jävla tur att man backade ur på ett relativt tidigt stadium...

Idag började Tossa yra om Hjärtslaget dessutom, men dit finns det inte en chans att jag åker. Nog för att jag skulle kunna krångla mig in där (tur man känner folk i xThorax, haha) men veckan innan är det en liten happening och veckan efter ska vi till Kap Verde. Prioriterar det högre tror jag. ;-)

Nä, Flummen och AG som vanligt, dessutom skulle det ju vara lite skoj att åka ner på Syndafloden - man måste ju vara på plats när vi äntligen har en utlandsfest i Jönköping igen!
Jävla bra namn dessutom! :)


Men nu ska jag slappa i min fina soffa jag och farsan var och hämtade långt uppe i Vallentuna i torsdags! :-D

Grammis 2008 - dags att omyndigförklara större delen av svenska folket?

Lyckades missa större delen av sändningen och ramlade in just när priset till årets nykomling delades ut. Det priset gick bra, men en hel del annat får mig att börja tvivla...

Okej, en sammanfattning av toppkategorierna och ursäkta på en gång för versalerna, men jag orkar fan inte sitta och skriva om allting...


ÅRETS DANS/HIP HOP/SOUL
ADAM TENSTA ? IT?S A TENSTA THING
FAMILJEN ? DET SNURRAR I MIN SKALLE
KEN ? ÄNTLIGEN HEMMA
MANGE SCHMIDT ? KÄNSLAN KOMMER TILLBAKS
PETTER ? GOD DAMN IT

Vann gjorde Adam Tensta och det gillar vi! Inte så att jag ogillar Petter, men i somras jobbade jag på Rookiescenen på Hultsfred och gissa en gång vem som hoppade upp på scen och rev av en halvtimme som fick oss vakter att vända på skallen. Inte alltid det är musik man uppskattar på vår lilla scen, haha...

ÅRETS NYKOMLING
ADAM TENSTA ? IT?S A TENSTA THING
MAIA HIRASAWA ? THOUGH, I?M JUST ME
OH LAURA ? A SONG INSIDE MY HEAD, A DEMON IN MY BED
SALEM AL FAKIR ? THIS IS WHO I AM
SÄKERT! ? SÄKERT!

Här zappade jag in och första kategorin jag såg gick ju utmärkt - Salem Al Fakir har hörts enormt mycket mer i media än de andra. Helt rätt, hans platta är helt fantastisk! :)

Sen går Carl Bildt upp på scen i en.. tja, grönspräcklig kavaj, militärmönstrad typ. Jag trodde det var en imitatör först... Cool!

ÅRETS GRUPP
KENT ? TILLBAKA TILL SAMTIDEN
MANDO DIAO ? NEVER SEEN THE LIGHT OF DAY
SAHARA HOTNIGHTS ? WHAT IF LEAVING IS A LOVING THING
THE ARK ? PRAYER FOR THE WEEKEND
THE HIVES ? THE BLACK AND WHITE ALBUM

Nu började saker och ting gå åt helvete. Om jag kommer ihåg rätt röstade juryn upp Sahara Hotnights och The Ark i ledning, men folkets röstande gjorde ju att de introverta navelskådarna i Kent seglade om. Bäst är kommentaren från Expressens liverapportering på nätet: "Applåderna är måttliga" :-D
Nä, The Ark eller Sahara skulle vunnit i min värld.

ÅRETS ALBUM
KENT ? TILLBAKA TILL SAMTIDEN
LARS WINNERBÄCK ? DAUGAVA
SAHARA HOTNIGHTS ? WHAT IF LEAVING IS A LOVING THING
SALEM AL FAKIR ? THIS IS WHO I AM
SÄKERT! ? SÄKERT!

Här fortsätter det barka åt fanders. Efter juryns röster ligger Sahara Hotnights och Salem Al Fakir först, men återigen blir det gnällgänget från Eskilstuna.
Seriöst, såvitt jag vet har de haft en hit från den plattan, medan både Sahara och Salem har haft klart större framgångar än så.
"Tack alla ni som hatar oss" sa de från scen och Petter ställde sig upp och sträckte armarna i vädret! Gapskratt och reeeespect från Alvik, hahaha...

Sen kom Amanda Jenssen och herrejösses... Hon klarade sig rätt bra i Idol, men detta var ju katastrof...

ÅRETS MANLIGA ARTIST
LARS WINNERBÄCK ? DAUGAVA
MONEYBROTHER ? MOUNT PLEASURE
MÅNS ZELMERLÖW ? STAND BY FOR?
SALEM AL FAKIR ? THIS IS WHO I AM
TIMBUKTU ? OBEROENDEFRAMKALLANDE

Inget snack, heja Salem!

ÅRETS LÅT
LARS WINNERBÄCK I DUETT MED MISS LI ? OM DU LÄMNADE MIG NU
MANGE SCHMIDT FEAT. PETTER ? GIFTIG
SAHARA HOTNIGHTS ? CHEEK TO CHEEK
SALEM AL FAKIR ? GOOD SONG
THE ARK ? THE WORRYING KIND

Okej, kategorin det haussats om mest, ingen jury - bara svenska folket. Redan där började jag ana vartåt det barkade...
Fem bilder på de medverkande. Först slocknar Salems bild, vilket inte är helt otippat - just den låten har jag inte hört mycket av på radio.
Sen rök Mange Schmidt lite oväntat faktiskt, den där vissellåten har ju vevats hur mycket som helst...
Nästa att försvinna var The Ark och jag tror faktiskt att folk har "tappat" den låten lite sen katastrofen i ESC-finalen.
Kvar är Winnerbäck och Sahara Hotnights.
Jaha, av de låtar som är nominerade vinner den jag inte kan minnas att jag hört överhuvudtaget?

Jodå, jag lyssnar mycket på radio, både reklamstationer och P3 - men jag kan ändå inte dra mig till minnes att jag hört den. Slätstruken?


Okej, vad kan då detta bero på?

Mycket skyller jag på media. Så fort Kent gör något överhuvudtaget hyllas de som fan av alla proffstyckare och det ska huggas i sten att de är Sveriges största rockband och så vidare.
Musiktyckare och modetyckare har här något gemensamt: de bestämmer innan vad gemene man ska tycka om innan någon annan har hunnit bilda sig en uppfattning överhuvudtaget. "Om ett halvår är det blommigt, grått och trekvartskjolar som gäller" och "Om en vecka släpps Kents nya platta som är helt fantastisk".
Det senare uttalandet kan rendera i helt sjuka reklamkampanjer från skivbolagen som trumpetar om "nya succéplattan" innan den ens nått skivdiskarna! Vaihelvete?

Jag lattjade lite med en idé till c-uppsats kring ämnet hype i media och hur de-som-själva-tycker-de-bestämmer påverkar folks uppfattning och/eller försäljning, men vad ska man jämföra med? Lite svårt med vetenskapligheten där... ;)

Sen tror jag att Internet spelar en stor roll, framförallt i att vispa upp stämningar.
Jag tror inte för ett ögonblick på att uppåt 40% av de som röstade i Årets låt röstade på Winnerbäck (har för mig att Alsing nämnde den siffran) utan det är nog ett utslag av nåt upprop på Internet om att "rösta på Lasse". Det måste vara fullständigt omöjligt att få den siffran när både The Worrying Kind och Cheek To Cheek finns i samma omröstning...


Till sist - skäms på Grammisgalan och Winnerbäck! "I duett med Miss Li" står det överallt, också på Grammis.se, men vem var det som ensam stod på scen? Visst, han tackade henne men det minsta han kunde ha gjort var att dra med henne när han ändå gick förbi hennes bord på väg upp på scen... Skäms!


Likaså tycker jag oerhört synd om tjejerna i Sahara Hotnights. Nominerade i tre tunga klasser (Årets album, grupp och låt) men de åker hem utan en enda. Väldigt trist för en grupp som åtminstone enligt mig släppt en kalasplatta, äntligen fått sitt stora genombrott, turnerat som tusan och spelats praktiskt talat hela tiden på radio...


Men det om det.

Kungen av Grammisgalan 2008 är ändå
Salem Al Fakir!

Killen sprudlar av begåvning, hans platta är rolig med massa korta spår, men också med helt fantastiskt bra låtar - en grymt värdig vinnare!
Specialtack till Bull som fick mig att börja lyssna på honom! :)

Det här blev långt, nu ska jag sova.

Bra tv-afton!

Först slår jag på tvn medan jag käkar och hamnar mitt i Bygglov! Inte riktigt lika snärtigt som Äntligen Hemma eller Roomservice, men Willy Björkman är så jävla skön...

Sen blev det House, lika bra som alltid!

Lite strözappning vidtog, jag fastnade i en dokumentär om Röda Flodens gigantiska översvämning i Kanada 1997 innan jag hamnade på Kanal 9 och rakt in i Top Gear...

Det måste vara ett av världens bästa program! :D

Nu såg jag inte ens halva, men delen där de asade runt en husvagn bakom en Kia Sudoku nånting skrattade jag åt så jag fick ont i revbenen... ;)


Allt detta tillsammans med att jag fick se min favorit-just-nu-reklam gör kvällen komplett!

Interiör från en bilfabrik och en speaker berättar om att här i världens modernaste bilfabrik byggs just nu Skoda (bild på robotar som bygger bil), svetsningen sker med mikrometerprecision (bild på robot som svetsar), motorerna inspekteras (bild på en lysande grej som far runt ett motorblock) och bilarna slutinspekteras till slut (bild på noggranna personer i läkarrockar och anteckningsblock) innan de prissätts (bild på ett kontor med en clown bakom skrivbordet) och körs ut från fabriken...

Jag kanske inte är den förste som köper en Skoda när man får råd, men deras reklam är fullständigt lysande!

Minns ni deras första när de relanserades efter att VW köpt upp märket?
En försäljare går runt en bil och kränger verkligen in allt man får när man köper en Skoda: "Du får lampor med hel- och halvljus! Fyra hjul! Ratt! Växellåda med fem växlar framåt och backväxel!"

Som sagt, fullständigt lysande! :)


Nu ska jag sova, i morron ska jag rensa fram lite utrymme och på tordag ska vi hämta soffa!

Det var inte mitt fel!

Jag skyller allt på Tossa, Gubben och Rasmus!

Visst, det var bokat att man skulle till Lidingö och dricka sprit i lördags, men klivet därifrån ner till Vikingterminalen och istället ta Cinderella till Åland och tillbaka är rätt jävla stort skulle jag vilja påstå...

Så det gick ju som vanligt kan man säga. Uff...


Fast passa er om ni ska åka med Viking Line, deras kontrollsystem innan man kliver på skutan ligger inte flyget långt efter numera...
Hämtade dörrkortsnycklarna i infon, gick igenom vad som bäst kan beskrivas som en tunnelbanespärr (dra kortet och grinden öppnas) och vi tog rulltrappan uppåt för att komma till de långa landgångarna. Men vi slussas in i ett rum utmed gången och vi trodde först att det var nån skev tullkontroll när vi skulle ut ur landet..?

Jo, kontroll var det allt, men inte på det sättet vi trodde. Upp med väskan på ett rullband och in i röntgenapparaten... Jaha, där öppnades min väska och de öl vi tänkt pimpla i oss i väntan på taxfreens öppnande plockades bryskt ur, likaså två burkar Red Bull. En gubbe som stod bredvid mig blev av med ett paket kex. Helt sjukt.
Ur Rasmus väska försvann högtalarna vi tänkt koppla till min iPod, där försvann musiken...

Nu förverkades inte detta utan vi fick kuta ner till entrén och knöla in allt i ett värdeskåp innan vi återvände för ny röntgenvända.

När jag åkte på Sjöslaget med Silja Line i höstas gick jag ombord med Partybandaren<tm> i näven - det var ingen som sa nåt då.

Men Gestapogänget på Viking tyckte annorlunda.

I regelhäftet vi hittade i hytten stod det för all del i reglerna om musikanläggningar, medhavd mat osv, men också att inköp från taxfreen inte fick konsumeras ombord. Den regeln sket vi i. ;)

Så på vissa sätt är Viking Line stenhårda, men när det gäller vissa andra regler är det tydligen inte lika noga.
Vi skulle kasta loss 18.00 och taxfreen brukar ju öppna typ en kvart efter det, så vi tog en sväng runt båten i väntan på det. Det första vi gör är att hitta en öppen pub! In och köpa öl...
Medan vi sitter där gott och väl en halvtimme och tittar på kajen vi bevisligen ligger kvar vid funderar vi över hur de kan ha puben öppen medan vi fortfarande var förtöjda? Vi kom fram till att de för all del kan ha sökt vanligt utskänkningstillstånd för att kunna ha öppet även när de ligger vid kaj.
Men så gick jag och rekade öppettider för taxfreen och fann till min förvåning att den redan var öppen..?

Det är här jag inte får ihop det längre.
Vi ligger vid kaj i Sverige och Viking Line har butiken öppen där de säljer starksprit skattefritt?

Så mycket för att följa regler.


Men jag hittade en Cap'n Morgan Spiced Gold så nu kan jag göra Fidel Castro igen! :-D


För övrigt vet jag inte vad jag ska tro om stället jag jobbar på...

I kassan har vi vita plastkassar för de kunder som behöver en påse, det är ju inte alla som bara köper en 20-litershink olja eller två fat spolarvätska. Vita kassar, en storlek, inget tryck. De är ju billigast.

Men idag stod det en pappkasse med en massa plast i när jag kom till kassan idag (Sandra har slutat och jag är den som kan kassan bäst av de i butiken, alltså hamnade jag där) och jag trodde det var skräp som skulle kastas.
Ånej, när chefen dök upp en stund senare plockade han undan lådan med kassar (som för all del nästan var slut) och körde in pappkassen där istället - då gick det upp för mig.

Om det är en kund som behöver en påse ska jag alltså dra upp en skrynklig och högst begagnad kasse till honom/henne. En påse från Coop Forum, Ica, Guldfynd...

Jamen så fantastiskt! Våra kunder ska lägga våra varor i en påse som gör reklam för våra konkurrenter!

Jag blev så jävla förvånad att jag blev stum, bokstavligt talat.

Dessa medikamenter...

Låg och vred mig i evigheter när jag gått och lagt mig igår, nånstans vid två-tre slocknade jag för att återigen vara klarvaken vid fyratiden och till sist vakna strax innan klockradion pratade igång 06.40.

Klev upp, gick till köket och läste på bipacksedeln om Rinexin: Vanliga biverkningar: sömnsvårigheter. No shit?

Så den har ju viss effekt i alla fall...

I övrigt händer det inte så jävla mycket. Trots att jag nubbar Cocillana-Etyfin tre-fyra gånger om dan hostar jag rätt bra och de små gångarna upp till öronen är fortfarande totalt igensatta. Fortfarande lock för öronen och på högerörat är min hörsel rejält nedsatt numera...

Ontet i sidan är ganska borta, det har numera förflyttat sig bak till precis innan ryggraden. Detta medför en lite udda sak: en rejäl hostattack brukar rendera i en dubbelvikthet, men inte nu. Det gör helt enkelt för ont i ryggen att böja sig så mycket, så jag står käpprätt upp med en knytnäve tryckt mot ryggraden och hostar...

Nu ska jag försöka hålla mig vaken på jobbet...