Men vad är detta?

Till höger och vänster lägger folk ner sina bloggar, alternativt sätter inloggning på dom...

Trist.

Kalasreklam!

Svenska Spel kör just nu radiospotar om att man kan vinna fotbollsresor även om man inte har 13 rätt på Stryktipset.
Den första jag hörde var hur en svensk ringde till ett mobilsvar och gratulerade till 13 rätt medan man hör hur han är på en fotbollsmatch. Sedan skickas luren till en engelsman som hojtar nåt i stil med "Oi, bloddy looser, where are ya?" osv. Hur bra som helst!

Sen hörde jag spot nummer två.

Samma upplägg med att en svensk ringer till ett mobilsvar, men nu är han mer uppjagad: "Lyssna, det är helt otroligt!" och i bakgrunden hör man hur publiken sjunger...
Walk on, walk o-on, with hope in your heart...
(*klick* Inkom igår, klockan 19.30.)
You'll never walk alone...

"Det är helt sjukt!"

Jag skulle skrika likadant om jag stod på Anfield och sjöng You'll Never Walk Alone, för då skulle jag stå på The Kop i Liverpooltröja!

Shit, jag får ståpäls bara jag tänker på den spoten... Flin


En annan favorit är från riksdagsvalet för tolv år sen, då reklamradion just hade kommit igång på allvar och de politiska partierna tacklade det lite olika. Jag har för mig att sossarna brände på med musik och slagord och hela baletten, medan Folkpartiet hade en lite annorlunda vinkling på det hela...

"Hej, det här är Bengt Westerberg från Folkpartiet. Socialdemokraterna har ungefär fyra gånger mer pengar än Folkpartiet att göra av med under valrörelsen. Så nu tänkte jag passa på.
Rösta på Folkpartiet.
Rösta på Folkpartiet.
Rösta på Folkpartiet.
Rösta på Folkpartiet.
Rösta på Folkpartiet.
Rösta på Folkpartiet.
Sådärja."

Ingen jingel, inga ljudeffekter, ingenting - bara Westerberg som snackade. Kungligt bra!


Likaså hade Svenska Kyrkan en suverän kampanj för tio-tolv år sen. Som bekant brann Katarina Kyrka på Söder i Stockholm i princip ner till grunden och de behövde stöd till återuppbyggnaden.
En folder gick ut till en massa företag i Stockholmsregionen: Vi vet att Gud hör bön, men vi vill ändå påminna om vårt postgironummer tillsammans med ett inbetalningskort.
Fullträff!


Nu ska jag snart gå ner och käka tacos.
Resten av helgen ska tillbringas i väntan på lönen på måndag...

Igår var det en vecka kvar

Alltså är det mindre än en vecka kvar nu.

På måndag är det lön! Gött!
På måndag ska räkningar betalas! Inte lika gött...

Få se hur mycket som blir kvar av slantarna, det kommer avgöra hela oktober...


Dagens betraktelse:
Fan att man är så kass på färghantering. Layouta vad som helst är inga problem, peta in bilder likaså, men ska det färgläggas och matchas - då står man sig slätt... :-/

En liten valsammanfattning

Tja, Persson förnekade sig inte in i det sista...
Bildt sade det redan i studion att han inte hade följt traditionen att skaka hand med det segrande partiets ledare. Det ryktas att handskakning skedde i sminket, men han hade inte stake nog att göra det framför kameran.

val.se är fortsatt en kanonsite! Nu börjar det droppa in exakt hur många röster partierna fick och det öppnar upp en hel guldgruva!

Att Unika Partiet bara fick 220 röster är väl inte så förvånande, men att VIKINGAPARTIET-VALVARUHUSET 53 PARTIER fick en officiell röst innebär att det är ett registrerat parti med förtryckt valsedel! Flin


Går man sen in bland de handskrivna valsedlarna börjar den stora humorn...

Lordipartiet 2 röster, Osynliga Partiet 3 röster (ha!), Intellektuella Hårdrockare 2 röster och Fri Fart Partiet 1 röst. Men Ölpartiet fick också bara en röst! Skandal!

Vi noterar också att Arne Anka fick en röst medan Kalle Anka (med skiftande stavningar) fick hela 102 röster!

..och minsann fick inte Ny Demokrati två röster också! Tack Ian och Bert för att ni har röstat även i år!

Allmänna guldkorn: Ett parti pilsner, Bluffpartiet, De arbetsskyggas riksförbund - bland karpar och kantareller, Det kvinnliga höftpartiet (KHP), Högavlönade skitskallar, Islamdemokraterna, Nuffelpartiet 90000, Partiet för främjandet av OEM, Svek och Löftesbrytarpartiet samt Tyskland.


Sedan kom något jag tycker är rätt tragiskt. Jag är ingen större vän av Rix FM (skitkanal) och framförallt inte av deras morronprogram. Grabben är väl rätt okej, hon har en så gäll, skrikig, påträngande röst att jag bara inte står ut och så då den där "Fylking Sverige" som han envisas med att säga. De gapar och tjattrar och snackar i mun på varandra och det är ett jävla liv - i ett morronprogram!
Nä, tack vet jag Adam och Gry - det är som två polare som sitter och snackar skit. :)

Men.
Nu har Rix uppenbarligen haft nån tävling eller utmaning av nåt slag eftersom bland de handskrivna rösterna är en drös röster på Rix i skiftande former. Visst, skitkul att uppmana folk att slänga bort sin röst, något som fan inte är så självklart att ha i många delar av världen, på ett jävla jippo i radio...
Kan man sjunka lägre?

Jag trodde jag tyckte illa om Rix innan, men det här tar priset.


Men nu över till något roligare - derby på Råsunda!
Det har inte gått fem minuter efter avspark förrän backen Tamandi får iväg en djupledsboll till Mendes på vänsterkanten. Han tar emot och med en spark över huvudet får till ett inlägg till Tjernström som vänder runt sin back och klipper in den i bortre burgaveln - 1-0! :-D
Fan vad skoj att det just var Tjerna som fick sätta det avgörande målet i derbyt, och i det här läget i serien också!

På tisdag är det dags för nästa derby - mot Bajen...

Förresten, nu är jag inte nåt större fan av Djurgårn, men på en punkt stinker det riktigt jävla illa.
På tisdag har AIK som sagt hemmamatch mot Hammarby och jag satt och tittade på biljettpriserna på Ticnet. Lite upptrissat eftersom det är derby, men det är inget ovanligt. Annars var det normala skillnader mellan läktarsektionerna och samma pris för Black Army som för Bajen Fans. Självklart tycker jag.
Men så resonerar inte girigbukarna i Djurgårn. Eftersom skansengänget hade hemmamatch var det dom som satte biljettpriserna idag och tro fan att det var dyrare för Black Army jämfört med Järnkaminerna!

Girigt eller osportsligt? You tell me...


Jag märkte igår att Bilprovningen har faktiskt en smart loginfunktion till boka-på-internet. Farsan hade slängt kallelsen där koden stod, så jag trodde jag skulle få beställa en ny kod som skulle skickas hem till farsan (eftersom han står på bilen fortfarande), men inte då! Eftersom utvecklarna tänkt till lite var det inga problem att logga in i alla fall!
Nu ska jag hitta en kvällstid i Tidaholm! :)

Allt rött blev b-b-b-blååååått

Yes!

Det gick ju bra det här, maktskifte både på regeringsnivå och i Stockholm medan här hemma hänger det helt och hållet på hur centern bestämmer sig - de är ensamma vågmästare. Ska de fortsätta sin oheliga koalition med sossarna eller ska de ta chansen att sparka ut Peter Persson och regera med resten av allianspartierna? Jag hoppas på det senare. ;)

Kan säga att jag satt i soffan och följde SVTs valvaka medan jag hade iBooken igång på soffbordet och gafflade på irc och häckade på val.se. Wlan is teh shit!

Nu ska jag sova.

Vad har jag gjort nu då..?

T var på mig tidigare idag om att jag skulle hänga på till en inflyttningsfest tvärs över gatan här, men det blev inget av med det. Inte så att hon inte hörde av sig igen, utan för att jag inte kände för att sitta och vara social i dag helt enkelt...
Visserligen är jag fattig som den välbekanta kyrkråttan igen, jag skulle nog kunnat plocka alkohol ur förråden här nog för att klara mig där, men om det skulle bli utgång då? Eftersom det är studenter som har festen och Akademien är öppen (tror jag) är ju risken för det överhängande - och då skulle jag ha fått gå hem, jag har helt enkelt inte råd att bränna pengar på det sättet...

Alltså bestämde jag mig på ett tidigt stadium för att tacka nej. Visst skulle man ha kunnat sitta där och titta på söta flickor, men vad inbillar jag mig egentligen?
När T var här utanför ringde hon för ett sista försök, så jag gick ut på balkongen och tittade ner. T, M och AL stod där med kassar i händerna och lovade öl till mig - men inte ens det kunde få igång mig.

Usch vad jag känner mig rutten.

Typiskt.


Däremot slängde jag iväg en anmälan till Rabalder nyss. Förvisso var sista anmälan igår och förvisso vill de ha pengar senast den 22a, men sena anmälningar dit har ju gått förr och jag hävdade bestämt i mailet att de kunde fetglömma några stålar innan löningen den 25e...
Tack vare jobbet kan man ju inte härja fritt på Akademien längre, men utlandsfester är ju på helger och Borås är på bekvämt avstånd dessutom - man är ju där på en timme.

Bonna? Kanske, kanske..
Sjöslaget? Nope, uppbokad den helgen...
Älghälga? Hm, Klaraborg har tydligen lagt ner, men det är efter nästa löning...

Sen är det slut. Eventuellt kan det bli en tokresa till Hermans Julphest som förra året, dyrt att åka själv men fan vad kul jag hade! =)


Anledningen är ju naturligtvis att jag försöker fjärma mig så mycket jag kan från studentlivet, jag måste kliva vidare nån jävla gång. Jag har haft den roligaste tiden i mitt liv hittills just som student, men det kan man inte vara för alltid (nej, jag tänker inte bli som Solo) och just därför vill jag inte vara på en fest där det är fullt med studenter som snackar om hur kul det var på Akademien i fredags och när är nästa sittning och så vidare.
Men alla utlandsfester jag yrade om nyss då? Tja, de är inte riktigt samma sak tycker jag. Visst, det är fullt med studenter som krökar så mycket de hinner hälla i sig, men där är det faktiskt en social grej - jag har lärt känna folk lite överallt och det är ju just på såna ställen man träffar dom.
Fånigt men sant.


Så istället för att dricka öl har jag suttit hemma och kollat på tv. Först ut var Parkinson där han hade George Michael och Alan Alda, min gamle MASH-hjälte, på besök tillsammans med Jamie Foxx. Bra som alltid!
Sen var det Parlamentets Valspäck och det var ju en höjdare som alltid. Vi ses nästa vecka sa han i slutet, kommer de igång igen nu? Hoppas!


Sitter och leker med nya versionen av Quark XPress och det är underbart vad mycket nya finurliga funktioner det finns! Äntligen en vettig hantering av genomskinlighet, exportera till pdf var en barnlek och överlag en massa smågrejor som underlättar nåt enormt.
Synd bara att man ska vara så jävla kass på färger...


Kom nu ihåg att gå och rösta i morron! Jag förtidsröstar aldrig, utan tycker att det är en trevlig liten tradition att knalla till vallokalen på rätt dag och smussla bakom skärmen. ;)

Jag ska till Idas Skola, vart ska ni?

Nu är det fredag.

Sådärja, tvärmätt efter första besöket på Akademien sen jag gick hem sjuk som faan under Insparken. Yes, jag var värd att fylla magen med tacos!

Men de enda förändringar jag såg sen vi städade undan det sista och öppnade var att några hyllor hittat upp på väggen bakom baren och att bänkskivorna satt fast. Disken hade hittat rätt också, men det såg ut som om en granat briserat därinne...

Längst bort i baren låg en ho som inte satt där den skulle, kvartsstaven som låg utmed innerkanten där jag silikonade det sista jag gjorde ligger fortfarande omålad och lös, för att tända framsidorna på barerna måste man kräla omkring på golvet och rota bakom speedracken, ingen el vid bänken bakom för att exempelvis plugga in ciggskylten...
Fan, kan inte nån ta tag i det där? Ett dagsverke och det är fixat!


Nu kommer jag få majoren på mig igen, men Persson förnekar sig inte. SVT Text idag: "Dataintrången kan avgöra valet" " -Vinner de kan det mycket väl vara just därför att man gjort det här intrånget i våra datorer"
Alltså, Leijonborg har knådats, hackats och malts till färs och blivit nedstampad i marken den senaste tiden sen det här rullades upp, men han ger sig inte - det kanske går att krama lite till ur det här? Det var ju så bra att de var "tvungna" att gå ut med det mitt i natten, bara timmar efter Fredrik Reinfeldts framgång i SVTs utfrågning...
Samtidigt kräver han 'alla kort på bordet' av Leijonborg, men vem var det nu som skulle lägga alla kort på bordet? Jo, det var ju Bodström som skulle visa exakt hur det gick till mellan Sverige och USA när polisen trampade in hos The Pirate Bays webhotell och plockade med sig allt utom taklampan! Men när Rapport ville ha ut mailkonversationen visade det sig att Bodström inte alls ville visa några kort - uppenbarligen sitter han med Svarte Petter?

Men det allra värsta är Marita Ulvskogs utspel om dataintrånget. Visst, sådant ska man inte ägna sig och det får man heller inte, men vad händer? Hon sitter med gråtmilda ögon och darrande underläpp (ungefär) och kläcker ur sig att "det känns som att ha blivit våldtagen..."
Hur i hela helvete kan man jämföra någon som läser några dokument med det absolut
vidrigaste man kan göra mot någon överhuvudtaget?

Jag såg en riktigt svavelosande insändare om det i nån tidning och jag håller med till sista stavelsen. Fy fan vad ruttet!

..och förresten: vem tror att Folkpartiet fortfarande i så fall kan utnyttja nån info de hittade? Det är snarare sossarna som borde skaffa sig vettig säkerhet.

/red
Hehe, såg slutet på debatten på SVT nyss och det märks vilka som är proffs på det där. Hela Alliansen och Persson drog sina slutpläderingar med blicken stadigt in i kameran och nästan helt utan ögonkast ner på stolparna. Men Peter Eriksson tror jag inte ens tittade in i kameran förrän efter halva pläderingen och både han och Ohly läste helt innantill med ständiga blickar ner på pappret på bordet...Svårt det här med föredragningar. ;-)


Nåväl, nu är det helg och jag ska inte göra ett smack. Jag har inte råd att gå på krogen och inte heller direkt lust för det, tror det mest blir knallande runt med musik i öronen på dagarna...
Passar min sinnesstämning.


Dagens låttips

 Återigen har en massa Eva Cassidy rullat i Winamp och jag får både ståpäls och tårar i ögonen när jag hör henne sjunga. Ståpäls eftersom hon hade en guuuuudabenådad röst och tårar i ögonen eftersom hon dog alldeles för ung. Tänk om hon varit mera positiv till att spela in sin musik - hur mycket örongodis hade vi inte haft då..? Nu blir det Over The Rainbow.

Somewhere over the rainbow, way up high
In the land that I heard of once, once in a lullaby.
Somewhere over the rainbow, skies are blue
And the dreams that you dare to dream really do come true.

Someday I'll wish upon a star,
And wake up where the clouds are far behind me.
Where troubles melt like lemon drops
Away above the chimney tops
That's where you'll find me.



(fan att man inte kan placera bilder exakt där man vill ha dom i den här **** editorn)

Högtflygande humor!

Jag är ingen vän av WMV-formatet vanligtvis, men den här är så jävla underbar att jag inte kan låta bli...

http://www.junkshop.nu/flyg/20060630_Bokis/bokis_calmato_theend.wmv

Modemfolk lär väl svära (+50mb) men det är väl värt väntan! Bara engelskan är värt det egentligen, hahaha...


Som parentes kan nämnas att Bettan numera lyser som hon ska och i morron ska jag pytsa i en (ganska stor) skvätt olja - stickan blev knappt fuktig när jag kollade... *oops*

Natti natti...

Mera kvällsbetraktelser

Då har alla partiledare besökt SVT och jag måste säga att Lars Leijonborg klarade sig mycket bättre än vad jag väntade mig idag. Raka svar på det mesta och jäklar vad han måste ha pluggat in exakt när han fick reda på vad om hela soppan med intrånget hos sossarna.
Men heder åt honom att han inte en gång drog upp sossen som mailade ut om Fredrik Reinfeldt i vintras!


Min förkylning lever och frodas, få se hur det går nu när jag tog de sista tabletterna i penicillinkuren nyss. Tillfrisknande eller explosion?


Hur som helst ska jag till Borås i helgen - det är återigen dags för det årliga besöket i stan där det alltid regnar, men på lördag blir det solsken eftersom AIK kommer till stan! En sol i klubbemblemet och en sol i stadsvapnet - kan det betyda annat än kalasväder?
Nä! 18-22 grader varmt och solsken på lördag säger SMHI och det tror jag behårt på! ;-)

Tror jag tar Swebus dit så man kan ta sig en öl. :)


Har ni sett reklamen från slutaröka.nu eller vad de heter? CSI-bilder på någon som röker och kameran hänger med ner i luftrören och man ser hur alla celler i lungorna svartnar och ruttnar...
Lite småäcklig tills jag såg nästa spot. Ett par behandskade läkarhänder håller i en röd slang ser det ut som, sen kommer speakern: "det här är aortan från en 50-årig rökare, allt detta fett hittade vi" och händerna klämmer ut en hel hög med gult fett... Jag är verkligen inte äckelmagad, men då kröp det i mig - fy faaaan...


Nu ska jag kolla på Pimp my ride på Mtv och sen blir det kudden!

Jag är ett unikum!

Jag har aldrig hört talas om någon som gått på penicillin, men ändå blivit förkyld samtidigt. Well, I'm the undantag!

Den här eviga blåsten som varit den senaste veckan har gått rätt hårt åt min stackars hals verkar det som, hostar bara mer och mer och har den där otäcka brännande känslan i halsen... Usch usch.


Mer på jävelskapslistan: jag började dona med lyset på gamla Bettan igår och lyckades få igång det så det lös precis som det ska! Jubel och fröjd! Mitt bökande med ljuset i bakluckan betalade sig!
Men när jag åkte till jobbet i morse var det samma visa igen: inte en lampa åt nåt håll förrän jag slog på halvljuset...
Idag stod jag och Asp och resonerade kring problemet och prövade fram och tillbaka med säkringsförteckningen i högsta hugg. Utbyte av en gammal sliten säkring och allmänt kratsande av ärg gjorde att det återigen började lysa precis som det ska! Tjoho!

Vi pillade vidare med våra bilar, Asp tråcklade ihop sitt växellänkage med en slangklämma och några buntband medan jag fyllde på förgasarolja och sprayade dörrgångjärn med 5-56.
Dags att åka hem, jag drar igång motorn och tro fan att det inte lyser som det ska!

Det hade gått tjugo minuter och jag hade inte ändrat på ett skit. :-/


Peter Eriksson i Utfrågningen på SVT i bakgrunden, hörde en i publiken som frågade varför han får använda våld för att freda sig själv på stan, men inte för att freda sin hund från en varg och undrade över Miljöpartiets inställning till det. Svaret var ju givet, de vill ha en mångfald i naturen och blablabla - att det går åt ett gäng hundar om året är tydligen smällar man får ta. Sen slutade jag lyssna.

Förresten måste Miljöpartiet älska mig!
Deras valpropaganda kom med reklamen häromdan och jag slängde det direkt i pappersåtervinningen!
 Jag ödslade inte ens energi på att öppna det - det måste ju vara helt i linje med deras politik! :-D

Förresten har jag inte hört nån fråga än om varför han kör en stor stadsjeep i stället för nåt miljövänligare alternativ...


Gick förresten till chefen igår och sa att jag letar jobb i Stockholm. Inte på något sätt för att jag tänker ge mig iväg i morron dag, men mest för att vara ärlig och uppriktig. Dessutom kanske det låter lite konstigt om en presumtiv arbetsgivare skulle ringa Kalle och börjar fråga om mig "eftersom han sökt jobb hos oss" "Öhm, jasså..?"


Men nu ger jag fan i det här, jag och min rinnande näsa går och knyter oss...

Betraktelser på nattkröken

Whopaa, symptomfri sen igår, så idag inleddes operation ta bort smittkällor! Nya lakan i sängen, ny tandborste, nya handdukar - i morron ska jag städa badrummet och se till att diska också. Jag ska fan inte bli sjuk igen!

Idag var det kräftskiva på jobbet, men eftersom kräftor är inbrottssäkra och knepiga att käka i största allmänhet körde jag på rostbiff och potatissallad. Funkade lika bra till nubben!
Efter lite lekar och mera nubbande hamnade vi på Huset och det vart en massa studsande på dansgolvet, trots att det inte var schlagerbaren... Fan, man har taskig kondis alltså...

Men vad inbillar man sig egentligen? Gott om vackra töser, men inte fan lyckas man med minsta lilla. Som vanligt!


På vägen hem i regnet (tur att jag fick med mig paraflaxet) kom jag att tänka på en låt av Meat Loaf som passar mer än väl in i sammanhanget...


There's desperation
There's desperation in the air
It leaves a stain on all your clothes and no detergent gets it out

And we're always slipping through the cracks
Then the movie's over, fade to black
Life is a lemon and I want my money back

I want my money back
I want my money back

What about love?
It's defective! It's always breaking in half

What about sex?
It's defective! It's never built to really last

What about your family?
It's defective! All the batteries are shot

What about your friends?
It's defective! All the parts are out of stock

What about hope?
It's defective! It's corroded and decayed

What about faith?
It's defective! It's tattered and it's frayed

What about you gods?
They're defective! They forgot the warranty

What about your town?
It's defective! It's a dead-end street to me

What about your school?
It's defective! It's a pack of useless lies

What about your work?
It's defective! It's a crock and then you die

What about your childhood?
It's defective! It's dead and buried in the past

What about your future?
It's defective! And you can shove it up your ass

Oh, I want my money back
I want my money back

It's all or nothing
And nothing's all I ever get
Ev'ry time I turn it on, I burn it up and burn it out

It's a never ending attack
Ev'rything's a lie and that's a fact
Life is a lemon and I want my money back