Nu drar det ihop sig!

Oh yes, om vi kan låna grannens skåpbil i helgen blir det flytt!

Fast jag och farsan har ju redan börjat i och för sig. Min tradition de senaste tre dagarna har varit att packa bilen full med prylar på morron och sen åka till jobbet. Efter jobbet har jag kört bort till Alvik och kånkat upp grejorna. ;)
Farsan har packat satan i V70'n och kört några vändor också, fast mer på dagtid eftersom han är ledig ett tag.

Så nu börjar det likna nåt på stället, massa kartonger i ett hörn, mikron på plats, benen till sängen, halva stereon och så vidare.

På lördag hoppas jag att vi hinner resten, då är det dels tunga prylar (typ tvn och skrivbordet) men också de helt enkelt otympliga som inte blivit av än. Cd-ställ, dvdhyllorna, sängen, lite lampor, säckar med kläder...

Erbjudandet om öl till hjälpsamma händer står naturligtvis kvar, det är tradition sen många år!


Men nu blir det sängen, ska börja sju resten av veckan.

Dessvärre har jag inget att läsa innan jag släcker, boklådorna har redan åkt iväg, hahaha...

I'm the keymaster

Sådärja, då har man nycklarna i näven! :)

Tjugo minuter efter att de landade i fickan tog jag upp dom, stoppade dom i låsen och klev in...

Jag har lite att fundera på kring möbleringen i rummet, vet inte riktigt hur jag ska få till det på vettigaste sätt. Men det löser sig.


Däremot är jag på det klara med hur det blir med bredband, tv och sånt. Com Hem är bra på så sätt att Combo rockar fett - gratis telefon (typ) är aldrig fel!


En händelse som såg ut som en tanke i torsdags förresten. Sent som fan dyker det upp en dansk chaffis och vill lossa fem halvpall. Klockan var väl halv fem och eftersom vi hade en halvtimme till stängning gick det väl an.
Vi snackade en del medan vi höll på om dittan och dattan och till sist fick jag den inte helt oväntade frågan om bärs.
Jodå, en kvart senare när jag slutade låg det ett flak Royal i baksätet på gamla Bettan.

Full fart in mot stan, jag var vid Fridhemsplan på tio minuter och tänkte att detta ordnar sig. Men sen tog det tid, mycket vägarbeten och strul i största allmänhet, så jag var hos hyresförvaltaren på Kungsgatan i sista stund - de skulle precis bomma igen för ett möte nån annanstans.
Skrev på ett papper vilket innebar att jag kvitterade ut nycklarna - tjoho!

Tillbaka till Bettan som stod högst fulparkerad nere på gatan och helt om mot Bromma igen - klart som fan jag ville till lägenheten och friska upp minnet lite...

Jodå, den såg ut som jag mindes ungefär, hade glömt den coola dörren till köket med fönster i - nästan lika fräckt som ett svartvittrutigt hallgolv, men så bra var det inte. ;)

Kollade runt lite, slog på kyl och frys eftersom de var avstängda och då var ju inte steget långt till att gå ner till bilen och hämta flaket.

Härmed kungörs att för de som hjälper till med mina flyttlådor väntar kall öl. :-D


När det blir är däremot lite osäkert än så länge. Denna helg är fullbokad, nästa kan kanske bli aktuell, men vi får se. Jag måste ju få Kaj Partaj att bära lite, jag har ju flyttat honom två gånger! =)
..och vissa andra också för den delen, hrm... ;)

Men nu blir det kudden, i morron ska jag ner till Södertälje ett par timmar, det är final i Young European Truck Driver 2007 och det måste man ju se!
Att det är öppet hus i Scaniafabriken har ju iiiingenting med det att göra, nejdå...

Öl!

Nu händer det saker! Stockholm Beer&Whisky Festival är under uppseglande i den snara framtiden ute i Nacka och det lockar ju "en aning"...

Spana på
www.stockholmbeer.se och inse att du också vill dit! ;)

Haken är ju datum förstås. En annan jobbar till fem i Bromma på fredagar, söndag är ingen bra dag att syssla med ölprovning (hrm) om man ska jobba på måndagen och sen är det ju den lilla detaljen om hur och när jag får tag på nycklarna till lägenheten...
Dessutom fyller en viss lillasyster 30 på söndag...

Hm.


Men ändå... ;-)

Uppdateringsdags igen

Det har egentligen inte hänt så mycket sen sist, jag har jobbat vidare och vantrivts som vanligt, har suttit med katalogen från Scandinavian Photo och drägglat över uppslaget System Nikon/System Canon och min mobiltelefon sjunger bokstavligt talat på sista versen - en knapp funkar inte alls, batteriindikatorn lever sitt eget liv, häromdan fick jag tre sms på en gång som hade skickats två veckor tidigare och så har jag skrivit på förstahandskontrakt på en lägenhet i Bromma...

Oh yes, nu är det klart!

Det enda riktigt negativa är att utsikten inte är mycket att skryta med (en bergsknalle upp mot Äppelviken tre meter utanför fönstrena), att min tvättmaskin inte får plats och att det är badkar istället för riktig dusch - men det är smällar jag kan ta.

En trappa upp (utan hiss men som sagt bara en trappa), nymålat och nyslipat golv, ny spis, äkta skafferi i köket, ett kul hörn i hallen som jag funderar på att göra nåt med, Com Hem i väggen (hejdå sketna Tele2vision!) och kalasläge nära stan, tunnelbana, bussar, tvärbana...

Dessutom står den tom, så när jag får nycklarna i nästa vecka är det bara att sätta igång! :-D


Nu blir det väl kanske inte så omgående, men så snart som möjligt är det tänkt i alla fall. Nu går ju lillasyster och fyller 30 nästa helg, så då är det ju rätt kört tyvärr. Vi får se.


Eftersom det är Com Hem i kåken har jag givetvis börjat kika på det också! På tvsidan funderar jag på att hoppa på Mediumpaketet direkt, grundutbudet är inte mycket att hänga i julgran och jag vill ha lite roligare kanaler än så. Bredband ska det finnas och där är beslutet mellan 8 och 24 inte taget än, men den högre lockar ju. 299 i månaden för 8 och 339 för 24 gör ju att det egentligen inte är mycket att snacka om. Men jag saknar UvTC's pris på 230 för 8mb... ;)
..och med både tv och bredband - då får man telefon på köpet! Tyvärr inte från Telias nummerserier (damn, sexställigt Brommanummer är ju bara att glömma, haha) och dessutom slumpas tre nummer fram som man får välja mellan. Tre! Jag som haft så jävla bra nummer tidigare, jag lär ju inte nöja mig med vilken radda siffror som helst...

Sen ska man välja digitalbox till tvbiten och det är ju en liten djungel bara det...


Angenäma I-landsproblem dock. =)


Nu är det snart käk och det ska ju erkännas att det är väldigt trevligt med mat på bordet varje dag, men man får ju lite ågren för att man inte är bättre på att hjälpa till med just den biten eftersom man är så jävla kass på att laga mat...
Men snart är det tillbaka till det egna bestämmandet igen! Inget ont om mina kära föräldrar, men har man skött sig själv i tio år är det en rätt stor omställning till att gå tillbaka till detta.

Framförallt märker man sånt man inte tänkt på tidigare. Fan vad de fikar till exempel! Och på fasta tider dessutom, blir det något senare än vanligt blir det ett väldigt gnäll, haha...

Nej, snart kan jag sitta i fåtöljen (måste skaffa ny soffa förresten) och knapra chips bäst jag vill och titta på den kanal jag vill titta på utan att byta rum igen... Aaaah... ;)

Frustration är bara förnamnet

Förbannade jävla Glocalnethelvete!

Nu har jag suttit i en halvtimme (mer än det faktiskt) och försökt surfa igenom ett forum som normalt tar fem-tio minuter...

DNS-servrarna leker jojo och är det inte det så tappar modemet kontakten med gatewayen och då står det still. Nu står det still igen.

Ett alternativ är att klicka på Disconnect, men rätt vad det är går det inte att koppla upp igen efter det, efter femton-tjugo sekunder kommer det en timeout och då klagas det på allt från att det är fel lösenord (!) till att authentication failed sådär i största allmänhet eller disconnected by user. Fet chans.

Andra alternativet är att starta om modemet vilket tar som ett genomsnittligt reklamavbrott på fyran. Något man drar sig för med andra ord.

Idag har jag startat om skiten tre gånger.

Men om hastigheten hade varit acceptabel de gånger det funkat hade jag varit någorlunda nöjd, men inte ens det får man njuta av.
Vanligtvis går det undan rätt bra här, men nu när det strular så här jävligt tar det en halvminut att ladda in en normal forumsida.


Nån ska ju dö!

(fjärde omstarten)

Eftersom jag har en tidsstämpel på forumets förstasida ser jag nu att det tagit exakt 55 minuter att ta sig hit och jag är inte ens färdig än.

Det här är ju för fan löjligt!

Försöker man felanmäla det mot Glocalnet kräver de att man kopplar loss allt vad router och andra datorer heter, annars tvärvägrar de att göra något överhuvudtaget. Problemet att modemet inte kommer åt deras gateway är ju rätt uppenbart, men det skiter de fullständigt i.


Om tre veckor flyttar jag och då tänker jag se till att Com Hem slår rekord i att koppla in bredband snabbt som ögat...

100 år!

Varför går helgerna så förbannat fort medan veckorna masar sig fram?

Jag skulle ju gjort så mycket i helgen... Mitt stackars rum skulle få en dammsugning och allmän uppryckning, jag skulle letat igenom kartonghögen efter lite grejor, jag skulle fixat håret kortare, jag skulle...

Men istället tillbringade jag större delen av lördagen i Hässelby där Alex var speedad som aldrig förr, jösses vad han håller igång! Jag har ju inte träffat lillkillen så mycket fram till i somras eftersom jag bodde så långt bort, men nu har han börjat känna igen mig, han tittar på mig och pekar när syrran frågar var jag är nånstans. Att en sån liten grej kan kännas så häftig... :)


Sedan lyckades jag få med unge herr Andersson på en mer manlig utflykt, vi stack ner till Söder, satt på en bar och kollade på fotboll - han behöver sånt, Kaj... ;-)

Efter en öl till nånstans på Skånegatan begav vi oss hemåt där våra vägar skiljdes på T-Centralen - Kaj tog tåget mot Uppsala och jag åkte vidare till Brommaplan där jag fick vänta en halvtimme på en nattbuss, åka sagda nattbuss en halvtimme och sen gå en kilometer. Jag ger mig fan på att Kaj var hemma före mig...

Det är just sådana saker som får mig att flina som en besatt när jag tänker på att jag flyttar om några veckor - då är det no more jävla bussåkande en halvtimme för att komma till tunnelbanan! No more kolla busstidtabellen när man passerar Alvik för att kolla vilken buss man kanske hinner med. No more toksena bussar som fastnat i trafiken på den enda fasta vägen ut till öarna! :-D
Nä, då kliver jag av vid just Alvik, går nerför trapporna, korsar Tvärbanans spår, går över gatan och in i min port. Jubel och fröjd!


Idag fyllde förresten morfar 100 år så jag, morsan, farsan och min morbror träffades vid mormor och morfars grav vid Bromma Kyrka och planterade lite blommor. Tänk att han dog 1980, det är 26 år sen...
Sen åkte vi och käkade. Som av en händelse hamnade vi på en restaurang i mitt blivande kvarter, en pizzeria med vedugn och lite annat käk. Kan säga att plankan satt som en smäck och att de har en mysig uteservering på gården, kändes riktigt kontinentalt där. Men vi satt inomhus bland en massa bilder på Bellman. :)

Jag passade givetvis på att kika in i porten för att försöka se anslagstavlan och det lyckades jag med. Yes, ett Com Hem-hus!

Nu kan jag snart se landskamper och Formel 1 igen, haha...

Vilken dag!

Man går på fotboll med Tossa och Gubben och ser AIK vända 0-1 i halvtid mot Bajen till 2-1 efter två mål av Lukas Valdemarín och minsann ringde det inte på lunchen och en glad kvinna i andra änden meddelade att jag numera stod först i kön på ettan i Alvik!

Jag ska bli Brommabo! :-D

Visst, det är den som antagligen är lite mörk, men nyrenoverad, fönstrena vetter bort från gatan, alla tåg på gröna linjen i tunnelbanan går förbi Alvik, Tvärbanan finns dessutom och ett stenkast bort finns Kungsholmen och City. Dessutom finns Alviks Torg med ett gäng småbutiker, McD (tack för den, haha) och matbutik har jag för mig finns uppe på Tranebergs Torg. Annars finns både Citygross och Ica Maxi inom vettigt avstånd. 

Den är dessutom tom så med lite tur kan det här gå undan!

Så vissa kan ju börja värma upp flyttlådebärarmusklerna på en gång, hahaha... 


Ja, sicken dag...

Kröka, Afte och lägenheter...

Okej, förra helgen.

Det tog en timme att köra till Södertälje. Bromma-Solna gick kvickt, men så snart jag var ute på E4 gick det toksegt. Dock släppte det i höjd med Moraberg och sen var det bara att stå på.

En liten detour blev det i Norrköping där jag gett mig fan på att hitta ett speciellt köpcentrum, där fanns nämligen ett Systembolag med Rekorderlig päroncider på 33-burk!

Kom till Jönköping vid niohugget, fulparkerade utanför Matte&Frallan medan jag bar upp sprit och overall, omgrupperade gamla Bettan till K6 där jag lånat Asps parkering (tack igen) och sedan tillbaka mot Norra Strandgatan. Men eftersom jag gick förbi Karlssons var det ju lika bra att svänga in och handla av sagda Asp, haha...


Sen var det fest.

Eftersom det var SWE (jag svängde av E4 vid Rosenlund, sänkte stereon, vevade ner och jodå, det dunkade på bra därinne) var inte Akademien öppen, så vi krökade på ett tag tills vi tyckte att nu borde bygglabbet ha öppnat.

Sen var vi kvar där ett par timmar.

Lördagen randades och jag tvärvaknade vid halv tio. Jahapp.

Majoren hittade jag på golvet, men Frallan och Oskar låg sked så sött att jag inte hade hjärta att väcka gossarna... ;)
Jag gav mig ut på stan istället, gick i lite butiker och hittade en fortfarande full Isoz på Flamman - han skulle göra baconmacka!

Nåja, de andra piggnade till och så småningom blev det Dônkbrännboll!

Lika kul som vanligt, Tess gjorde sitt bästa för att dricka upp mitt medhavda (hon lyckades rätt bra - vad hände med mina wr egentligen?) och Bull fick tillbaka Torkel! :)

Sen blev det Akademien och där nånstans blev jag sketafull, hur det nu kunde komma sig.

Bygglabbet i vanlig ordning till sent och jag hamnade på golvet hos en nolla...

Jag kan säga att det dröjde en aning innan jag körde hem på söndagen. ;-)


Men nu får jag sota för mina dumheter förra helgen. Med råge.

Jag har ett återkommande problem med blåsor i munnen, vanligtvis är det inga problem, man råkar bita sig, det blir en blåsa som gör ont men som försvinner på en vecka.

Såna blåsor är välkomna här. Mina har en tendens att bli rent löjligt stora, göra jävulskt ont när man pratar eller äter och tar 2-3-4 veckor på sig att läka ut.

Riktigt svåra anfall med flera stora blåsor på en gång brukar komma då och då, ibland tätare, ibland mer sällan, men när de kommer blir jag i princip handikappad.

Jag har alltså ett gäng blåsor just nu. En på insidan av underläppen och en innanför överläppen, en på sidan av tungan och sen två i gommen! Längst bak bredvid svalget i höjd med gomseglet sitter de två största blåsorna jag sett i hela mitt liv... :(

Detta heter Aftös Stomatit, i vardagligt tal kallat Afte.

15-20% av befolkningen drabbas, man vet inte varför de uppkommer och det finns ingen egentlig behandling mot dom.

Kul va?

På nätet finns en del information och tips om vad som hjälper och/eller lindrar, men eftersom de bakomliggande orsakerna kan vara olika är det också väldigt individuellt vad som hjälper.

Zendium och munskölj är det standardiserade svaret, men det hjälpte inte här.

Det finns en del krämer som ska häfta fast vid blåsan och lindra, men det tror jag inte riktigt på. Hur får man nåt att fastna på tungan?
Munsköljer har jag prövat en hel uppsjö av. Hexident var starkt som satan, bedövade ordentligt (tro fan det med så mycket alkohol i) men det hjälpte inte. Listerine har den starkaste smaken av alla, det är så man flämtar efteråt (tänk en sup After-Shock) men ingen större effekt där heller.

LongoVital är ett naturläkemedel som ska hjälpa mot lite av varje och ska ha effekt även på Afte, men sju-åtta timmar efter att jag tog dom fick jag en jävla huvudvärk. Ska dock testa dom igen, fast inte med tre tabletter på morron utan börja lite lindrigare med en.

Det som hjälpt någorlunda är en tandkräm som heter Sinaftin. Dyr utav bara helvete finns den på hälsokosten, men på en punkt är den suverän: när man borstar tänderna gör den inte ont.
Vanligtvis är tandborstningen en våldsamt smärtsam upplevelse då tandkrämen i sig är rätt aggressiv och då även mot blåsorna givetvis. Men Sinaftin gör inte alls ont, vilket gör att den är värd varenda spänn.


Men på sistone har det slagit mig att en trasig tand kanske kan ställa till det i bakteriefloran? Sen en tid (hm, några år tror jag fan) har jag haft en trasig visdomstand som jag inte haft råd att fixa till. Att gå till tandläkaren är som att sitta i en stol och riva sönder hundralappar så sån lyx har jag inte unnat mig, men nu har jag börjat fundera.
Den är trasig, men gör inte det minsta ont - därför har den helt enkelt fått vara.

Kan det vara orsaken?

Nu när jag spottat upp lönen en aning hade jag ändå tänkt att ta tag i detta, men efter dessa tankegångar ska jag jaga på mig själv lite mer. Trevligt nog finns ju
CityDental i stan, ett ställe som håller markant lägre priser än både folktandvård och privattandläkare, de med den högsta BMW-frekvensen bland alla yrkeskategorier (pizzakungar oräknade)...


Så tack vare dessa jävla blåsor och dessutom en förkylning som hoppade på mig fick jag hoppa över Tindraz o Harnis inflyttningspartaj igår. Illa!
Men som jag sa på msn, jag och Kaj kommer och dricker upp er sprit en annan helg! :-D


Nu ska jag vänta på morrondagen och då ska jag hålla järnkoll på Bostad Stockholm, det har börjat röra på sig en aning nämligen! :)
I veckan var jag på tre visningar på två dar, jag stod som nummer 25-23-15 i kön på dom så jag hyste inga större förhoppningar.

En etta på 40-nånting längst upp på Fleminggatan var rätt trevlig, men kåken och omgivningarna är aptrista. Upp i trapphuset, genom en dörr in i en lång korridor och med lägenhetsdörrar på rad. Såg ut som en korridor på en högstadieskola. :/
Men nyrenoverat och el inkluderad i hyran är trevligt, dock var det lite kasst med förvaringsutrymmen.

Sen var det en etta på ynka 38 kvm - men på Lilla Essingen! Härlig gammal hiss till fjärde våningen, bara ettor i hela huset (hur fan får man tvättid då, det glömde jag fråga), inte världens största rum (jag tänkte genast loftsäng), genomgångskök (med gasspis!) till en minimal matplats och utgång till en liten balkong - med utsikt över Riddarfjärden... Oooh...

Till slut kikade jag på en helt nyrenoverad etta på 40-nånting i Alvik, ett stenkast från Alviks Torg med Tvärbanan, 12-an och tunnelbanan, skapligt med utrymme, en trappa utan hiss och helt okej. Dock består utsikten av en brant sluttning upp till kåkarna ovanför, misstänker att det blir rätt mörkt där.

I fredags såg jag att jag spottat upp mig i köerna, på Fleminggatan står jag som fyra och på Lilla Essingen som tvåa... Ojojoj...


Men nu ska det snart sovas, behöver min skönhetssömn och i morron är det derby mot Bajen. Hade inte en tanke på att gå dit och betala biljett till slöddret från Söder, men så ringde Tossa...