Reserapport från Kap Verde, typ

Sådärja, då var man tillbaka i kalla Sverige igen, rödbränd och med sprit i väskan som sig bör! :-D

Santa Maria heter byn där vi bodde, turismen har precis kommit igång där så det var inte Ayia Napa direkt. Men det kommer det nog inte heller att bli, hela Kap Verdes motto är No stress, här tar man dan som den kommer och oftast innebär det att ligga på stranden och lata sig med en god bok tills dess det är dags att knalla inåt stan och hitta en restaurang att käka middag på.

My kinda place! ;)

Badade i en sjö i ett gammalt saltutvinningsställe (deras enda egentliga export, förutom Henke Larssons farsa) och enligt legenden blir man tio år yngre av att hoppa i där, så nu är man i tjugoårsåldern igen!
26% salt gjorde att man flöt som en kork och det var rent löjligt kul! Att gå från att ligga på rygg till att ligga på mage i vattnet utan att doppa ansiktet var inga problem, sen var steget inte långt till att skicka ut armarna åt sidorna. Jag kan flyga, jag är inte rädd...
Men h e l v e t e vad det gjorde ont i fötterna, botten bestod av rena saltkristaller och de är jävlar så hårda... Vill man bli fin osv.

Men eftersom jag är som jag är har jag redan börjat flaga, haha...

Stranden låg precis nedanför hotellet och jösses jävlar vad lång den var! Den sträckte sig runt hela södra sidan av Sal (vår ö), ljus ökensand som blåst över från Sahara, azurblått vatten och en sol i zenit som skiner 360 dagar om året...
Inte direkt långgrunt, så det bidrog istället till vågorna som hela tiden slog in - rent barnsligt kul att sitta med ryggen mot vågorna och sedan försöka hålla sig på rätt köl när vattnet forsar tillbaka ut samtidigt som nästa våg brakar in...

Eftersom det blåser rätt bra på Kap Verde är det ett paradis för windsurfare och framförallt kitesurfare, de med vattnets motsvarighet till en snowboard på fötterna och en fallskärm uppe i luften som drar iväg med dom. Ser riktigt kul ut, även om jag nog inte skulle vara så bra på det... Fascinerande att ligga och titta på dock.


Nu tar projekt 850 vid, hoppas jag kan få farsan att hjälpa mig bara, vet knappt vad jag ska leta efter när jag river av hjulen. Med riktig röta åker vi Peo till Jönköping, annars står tydligen en Kameleont till buds. :)

Men nu ska jag sova igen, nattflygningar är ett helvete. Lyfte vid 23.30 lokal tid (två timmar före oss) nästan en timme försenade och landade på Arlanda strax efter åtta i morse. Hem, handla på Ica och stup i säng ett par timmar.

Som sagt, nu ska jag sova igen. ;-)

Det är dags!

Väskan är packad (sånär som på nässässären och några kablar) och jag sitter och kör lite backup på mail, ftp-konton och annat inför en välbehövlig nyinstallation av XP.

Lika nervöst som vanligt: vad kommer jag glömma den här gången?

Ovanstående går att applicera både på packandet och backupandet. :-]


Jag har ju glömt att berätta! Förra onsdagen körde vi lite After Work sådär mitt i veckan (att det blev en onsdag var ju en händelse som såg ut som en tanke, haha) på Vampires på Östgötagatan. Riktigt schysst ställe nere i en källare, mörkt men ändå inte svart typ, trevliga priser under Happy Hour och kompetenta drinkblandare bakom bardisken!
Bland de som dök upp var de gamla vanliga, typ, fast med ett undantag som gladde: minsann satt inte Lillebror där i en stol! Vi kom fram till att vi inte hade setts sen nån Flum runt 02 nångång. :)


Idag klev det in en kund på jobbet som jag kände igen på nåt sätt, han behövde en ny pistol till sin konsumenttvätt och det var ju inga problem att plocka fram och beskriva hur han skulle ansluta slangen.
*blipp* med streckkodsläsaren och på den vanliga frågan "privat eller företag?" kommer svaret att det är iofs privat men sätt EDK på kvittot - jajemen, det företaget kände vi igen, visst var det min gamle klasspolare Thomas som jag inte sett sen vi tog studenten 1994... :)


I morron lyfter alltså planet mot en vecka på Kap Verde! Gudars vad gott det ska bli! :-D

Hemma igen nästa fredag och då blir det lite bråttom.
Jag har helgen och två vardagskvällar på mig att fixa till bromsarna på 850n, sen ska vi se om jag får den genom besiktningen, för fredagen efter vi kommer hem är tanken att jag ska dåna ner till Jönköping och leka utsocknes på Syndafloden!
Det blev bokat och klart igår, laget "Team Vostok med jävligt jobbiga hangarounds" har kvalitativa medlemmar, hahaha...

I övrigt konstaterar vi återigen att Liverpool är makalösa när det kommer till Europaspel! Ligatiteln är körd, i cupen åkte de ut mot ett Championshiplag (!!) och Benitez fortsätter veva runt med folk i startelvan i bästa Boork-anda. Men när Inter ställde sig på Anfields gräs bet de ihop och anföll som vettvillingar!
Inter ska ha en skopa ovett förresten. Visst att Materazzi blev utvisad efter en halvtimme och att andra mittbacken blev skadad i slutet av andra, men i hela första halvleken hade de inte ett enda skott på mål! Redan innan de decimerades körde de det italienska landslagets backa-hem-efter-ledningsmål-tokdefensiv och det blev ju inte bättre när de blev en man kort.
Deras utstuderade taktik att grisspela sig till 0-0 på bortaplan och satsa framåt hemma sket sig rätt rejält och det är inte mer än rätt.

1-0 på en studsvolley av Kuyt med fem minuter kvar och just in på stopptid fick Gerrard bollen strax utanför straffområdet, avancerade några meter och sköt ett avigt skott som retfullt studsade in vid bortre stolpen...

2-0 hemma innebär att Inter måste vinna med tre mål om två veckor. 2-0 innebär förlängning och ett enda mål av Liverpool innebär att Inter måste göra fyra, tack vare regeln om att mål på bortaplan väger tyngre. Alltså blir det offensiv som fan, fast med ena ordinarie mittbacken skadad och den andre avstängd - Liverpool har ett guldläge att gå till kvartsfinal! :)


Men nu ska jag tröska vidare med backupen.

Minsann!

Nu jävlar börjar det hända grejor!

Mitt badbralleproblem löste sig häromdan när jag pendlade ut till Barkarby och snokade runt på outleten där. På Stadium var det lika mycket vintergrejor som vanligt, men på Intersport har de fattat att det inte är vinter överallt! 100 spänn dessutom!

Sen "råkade" jag ha vägarna förbi cd- och bokhandeln borta i ena hörnet och där fyndade vi! Jens Lapidus 'Snabba Cash' och Stieg Larssons två första för under tvåhundra spänn. Perfa att ha på flyget/stranden/flygplatsen... :)


Jag missade ju Tower of Power men i maj är det läge att studsa igen! Fredag den 9 maj på Tyrol vid Gröna Lund - I give you Flogging Molly! :-D

Dagen efter är det dessutom
QuarneValen så det blir en hel helg med skoj!


Det börjar dra ihop sig till avresa också, snackade med morsan igår om hur man ska växla pengar och till vilken valuta och så vidare. Lokala escudos som inte finns på alla växlingskontor här hemma eller euro (måste man växla igen då?) är valet eftersom möjligheten att betala med kort knappt existerar på öarna.

Dessutom har det kört ihop sig en aning med bagaget. Fem kilo för handbagaget och femton för incheckad väska är inte mycket. Bara min kamera klockar in på sådär 1,5 kilo... Jag lekte med tanken på att dra med iBooken för att kunna tömma kortet, men det är nog enklare att skaffa ett kort till istället.


Snart är det Syndafloden i Jönköping och när nu det äntligen anordnas en utlandsfest där igen måste man ju fan vara på plats. Biljett är inga problem, ledighet halva fredagen för att resa ner går nog att ordna - men sen ska man ju resa också...
SJ har gjort om sitt biljettsystem och är numera löjligt dyra! Tur och retur fredag-söndag 7-9 mars kostar 1210 spänn, det är det billigaste jag har hittat där avgångarna inte är helt åt fanders.
Var man ute och bokade ett par veckor i förväg förr brukade jag komma undan med runt trehundra spänn enkel, men så är det ju inte längre.

Swebus har höjt sina priser också, där landar jag på 576 riksdaler om jag bokar 24h innan - men då är man bunden till en viss avgång. De öppna biljetter som fanns förr är också väck. Om man inte tar en ombokningsbar som höjer priset med en hundring.

Bus4you heter ett nytt bolag med låga priser och tokigt sköna stolar vad det verkar. Men färre platser per buss och framförallt färre turer. 596 tur och retur, men då går hembussen inte förrän efter tre på söndagen.

Då jämför vi med att köra en bil som drar i snitt en liter milen, det är högt räknat 35 mil och soppan ligger på 12 spänn - det ger 840 kronor. Full flexibilitet tidsmässigt, men man får ju inte vara bakfull - det är enda nackdelen.
Fast då har jag räknat på att jag åker ensam, får man med sig nån mer sjunker ju kostnaden dramatiskt.

Nån i Stockholm som är sugen på att kröka i Jönköping? :)

Bläää

Allt går emot mig just nu!


För en gångs skull lite solsken ute, men lagom till man slutar vid fem går solen ner.

Stekte burgare till middag och när jag klämde ut smarrig amärikansk burgardressing kom det givetvis en luftficka så det skvätte tamejfan överallt.

Har hittat två schyssta jobb att söka, men jag får inte till ansökningarna för fem öre. Vafan!

Ost ska man ha på burgare och till detta finns praktiska cheddarostar hyvlade och klara, men plasten trilskades såpass att burgaren nästan brändes vid.

Var och plåtade på en föreställning på Rival (tack igen, Tindraz!), men utan blixt var det lögn att få några vettiga bilder. Jag har inte ens velat tömma kameran än...

Bostongurka finns på plastflaska numera, också behändigt när man klämmer ut det på burgaren - tro fan att det kommer en luftficka där också.

Satt och surfade på ett Nikonforum på jobbet och insåg att de objektiv man vill ha tycker inte plånboken om. Framförallt inte de ljusstarka.

Har en stor utgift framöver, ett årskort på Råsunda. Men jag vill inte göra något våldsamt uttag just nu eftersom vi ska till Kap Verde i nästa vecka och jag har ingen aning om hur mycket stålar det går åt där. Samtidigt försvinner de bästa platserna i god takt på läktarna till andra...

Missförstod morsan för några veckor sen när hon snackade om hur syrran varit och vaccinerat lillgrabben mot kolera. I söndags frågade hon om jag tagit sånt vaccin också som de andra gjort? Nää, skulle jag ha gjort det..? Jaha, det skulle jag, ja...

Jag har haft egen tvättmaskin i tre år och vant mig väldigt mycket vid att kunna slänga in en tvätt med tre minuters varsel. Det går ju inte riktigt längre. Framförallt inte här där folk bokar upp hela jävla dan åt sig själva. Tack!


Till råga på allt är det den där förbannade alla hjärtans dag snart, en riktig pina för alla som inte uppfyller samhällets standardiserade syn på tvåsamhet. Läste nånstans att 60% av Stockholms hushåll är enpersonshushåll, men det märks fan inte i hetsandet inför detta - då tas det för givet att man har en partner.

Dessutom är det lite mer ensamt här än jag räknade med när jag flyttade hem. Jag har inte kontakt med en enda av de jag kände innan jag flyttade till Jönköping, på jobbet har jag inte ett smack gemensamt med någon och gå på krogen själv är det ju lite alkisvarning på...

Jävligast just nu är att jag i detta nu borde ha stått på Nalen och svepts med av Tower of Power. Sket sig. 400 spänn är en bra hög pengar och när jag ändå kollade på Ticnet var det ju utsålt.
Tipsade på webForum om att ToP kom till Sverige och en polare var på Trägårn i Göteborg igår och är helt lyrisk över hur bra det var. Gaaah...


Bara elände och kadaver.

Plus och minus

Nu börjar det dra ihop sig till avresa mot Kap Verde! :)

Idag bokade vi platser på flyget, så 35F både dit och hem är min, bara min... Extra benutrymme tackar vi speciellt för, även om det kostade lite extra. Men åtta timmar i ett skruvstäd står jag inte ut med, speciellt inte med mitt kassa knä, så 400 spänn för rejält benutrymme ser jag som billigt. ;)

Badbralleproblemet löser jag på plats, det är fan enklast.

Sen har vi det här med solen. I Afrika är det rätt bra med sol även i februari har jag hört ryktas, jag är ju inte den som lätt blir brun heller och mitt i den så kallade vintern har man inte mycket till grundfärg.
Alltså travade jag häromdan iväg och lade mig i ett solarium och det är inte något som händer ofta! Senast var innan vi var på Cypern och det var 1990.

Jaja, sprojlans nytt ställe är det jag har hittat, lite avsides vid Fridhemsplan så man slapp vänta på sin tur och allt sånt. Trevligt!


Sen undrar jag varför det blivit så poppis med stora flak av skinka på pizza numera, istället för den där "rivna" de har kört med i alla år..? Jag misstänker starkt att det är för att det är fiiiinare med såna där stora sega flak, men det gör ju det bara jobbigare att käka. Gah.
Testade Pizzeria Tranan på Tranebergsplan häromdan och satt och funderade på det. Ganska tunn pizza men herrejävlar vad stor! En kvadratmeter är väl att ta i, men den hängde gott och väl fem centimeter utanför tallriken hela vägen runt..


Till sist konstaterar vi att Viasat är skit.
Vänskapsmatch mellan Turkiet och Sverige idag, Runheim och Mjällby hinner knappt säga flaska i studion mellan reklamavbrotten och eftersnacket blev kort eftersom intervjuer och djupare analyser inte visas på trean utan på Viasat Sport 1...
Samma visa som i Formel 1, där kör de bara loppet i direktsändning i sexan och rubbet av resterande sändningar med träning och kval i en av deras jävla köpekanaler. Om loppet går mitt i natten går direktsändningen i sexan och eftersändningen kan ni ju gissa var den går. Tvi vale.

Men lite skit ska de turkiska producenterna ha också. Det var trots allt en internationell match men alla skyltar kring matchen var på turkiska. Visst begrep jag att de visade hörnstatistik när det var dags för hörna och med procenttal var det bollinnehav som avsågs. Men vid ett tillfälle såg jag att det stod (typ) 46-42 till Turkiet. I vaddå?

Nu satt jag och käkade första tjugo av matchen, så där tittade man ju inte oavbrutet, men hur många gånger visades Lagerbäck i rutan under matchen? Noll.
Hur många gånger visades den turkiske coachen med den feta klockan på armen? Varannan minut..?
Första gången jag öht såg Lagerbäck i bild var när slutsignalen gått och han var på väg för att tacka för matchen. Den svenske läkaren syntes fan mer i bild än den svenske förbundskaptenen...

Men Lagrell lyckades de hitta på läktaren?
Stolpskott.

Matchen då?
Tja, hade Kennedy ställt in siktet lite bättre hade vi haft två mål och om Majstorovic nickat med nåt annat än fontanellen vid hörnan hade det varit en strut till.
Sen fattar jag inte att Lagerbäck håller fast så förbannat vid Isaksson... Han har inte spelat en match sen november och ändå är han förstaval medan Shaaban är ordinarie i Fredriksstad?
Nej, lyckas han inte krångla sig till matchrutin ska han fan inte vara förstaval i EM, så enkelt är det.


Dagens låttips

Det är något speciellt med låtar i 6/8, dvs sex åttondelstakt. De låter lite udda tills man sätter fingret på vad det är, att det nästan är lite valsfeeling över det. Istället för en två tre fyr i takten i vanlig 4/4-takt är det en två tre fyr fem sex.
Man tänker på henne igen av Svenne Rubins är i 6/8 och dessutom klockren i texten som så ofta förr när det gäller de ofta underskattade pojkarna från Vansbro. Många tror att alla deras låtar är som Långa bollar på Bengt och Folköl & dunkadunka, men så är det verkligen inte!
Ge dom en chans! :)

Man vaknar för tidigt
Man ligger och fryser och kan inte somna igen
Man tänker på saker
Man borde ha slutat och tänkt på för längesen
Det värker i hjärtat, men det får man tåla
Man är ju för helvete karl
Och ingen ska kalla en blöt eller sentimental

Man sitter i köket
Med en kopp kaffe och Treo mot sveda och värk
Man bläddrar i tidningen
Läser rubriker, har svårt att koncentrera sig
Radion står på och dom pratar som vanligt
Och gärna i mun på varann
Men så hör man en bit som man minns från en tid som försvann

Och man tänker på henne igen
Fast man lovat sig själv
Att man ska glömma bort
Men man lovar ju alltid för mycket
När man druckit brännvin
Och man tänker tillbaks
Till nånting som väl ändå
Var borta för längesen
Men nog minns man det än
När man tänker på henne igen

Det vilar nåt vemodigt
Över en söndag, i synnerhet när det är höst
Man känner sig lite ur spel
Inte vore det fel med nån form utav tröst
Och man tar sig en lång promenad
Det är läkande att bara tänka och gå
Det är tur att man får tycka synd om sig själv då och då

Och man tänker på henne igen
Fast man lovat sig själv
Att man ska glömma bort
Men man lovar ju alltid för mycket
När man druckit brännvin
Och man tänker tillbaks
Till nånting som väl ändå
Var borta för längesen
Men nog minns man det än
När man tänker på henne igen

Ja, nog minns man det än
När man tänker på henne igen

Ja jävlar...

Det var nästan under protest som jag reggade mig på Facebook, kommer ärligt talat inte riktigt ihåg varför, men det har faktiskt sina poänger här och var.

Har hittat några polare från grundskolan, återfunnit lite folk från Jönköping som är ute i världen och framförallt hittat en massa roliga grupper att vara med i!

Först som sist kommer
Jönköpings Kebabsås! Alla vi som flyttat från stan saknar den, likaså blir den ett ständigt samtalsämne för oss i förskingringen - var hittar man riktig kebabsås utanför Jönköping?
Trevligt nog har jag fått tips om Ulvsundagrillen, det är på en höft 300m från mig. :)


Men det bästa idag är att jag är med i en grupp med det stolta namnet I bet I can find 1,000,000 people who dislike George Bush! och nu märkte jag att vi har lyckats! I skrivande stund är vi 1 006 614 medlemmar, dvs bara på Facebook finns det över en miljon personer som inte gillar den där skitskallen... :-D


Därmed kan vi anse det bevisat att det faktiskt finns en del vettigt folk även på Facebook. ;-)

Jag har ett problem.

Jag ska ju till Kap Verde om några veckor (idag är det 23 grader och sol där!) och ni som sett undertecknad på exempelvis SWE vet att jag är innehavare av ett par störtcoola spräckliga badbrallor i diverse pastellfärger, precis som de var på 80-talet! :-D

Men att ha ett extrapar eller två när man drar iväg sådär vore ju inte dumt, så nu är jag på jakt efter badbrallor - i februari. Det går väl sådär bra.

Var fan hittar man sånt offseason?

På Åhléns City hittade jag ett gäng i ett hörn, men eftersom det stället blivit så jävla hippt och skitnödigt hängde det ju bara Panos Emporio och Speedos där. Går med andra ord fetbort eftersom jag inte har lust att bränna fyra-femhundra spänn på ett par badbrallor.



Fredrik Virtanen brukar väl ha sina poänger ibland och ibland inte, men idag har han skrivit en helt lysande krönika om Gert Fylking: "Fylking - vilken fjant du är".
Heja! :-D

I övrigt noterar vi att det var rent löjligt svåra frågor i På Spåret igår och Filip&Fredrik alltså åkte ur. Lite trist, men jag hoppas att han från Hipp-Hipp som är i semi nästa vecka klarar sig kvar - kung!
Men jag tog Visby tidigt i alla fall.

..och vad kommer efter På Spåret? Robins! Riktigt bra igår med Uffe Larsson och Thomas Järvheden där de också hade en diss av Gert Fylking jag inte riktigt kommer ihåg, men punchlinen var nåt i stil med att Fylking blev lessen i ögat för ett påhopp på honom likt de han brukar syssla med, bölade nåt om att inte vara seriös "sen drog han på sig den rosa overallen och åkte till SM i lavemang".
Oh yeah, på'n bara!

Sen hade Järvheden en ny låt om feeders (som proppar i sina flickvänner en massa mat eftersom de själva tänder på fläskberg) som var helt fantastisk. Finns givetvis redan på YouTube och dessutom länkad från hans egen hemsida! :)



Men nu ska jag sätta mig i soffan och slappa på ett professionellt sätt.