GDS ftw...

Saker och ting börjar ordna upp sig, fast mest på bilfronten.

Igår åkte nya tändstift och kablar i och genast försvann problemet med en cylinder som lägger av, nu går den som en klocka igen! Dessutom hittade jag anledningen till tvåan för otät vevhusventilation när jag listade ut vilken slang som måste vara rätt.

"Få se, det måste vara den som kommer nerifrån och går in i toppen.. den där.. öh, den med hålet i, ja.."

Om man har ett hål på 1x1 cm i slangen borde en tvåa vara ganska väntad, haha...

En kort formpressad slangsnutt på en decimeter men samtidigt i en nittiogradersvinkel - testade med en oljebeständig slang på jobbet, men det var ju tvärstopp i den i så kraftig vinkel. Ringde Svenska Bil borta på Ranhammarsvägen, motormodellen är inte helt vanlig - men det fanns en på hyllan! Dessutom bara för 83 spänn! Fem minuter senare var jag där. :-D

Lamporna ska jag skruva på så de hamnar på samma höjd, sen är det parkeringsbromsen och fjäderbenslagret kvar. Hade en leverans till en Mekonomenverkstad idag och passade på att fråga - 1800 spänn skulle de ha för lagerbytet. Undrar om det är mycket eller litet? :]

P-bromsen borde gå att spänna själv, även om kärran måste upp på pallbockar med bakhjulen i luften. Frågan är om det inte är lika bra att byta bromsbackarna bak på en gång, det har börjat låta rövare om höger bak när man bromsar senaste veckan...


Mot Debaser!

Skiweek 2009

Nästa gång jag åker på något liknande Skiweek måste jag se till att ha råd till att hyra grejor - inget fel med att ligga och dra sig lagom bakfull när de andra störtade ut i ottan, men jävel vad avundsjuk jag blev på de som åkte omkring i backarna...

Nog för att det skulle gå präktigt åt helvete om jag gav mig ut där, men vafan, man måste ju testa! Jag vill åka bräda! :)

Det ramlade ner en del snö medan vi var där, så av klarblå himmel såg vi inte mycket. Lite synd, ingen större idé att rasta min D80 då ju. Istället fick min gamla Coolpix jobba lite, några bilder blev det men man märker ju hur gammal den är - tar en evighet på sig att fokusera, blixten slår hårt och ingen vidare stuns i färgerna. När jag får råd står en ny partykompakt på önskelistan, helt klart.


Men det var sjukt kul i alla fall!

Inte minst satt vi och garvade hysteriskt i stugan åt de mest fåniga grejor... Sportreferenserna till en "hemmamatch" skrattade jag åt så jag hade träningsvärk i kistan dan efter, jösses jävlar vad långt vi lyckades driva det, hahaha...

"Man vill ju inte råka ut för en utvisning mitt under akt.. matchen"
"Skulle vara checking from behind då"
"..eller offensiv spelare i målgården"
"Hörni, vi måste tänka på media, vi måste ha kommentatorer!"
"Glöm inte målkameran, ibland vet man bara inte om den var inne eller inte..."
"Ajaj, utvisning! Too many players on the ice..."
"Justja, vi måste ha domare!"
"App app app, offside!"


..och så vidare, och så vidare, och så vidare... :-D


Idag har jag jobbat och nu är det helg igen. Jobbigt det här. ;)

"Klia mig på ryggen..."

Sådärja, efter en "vinter" bestående av slask i Stockholm var det ju riktigt trevligt att få uppleva äkta vinter! Synd bara att man måste ge sig iväg ända till Vemdalen för det... ;)

Mitt parkerings/transportproblem löste sig galant för övrigt. Jag körde ut bilen till Ekerö och farsan skjutsade in mig till KBV. Mycket praktisk lösning!

Bussresan var lång och det vart inte så överdrivet med sömn, mest på grund av att vi lämnade E4 strax norr om Gävle - resten av resan gick på plogade riksvägar vilket innebär lite extra dundrande jämfört med saltade vägar. Men vi stod en timme utanför hotellet och väntade på att de skulle öppna, där fick vi några värdefulla minuter!

Sedan dess har jag och två galanta damer mest ägnat oss åt att åka pulka, slappa i stugan och göra så lite som möjligt under så lång tid som möjligt! De andra försvinner ut i backarna så snart de vaknar och kommer sen hem nånstans på eftermiddagen och kräver de bästa platserna i soffan...

Saken är ju nämligen den att hyra grejor plus liftkort landar på en summa jag inte är i närheten av om jag så fördubblar mina monetära tillgångar. Riktigt trist att inte kunna härja runt i backarna, men vad gör man?

Svar: man dricker öl istället! :-D

Festandet har varit ganska jävla stabilt måste jag säga, vi bor i ett hus med fyra "lägenheter" och eftersom alla är fyllda med folk från vår buss står dörrarna öppna och man minglar runt mellan festerna som på vilken korridorsfest som helst... Annars finns det alltid något på gång i någon av grannstugorna och sen finns ju alltid after skin på Högfjällshotellet.

Stugorna ja. Vi bor nio pers i vår stuga (egentligen bara åtta bäddar, men en sen anmälan gjorde att jag delar dubbelsäng med de två galanta damerna - oj vad jag klagar...) och när jag hörde att vi har bastu visste jag inte om jag skulle tro på det först, men jodå.  Den finns där. Tillsammans med tvättdiskmaskin, tv med stereo och dvd, dubbla skithus och liftarna inom synhåll klagar jag inte alltför mycket faktiskt.

Hade det funnits gratis internet hade det varit komplett, men så bra var det inte. Det finns ett nätverksuttag här och dessutom ett trådlöst nätverk, men där måste man ha inloggningsuppgifter och sånt. Jag försökte få igång ett 3G-modem i min burk, men det sket sig. Jaha, noll internet då för min del...

Förtrösta icke! En ny sökning efter trådlösa nätverk gjorde att jag hittade ett som bar en polares namn..? Anslöt till det, testade i Opera och jodå. Mycket trevligt med polare som delar ut nätverkstillgång ute i obygden, haha...

Det går lite segt, men det duger så bra så.


Nu är tanken att slappa lite till i soffan (de som varit borta i Björnrike idag börjar trilla in igen), öppna en öl eller två och se om jag kan hitta den där flickan ikväll igen som jag hittade igår... ;-)

Igång med Spotify, återvänd till allt dumt snack i soffan and we're game!

Dä ä bar å åk...

Om sex timmar är jag på väg till KBV (Klarabergsviadukten that is) och bussen som ska frakta oss till Vemdalen, men jag har stött på två problem.

1. Gudars vad packning! Massa kläder, underställ och grejor plus alkohol i bra mängd (ett flak plus lite till och några starkare flaskor), kameraväskan ska med och dessutom en grej jag hittade på Jula att ha i backen - undersidan är hur hal som helst så den verkar fullständigt livsfarlig! Men den är stor.
2. Hur fan ska jag ta mig till KBV med allt detta..? Första tanken var T, men hon är i Åre och är onykter, så det sket sig. Får kolla om farsgubben har nåt speciellt för sig en lördagkväll, haha... Släpa på tunnelbanan lockar ju sådär mycket.


Filöverföringen som jag svor över förut löste sig på ett galant sätt - jag petade igång msn på laptopen och fixade ett konto till. Då gick det galant! Men det är ju löjligt att man ska behöva lösa det på ett sånt sätt...

Men jag får ändå göra om nästan allt jag fick över innan dess, större delen av de filerna har blivit korrupta av nån anledning, så det blir till att göra om. Men eftersom det är bökigt med hela mappar via msn kör jag med usbstickan den här gången - skam den som ger sig! ;)


Förresten har jag äntligen blivit spotifierad! Kom över en invite på wF igår och jag är imponerad! Grymt bra ljudkvalitet och jag har inte märkt av nån lagg än, att låten spelas upp snabbare än vad den tankas hem alltså.
Just nu håller jag på att beta av en gemensam playlist vi har på ett forum, ganska blandat kan man lugnt säga... ;-)

At the moment: Johnny Cash - Personal Jesus


Men nu ska jag packa ihop vad jag har och se hur fullt det blir i resväskan, haha...

Förberedelser...

Att Windows ska vara så extremt jävla kasst på fildelning och nätverk(värk)... Jag tänkte tanka över en hög mp3 till laptopen eftersom den ska med till Vemdalen, så jag fick damma av min gamla router så det blir kontakt mellan burkarna.

Först tog det nån halvtimme innan jag var igång med det, koppla om kablar, inställningar och grejor, men det har man ju gjort förr iaf. Men få till mapputdelning mellan burkarna tog ett tag att lista ut hur man gjorde och nu dyker anslutningen titt som tätt och Windows står bara och tuggar...

Det hade inte hänt i MacOS X... ;)

Man tröttnar på filöverföringen som inte funkar, trycker på Avbryt, rutan skiftar till "Avbryter..." (hur svårt kan det vara?) och sen kommer "svarar inte"... Suuuuuck!

(jaha, där dök explorer.exe också)


Sen hittade jag ett par skidbrallor till slut, en kollega tipsade om att Team Sportia har byggrea i Sollentuna eftersom centrat håller på att byggas om och butiken nu ska stänga/flytta. Jotack, nog var det rea alltid! Hittade ett par brallor för sexhundra som var nersatta till 179 riksdaler - det är 70% det! :-D

Ta bort mig!

Idag sjönk jobbet ännu ett snäpp på motivationsskalan, hur omöjligt det än låter.

Hon (som anställdes för att vara på kontoret) som mestadels sitter i kassan slutar nästa vecka för att börja plugga (avundsjuk? jag? neeej...) och då lär jag hamna där igen. Inte mig emot då jag inte tycker det är så överdrivet roligt att vara på butiksgolvet och få frågor jag inte fixar på långa vägar.

Missförstå mig rätt, är det saker jag kan tycker jag det är skitkul att hjälpa kunder, men här kan det komma frågor om precis vad som helst. Väldigt mycket är sådant som vi inte har i lager, kan vi hitta det hos någon av leverantörerna (och de är många), finns det i någon av alla produktpärmar, vad kostar det, vad har vi för marginal på det... Huga.

Men idag fick jag reda på något som har fått alla som har fått reda på det att knorra... Nu ska Internet spärras.

Vi ska bara få komma åt leverantörernas hemsidor och inget mer. Möjligtvis eniro och hitta.se.

Chefen tycker det surfas för mycket nämligen. Med tanke på att han anser det vara, citat, stöld av arbetstid, slut citat, att svara i egna mobiltelefonen om det ringer så kan man ju bara fantisera om vad han tycker om huruvida någon skulle kolla ställningen i dotterns basketserie, logga in på Nordea trader och kolla aktierykten eller läsa på Wikipedia...
Vi tre som exemplen handlar om försöker sköta det lite snyggt i alla fall, passar på när det inte är kunder i butiken och klickar bort sidan så snart någon kommer, men inte alla.

Det jävliga är att de två mest nyanställda (dvs inte jag för en gångs skull) utan att blinka sitter och surfar på nätforum, kollar på tradera och inte minst facebook utan att bry sig det minsta om att det är kunder i krokarna. Den ena av dom är den som slutar btw.

Tack så väldigt, nu blir det ju ännu roligare att sitta och dega i kassan när det inte är några kunder i butiken.

Saken är den att man måste på något sätt se upptagen ut när bossen kommer, annars kommer det garanterat en sur kommentar om att det finns alltid något att göra, seså, sätt fart nu...

Nej, jag kan inte gå iväg ut på lagret för att hämta grejor att fylla på i hyllorna närmast med, skulle jag röra mig mer än fem meter från kassan blir det ett jävla liv - samtidigt som han kräver att vi gör saker hela tiden...


Den här krisen kom jävligt olägligt, jag är desperat efter att hitta nåt annat!
Det är såpass illa att jag på fullt allvar börjat överväga att köra budbil eller vad som helst, trots en brutal nedgång i lön...


din boss e d nåt å ha?
nån som kollar upp så man gör d man ska
din boss han vill att man springer men när han tittar bort så får han ett finger
din boss han e inge kul man vill inte va nån hamster i hans jävla hjul

...

dom e alla lika från dom allra minsta till dom superrika
dom bossar dej dom bossar mej dom glider runt överhuvudtaget å bossar sej
dom e alltid på n men jag säjer: lägg ner
för hur mycket man n jobbar vill dom ändå ha mer

So call me a bakåtsträvare...

Baluns grande igår, T hade inflyttningsparteyh i Blåsut och där hamnade man ju, efter ett stopp vid Skanstull på vägen för att fixa is och groggmuggar. De senare blev sjuelvans stora kaffemuggar, haha...

Efter en titt på sl.se konstaterades att det skulle gå en tunnelbana nio minuter senare och sen en kvart senare (eller hur det var), det bestämdes kvickt att vi skulle sno oss på. Vi pojkar hann med tåget, hur tror ni det gick för de andra? ;)

Det var nämligen krav på att vara på Cliff Barnes innan elva, då drog musiken igång och vips blir kön jättelång tydligen. När vi väl kom fram var det några meters kö upp till dörrarna, sen några meter till innan repet och garderoben. Det tog oss säkert tjugo-trettio minuter - de andra stod i kö nästan en timme...

Stället är inte stort, ligger lite off strax norr om Odenplan - men jävlar i havet vilket drag! Läste på T's blogg innan att vi skulle "dansa, dansa, dansa" och jag som inte varit på CB innan fruktade en helkväll med modernt dunkadunka som är olidligt i större doser - men hej vad jag bedrog mig!

Ett sms skickat till Jönköping vid 00.40: "Du skulle vara här, Don't Stop Me Now på dansgolvet!", dvs en inte överdrivet känd men jävligt bra låt av Queen. The Commitments - Mustang Sally, The Proclaimers - I'm Gonna Be (500 Miles), massa guldmusik hela tiden!

Jag kan helt klart tänka mig att återvända dit. ;)


Apropå Jönköping fick jag reda på igår att de bygger om Akademien igen. Denna gång är det Gamla puben som mer eller mindre slaktas - jag hittade lite
bilder på Facebook om det. Baren där den funnits sen 1990 är borta (oklart vad de tänkt hitta på med ölkylen) och byggs numera upp längs väggen mot gamla expen, dvs där vi byggde vår stadiga soffa - den fick alltså bara stå några år.

Visst, den gamla baren var svår att jobba i när den fristående väggen smälldes dit, men bort med den och det skulle bli acceptabelt igen. Men jag tycker det är lite trist att vår soffa är väck - undrar om de behövde några dynamitgubbar för att få bort den? Vi byggde den rejäl. :-D
Framförallt undrar jag vad de gjorde med vår lilla hälsning vi lämnade inuti? ;)

Fast man kan undra vad dessa ständiga ombyggnationer kostar...

Jag hoppas att de fått fart på den där rockpuben de snackade om att dra igång i Westernpuben - DET är något jag är övertygad om att Akademien behöver!


/red
Satt just och såg en dokumentär, Stranded, på SVT om de som överlevde flygplanskraschen i Anderna 1972. Filmen Alive handlar om just detta, men nu var många överlevande med och berättade samtidigt som autentiska bilder och filmer klipptes in med nyinspelat material. Fy tusan vad jag satt och snörvlade när två av dom fick syn på en herde efter tio dagars klättring i Anderna...

Måtte man aldrig råka ut för något sådant.

I-landslösning!

Oh yes, tvmatchen.se är ett frekvent använt bokmärke i Opera för att hitta sändningar av diverse trevlig sport och idag upptäckte jag att de lagt till en ny alldeles strålande feature! Man kan lägga till en liten bevakning som gör att det kommer ett mail när ett visst lags match tv-sänds - hur bra som helst!

Alltså har jag ett gäng bevakningar där nu som trillar in som mail sex timmar innan start. Kalas! Mera sport! :-D


Har kommit igång med en av julklappsböckerna också, Leif GW Perssons "Faller fritt som i en dröm". Lite trög i början, men efter några kapitel lossnade det. Han skriver lite annorlunda, så det är rätt skoj att läsa... ;)

Nej, hög tid att sätta sig i dvdtittarsoffan igen!

Syntax error v2.0

Fan, vad jag än gör så blir det bara fel. Återigen.
Hur kommer det sig att jag gång på gång lyckas reta upp och såra de personer jag bryr mig mest om och för allt i världen inte vill göra så mot?

Crap.

I see you standing
Standing on your own
It's such a lonely place for you
For you to be
If you need a shoulder
Or if you need a friend
I'll be here standing
Until the bitter end
No one needs the sorrow
No one needs the pain
I hate to see you
Walking out there
Out in the rain
So don't chastise me
Or think I, I mean you harm
Of those that take you
Leave you strung out
Much too far
Baby

Don't ever leave me
Say you'll always be there
All I ever wanted
Was for you
To know that I care



Nej, nu är det dags att nollställa 2009 och helt enkelt börja om på nytt! Hm, har jag en skumpa här nånstans..? ;)

Steg ett är att ta tag i knarkarkvarten, få bort de sista envisa flyttlådorna och kanske få upp en och annan grej på väggen?
Framförallt måste jag bli av med min gamla tv, den står "en aning" i vägen. Kom igen nu, klart nån vill ha en 32" tjockis!

Sen säger ryktet att jag får besök till helgen, storfrämmat minsann! Tur att Sheraton Alvik har vakanser, haha... Ska bli skoj!


Till yttermera visso (tjusigt uttryck!) är det ju så att om två veckor kommer jag befinna mig i Vemdalen och gör mitt bästa för att inte komma hem i gipsvagga. Man kan lugnt säga att jag inte har en aning om vad som kommer att hända, förutom att snö och öl kommer finnas där. Jag har ju för faan aldrig satt min fot i en slalombacke på vintern, än mindre på en skidort! Hyra skidor och sånt kommer inte på fråga, det har jag inte råd med, men som tur är finns det en massa annat att göra.

Men sen då? Vad har man på sig? Hur mycket ska man ta med? Har man en uppsättning tokvarma kläder i backen och en uppsättning till om det blir nån afterski och sånt? Jag är sån total newbie så det är inte sant... :-D

Syntax error

Fan, vad jag än gör så blir det bara fel.

Jag är en snäll person innerst inne, det var jag även i skolan - vilket gjorde mig till ett lätt offer för vad man idag skulle kalla för mobbing. Jag blev lurad mest hela tiden och mest inom området "låtsas vara mina vänner". En sak jag aldrig glömmer är när X och Y ringde hem och undrade om jag ville komma över och det gjorde jag ju. X hade pool och på botten låg ett gäng hockeypuckar staplade på varandra. De undrade om jag kunde se vad det stod på dom och när jag satte mig på knä på poolkanten för att se bättre blev jag givetvis iknuffad. Det var enda anledningen till att de ville att jag skulle komma dit, så att de kunde knuffa mig i vattnet.

Sånt har en tendens att sätta sig i skallen, milt sagt.

Ja, detta är tjugo år sen, men "tack vare" det jag upplevde i mellan- och högstadiet har jag svårt att lita på att folk är mina vänner. Det låter löjligt, men så är det.
När folk snackar om att de varit på återföreningar av sina gamla klasser funderar jag på hur det skulle vara om vi hade en. De kanske har haft det, jag har ingen aning men jag har iaf aldrig blivit inbjuden. Vete fan om jag skulle gå, känner ingen större lust att träffa dom igen.

Så när jag läste det numera famösa blogginlägget blev jag först arg, sedan besviken och till sist ledsen. Först arg på mina vänner, sedan besviken på dom och till sist - när ryggmärgen gjorde sig påmind - ledsen över en gnagande känsla om att de kanske inte var så bra vänner som jag hade hoppats.

Men efter en natts sömn satt jag och funderade på det hela på jobbet och kom fram till att det kunde ju bara inte vara sant.

Väl..?

Ni anar inte vilken lättnad det var när jag öppnade jiffypåsen... Kepan i sig sket jag i vid det laget, jag var bara glad över att ha haft fel.

Så ja, jag bestämde mig kvickt för en liten tillbakaluring som, har jag fått reda på nu, gick lite väl överstyr utan att jag insåg det. Förlåt, det var inte alls meningen!


Men i övrigt går allt också åt fanders.

Antalet lediga jobb i Stockholm har störtdykt från 5000 för några veckor sen till 2000 idag, jävla kris. Jag behöver desperat ett nytt jobb!

Man blir rejält upphånglad utan att det verkar ha betytt nåt.

Man får kontakt med en trevlig dam som tyvärr bor alldeles för långt bort för att nån form av seriositet antagligen ska infinna sig.

Till och med morsan undrade idag om det inte är dags snart för mig att hitta nån.


Kan vi skita i det här jävla året och gå rakt på 2010, tack?


Förresten, den som tror att det ovan är påhittat kan dra nånstans, ni vet vart.



How could she look so fine
How could it be she might be mine
How could she be so cool
I've been taken for a fool so many times

It's a story of a man
Who works as hard as he can
Just to be a man who stands on his own
But the book always burns
As the story takes it turn
An leaves a broken man

If you could only live my life
You could see the difference you make to me
To me

Jag som just vant mig vid att skriva 2008!

Äntligen fick jag genomföra det!

När jag var nere på Tomtevakan innan jul lyckades jag glömma min kepa på natthärbärget och några dagar senare läser jag på en blogg vad som
hänt min kära keps...

Första reaktionen var ganska naturlig, "vaihelvete, nu har sopprötterna blivit för fulla och tappat alla hämningar igen" och sorgetankar om en kepa som faktiskt passade min tjocka skalle - vilket 95% av världens kepor inte gör.

Men efter en natts sömn kom det trots allt lite tvivel och jag drog slutsatsen att så jävliga kan de ju inte vara - men hur då hämnas och framförallt få tag på kepan igen?

Jag satte dom i kloster! :-D
Inte en kommentar på bloggen, inget snack på msn, inga sms - noll reaktion från mitt håll.

Så en dag låg det en avi från posten på hallmattan om en försändelse som var för stor för brevlådan och med avsändaren "Tomten". What the f..?

I utbyte mot avin får jag en jiffypåse och i den ligger minsann kepan - pimpad med en massa glitter och ett kort om att den faktiskt är orörd.

Ah, hämndens timme är slagen!

Eftersom den kom som ett vanligt brev får ju inte avsändaren något track-id eller nåt som visar om det har kommit fram - alltså mörkade jag totalt att den kommit. Det kom lite frågor söderifrån om tomten kommit, men jag förstod iiiingenting... ;)

Till slut brast det för dom och på msn kom det att "jamen vi skickade ju för fan den med posten!"
"Jasså, näää här har det inte kommit nåt..."
Hehe.

Nu blev det alltså så att jag begav mig söderut för att riva av ett nyår med sagda natthärbärgesinnehavare och äntligen kunde jag genomföra det! Hej och hallå som vanligt, de duschar och har sig i en halv evighet (det är ju två kvinnor vi talar om trots allt) och strax innan vi beger oss mot Skövde (som det blev tack vare Bjarnes avhopp) kan jag inte hålla mig längre utan rycker fram kepan ur väskan, sätter den på skallen och tycker att "jag gillar inte glitter".

Jösses vad mycket invektiv det flög genom luften helt plötsligt, hahaha... :-D

Nu var jag inte färdig helt med min lilla hämnd (jag menar, lurar de mig så lurar jag dom) så jag vidhöll ett tag att jag hela tiden trott på vad som stod på bloggen, men så var det ju givetvis inte. Dock tog det skruv lite för bra och det var ju inte meningen riktigt.

Så nej flickor, jag tror givetvis inte (så) illa om er, men erkänn - lite kul var det allt! ;)


Sen åkte vi till Skövde och hittade efter lite rabalder fram till en öppen mack (något som vi letat efter sen vi märkte att OK/Q8 vid mAx Jordbron var stängt) och till slut även till Scarface och Tord. Givetvis hade de flyttat gästparkeringen vid Skanska så Studentkårens parkering blev ju kalas.
Sen blev det fest! Först var det bara vi fem och Spooker, men titt som tätt ramlade det in folk och här och där var det nån man kände - bland annat ramlade Mats in, en som likt mig blev tvångsrekryterad till laget "StefaNs Tomtar" när vi var på Hermans Julphest i Trollhättan för några år sen... :)

Tolvslaget avnjöts vid klockstapeln på campus där kvällen sen bara blev knäppare och knäppare efter det...

Men jag vaknade på en soffa på förmiddagen så jag och Tess började veva dvd-filmer för att fördriva tid. Barbarella, Blues Brothers, Ivanhoe (givetvis)...

Jag parkerade i Bromma kvart i elva i går kväll. Gäsp.


Idag kom det ett rejält paket från Ginza - helgen är räddad!