Avrapportering

Tvi vale, Man U har just gått till final i Champions League på det mest vidrigt utstuderade sätt...
Hemma vann de idag med 1-0 efter ett misstag av Barcelona vid en rensning från målområdet, men grunden lades för en vecka sen i Barcelona. Barca hade över 60% bollinnehav, rullade boll som aldrig förr men kom inte in i boxen.

Varför? Jo, fegisen Ferguson vågade inte möta ett spelande Barca utan ställde upp ett handbollsförsvar med nio man i linjen och en ensam Tevez på topp som inte fick ett smack uträttat på hela matchen. Hur är Barcelona försökte såga sig igenom den där köttmuren gick det inte, det var inte ett 4-4-2 de mötte, snarare 9-0-1...

I morron hoppas vi att Liverpool gaskar upp sig efter den snöpligt oavgjorda matchen hemma mot Chelsea senast, så man har något att se fram emot i finalen trots allt... :)


Flummen är avklarad för övrigt, en lite avslagen Flum i år faktiskt. I och för sig ganska lite utsocknes och ganska lite locals, men eftersom jag just nu dras med ett Afteanfall igen har jag haft käften full av fem-sex rejäla blåsor de senaste två veckorna. Detta innebär att jag helst håller käft eftersom det gör förbannat ont att snacka och lika ont gör det att äta - och dricka.
Jag och DJ åkte ner på fredagen - 50 mil i en Toyota Auris rekommenderar jag inte. Inte ens farthållare hade åbäket. Men när vi väl kom fram - ackompanjerade av Pärleporten på högsta volym (bokstavligt talat, det gick inte att höja mer) genom rutorna - gick det undan, första flaskan sveptes med packningen kvar i bakluckan och sen blev man onykter vill jag lova.

Därmed blev lördagen lite seg och min munstatus gjorde det hela inte bättre, vilket i sin tur gjorde det enkelt för oss att åka tidigt från Ronneby på söndagen... ;-)

Men det där var fan sista Flummen för mig. 50 mil är jävligt långt, det går en jävla massa soppa och kan man inte ta två semesterdar missar man lekarna och det var ju inte kul att missa kundvagnsbasketen...

Hur som helst hade jag kul, inte så extremt mycket gammalt folk som var där, men det var kvalitet på de som dök upp, så jag har garvat lika mycket som vanligt åt dumheter och dråpliga kommentarer... :)


Tyvärr var det alldeles för bra väder.
När jag kom hem i söndags upptäckte jag att Gefle-AIK visades på Tv4 Sport, men samtidigt kände jag mig varm i ansiktet och strax därpå virade jag in mig i en fleecepläd och drog på mig försvarets förstärkningsplagg - ändå hade jag frossa så jag skakade... Sol- eller feber-dito vet jag inte, men jag klev i säng vid halv tio.
Halv ett gav jag upp och letade rätt på en Ipren i badrumsskåpet så man kunde få lite sömn i alla fall. Men innan jag gick upp hittade jag termometern i sängbordslådan - 39.3...

Mot alla odds kände jag mig hyfsad på morronen, så jag har jobbat både måndag och tisdag, men det har ju inte varit kul. Jag riktigt känner hur nåt lurar nere i halsen och i näsan...

Alltså blir det inget Valborgshärjande i Uppsala som tanken var. Jag jobbar till 15 och sen ska man ta sig dit och sen är alla redan toknitade av att ha varit i gång hela dan och framförallt tänker jag inte bli sjukare! Min lille systerson fyller år på fredag och är jag inte kry då kommer jag få en ilsk lillasyster efter mig... ;)


För övrigt borde kvarskatt förbjudas alternativt kommunala resor till jobbet göras avdragsgilla fullt ut.

Sidewinders away!

Dagens humor: Polisen ska nog passa sig för att skjuta för mycket med lasern, den belasrade kanske skjuter tillbaka... :-D


Nyss hemkommen från ett frustande derby på Råsunda mellan AIK och lillebror Djurgårn. Det började bra med 1-0 av Mendes redan i tredje minuten, men blev mindre bra när Pavey kom åt bollen med armen i straffområdet, fick sitt andra gula och därmed ett rött och straffen satt bakom en chanslös Örlund.

1-1 får väl ses som rättvist, men största behållningen var kampen på plan, inte en meter offrades utan enorma uppoffringar! Jävlar vad folk sprang, slet och tacklade!


Nu har jag just packat inför Flummen och komponerar som bäst årets skiva - i morron efter lunch styr jag och DJ Penis söderut för en 50 mil lång resa...

Men det väntar ju fest i andra änden, så lite får man offra sig! ;-)

Puh.

Att en liten grabb som snart fyller två kan hålla igång nåt så makalöst... Åkte ut till Ekerö vid lunch i lördags och kom hem idag vid niotiden och det var inte många lugna stunder där emellan!

Det skulle läsas böcker och tittas på djur och kolla där är en buss och titta på kohornen i hallen och köra leksaksbilar... Förstår att mina föräldrar behövde lite avlösning. ;-)


Donade en del med 850n också, ABS-lampan lyser på instrumentbrädan och då är det inte lönt att åka till bilprovningen. Efter att vad jag läst på nätet är det ofta kuggkransarna på hjulen som beckat igen, så vi gav oss på dom! Bökigt att komma åt fram, men fram gick det utan att riva loss ok och bromsskiva och allt vad det är.
Bak syntes ingenting så där fick vi ta av bromsskivan - då såg vi att kransarna var mycket bredare än vad som syntes fram, alltså hade vi inte fått rent ordentligt fram... Suck.

Men det var lögn i helvete att få loss skivorna, en knepig konstruktion satte effektivt käppar i hjulen så att säga...

Samtidigt trasslade jag med diagnostikenheten som man ska få felkoder ur och titta i en lista vad bilen tycker felet är. Men jag lyckades inte få ordning på det heller, den lilla dioden blinkade inte alls. Suck igen.

Jaja, jag får surfa lite till.


Snart är det fredag och då är det Flum! :)

Sicken dag!

Cyklade till Råsunda och satte mig på läktaren med mobilen i näven, hade beställt målservice via sms av en polare som satt framför tvn och följde hockeyfinalen.

Riktig skitmatch mot Trelleborg, men till slut lyckas Obolo trassla in den!

Samtidigt trillade det in sms mest hela tiden och just när fotbollsmatchen var slut och jag kastade mig tvärs över gatan till East som hade öl och tv blev det omspolning i slutet av andra. Gah!

Hörde inte ett smack av kommentatorerna utan fick förlita mig på vad jag såg och fick reda på via sms. När LHC kvitterade till 2-2 och tredje tog slut chansade jag på att kasta mig på cykeln och trampa hem som en besatt innan sudden tog vid.

Fan vad backar det är! Mjölksyra är bara förnamnet och då kommer man fram till hööööga Huvudstaleden... Gah!

Stannar med en sladd utanför, låser hojen, springer uppför trappan, klampar in med skor och allt, på med tvn och det första jag ser är guldhjälmpar .. på HV-spelare! =D

Så jävla gott!

Det enda jag önskar nu är att jag vore i Jönköping! Jag vet ju vilken karneval det var på stan 2004... ;-)


HV71 Svenska Mästare 2008 - tjoho!


Tänk att de ansträngde sig så för att ta guld just idag och fira att jag fyller år... Snälla grabbar det där. Flin


I morron ska jag ut till Ekerö och avlasta mina kära päron en aning, de är barnvakter fredag-måndag och Alex håller dom fullt sysselsatta hela tiden, hahaha...

Planering inför framtiden!

Nu är det så här att helgen vecka 19 händer det stora saker i huvudstaden!

På fredagen får Tyrol finbesök då Flogging Molly kommer dit! En given konsert om det inte vore för den lilla haken jag upptäckte häromdan - det är utsålt. Damn!

Så istället kan man gå till Valhallavägen - på lördagen går
Quarnevalen av stapeln och det tänker jag inte missa! 14.08 startar Quarnevalståget från KTH och slingrar sig genom hela centrala stan där hundratalet olika ekipage deltar. Parodier på samhället, fånigheter eller elaka påhopp på de som förtjänar det - allt är med! Förra gången kantades gatorna av närmare 400 000 åskådare!

Quarnevalen inträffar bara vart tredje år och faktiskt inte något bara för Stockholms studenter. Det är fritt fram för vilken student som helst att bygga ett ekipage och vara med, men det är ju inte alla som kan vara en vecka i Stockholm och bygga. Det hade varit riktigt kul att få med ett ekipage från Jönköping i Quarnevalen (det finns ett antal vinklar jag kan tänka mig, haha), men redan i februari går anmälningstiden ut och då tänker man ju inte på sånt...

Men man kan vara med i alla fall! Nästan!
Byggplatsen på Valhallavägen är öppen för allmänheten hela veckan, bara man har med sig en Bruxanvisningen. Den eminenta tidningen säljs överallt, eftersom avgiften för Quarnevalen för de som bygger ekipage är att sälja en låda Brux. Kränger de en sån låda har de gratis byggmaterial, fri öl så länge de har kvar sin sejdel, får gå på SM i Fest och inte minst Slutfesten.
Plus att vara med i tåget då. :)

När byggplatsen stänger 18.08 på kvällarna finns det ett eminent öltält med liveband, kall öl och grejor. Oh yes.


Som sagt, det tänker jag inte missa och om det är nån som är sugen på att hänga på vet ni var min brevlåda bor. ;-)


Oh Liverpool, oh Liverpool...

1-1 från Emirates och det är glasklart - 0-0 eller Liverpoolvinst innebär avancemang för Merseysidegänget, medan oavgjort med 2-2, 3-3 osv eller Arsenalvinst var inte något att längta efter... ;)
(1-1 skulle innebära förlängning och eventuella straffar)

Snabbt Arsenalmål innebar helt fel öppning för Benitez' Boys, men tack och lov ville Hyypiä annorlunda, han lurade bort sin spelare helt vid en hörna och kunde helt omarkerad nicka in kvitteringen!

Sedan tog Torres show vid, han får bollen av Crouch i straffområdet, vänder på en femöring runt sin back och stänker in bollen i bortre krysset - klassmål!

Då såg det riktigt bra ut med en kvart kvar av matchen!

Men men men...

Wenger hade bytt in Walcott som snor åt sig bollen på egen planhalva efter en Liverpoolkontring, avancerar hela vägen ner, två Liverpoolspelare går på honom samtidigt (tjänstefel) och när bägge misslyckas serverar Walcott en macka in framför Reina i Liverpoolmålet där tre (3) Arsenalspelare har i princip öppet mål.
2-2 och ridå. Arsenal var i det här läget i semifinal i kraft av fler mål på bortaplan. Med sex minuter kvar.

Avspark igen, den lika inbytte Babel stångar sig in i straffområdet och två Arsenalspelare hjälps åt att riva ner honom och domare Fröjdfeldt har stake nog att dra upp det gula kortet för Adebayor och peka på straffpunkten! Tack och lov gör Gerrard inget misstag från elva meter: hårt, högt och vid ena stolpen!

Arsenal pressar frenetiskt, tre tilläggsminuter, Kuyt rensar en jättelyrboll från egen planhalva och Babel remmar iväg. Bara en back kvar i Arsenals backlinje som inte vågar gå på för hårt vilket ger Babel tid att sikta.
4-2 och det är klart! :-D

Liverpool till semifinal i Champions League!

Nu är jag så jävla svettig efter den här pärsen att det blir till att duscha, känns som om jag var med på plan på Anfield, eller i alla fall på The Kop... ;-)

Uppförsbacke...

Det här var ingen rolig dag.


Pissväder när jag cyklade till jobbet i morse och med avsaknad av stänkskärm på framhjulet var man lagom skitig när man kom fram.

Upptäckte en semesterlista på jobbet idag. Plockade upp mobilen och kollade kalendern för att upptäcka att veckan då jag ska jobba på Peace&Love är spärrad med ordet INVENTERING... Får kolla på det tror jag.

Slog på tvn för att kolla första finalmatchen mellan HV och LHC för att upptäcka att jag får in Elfsborg-AIK som går samtidigt. Fick för all del igång bild-i-bild så jag kunde följa bägge samtidigt, men man fick ju ingen riktig koll på nån av matcherna...

HV reducerade flera gånger om, Vuotilainen satte en straff och minst två puckar satt i ribban - men det sket sig. Extra skit på Ledin som fixade 5+20 genom att börja fajtas efter slutsignalen i andra. Smart.

3-0 i röven mot Elfsborg var inte heller så skoj, även om Nisse skulle haft en avblåsning när Sjöhage knuffade honom i samband med att Örlund var ute och flaxade och släppte in ena målet...

Eftermiddagen har tillbringats på diverse auktionssiter och jag har reggat mig på Tradera för att kränga av lite grejor. Ja, det är fattigt.

Trevligt nog får jag in lite soppapengar från Syndafloden i morron, då kan jag pröjsa fakturan från Com Hem som förfaller mitt i månaden av nån anledning...

..och precis nu kom jag på att jag glömt bort tvätten. Vad jag hatar att tvingas kasta in två maskiner på kvällarna då folk bokar upp hela jävla dagarna en i sänder!


Men mitt i all skit får man inte glömma att man har det jävligt bra.

Jag har en egen lägenhet, ett jobb som betalar hyran, mat på bordet (nåja) och det mesta som ses som ren lyx av flera miljarder människor.

So how can you tell me
you're lonely
and say for you that the sun don't shine?
Let me take you by the hand
and lead you through the streets of London
I'll show you something
to make you change your mind...


Man borde tänka på det lite oftare.

Nu börjar det röra på sig

Sådärja, Timrå utslaget och nu blir det fyra snabba segrar för HV mot kissemissarna från Linköping... ;-)


Lite småfånig reklam från SEB som snurrar på tv nu med de där bägge grabbarna som snackar pengar - fast ändå bra på nåt sätt... Men det beror nog på den sköna dialekten - men var kommer den ifrån? Skåne, Blekinge nånstans?


Fick ta emot en check på jobbet idag förresten, det har jag inte gjort sen jag jobbade på Systembolaget 1994. Då knappade jag in nånting på kassan och stack ner checken i en springa vid kvittot så nåt skrevs på den - eftersom kort inte accepterades på den tiden (man kunde inte skilja på konto- och kreditkort då och sälja sprit på kredit fick vi givetvis inte) var det rätt vanligt med checkar.
Så det var lite ringrostigt när jag fick den idag, men när jag kikade på baksidan kom jag iaf ihåg att där ska det skrivas ett personnummer så jag tror det blev rätt till slut, haha...


I morron bär det av mot Jönköping igen och årets sektmöte! Men det kostar på... Min ekonomi är lite ansträngd efter ett större inköp kan man säga, så för att ha råd med att åka ner blev det inget SL-kort för april. Nog för att det är någorlunda varmt på dagarna, men det var bara två plus i morse... *brrr*


Men nu är det Gordon Ramsays Kitchen Nightmares! :D

En gång för alla...

Staten och Kapitalet med Ebba Grön - de flesta svenskar känner till den, en riktigt klassiker från 1980. Egentligen gjordes den från början av proggbandet Blå Tåget med titeln "Den ena handen vet vad den andra gör", men det är Ebbas version som givetvis är den mest kända. Fritt fram att leta fram Blå Tågets version dock, den är rätt kul att höra som jämförelse med Ebbas något mer stökiga version.

Nåväl, den absoluta majoriteten kan vråla med i texten på förfester och after skis, men hur är det egentligen med refrängen?

Den kan väl alla..?

Nja, jag vet inte det...


Början är ju ganska enkel!

Kapitalet höjer hyrorna
och staten bostadsbidragen,
så kan man fiffla en smula
med den järnhårda lönelagen.
Och till och med betala mindre i lön
än priset för mat och för hyra,
för staten skjuter så gärna till
om levnadsomkostnaderna blivit
allt för dyra.


Inga problem. Nu kommer refrängen!

Sida vid sida, tillsammans hjälps dom åt.
Staten och kapitalet, dom sitter i samma båt.
Fast det är inte dom som ror, som ror så svetten lackar
och piskan som kittlar, kittlar inte heller
deras feta nackar.


Sådärja, lätt att vråla med i. Efter första refrängen kommer andra versen...

Skolans uppgift är som sig bör
att skola arbetskraften,
om kvastarna skall sopa bra
får man inte slarva med skaften.
Spärrar och kvoter och testprogram
är ett system för att sålla
agnarna från vetet och föra var och en
till hans rätta fålla.


Då kör vi refrängen igen - men se upp nu, det är här de flesta går bort sig helt...

Sida vid sida, tillsammans stryker dom fram.
Staten och kapitalet, två vargar fromma som lamm.
Fast det är inte dom som ror, som ror så att svetten lackar
och piskan som kittlar, kittlar inte heller
deras feta nackar.


Hoppsan Kerstin!

Sen kommer det ett solo och första refrängen igen:

Sida vid sida, tillsammans hjälps dom åt.
Staten och kapitalet, dom sitter i samma båt.
Fast det är inte dom som ror, som ror så svetten lackar
och piskan som kittlar, kittlar inte heller
deras feta nackar.

Sista versen!

Tempot höjs vid maskinerna,
här drillar man eliten.
Produktionen har inte plats för den
som blivit illa sliten.
Men för att ingen skall tro att det är något fel
med de tunga ackorden,
betraktas han som ett sjukdomsfall och behandlas
av den barmhartiga arbetsvården.


Dags för refräng igen, gissa vilken version?

Sida vid sida, tillsammans stryker dom fram.
Staten och kapitalet, två vargar fromma som lamm.
Men det är inte dom som ror, som ror så att svetten lackar
och piskan som kittlar, kittlar inte heller
deras feta nackar.

Det var väl inte så svårt? ;-)