Vilken dag!

Fint väder under Munksjövarvet, vansinnigt nervbitande hockeyfinal och jag har satt fast nätverkskabeln efter nästan två år! :-D

Att hockeyn var spännande är väl årets understatement, men hej vad det jublades i soffan till slut!

3-2 var på något sätt en revansch för gamlingarna som varit med om så många nederlag... Sundin vann tekningen vid nedsläpp i tredje, Foppa satte fart in i zon, passade Sudden och han släppte den till Lidas som fyrade av stora bössan. Åtta sekunder in i perioden! :)
Alltså, Expressen skriver att han sköt "Eldebrink-hårt" och det ligger nåt i det... Såg ni hur hans klubba böjdes? Okej att det är grafitklubbor numera, men ändå... Jösses jävlar!

Humor från Aftonbladet förresten (även om de missade ACOs guld) ;)


Kvällens största känga till italienska luftfartsverket som vägrar ge Tre Kronors plan starttillstånd så de skulle hinna hem i vettig tid för firande i Stockholm! Under avslutningsceremonin (vad man nu ska med en tretimmars sån till) har de satt flygförbud över hela Turin...

Sen är det lite småfånigt att de flyttat ett eventuellt firande till Medborgarplatsen istället för Sergels Torg! Okej att de håller på och bygger om gamla Muttern till SL-center och ny uppgång, men det finns ju fler hyllor runt torget - dock är anledningen att Plattan anses "osäker"... Jo, eventuella vapenhandlare och knarklangare lär ju få mycket gjort när det är 30 000 segerrusiga hockeyfans där...
Sen har jag för mig att Medborgarplatsen för all del är rätt stor, men är det inte en massa bråte där, typ såna där avgränsningskedjor, blomsterkrukor och jox?


Men vad jag verkligen undrar är detta: vilken stackare hade det verkliga skitgörat på SVT - att tvätta de där mikrofonmuffarna som idrottarna stod och droppade svett i hela tiden..? ;-)


Nu är det säsongsstart av Parlamentet!

Saker Jag Kommer Sakna I Jönköping

Eventuella läsare behöver inte bli oroliga/lättade - en flytt är inte nära förestående... ;)

Däremot är jag trots allt född och uppvuxen i Stockholm, så en dag kommer jag flytta tillbaka till tunnelbanan! :D

Men efter att ha bott i Jönköping sen 1997 är det trots allt en del saker man kommer sakna...

- Radio Match! Ni anar inte hur suverän den kanalen är! Blandad musik tillsammans med lokal förankring i nyheter, sport, trafik, rubbet! Jag började lyssna på Match på allvar när jag körde Hemglassbil och hade 105.1 ständigt på radion - Eftermiddag med Danne och Linda var det första jag fastnade för, sen kom Hockeytimmen, Retroaktivt, allt! Framförallt är Äntligen Morgon med Adam och Gry helt suveränt - snack och bra musik till skillnad från "den andra kanalens" flåshurtiga gapiga gäng...

- HV71 - faktiskt! Där jag är uppvuxen har det alltid varit en rivalitet mellan de tre stora lagen, men här i stan finns bara ett hockeylag, och vilken uppslutning det är! Ständigt fullsatt i Kinnarps och när de knep guldet för två år sen - vilken karnevalsstämning det var på stan! Jag vet från väldigt säkra källor att både Huset och Karlssons slog alla rekord i skumpaförsäljning den kvällen... Helt makalöst!

- Kebabsåsen! Man kan säga mycket om Jönköping, men här finns landets bästa kebabsås! Jag tillbringar mycket tid på diskussionsforum på nätet och kebabsås är ett ämne som dyker upp ibland, hur konstigt det än låter. Vad som är säkert är att vår kära stad vinner med hästlängder varenda gång! Jag vet inte varför, men nåt är det med såsen i den här stan...

- När vi ändå är inne på käk: Chicken Ma-Ma! Gudars, vilket fyllekäk det är! Jag vet inte hur många gånger man sluddrat fram "en halv fransk med kyckling"... Men faktum är att det är lika gott på nykter kaluv.

- Närheten - allt är nära! Tio minuters promenad till stan, tio minuters bussresa till ett av södra Sveriges största köpcentrum, högskolan mitt i stan och framförallt är det cykelvänligt. Undviker man bara Bäckalyckan, Bymarken och Rosenlund är stan platt som en pannkaka!


Efter alla dessa lovord kommer dock en del saker man inte kommer sakna när väl flyttlasset går...

- Frikyrkorna. Inget ont om Svenska Kyrkan då de finns i hela landet, men här i stan har frikyrkorna ett starkt fäste, inte tu tal om det. Den positiva sidan är att de suger upp barnfamiljer internt så att säga genom barngrupper, ungdomspastorer osv, så de behöver inte gå på stan och ragga medlemmar - därav är det faktiskt mindre av sånt pack på gatorna här i Jönköping än i Stockholm. Där ser man ofta Hare Krishna på Drottninggatan, Jehovas Vittnen knackar dörr så mycket de orkar och så vidare.
Däremot påverkar frikyrkorna på andra sätt. Som jag skrivit om tidigare blir det storm på insändarsidan i JP så snart något profant visar sig i stan exempelvis, Ecce Homo, sexutställningen, dåren Green och så vidare...

- Mentaliteten. "En småstad som vill vara en storstad - fast ändå inte" uttryckte någon det och det är väldigt träffande. Ta bara en sak som söndagsöppet. A6 har haft det sen jag flyttade hit (såvitt jag kommer ihåg), men det blev livat för ett tag sen när På Stan förde fram förslaget att ha söndagsöppet i centrum för att möta konkurrensen från just A6. Men etter värre var det när jag flyttade hit - då stängde hela stan vid ett på lördagarna, förutom långlördag då man hade ynnesten att handla ända fram till tre! Där gick faktiskt Stadium i bräschen med utökade öppettider, både på lördagar och söndag - heder åt dom!

- De trångsynta käringarna på Tillståndsenheten - ni vet vad jag menar... "Ni får inte ta in andra än egna studenter!" "Men på andra studentpubar runtom i landet fungerar det som så att..." "Det kan man ju inte jämföra med, det är ju en annan stad!" Suck. Rösta bort packet i höst - snälla!

- Peter Persson. Större skitstövel finns fan inte. Efter alldeles för många år i toppen har han skaffat sig kontakter överallt och ser sig som oumbärlig för stan, men kommer man på kant med honom är det kört. En bekant till en klasspolares morsa kom inte överens med honom och helt plötsligt blev en massa tillständ för hennes firma indragna? Tja, det slutade ju med konkurs - gissa varför..?
Framförallt hade jag "nöjet" att se honom i aktion på ett kommunfullmäktigemöte och maken till personliga påhopp får man leta efter... Fy fan!
Riktigt irriterad blev jag när J-Södra kvalade mot Bunkeflo till Superettan och JP frågade bland annat honom om vad de hoppades. Ja, naturligtvis hoppades han på det bästa för J-Södra, men på frågan om motståndet i Superettan där hans lag IFK Norrköping finns och ett möte mellan dom, ja då skulle han ju så klart hålla på Peking... Men vad händer efter fullbordat kval på Stadsparksvallen? Ja, då ska ju han prompt in på plan, ha tag i micken och gratulera J-Södra till avancemanget... Ta bort!

- Utbudet. Inget ont om staden som sådan, men jag saknar utbudet i Stockholm... Hur mycket affärer som helst, massor av kultur att välja och vraka bland (jo, jag är faktiskt rätt kulturell av mig - betade av ett gäng muséer i somras!), fler än fyra stora uteställen på helgerna (på gott och ont ska erkännas) och filmer på bio som går längre än kortast möjliga för att få plats med nästa premiär...


Tolka mig inte fel nu, jag har trots allt bott här av fri vilja sen 1997 och har stortrivts - inte tal om annat!

Framförallt kommer jag sakna Mimmi - vår korvtant i ur och skur! :-D

Men det finns också en sak jag kommer njuta ohämmat av när (inte om!) jag flyttar hem igen: kollektivtrafiken! Tänk en fungerande kollektivtrafik med en tunnelbana med täta turer, bussar överallt och pendeltåg om man behöver åka längre - och allt på ett enda kort! Inget tjafs om att månadskortet måste gälla för vissa zoner eller att det är nattaxa helt plötsligt - har du månadkort så grattis, gå och sätt dig. Precis som det ska fungera! :-)

Nu ska jag gå och sova. ;)

Meh...

Efter tolv timmars sömn i natt vaknade jag och mådde mycket bättre än vad jag fruktade igår. :)
Förvisso spänner det fortfarande lite i halsen när jag sväljer, men det är inte den där smärtan man får när det är värre...

Tack för det!


Alltså vågade jag mig ut på stan (iklädd stooora tjocka vinterjackan trots nollgradigt) och tittade lite på folk. Blev lite förvånad av att se en buss ståendes på Hoppets Torg, men det visade sig att om man laddade sitt Värdekort där fick man femti riksdaler i rabatt - som hittat eftersom jag bara hade nitton spänn kvar på mitt kort! :)

Knallade bort till Akademibokhandelns nya lokaler på Smedjegatan och letade efter de två böcker jag sett ut i reakatalogen. Av nån värdelös anledning kunde man inte förboka i Jönköpingsbutiken i år, så självklart var typografiboken slut och Stockholmsboken hade de inte ens fått överhuvudtaget... :/ Gav däremot efter för min fascination för Andra Världskriget och torskade dit på en bok om SS.
Kilade upp och kollade Åhléns rea, men den var inget att ha. Bokias var bättre, men inget kap där heller.

Jag måste dock säga att Ackis nya lokaler var riktigt bra, trots källarplan! Öppet och ljust, lite nivåskillnader i golvet här och var - riktigt bra! Fick lite vibbar av deras gigantiska butik på Mäster Samuelsgatan i Stockholm - den är enorm! Skulle tippa på att den inte är mycket mindre än Coop Forum på A6 och hittar man inget intressant där, då är man bortom all räddning... ;)

Så nu när jag kom hem surfade jag till Bokus och hittade Stockholmsboken, billigare och med fri frakt. Hoppas bara att den finns kvar...


Under promenaden runt stan och extrasvängen förbi Rocksjöparken och Vätterstranden lyssnade jag på gammal god pudelrock! Blev lite inspirerad av en polare häromdan och rotade fram några plattor av Guns N' Roses - shit vad bra! Idag var det Use You Illusion I som lyssnades igenom, nästa gång blir det tvåan! :D

Nu ska vi bara se om det händer nåt i kväll. Det ryktas om att 05 ska supas ut...


Dagens låttips:

Jao, klart det blir GN'R när jag lyssnat på dom! Gick och flinade åt Back Off Bitch när jag var ute - lyssnar man på texten och samtidigt tänker på vissa tanter på en viss Tillståndsenhet... ;)

I ain't playin' childhood games
no more
I said it's time for me
to even the score
So stake your claim,
your claim to fame
But baby call another name
When you feel the fire,
and taste the flame

Back off, back off bitch
Down in the gutter dyin' in the ditch
You better back off, back off bitch
Face of an angel with the love of a witch
Back off, back off bitch


Det är extremt synd om mig!

Här har man gått med en sketen halvförkylning i över en vecka och snörvlat lite, inte känt sig helt hundra - dock klarat sig undan hosta, feber och sånt - och bara några dagar efter att man känt sig helt frisk igen går man och får symptom på halsfluss...

Med tanke på att jag (såvitt jag kommer ihåg) aldrig har haft halsfluss förrän förra julen är det otrevligt. Jag får nämligen inte nån liten Svenssonhalsfluss med lite feber, lite svullna halsmandlar och lite svårt att svälja - jag får H A L S F L U S S !
Feber touchande 40 grader, så igensvullna mandlar att de möts på mitten och lämnar bara ett liiitet hål att svälja igenom, så ömma käkvinklar att jag inte kan gapa (tandborsten får jag stoppa in på tvären) och ligger helt enkelt fullständigt utslagen...

Kul att känna igen dom symptomen? Njaa...


Rekapitulation:

Första gången var förra julen, det bröt ut två dar innan julafton just när jag åkte hem till Stockholm. Petade i mig två Ipren och julhandlade som vanligt dan före dan, det var inte kul men jävlar vad effektiv jag var! ;)
Juldagen blev det akuten, läkaren sa "Japp, du har en halsfluss!" ("något" eftertryckligt) och skrev ut Kåvepenin nästan på stående fot, dock blev det Tikacillin på Apoteket.

Åkte hem till Jönköping i mellandagarna, blev symptomfri kring nyår (nyktert nyår var astrist förutom att jag fick köra en Audi RS4...) och började jobba dagarna innan trettondan. Två dagar efter pillerkurens slut kände jag mig konstig i halsen när jag stämplade in på jobbet vid sju på morron, på niorasten hade jag svårt att svälja och skippade kanterna på mackan, vid halv tolv klev jag in till förmannen och sluddrade fram att nu går jag hem... Åkte till vårdcentralen (jag körde extremt försiktigt kan jag säga) och fick en brutalare sorts penicillin. Dock hörde inte läkaren vad jag sa när jag sa Tikacillin som svar på vad jag käkade för piller efter julen... Eftersom det var Trettondan var Apoteket vid Hälsan stängt, så det blev till att köra till A6. Hurra hurra...

Väl i Pillerbutiken får jag mitt paket och tänkte ta de två första på en gång, de har ju lite muggar och vatten just därför. Petar upp förpackningen och får till min fasa se att jag inte fått piller - jag har fått kapslar! Hiskligt stora saker som jag redan innan jag försökt inser att det blir inte lätt att få ner dom! Försöker två gånger att svälja ner dom på det vanliga sättet med en klunk vatten, men det är ju tvärkört. Fyller muggen till brädden och klunkar ner åbäket - då gick det...


Fredagen innan Hultsfred i somras (dit vi skulle) känner jag att det är dags igen... Satan!
Men det är annorlunda..? Bara ena sidan svullnar upp, ingen feber, inte så ömma käkvinklar - halsfluss men ändå inte liksom.

Tar det säkra för det osäkra och tar mig till Hälsan och vårdcentralen. Efter en rekordkort väntan (ändan var bara nere och vände på stolen) får jag träffa en läkare som snabbt som tusan ger mig en remiss till Öron-Näsa-Hals på Ryhov? Får tag på Asp som skjutsar upp mig och där sitter jag och väntar tills avdelningen stängde för helgen. Öh?
Får gå ner till deras avdelning på akuten och vänta två timmar till där innan jag får träffa tant doktor. De klämmer och tittar och har sig (tur att man inte har en känslig kräxreflex...), kommer fram till att jag har en halsböld (eww) och den fixar de ju till! Sprutar bedövningsvätska på halsmandeln, tar fram skalpellen, snittar strax ovanför, tar fram en spruta med den grövsta jävla kanyl jag sett och suger ut en massa var...
Hela tiden sitter jag käpprätt upp, framåtlutad och gapar som fan för att de ska komma åt - tandläkarställningen var inte att tänka på. Ont utav bara helvete gjorde det och när de var klara tyckte de jag såg lite blek ut, lutade mig bakåt och lade en blöt trasa på min panna - det var tydligen inte helt ovanligt att patienterna svimmade under den behandlingen. Jag förstår dom - jag tror jag aldrig har varit så nära att svimma...

Men vad hände sen? Jo, det vart till att följa med upp på avdelningen, knalla in på ett rum, lägga sig i sängen och få dropp för natten...
Trots mina buckliga vener (knappt så de behöver stasa upp dom (stavas det så?)) satte hon nålen först på tredje försöket! Lite synd eftersom det gör så vansinnigt ont när de trycker in de där grova nålarna...
Dropp (oooh, vätska!) och en hästdos penicillin rakt ut i blodet, sen var det natten.

Dan efter fick jag gå in till en annan läkare som sprutade mer bedövning, skar upp igen och petade för att se om de behövde gå in kirurgiskt, dvs narkos och hela baletten, men det klarade jag mig undan.

Ännu en hästkur penicillin blev resultatet, plus en liten fuling till tablett som heter Flagyl - den hämmar att ett operationssår blir inflammerat (eller nåt ditåt), så det var ju för snittet i gommen skulle läka som det skulle. Jag fick tio tabletter av den, en på morron och en på kvällen, och där sa läkaren (återigen med något eftertryck) att jag inte skulle dricka alkohol när jag käkade den eftersom den har en antabusliknande effekt då... Check, jag håller mig nykter! ;)
Alltså fick jag hålla mig nykter också första dagen på Hultsfred medan de andra satt och drack allt vad de orkade av våra förråd...
Fast den hade en rolig bieffekt: hela tiden hade jag en metallisk smak i munnen! Det var som om jag tuggade konstant på en läskburk...


Loooong story short: Jag vill inte ha halsfluss igen!

Nu har jag sett Tjeckien bli utslaget (jävlar, vilken match!) och nu ska jag gå och lägga mig.
Sömn är bra har jag hört. Även om det inte skulle vara det tror jag det i alla fall - jag gillar min kudde! ;)

Big bang!

Man kan ju säga att det var mer att göra idag... ;)

Först invigning med tal av Sverigechefen, klippning av band och hela baletten - sen vällde det in folk! De stod faktiskt och köade utanför när vi öppnade! :)
Det som gick absolut först var inbyggnadsspotar - 1, 2 eller 4-spotar fanns den första timmen, sen var det soprent. Då blev det duschhörn istället, jag vet inte hur många vi öste ut från överlagret på logistiken...

Massa förmedlingsordrar och hemkörningsordrar blev det också, redan första dan! Tror rekordet slogs av nån som handlade för 36 000 spänn...

Men skit i det nu - vilken sanslöst spännande final det blev i damcurlingen! Vid 5-3 i åttonde trodde jag det var klappat och klart, men inte då...
I mitten av elfte var det kört, det var jag säker på - två stenar i boet för schweiziskorna och gott om guards framför, men en enda sten slog bort dom. Likadant med Norbergs sista sten - två stenar i boet som måste bort, både jag och kommentatorerna var inne på att knocka den yttre och vinkla in bakom den andra för att ligga närmare mitten, men inte då... Touch och knock tror jag de kallar det, svårt som tusan (inte blir det mindre svårare av att det är den absolut avgörande stenen i en OS-final) men jävlar vad den satt!

Underhållning på hög nivå! :-D

Nu ska jag krama kudde, har otrevliga känningar i hals och lymfkörtlar, så här ska sovas...

Hoppsan...

Ja, jo, det blev visst en sväng förbi Akademien trots allt, men jag hade en anledning! Jag hade cykeln ståendes i garderoben sen i söndags...
Så jag gick dit, tjötade med lite trevligt folk och cyklade hem.

Företagsöppning idag och det vart en hel del folk faktiskt. Dock var det en outsägligt tråkig dag för oss på logistiken då vårt utrymme var fullproppat med allt som inte kunde vara i butiken under öppningen: överbliven inredning, en jävla massa verktyg, hela förmedlingsrummet fullt med överlager... *gah*
..och eftersom de enda leveranserna var jord och gödsel, ett oväntat lass golv och 25 motorsågar hade vi inte direkt mycket att göra... Trist som fan!

Men trött blir man i alla fall, så nu blir det kudden!


Dagens låttips:

Dags för lite 90-tal! Ten Sharp hade en jättehit med You och sen inte mycket mer, men jävlar vad bra den är! Speciellt en unplugged-version jag hittat med bara piano - hur soft och bra som helst! :)
Sen sitter (återigen) texten som en fläskläpp på hur jag känner mig...

It's all right with me
as long as you
are by my side

Talk or just say nothing
I don't mind
your looks never lie

I was always on the run
finding out what I was looking for

And I was always insecure
just until I found

Words often don't come easy
I never learned
to show you the inside of me
I know my baby

You were always patient
dragging out what I try to hide

I was always on the run
finding out what I was looking for
and I was always insecure
until I found

You
You were always on my mind
You
You're the one I've been living for
You
You're my everlasting fire
You're my always shining star

The night's always a good friend
a glass of wine, and the lights down low
you lying beside me, me full of loving
and filled with hope....

Nu är det dags!

VIPöppning idag med företag, mingel och sånt. Av nån anledning har de fått för sig att småplockkäket ska vara på långbord på logistiken..? Kan bli intressant när 49 motorsågar ramlar in idag... *hahaha*

Klockan 10 i morron torsdag öppnar vi så för allmänheten! Äntligen...

Med andra ord blir det knappast nån Akademi ikväll, vara toktrött i morron tror jag inte är så populärt. ;)


Nu ska jag inte missa bussen.

Bakis är bara förnamnet...

Pubpoolsfest igår och en dag av stiltje idag... Fri bar är fri bar och kommer man hem vid femsnåret (tror jag det var) blir man skapligt bakfull dagen efter. Så ock denna gång - herrejävlar vad jag var bakis idag!

Däremot lyckades jag hålla fasaden uppe när morsan ringde sitt vanliga söndagssamtal och bubblade med henne i trekvart. Det tog på krafterna, men det gick! ;)

Det blev ett extremt långsamt varv runt Munksjön idag kan jag säga...


Gamla Bettan står där hon står förresten. Det finns mycket som kan gå sönder på en bil, men som gör att man fortfarande kan köra omkring, men ger bensinpumpen upp - då är det rätt kört så att säga.
Planen har ju varit att dra upp henne till Sandagymnasiet eftersom gossarna på fordonstekniska har en liten verkstad där. Däremot har jag skippat den planen då de uppenbarligen även tar betalt per timme och inte bara för materialet som jag hörde tidigare.
Så igår var jag och shoppade ett styck soppapump plus lite tätningsmassa - nu har jag tröttnat på det här så nu gör jag det själv, bensin eller inte! ;)

Klistrar in lite från mailet till farsan:
En ny soppapump kostade så mycket, plus tätningsmassa för packningen och lite sånt. Ett irriterande problem är att vänster fram inte är riktigt tätt, när bilen står ett tag pyser det ut luft, så det är bara halvfullt nu - tungt som tusan att putta omkring den med andra ord.

Om plusgraderna håller i sig ska jag försöka byta pumpen utomhus förresten. För att få in den i Kårens lilla "garage" (typ större förråd vi delar med kommun) måste jag vika in ena backspegeln - det är tight som attan i dörren - och dessutom flytta ut det släp som vanligtvis står där. Eftersom kommungubbarna inte vill ha släpet utomhus på nätterna (en del drägg som rör sig därnere) måste bilen ut under natten om man inte blir klar och det blir mycket tungt puttande när jag dessutom måste sitta i bilen och styra...
Mycket bök för en liten pump!
Igår dränkte jag slangklämmorna i 5-56 så de förhoppningsvis lossnar när jag börjar skruva. Kände lite på dom och de sitter som berget... Däremot var bultarna som håller pumpen på motorblocket väldigt lätta att lossa på. Oväntat men välkommet!


På jobbet börjar det närma sig mer och mer! Onsdag är det "vip-öppning" för företag och torsdag kl 10 öppnas dörrarna för allmänheten...
Nu har marknadsföringen dragit igång också: i lördags hade vi en helsida i JP (baksidan av första delen) och på Tv4 rullar det reklamspots. Pulsen höjs... ;)

Nu ska jag parkera i tv-soffan!

Slut för i dag!

Huff, jobba 0700-2130 tar på krafterna...

Till slut, när det äntligen efter alla dessa år blir OS-guld i en vinterolympiad - då jobbar man och missar allt... Tack och lov för sena sportsändningen! ;)
Heder åt redigerarna på SVT som spelar Ståaldrigstill med Thåström och Bowies Heroes till bilderna! Världsklass!

Fåneriet med 14 februari vart ju ett antiklimax som vanligt. Precis som vilken dag som helst, förutom att alla antisinglar gick omkring och fånade sig hela dan.
Vaddå jag partisk? Näää...

Nåja, jag fick en puss per sms i alla fall. Det slår ju inte en riktig, men hör ni mej klaga? ;)


Nu ska Winamp spela Heart - Alone för mig medan jag borstar gaddarna.

Natti natti!

Måndag hela veckan...

Sådärja, nu börjar det lugna ner sig en aning på jobbet - åtminstone för mig och Fredrik. 99% av uppstartsordrarna har kommit, några enstaka små kvar och nu dräller det mest in kompletteringar av dittan och dattan, så vi pysslar med pappersjobb och fixar till vårt förmedlingsrum och har det ganska lugnt.
I resten av kåken är det desto mer aktivitet - det märks att det snart bara är en vecka kvar till öppning...

Utställningarna av kök är nästan klara, det byggs på dusch- och toamiljöer för fullt, idag kom en bastu på plats och så vidare. I övrigt är det mycket av att fixa till det sista, packa upp de sista demoexen och göra en sjuhelvetes massa skyltar! ;)

Det är såpass mycket att det är beordrad övertid hela veckan - halva styrkan idag, halva i morron och så vidare. Men där kom vi inte undan, det spillde minsann över på logistiken också, så i morron blir det övertid deluxe för en annan.


Kanske lika bra det förresten. I morron är det ju dagen då man ska vara romantisk och gullig och så pluttenuttig mot sin respektive att man nästan går upp i limningen... Med andra ord är det lika bra att vara på jobbet, då jag knappast kommer bli uppvaktad med blommor och choklad av nån här hemma.
Tror varken att datorn, dammråttorna eller kudden lägger manken till nåt speciellt på den fronten, lika lite där som i verkliga livet - det är väl den tragiska sanningen. ;)

Visst saknar man det, nåt grymt, det ska ju naturligtvis erkännas, men vad gör man? Är man ensam så är man och en dag som i morron känns det extra mycket...


OS!
Damhockeyn är vansinnigt underhållande måste jag säga! Det är lite avigt med avsaknaden av tacklingar, men å andra sidan blir det mer av spel faktiskt. Matchen mot Ryssland blev mer spännande än jag trodde i och med deras reducering till 2-1, men det ordnade sig ju. Kanada-Italien var däremot ren och skär underhållning! :-D
Det kändes som om kanadickskorna hade ständig powerplay och målen trillade ju in som i en handbollsmatch - fast bara åt ena hållet... När Italien äntligen fick en kanadenska utvisad kom de ur egen zon till slut, genom mittzon och när de skulle in i offensiv zon ...blev de avblåsta för offside. *doh*

Hockey har man ju koll på, inom skiddelen är det ju inte så svårt att jämföra tider och se vem som ligger först, men resten av sporterna är man inte lika haj på... Tack och lov för kommentatorer!
Satt och såg halfpipe igår, ramlade in nånstans i andra kvalet och försökte se skillnad på 1080, 720 grab, McTwist (schysst namn!) och så vidare, men kommentatorerna gjorde att man faktiskt begrep! Sen när Shaun White gav sig nerför rännan såg till och med jag att här var det en som skulle hamna på pallen - jävlar vad högt han kom!
(Apropå det, Google är som vanlig alerta med loggan: 
http://www.google.se/logos/olympics06_snowboarding.gif)

Men snart drar det igång på allvar när gubbhockeyn kommer igång! Fast det ser inte så vidare ljust ut... Foppa - är han skadad eller inte? Norström - stannar han i LA efter hjärnskakningen eller kommer han över i alla fall? Henke Lundqvist hade tydligen svårt att ta sig ifrån NY efter snöovädret. Och så vidare...
Sundin förresten, han är "nästan" bra i sitt öga efter skadan för en tid sen - nu kör han utan visir igen... Galning!
Nåväl, senaste guldet Sverige tog i vinter-OS är faktiskt hockeyguldet från Lillehammer, så nu är det väl ändå på tiden igen? Det behöver inte gå till straffar igen, så spännande behöver det inte vara, men ett guld där skulle smaka fågel efter alla motgångar på sistone...

Nu är Peja och kompani igång mot Italien i curlingen och som vanligt (som tur är) är det Katarina Hulting som kommenterar - hon som fick mig att sitta naglad framför damcurlingen förra OS... :)


Dagens låttips:

Weird Al Yankovic är en herre som gjort covers på det mesta, på sitt eget lilla sätt. Bohemian Polka (Queens Bohemian Rhapsody i halsbrytande fart), Fat (Wacko Jackos Bad), Surgeon (Madonnas Virgin) och så vidare. Men han har faktiskt skrivit en egen låt också (kanske fler, men det har jag inte koll på), och som vanligt with a twist. You Don't Love Me Anymore är en vacker ballad men med ett något udda tema...
Framförallt: djupt inne i denna låt finns en väldigt speciell rad, en rad som innehåller mer substans och tryck än resten av hans samlade verk tillsammans...

You slam my face down on the barbeque grill
Now my scars are all healing but my heart never will


Ouch...

Fredagsskoj

Dagens garv: http://cagle.com/news/Muhammad

Missa för tusan inte att klicka på pilen för fler!


http://i45.photobucket.com/albums/f69/fieldsofanfieldroad/shower.jpg



http://www.warpdrive.se/?28002


http://bash.org/?610847


Överkurs: http://bash.org/?609327 ;)


Dagens låttips:

Yey, vi är igång igen! Eftersom vi trätt in i Den Stora Slaskperioden på året där den en dag är kallt och snöar, en dag är varmare och töar och det är skithalt resten av dagarna tycker jag det är läge att se framåt - snart kommer värmen, våren och sommaren!
Mauro Scocco
släppte en (till) samlingsplatta för två år sen, La Dolce Vita, där också några nya spår låg med. Av nån anledning (jag kan för mitt liv inte sätta fingret på varför) tycker jag att Sommar i Stockholm är somrig som tusan - jag får verkligen känslan av att strosa omkring hemma i Stockholm i solsken och högsommarvärme utmed Norr Mälarstrand... :-D

Hopp om mänskligheten?

Ibland undrar man ju...

Gick uppför Barnarpsgatan i eftermiddags och ungefär i höjd med Claras börjar en bil tuta utav bara helvete precis bredvid mig. Det visar sig att en gubbe kört bakom en annan bil, den andra bilen saktade in, stannade och tänkte backa för att backa in i en parkeringsruta. Men eftersom gubben nu stod ganska nära bakom hängde han sig på tutan. Efter några sekunder med konstant tutande har gubben fått i backen och backar en bit så den andra bilen kan komma in i rutan - först när gubben återigen stannat sin bil släpper han tutan.

Vad synd bara att gubben själv får en utskällning... När han backade hade han fullt upp med att hävda sin rätt gentemot bilen framför och petitesser som att titta i backspegeln innan han backade brydde han sig inte om. Bilen som stod bakom honom var för all del ett par meter bort, men att en person gick över gatan bakom honom gjorde tydligen ingenting, för han var centimetrar från att bli överkörd...

Alltså, vissa måste bara ha hittat körkortet i flingpaketet! Det är fritt fram att tuta som fan på folk som missar att kolla helt bakåt och rent demonstrativt ta tid på sig att backa själv, men att själv kolla bakåt i ögonblicket senare? Nänä...


Sådana stolpskott såg jag mycket av under två år bakom ratten på Hemglassbilen - det är så man blir orolig ibland...

Hur kan man till exempel undgå att märka att ens blinkers är på medan man kör fem-sex kvarter rakt fram?
Ojdå, det duggar visst lite grann, bäst att slå på vindrutetorkarna på absolut högsta hastigheten! Man undrar ju hur de reagerar när det börjar regna på allvar och torkarna inte går att få med ännu högre hastighet.
Eller ta vilken kombi som helst med bakrutetorkare. Det är rätt ofta man ser dom med intervalltorkaren igång... Märker man inte sånt i backspegeln?

Men bäst är ändå dumskallen på Tranebergsbron i somras. Solen håller på att gå upp, vilket för Stockholms del innebär att är man på väg över bron in mot stan färdas man rakt österut, så när man kommer över krönet får man solen i ögonen.
Dumskallen kör upp på bron, passerar krönet och får alltså solen smack i ögonen. Naturligtvis gör dumskallen det enda raka (?), bromsar ner från 50 km/h till bra mycket saktare. Precis bakom ligger min svåger, får också solen i ögonen men kan ju för sitt liv inte tro att dumskallen framför har tvärbromsat... Pang sa det såklart...
Alltså, vad tänker folk med? "Oj, jag ser inget, bäst att jag ställer mig på bromsen!" Att personen som kommer bakom ser precis lika lite faller de tydligen inte in...
Sakta ner en aning, visst, men upp med en hand och skugga solen så gott det går, kolla åt sidan och sikta med hjälp av räckena - vad som helst!

Nu skulle jag kunna fortsätta in på alla efterblivna som åker omkring med dimljusen tända, men det gör jag inte - det spar jag till en annan dag. ;)


Nu har jag just ägnat en duktig stund åt att diska, så det är hög tid att skita ner lite av det igen - matdags!

Vattenhålet får klara sig utan mig ikväll btw. Inte helt kry som sagt, sömnbehovet är omättligt av nån anledning just nu och dessutom kommer alla bara snacka Hjärtslaget...
Visst hade jag velat åka, men de var ju tyvärr inte speciellt flexibla därnere. Dessutom är det två veckor kvar till öppning på jobbet, så jag ser övertiden torna upp sig framöver... ;)


Mot mat- och tvsoffan!

Vad är det med ungdomen av idag?

Tittade på Jeopardy igår och det var ju lite extra intressant eftersom det var Adam Alsings första program efter Magnus Härenstams sorti. Upphottad dekor var ju det första man märkte, ny grafik på spelplanen och en långhårig speaker...

Under själva tävlingen tyckte jag det var mera tempo än tidigare, Alsing sade "Fel!" vid fel fråga snarare än Härenstams små omskrivningar som "Nej, det var inte rätt" och så vidare.

Trevligt också med lite modernare vinkling på frågorna, inte så mycket Gamla Greker men mera Idol-frågor typ. (inte för att jag tittade på det skräpet, men det var bara ett exempel, Helge)


Men så kom då kvällens stora debacle, antiklimax, katastrof...

I finalomgången löd svaret nåt i stil med "en gammal hjälte som förra året släppte Skedbokvarnsv 209". Jag satt och jublade hemma i soffan med armarna i vädret - men ingen jävel kunde ju svaret!
Hur fan kan man inte kunna Thåström?


Grammisgalan går i bakgrunden och än så länge har juryn gjort totalt fel och gett en plakett till de introverta navelskådarna i kent för årets rockgrupp... Bläh.

Laleh på scen! Heja! :-D


Nu blir det sängen snart - måste bunkra sömn om man ska utmana ödet och svänga förbi vattenhålet i morron...

Usch i kvadrat

Varför ska förkylningar finnas?
Jag riktigt känner hur det är på väg, småjävligt i halsen, snuva som sätter igen näsan och allmänt hängigt - jag vill inte! Typiskt nog måste jag antingen cykla till jobbet eller ta bussen - det förra är avgjort inte bra för hälsan och det senare är dyrt vilket inte är bra för min stackars ekonomi just nu... :-/

Varför ska munblåsor finnas?
Av nån anledning har jag den senaste tiden fått väldigt lätt att få blåsor i munnen... Inte på läpparna (det är väl nån form av herpes, va?) utan de man får om man råkar bita sig och får ett sår. Haken är att det räcker att jag käkar för mycket chips eller knäckemackor - det skaver hål och sen har jag skitont i över en vecka medan det läker...
Jag kan varken äta ordentligt eller prata ordentligt... :-/


Nä, jag går och lägger mig...

Dagens lektion!

Denna lektion handlar om att man inte ska vara kartig mot gamla studenter, dörrvakter och poliser. Så om ni barn sätter er tillrätta, så ska farbror Stefan berätta sagan om den kartige grabben vid Juneporten...


Inflyttningsfest på K6 idag men eftersom jag känner mig helt groggy rent allmänt vart det inte så länge där, jag och Asp stämplade ut strax innan elva och klev iväg till Mimmi för en nattkorv. :)

Väl där står vi och snackar med henne om alla år hon stått utanför Kåren och om gamla studenter och när ett berusat par går förbi bakom brakar det loss...

Tjejen är väl inte nykter, men killen är bra nitad och håller låda ordentligt och far omkring, så precis när de passerar bakom Mimmi suger han tag i hennes frysbox. Naturligtvis ser både Asp och jag det, så Asp som är närmast tar två kliv runt och hugger tag i killen - även om han redan släppt boxen som Mimmi (ganska upprörd) tagit tillbaka.

Asp säger till honom att i princip ge fan i Mimmis grejor medan killen bara vill komma loss. Budskapet upprepas ett par gånger tills han begriper, men istället för att ge sig av vill han ha en kram (!) av Asp - som inte är speciellt pigg på det.
Killen ger sig inte och tar tag i Asps jacka som stöter iväg grabben med uppmaningen att ge sig iväg. Detta upprepas några gånger.

Eftersom detta utspelas strax efter där köfållan till Karlssons tar slut (Mimmi står precis utanför den där kiosken) och det inte är nån kö hör vakterna att det är lite gruff, så de håller ett öga bort mot oss. Eftersom gruffet inte slutar kommer en av dom bort till oss (de kände ju igen både mig och Asp) och motar iväg killen på ett mera vaktmässigt sätt.
De spenderar några minuter runt hörnet på möbelaffären medan vi snackar med de andra vakterna om den envise dumfan som inte ger sig.

Till slut kommer den förste vakten tillbaka, men killen kommer efter och hänger sig över kanten på Mimmis vagn - vad han tänkte säga har jag ingen aning om för nu fick han två vakter över sig som ganska resolut kör upp honom mot ett skyltfönster. Det riktigt roliga är att han har fått fram mobilen och påstår sig hålla på och filma vakternas uppförande och är kaxig som faaan mot dom för att få reaktioner. Han ville ha bevis för att polisanmäla dom...

Tyvärr för hans del är de ju alldeles för rutinerade för att gå på en sån sak, så de håller fast honom - trots tjejens enträgna tjat om att släppa honom - tills en bil med blå saftblandare kommer förbi. Då börjar den stora humorn!

Strax innan polisbilen kom började han banka skallen i rutan, antagligen för att skaffa lite snygga blåmärken för att kunna hävda övervåld från vakternas sida, vilket de också kommenterar. Men så snart han begriper att polisen stannat börjar han gasta för full hals om att de slog honom, ajajaj vad det gjorde ont och så vidare.
Poliserna kliver ur, vakterna vänder upp honom i riktning mot bilen och killen får helt plötstligt väldigt svårt att stå på benen? Han gnyr om att vakterna trycker ner honom, han kan inte ställa sig upp, aj vad de gör illa honom. Vakterna visar poliserna att de inte alls gör det, de håller grabben i standardposen med raka armar snett bakåt och med ett enkelt grepp om varsin handled, medan polisen tycker att "men vafan, ställ dig upp!"

Jag tror nog att poliserna var med på noterna med vad som hänt ganska snabbt, vakterna återgår till dörren medan poliserna håller killen vid bilen, psykologiskt nog precis vid den öppna bakdörren. Grabben blir visiterad och oj, vad händer då? De hittar en stor skruvmejsel på honom - inte direkt vad man brukar använda när man går på krogen..?
Det är grymt nära att han åker på handfängsel, men de sätter honom i bilen (från gatsidan så att säga, inte från trottoarsidan) och går runt för att hoppa in från andra hållet och antagligen höra honom lite snabbt. Poliserna växlar några ord och under tiden kliver grabben ur igen! Då tar det hus i helvete, han trycks in i baksätet och de åker därifrån direkt.


Ja barn, där har ni lektion 1 A i hur man inte ska uppföra sig gentemot ordningsmakten.

Trots allt femton ganska underhållande minuter. ;-)


Nu har någon skitit i ett blått skåp...

Nu brinner Danmarks, Norges, Sveriges och Chiles ambassader i Damaskus, Syrien därför att en tidning publicerat teckningar på en gubbe som inte finns.

På de forum på nätet där jag rör mig går diskussionerna höga om huruvida det handlar om religion eller tryckfrihet och om det överhuvudtaget var rätt eller fel att publicera karikatyrerna.
Jag lutar åt att det inte var fel av Jyllands-posten att trycka dom, men det är inte heller rätt med de våldsamma reaktionerna i Mellanöstern.

Som vanligt efterlyser jag lite perspektiv.
[paste]
Jag har funderat mer och mer på den muslimska läran och den muslimska tron på sistone, men jag blir inte klok på den.

För många hundra år sedan drog de kristna ut i korståg mot alla möjliga "fiender", men det var som sagt länge sen, och de har tydligen lärt sig en del sen dess.
Buddister har jag aldrig hört varit speciellt aggressiva mot andra religioner, tvärtom är de väl de mest fromma av alla?
Shintoismen har för all del en tradition av harakiri, kamikazehandlingar och så vidare, men inte så mycket de senaste 50 åren.

Men muslimer är av en helt annan sort - här viftas det med vapen i vartenda nyhetsinslag, de spränger bomber på marknader och drar sig inte det minsta för att ta livet av "otrogna"...

Nu har jag varken läst koranen eller bibeln, men jag blir som sagt inte klok på det...

Hur faaan kan det gå så långt att de vill döda folk som gör bilder av deras profeter?
[/paste]
En polare uttryckte det väldigt bra:

För mig handlar det inte om hat, det handlar om att reagera mot vad islamisterna försöker göra. Det är stor skillnad.

För egen del skulle jag vilja vrida debatten mot de kränkningar islamdominerade stater, utsätter sina egna medborgare för genom att förvägra dem:

Mänskliga rättigheter
Demokrati
Religionsfrihet
Jämställdhet och jämlikhet

I jämförelse med dessa folkförtryck, är satirteckningarna helt försumbara enligt min ringa mening.
Strax efteråt svarade han på ett annat inlägg på följande sätt...

"De har inte 100 år av intern kamp för demokratiska rättigheter bakom sig, som vi har. Och de lär inte få "bättre" värderingar från människor som inte respekterar dem."   
Du har naturligtvis rätt i detta, men medge att de har haft samma möjligheter att införa demokrati, att respektera mänskliga rättigheter samt att låta jämlikhet och jämställdhet råda i samhället.

De kräver respekt, men respekt är något man gör sig förtjänt av. Förtjänar de ledare respekt som behandlar sitt folk så respektlöst?

Det är inte folket i de islamdominerade länderna som satt igång den cirkus som nu utvecklats till en internationell kris, det är folkets ledare.

Jag har ingen lust att år 2006 respektera religiösa ledare som försöker hålla kvar sitt folk i en medeltidskultur.
Ännu en kommentar jag tycker är helt klockren, dock med andra författare:

Varför? Varför måste du kunna driva med just Muhammed? Varför kan du inte driva med _allt annat_ i världen, utom just Muhammed? Du försvarar ju inte yttrandefriheten, du försvarar din rätt att driva med just Muhammed. Varför?    
Ja, just det. Varför kan vi inte driva med Muhammed, när vi kan driva med allt annat? Finns det ett enda vettigt skäl till varför islam ska vara den enda religionen man inte får driva med?
Huvudet på spiken, helt klart.

En bild startar inget krig. En osund fundamentalistisk religiös övertygelse gör det. :-/


Jag hoppas att jag inte trampar på några ömma tår här, men jag kan inte för mitt liv begripa hur vad som står i en bok kan få folk att gå fullständigt bärsärk...


Till sist: heja Kajsa! 2.08! :-D

Fellogg

Nåt är fel.

Satt framför datorn på jobbet (som jag iofs gjort större delen av dan), slogs med fakturor som inte ville stämma med följesedlar, oringda kreditar, funderade på varför det bara slutade tuta när jag ringde Finland och annat jag brukar syssla med på det där stället, när jag plötsligt kände hur allt bara snurrade. Yr är bara förnamnet...

Bestämde mig illa kvickt för att det inte blir nån övertid för mig idag och gav mig av hemåt.
Frisk luft gjorde det bättre, men fortfarande inte helt bra, så jag tar strax vägen förbi Maxi/mAx och handlar/äter och knatar sen ner till Tändsticksområdet för att städa ur gamla Bettan en aning (nej, jag har inte fått iväg henne till Sanda än, måste hitta nån som kan bogsera kring lunchtid först).

Visst vet jag att Baby Life har sin sittning idag (gangstertema har jag hört ryktas), men det blir det inget av med. Beroende på hur lång tid det andra tar kanske jag kliver in och tar en öl under kvällen sen, men sen det blev klart att det inte blir nåt Hjärtslag har jag mentalt börjat distansera mig mer och mer från studentlivet. Inte minst sen slutpunkten för sexfesterna sattes i lördags.

Men nog om detta, nu måste jag iväg...