Tjohej, dags igen!

Titta vad man hittar när man surfar runt: nya frågor! Det var ett tag sen...


Vad har din dammsugare för färg?
Gul. Den heter Volta. :)

Okej, du har fria händer att välja en bil, EN bil, att ha resten av livet, såväl på semester som när du storhandlar eller kör skitiga ungar. Vilken?
Skapligt praktisk alltså, men ändå kul. Lätt, en Subaru Legacy 3.0R! En sexcylindrig boxermotor med 245 pigga pållar under huven och permanent 4-hjulsdrift... Som kombi!
Alternativt den där Seat Leon Rikard Rydell Edition vi såg på Sthlms Bilsalong. :-D

Vad är det tristast att göra, diska eller städa?
Usch, pest eller kolera...

Vad har du för bakgrund i mobilen?
Hehe, en bild på Kristen Bell, hon som har huvudrollen i tv-serien Veronica Mars. Guuuudars vad snygg hon är...

Har du glasögon?
Nänä, såna skavanker har jag inte. ;)

Borde du motionera mer?
Definitivt, ett Munksjövarv då och då räcker inte långt... Men tummen sitter jääävligt långt upp där solen inte skiner...

Kan du byta en glödlampa?
Jajabullar, lysrör också!

Kan du sy i en knapp då?
Öh, det var många år sen man gick i syslöjd, men ackompanjerat av några väl valda svordomar så borde det väl gå!

Vilken film såg du senast?
Satt och slöglodde på Die Hard 2 häromdan.

När köpte du en cd till fullpris (inte rea) senast?
Oj, det minns jag inte... Det är många år sen i alla fall!

Vad har du för bakgrund i datorn? (såklart den kom också)
Två hopklippta bilder på hon som av La Gazetta Dello Sport blev framröstad som den snyggaste VM-supportern. Snygg dalkulla!

Hur många mp3 har du i datorn?
Ett ögonblick, datorn ska få söka lite...
6334 stycken!

Vilken är den bästa charterresa du åkt på?
Hehe, jag har varit på EN och det var till Cypern med familjen 1990...

Vad har du dåligt samvete för just nu?
Att jag inte ringer farmor oftare än jag gör plus att jag borde gå till tandläkaren...

Hur ser den snyggaste tavlan ut som du har?
Lite cheesy är den, men... Ett foto av New Yorks skyline på kvällen där Twin Towers syns - jag ville ha en tavla där de är med för de symboliserar NY så stenhårt för mig, speciellt sen jag var där och stod längst upp och tittade ut över stan.
Nu är det en tvådelad tavla modell 80-tal, därav cheesy-biten, men den var billig!

Vad har du för dåliga ovanor?
Haha, hur många ska jag räkna upp? Städar för sällan, borde laga mat hemma oftare, lite FÖR envis ibland...

Var har du för bra ovanor då?
Tja, källsorterar sen barnsben till exempel?

..och sommaren har varit bra?
Nja, har ju jobbat hela vägen förutom under Hultsfred då jag ... jobbade. :-]

Vad brukar du äta till frukost?
Frukost? Hivar i mig en sån där liten deliYoggi och störtar iväg till jobbet. Men vid halv nio är det fika med macka!

Sämsta, absolut sämsta, låten just nu?
One med U2 och Mary J Bligde eller vad människan heter. Hur faaaaan kan U2 sälja sig så och våldta en av sina bästa låtar med sånt där förbannat wailande? :(

Sista frågan: vad händer inom den närmsta veckan?
Tja, på lördag är det kräftskiva med jobbet, men det blir det ju inget av med för min del, sen på måndag är "semestern" slut, så då är det bara att börja jobba igen...

..och nu ska du?
..sätta mig i soffan med en bytta jordgubbskräm och glo på tv!

Måtte jävulen ta Murphy!

Här tar man semester för att kunna vara med på insparkens sista tre dagar och sen ha resten av veckan ledigt för att kunna dona lite hemma.

Men nejdå, självklart ska Murphy och hans förbannade lag om alltings jävlighet ha ett ord med i leken...

De tre sista dagarna är ju klart roligast! Ingenjörernas nattuppdrag i Hamnparken på måndagen, pedagogernas lådbilsrally och sittning på tisdagen och ingenjörernas badkarsrace och sittning på onsdagen.
Av detta blev det intet.

Än mer irriterande är det att undertecknad och Backéus hade planerat att i vanlig ordning ta över vänster sida i baren ikväll och visa var skåpet ska stå - för första gången på länge!
Av detta blev det intet.

Men det riktigt sorgliga är att detta var min tionde inspark här istan och, om det nu går som jag vill, den sista.
Det kunde ju inte gått mer åt helvete...


Som lök på laxen får gamla Bettan körförbud igen den 1 oktober. Tydligen var biten om rostangrepp i fjädersätena inte en anmärkning som jag trodde, utan bara en "bra att veta", men jag kan ju lik förbanant inte chansa på en besiktning eftersom jag har det där elfelet som får säkringarna att smälla på löpande band.
Mycket kan jag fixa själv, men el har jag ingen som helst koll på mer än hur man skarvar kablar och byter säkring...
..och utan korrekt fungerande belysning bakåt är det bokstavligt talat pengarna i sjön att överhuvudtaget ens försöka.


Så en liten betraktelse såhär mot slutet.
Jag har inga problem med att leva ensam, det har jag gjort i många år nu - men det finns tillfällen då man saknar det lite extra att inte ha någon vid sin sida.
Visst är det trevligt på våren när snön smälter undan, fåglarna tinar och börjar kvittra och de tjocka kläderna faller från flickorna - men det är också då man återigen ser alla par som går omslingrade tamejfan överallt.
Vid en del träffar känns det också i magen - när jag jobbade på Hemglass var vi ute och käkade när vi flyttat till de nya lokalerna och alla hade sin respektive med sig, utom jag...

Men det är nu man saknar det allra mest!
När man ligger helt feberutslagen på soffan saknar man nån som snällt går och hämtar nåt att dricka, som kan gå och handla, som kommer med nyponsoppa så man får nåt i sig - helt enkelt någon som tycker synd om en och tar hand om en...

Vad är en bal på slottet..?

Jaha, årets inspark slutade innan kulmen nåtts för min del.

Efter Dônkbrännbollen lyckades jag ju inte ens dricka tillräckligt för att hålla mig onykter eftersom det gjorde så ont att svälja och i söndags blev det ju inte direkt bättre, så idag gav jag upp och ringde Hälsan. Efter en snabb omkoppling till öronklinken på Ryhov hade jag blivit ombedd att åka dit vid fem.

Kom dit, satt och väntade i vanlig ordning innan jag fick träffa Doktor Malin som tittade i öronen, i näsan, i halsen, petade med pinne på det svullna, petade med behandskad hand på det svullna, kände över hela halsen och sa till slut att jag hade ingen halsböld men inte heller halsfluss.

Nähä?

Men det kan utvecklas till en halsböld, så för att förebygga det blev det en rejäl kur i alla fall!

Alltså slapp jag skalpellen i halsen!
Alltså slapp jag läggas in!
Men jag slapp inte Flagyl...

En 1-gramskur penicillin, Diklofenak för att dämpa smärtan i halsen när man äter och så Flagyl av nån anledning då...

Diklofenak är samma verksamma substans som i Voltaren, så det är ju lite klipp i de små pillrena, penicillinet är inte mycket att snacka om, men biten med Flagyl gjorde att resten av insparken ställdes in för min del.

Penicillin kan man kröka på, men tillsammans med alkohol har Flagyl en antabusliknande effekt - alltså blir det ingen öl på en vecka kan man säga. Dessutom bommar jag kräftskivan på jobbet på lördag. :-/

Scheisse!

Så jävla typiskt att det händer just under semestern också...


Nu ska jag gå och sova och förhoppningsvis sova bättre än i natt.

Jag har balla släktingar

Väcktes av farsgubben som ringde och sa att "nu är jag på Elmia (för att köra en lastbil efter mässan till Södertälje åt Scania, reds anm) och ska till Falköping eftersom farmor fyller år i morron, ska du med?"

Det var ju bara att kliva in i duschen... ;-)

Åkt lastbil har man gjort många gånger, men det är fan alltid samma visa. Förarstolen kan man ställa in på alla möjliga sätt och ett par omöjliga, men på passagerarstolen ska man vara glad om man kan tippa ryggstödet bakåt... Hittar du ett justerbart svankstöd är du verkligen i himmelriket! Fast på den här kunde jag både fälla ryggen en bit bakåt och skjuta bak stolen så benen fick plats - tumme upp!

Väl i Falköping hittade vi farsans kusin från Vetlanda som tagit med sin mor plus deras syster (ingen av dom har jag träffat på hur många år som helst) och när vi kvistade över till min faster för att käka var mina tre kusiner där, plus två kusinbarn jag inte träffat förut och en kul hund! :)

När man var liten tyckte man det var evinnerligt tråkigt med såna här släktträffar och tillbringade den mesta av tiden med kusinerna (japp, vi hade ett kusinbord när vi åt, hahaha), men nu är det ju hur kul som helst att höra di gamle sitta och dra rövarhistorier om allt som hänt när de växte upp i skogarna i Småland! Vuxenpoäng på det, va?

Trots det avhandlades lite nutid också såklart, vi skrattade åt Sverkers utfrågning av politikerna om energipolitiken i tv häromdan och hur det var kom vi in på kungligheter (jag fick lära mig nåt nytt om prins Harry i England - tack för det, Patric) och rätt vad det var så var Hey Baberiba på tapeten.
Ojojoj, grova drifter med den svenska kungafamiljen, hur går det ihop med gamla tanter som läser Hänt i Veckan om vad de riktiga har för sig?
Det visade sig att dessa (som de själva kallar sig) gamla käringar i 80-85-årsåldern sitter och skrattar så de gråter åt det!
"..och lille Carl-Philip som alltid ropar efter mamma, hahaha.." :-D

Oväntat, men jävlar vad välkommet! ;)


Lite mindre välkommet var beskedet att restaurangfesten på Huset inte blev av - de ska tydligen komma redan i morron bitti och börja bygga om, så de hinner helt enkelt inte städa (sanera) efter en sån tillställning... Damn!
Det blev till att stanna hemma och kurera sig i stället.


På tal om det, igår höll man igång ganska bra under Dônkbrännbollen (som för övrigt kvalar in som en av de roligaste under alla år - tänk vad lite vatten/lerpölar kan vara underhållande!) men eftersom vi hamnade i ett mellanfestvakuum (vi hittade ingen) kom vi tidigt till Akademien och där tappade vi liksom fart.
Iofs tappade vi fart redan innan. Sträckan Vätterstranden-Unnergånga-Kanalen tog långt över en halvtimme...
Men under kvällen märkte jag att trots att alkoholen säkert dövat en hel del gjorde det fortfarande ont att svälja, så vid halv två knallade jag hem.

Jag har inte velat erkänna det för mig själv tidigare, men nu går det inte att blunda för faktumet längre: jag har en halsböld igen. Fan!

Jag vet dessutom alltför väl sen förra sommaren hur man åtgärdar en sån... Ekvationen "tokigt varfylld tonsill + skalpell + spruta med den grövsta kanyl du kan tänka dig" ger inget roligt resultat.
Det gör så förbannat ont...

Senast fick jag tillbringa natten på Ryhov efter ingreppet inklusive en skalpellomgång till dan efter (men utan spruta den gången) och det var trevligt med näring i droppet och en hästkur medikamenter rätt ut i blodet. Fick käka penicillin i tio dar och det är inga problem att dricka alkohol på det, men dessutom är det Flagyl som gäller för att hindra infektioner i skalpellsnittet - det ska man inte blanda med sprit! Tänk Antabus...

Alltså känns det lite motvilligt att kvista upp till Ryhov innan torsdag förmiddag om man säger så.

Å andra sidan gör det så ont att svälja att det kanske inte spelar nån roll? Jag lyckades ju knappt dricka nåt i gårkväll, så vad säger att det går bättre i dagarna som kommer?
Gah, dessa moment 22...


Jaaa, nu har jag sett Sporten på fyran där AIK återigen går upp i serieledning i Allsvenskan - efter att ha dängt till Öster med 5-1 på Råsunda. Kanske lika bra att farsan var ute och körde lastbil idag... ;-)
Men vem hade trott det när serien startade i våras? För all del bara ett år i Superettan, Mjällbys knän höll bara en match och en trupp till stor del beståendes av allt annat än allsvenska spelare - undantaget Tjerna, Boateng och en trasig Mjällby...
Men jävlar i havet vad de har lyckats! En av nycklarna tror jag var att publiken inte svek förra året, trots att motståndarna hette Landskrona, Trelleborg och Brommapojkarna. Jag menar, tog man AIKs totala publiksiffra i Superettan och jämförde med Allsvenskan hamnade AIK snäppet under Djurgården som tog hem guldet det året... Det kallar jag trogen publik!

Nästa match är speciell. Jag har som liten tradition att försöka se en match när jag är hemma i Stockholm och än så länge har det klaffat alldeles utmärkt genom åren. Men det finns en tradition till: bortamatchen mot Elfsborg...
Om två veckor är det dags igen! Lördagen den 9 september åker jag till Borås för mitt första besök på Borås Arena och som vanligt ska jag väl lyckas hetsa Kiltfan till att gå på match... ;-)
I år har jag dessutom triggat Tossa till att vilja hänga på härifrån, så det kan nog bli skoj! Trist för dom bara att det blir bortavinst, hahaha... :)


Men nu blir det kudden, sova mycket är bra när man inte mår bra...

Yippie-kay-yey!

Nu ökar vi tempot! :-D

Det blev ingen Akademi för mig igår - prioriterade att käka nyttigt och kliva i säng tidigt. Vaknade igår med halsont och under dagen tror jag fan jag hade feber, så varm och vimsig jag var på jobbet. Jag vet inte hur mycket jag fick göra för att jag gjorde fel, haha...

Men efter tolv timmars sömn och en sjukdag idag känns det i alla fall bättre. Igår var jag övertygad om att nu kommer det en jävla halsfluss igen, men kanske kanske klarar jag mig - lite halsont kvar, men ingen feber iaf.


Dagens garv:
http://idiot.se/2006/08/22/vem-vill-bli-miljonar/
Tänk om man vore sån... ;)


Ikväll blir det öl på SWE!

Åhej!

Eftersom det har varit vissa klagomål på frekvensen inlägg här *hrm* är det väl bäst att plita ner något - även om klaganden inte hörsammat min uppmaning om Auschwitzprogrammet. Fy på sig, majoren!

Inspark igen alltså. Kom på mig själv häromdan att det är min nionde inspark här i stan.
När jag tänkte efter lite extra kom jag på att det var den 22 augusti 1997 jag gjorde min sista dag på E+T Förlag i Stockholm, det var den 23 augusti 1997 som jag och farsan körde ner en överfull 850 kombi med cykeln på taket, det var den 24 augusti 1997 som han guidade mig runt i stan (eftersom han är uppvuxen här) och det var den 25 augusti 1997 som jag klockan 10.00 var på upprop i musiksalen på gamla HLK...

Idag är (var) det alltså nio år sen jag flyttade hit!

Det firade jag genom två Cola och en fatcider på Akademien. ;)

Akademien är ju ett kapitel för sig egentligen.
Jag var nere för nån månad sen och kikade runt av ren nyfikenhet efter jobbet och såg en massa förändringar!

För en vecka sen var jag också nere efter jobbet och ... det såg nästan likadant ut? Ah, tidsschemat.
Det var ju bara att hämta skruvdragaren hemma, kliva i jobbarbyxorna och sätta igång.
Torsdag och fredag jobbade jag 7-16 och stack sen direkt ner till Akademien för ett gäng timmar där. Hela lördagen och större delen av söndagen plus två timmar igår efter jobbet.

Vi hann nästan klart i tid! Det är fortfarande en del kvar att göra, men som det är nu funkar det i alla fall med serveringen överallt - även om det är "något" trångt i köket eftersom den nya köksinredningen kom under ekonomernas caps idag, haha...


Men misströsta icke! På fredag ska jag försöka ta mig loss lite tidigare från jobbet, sen blir det SWE, sen blir det lördag och dônkbrännboll (men först ska jag och Asp på Elmia Lastbil och glo på manliga bilar), sen blir det söndag och mer fest och sen blir det måndag och då har jag semester i en vecka! :-D

Nu ska jag dock sova.

Nutidshistoria

Jag hoppas ni följer BBCs dokumentärserie som går på Tv4 på tisdagarna om Auschwitz. I vanlig BBC-anda är den väldigt välgjord, med mycket fakta, intervjuer och grafik som ger en fruktansvärt tydlig och detaljerad bild av de motbjudande galenskaper tyskarna höll på med under andra världskriget.

Jag var där 1998 och jag hoppas kunna återvända dit en gång. Något så vedervärdigt får aldrig inträffa igen och snart finns det inga överlevande kvar som kan dela med sig av sina sanna berättelser om vad som hände, så att vi inte låter historien upprepa sig.

Sista avsnittet går nästa tisdag kl 20.55.
Don't miss it for the world.

Kultur, mina damer och herrar!

Jajemen, i lördags var man kulturell värre! Jag och gamla Bettan styrde kosan västerut på riksväg 40, men inte längre än till Ulricehamn. Där tog vi av söderut och passerade igenom Hemglassland! Hillared, Hulu, Dannike, Tvärred - bara gamla kända orter (tja, samlingar av hus snarare) där jag sladdade runt med Mercan för några år sen.

Strax efter Dannike Kyrka blev det en vänster fram till Ätran där det blev vänster igen och efter nån kilometer på en slingrande skogsväg var jag framme vid
Torpa Stenhus - det skulle vankas utomhusteater!

Varje år sätts Torpaspelen upp av en amatörteaterförening och ofta har pjäserna anknytning till Torpa, då det hänt en hel del i kåken under åren. Riktigt duktiga skådespelare, imponerande kostymering och minsann ett stort tält för publiken att sitta i! Men det maffigaste var nog att bakgrunden utgjordes av huset självt - snacka om historiska vingslag... ;-)


Jag har svurit mycket övet mitt skitutbud av kanaler på tvn, men idag visar TCM faktiskt en bra film: Casablanca! :-D

..och nej, Ilse (Ingrid Bergmans rollfigur) säger aldrig "Play it again, Sam" till pianisten på Ricks café (Humphrey Bogart), hon säger "Play it, Sam, play it for old times sake"... Rätt ska vara rätt!

Men den är ju rätt späckad med klassiska citat ändå!
"We'll always have Paris"
"Of all the whiskey joints in the world, she had to walk into mine"
"This could be the beginning of a beautiful friendship..."

Med min tur kommer jag säkert ha skrivit fel i ovanstående eftersom jag tog dom ur minnet, hahaha...


Gick och funderade på en sak under Munksjövarvet tidigare idag, om Akademiens ombyggnation.
Jag tvivlar absolut inte på att det blir bra, när vi fixade till Gamla Puben förra året blev det ju helt okej och den här gången verkar det vara mycket mer genomarbetat eftersom det också är ett större projekt den här gången.
Men min oro är att det blir ... för bra.

Min absoluta mardröm är att Akademien ska konkurrera med de 'vanliga' ställena i stan som Karlssons, Centrum och Huset. Enligt mig är det käpprätt fel väg att gå.

Det är inte en nattklubb som Jönköpings Studentkår driver i Tändsticks-
området - det är ett uteställe för studenter!

På mitt grovhuggna sätt att se det är Akademien en pub med dansgolv. Må vara att det finns tre barer och tre dansgolv, men grundtanken är fortfarande densamma.

Ännu en mardröm (det finns ju grader i helvetet enligt Dante) vore att det ska lockas ner backslicks som tidigare baaara kunde tänka sig sitt stambord på Club Caj och på sistone kanske en cocktail på Velvet. Tala om att skrämma iväg de vanliga sluskstudenterna som kan tänka sig att dra på sig en overall då och då...

Iofs har det marscherats rätt långt på den vägen redan. För några år sen togs alla skyltar ner för att det skulle målas om, men de sattes inte upp igen efteråt - där försvann en rejäl bit av ställets själ. Likaså är det återigen på tapeten att måla över vapnet/skölden (vad man nu vill kalla den) framför proppskåpet bredvid dagsgolvet i Gamla. Vad blir nästa steg? Be folk att inte komma ner i overall eller förvisa varenda sittning bort till Kulturhuset för att inte störa gästerna?

Stora ord måhända, men liknande saker har hänt. I Kalmar, som har en cool men rätt svåranvänd lokal i Corehouse, gick det så långt att overallvännerna - som kände sig högst ovälkomna på kåren - startade en egen pub i kvarteret bredvid! Nu är en sån lösning fullständigt otänkbar i den här stan (tack politikerna för det) men det visar att det kan gå rejält åt fanders med traditionerna.


Okej, nu menar jag inte att vi ska smälla upp varenda skylt vi har på vinden (och det är många) eller ha overalltvång i dörren, men Akademien är fortfarande en studentpub - vad folk än vill få det till.


Fast en sak måste jag få klaga på... När jag var nere för nån vecka sen och kikade på bygget snackades det om att barerna skulle döpas om. Visst, det är verkligen inte alla som har koll på att Nya puben (den med tegelväggarna) förr var kårens administration och att Gamla puben fanns redan då, men de nya namnen det glunkades om begriper jag bara inte... En massa ortsnamn, New York, Hawaii eller vad det var - vad i hela friden har det med Akademien i Jönköping att göra?
Seriöst, hitta på nåt antingen med anknytning till Jönköping på nåt sätt eller döp dom till nåt helt annat, gärna med en liten skruv på. Studentsläktet är tillräckligt kreativt för att hitta på nåt träffande, det vet jag...

Framförallt borde man ha kunnat hitta på nåt vitsigare med Respondenten/Gamla Ugglan på IHH som kåren nu tar över. Där finns det massor med vinklingar att ta till, nåt med tentaångestsläppare, vattenhål, nån flört med rektorn - whatever!
Nä, istället blir det - Studenternas! Vafan, det är inte en idrottsplats i Uppsala vi snackar om, det är vår pub!


Nu blev det sådär långt igen och jag som ska sova.
Damn! :)

Nu blir det politik

Pridefestival i Stockholm för fullt och idag var det partiledardebatt hos RFSL. Naturligt nog blev kd rätt hårt ansatta eftersom de är det enda riksdagsparti som motsätter sig kyrkovigslar för allt annat än mellan kvinna och man, men Hägglund lyckades uttrycka deras ståndpunkt ganska bra och framhöll att det handlar om deras kristna syn på giftermål och inte på homofobi.

Men sossarna skämde ju ut sig igen: Persson vägrade komma. Jag vet inte om de skickade nån annan istället, men han "ville inte bryta sin semester". Kunde varit ett begripligt argument om inte... Tja, förra veckan bröt han semestern för att delta i ett frikyrkomöte på Öland...


Samtidigt försöker vänsterpartiet glatt spela på den medieuppblåsta händelsen i Forsmark. Trots att det bara renderade en tvåa (händelse) på den internationella Inesskalan verkar det på rapporteringen som att ett nytt Tjernobyl bara var sekunder borta. Som jämförelse kan sägas att incidenten på Three Mile Island (vars resultat blev folkomröstningen i Sverige) var en femma - olycka med risk för omgivningen.
Men nu ska alltså de gamla kommunisterna avveckla ännu en reaktor senast innan valet 2010 - om fyra år...
Eftersom det knappt är nåt vatten kvar i älvarna (förutom de årliga översvämningarna som de ändå måste släppa förbi kraftstationerna då turbinerna inte hinner med) och inga älvar knappt finns kvar att byggas ut - åtminstone inte om miljörörelsen får säga sitt (vad tycker mp?) - så lär vindkraftverken bli en väldigt vanlig utsikt i ett vänsterpartistiskt Sverige.

Nej, gör som Finland istället och bygg ut kärnkraften! Jag ger mig tusan på att man om några år kommer på ett sätt att återanvända det utarmade uran som blir avfall från kärnkraftsverken... Och så länge det inte finns fullgod ersättning för bortfallet av en avstängd reaktor ska man inte stänga av nån reaktor! Det finns många vackra ord om alternativa och förnyelsebara energikällor, men än så länge funkar inget av det i tillräckligt stor skala. Fimpar vi ännu en reaktor nu blir det till att importera el - "smutsig" el från kolkraftverk i Polen (brunkol som bryts i gigantiska dagbrott) och annan skit...

För övrigt hade Forsmark enligt experterna inte kunnat bli ett nytt Tjernobyl, då de svenska verken har en "sarkofag" inbyggd i konstruktionen. Går det åt fanders är det redan inkapslat.


Brrr, den gravida kvinnan som hittades skjuten och sänkt i en presenning "i Mälaren vid Ekerö" vet jag väl inte vem det är (hoppas jag), men Lullehovsbron där hon hittades är inte alltför många kilometer hemifrån... Hugaligen.


Det har gått rykten tidigare och nu blir dom bara fler och fler - tänk om de stämmer? Kimi Räikkönen i Ferrari..?
Har svårt att acceptera det där med Ferrari, men en positiv spinoff borde vara att Schumacher i så fall antagligen äntligen lägger av. Tänk vad skönt att slippa den arrogante fan! Jag kan väl inte säga att jag tyckt om honom - snarare det diametralt motsatta - men efter vad han gjorde på sista kvalvarvet i Rascasse i Monaco...


Hahaha, Carola har tydligen en utomhuskonsert i Skövde i kväll, klart inom hörhåll från några studenthus och irritationsvågorna går höga på deras Irc-kanal...

<Drevlin> hur länge ska Canvråla hålla på då?
<lilltiger> Nu vet jag hur judarna i konsentrationslägren kände sig...
<Drevlin> Carola är kristendommens svara på shiamuslimer
<Drevlin> vad tror ni kvartetsvärden säger om man ringer o klagar på det höga oljudet? ;)



En sista politisk slutkläm,
Vafan sysslar de med nere i Mellanöstern? Israel utnyttjar två stackars kidnappade soldater till att försöka radera ut Hizbollah och bomba hela Libanon tillbaka till medeltiden?
Jag står inte på nåns sida överhuvudtaget och visst har Hizbollah inte helt rent mjöl i påsen alla gånger med raketer mot civila i Israel, men att anfalla på bred front och bomba hela landet som israelerna håller på - det går jag fan inte med på!
Såg på Aktuellt idag att de flygbomar hela Libanon, inte bara de södra delarna där Hizbollahmilisen har sina baser, utan överallt! De hävdar att de bara jagar milisen, men vad har en motorvägsbro in mot norra Beirut med milisen att göra?
Såvitt jag förstår har Israel sagt att de försöker undvika civila mål och infrastruktur, men just nu sysslar de inte med annat än att attackera just det...

Det verkar också som om de har fullständigt luftherravälde eftersom de bombar även i norra Libanon - har libaneserna inget flygvapen?


Fan vad cool Heinekenreklamen är med killen som åker taxi och stan föråldras runt honom! Riktigt schysst gjort!

Nu blev det sängen.

Torsdag och fredag, sen är det helg!

Sådärja, då har det kommit lite regn. Minst sagt välbehövligt med en ordentlig rotblöta för alla stackars lantbrukare och odlare, men välkommet också för en annan - det finns inget som slår den syremättade luften precis efter ett regn! :)
Men nu vågar man ju inte gå ut när det har regnat, rätt vad det är öppnar nån kranen igen och det vräker ner... Men det är klart, har vädret varit extremt bra hela juni och juli måste det ju vara lite extremt även när det inte är solsken!


På jobbet är vi glada - vår dieseltruck funkar igen! När jag kom till jobbet i onsdags och hittade en lastbil med släp utanför med 23 ton kakel och klinker var det bara att sätta sig i dieseltrucken eftersom den lille batteridrivne motviktaren inte klarar en pall kakel längst ut på långgafflarna. Trucken startade som den skulle, lät lite konstigt tyckte jag, men jag höjde gafflarna från backen och körde iväg - trodde jag! Den rörde sig inte ur fläcken...
Så det blev till att ta den lille i alla fall och lossa så många pall jag nådde på flaket, sen hissade jag upp en palldragare så chaffisen fick slita lite också. Det behövde han säkert. ;-)
Fick reda på att trucken hade börjat läcka olja på kvällen innan (när jag såg mig omkring märkte jag det också - det var oljespår lite överallt), så de hade parkerat den för säkerhets skull. Ringde genast till Hestra Truck och Maskin som servar våra truckar och möttes av beskedet att han var ensam på grund av semestrar, så han skulle försöka hinna förbi under dan... Gah!

Han kom för all del, öppnade motorhuven och hittade hyraulolja överallt - en slang hade lossnat från ett fäste och skavt mot motorblocket tills det gått hål... Reparatören blev kvar hela dan men fick ändå inte fart på den.
På torsdagen klarade vi oss med ett nödrop med den lelle, men på fredagen skulle vi skicka en jäkla massa virke till andra varuhus eftersom vi hade mycket hemma. Tolv lyft tryckt virke kan man inte lasta med en batterimotviktare, hur mycket man än vill... Den första leveransen löste DHL genom att komma över med en truck från terminalen på andra sidan gatan så de lastade själva - då började jag och Fredrik att ringa runt för att panikhyra en diesel...
Det var nära att Atlet hade fått skicka en truck med en specialtransport från Mjölby, men jag fick tag på en lokal uthyrare mitt i middagen och han skulle kunna ordna det, bara han fick tag på sin semestrande kollega som kunde öppna åt oss. Tre timmar senare tuffar det in en truck på gården!
"Den var ju tvåväxlad, så jag kunde ju lika gärna köra hit den" Firman ligger nämligen nere på södra Ljungarum! :-D

Så nu har vi en högst skramlig Toyota och åker omkring i. Den går rätt mjukt eftersom den är sexcylindrig, men vill man höja gafflarna snabbare än toklångsamt måste man gasa samtidigt - då gäller det att ha andra foten på kopplingen, annars far man iväg framåt, haha... Fläkten funkar inte, det sitter en ofunkande radio i och när Erik slänge igen dörren lite vårdslöst fick han sidorutan i knät, men på tvåan går den som ett skållat troll, den tiltar ordentligt och den räddade våra arslen...

Men vår diesel då? I måndags kom vår vanlige reparatör tillbaka från semestern och fortsatte där hans kollega slutat - med att göra rent all elektronik. Det var olja överallt... När han tog loss databoxen rann det ur den... Kanske inte helt bra?
En liten dator man kan ansluta visade alla möjliga felkoder, men igår fick han fart på den och nu rullar den som den ska igen!
Vi har kvar Toyotan veckan ut för säkerhets skull, rätt vad det är kan ju vår parkera igen, men än så länge går den som en klocka och vilken njutning det var att köra den igen!

Så spännande har vi det ibland! :-]


Shit vad jag är sugen! 599 för tröjan och 195 för att få "8 GERRARD" på ryggen är extremt lockande, även om det är ett par slantar... Min gamla tröja står det Owen på och det gick ju an, även om han försvann för att sitta på bänken i Real Madrid efter ett tag. Men nu är han ju i Newcastle och det är ju inte alls lika bra, även om han drar på sig skador mest hela tiden...


YouTube.com är en riktigt bra tjänst där det ligger en sjujävla massa filmklipp om det mesta och lite till. Häromdan hittade jag mängder från Top Gear, världens bästa bilprogram, och sen satt jag i över en timme och tittade på klipp...
Det gick på Femman förr (hoppas det kommer tillbaka!) och i ett avsnitt utsatte de stackars Richard för en grej så jag tjöt av skratt i soffan - den hittade jag på YouTube! Hammond Gets Hypnotized - ägna nio minuter och en sekund åt att skratta riktigt, riktigt ordentligt! =)
I rutan Explore More Videos dyker det upp relaterade filmsnuttar och där finns det mer från Top Gear: MPV Racing Series är skitkul, The Mini Ski Jump från Holmenkollen, Convertible People Carrier där de gör en cab av en minibuss och så vidare... Kungligt roligt!
En personlig favorit är Car Football - fotboll med småbilar!


Sist av allt: säsongens sista Allsång från Skansen gick igår, även om jag inte lyckades se damerna i solglajorna var det kul på andra sätt trots allt! Lill Lindfors och Robert Gustavssons Greger käftades, Tony Rickardsson överraskade Robert Gustavsson och Björn Skifs rev av ett gäng gamla 60-talare.

Jag tror faktiskt jag uppskattade Skifs medley mest av allt faktiskt. Satt och funderade över det faktum att han var artist långt innan han började göra film, men ändå (eller kanske tack vare just det) brukar blanda in humor i musiken numera. Ta bara No Particular Place To Go som han gjort en svengelsk version av, med introt som avbryts flera gånger för att han inte hittar rätt ton... "Rii.. rii... riding along.. riii.. ävafan..."
Precis när jag klurar på det börjar trummisen hitta på hyss, avslag lite som han känner för det och så vidare under spelat ilskna blickar från Skifs... Jag vet inte varför, men jag tycker sånt smågnabbande är så jävla kul!


Snart är det helg! :)