Någon däruppe hatar mig...

Okej, jag hade inga stora planer för helgen, men några sms som trillade in vid lunch gjorde att planen blev hem som ett skott från jobbet vid två, packa en partyväska, in i bilen och söderut mot Jönköping!

Hörde på radio att det var feta köer på E4 söderut, så jag körde Huddingevägen en sväng istället och tänkte ansluta till E4 vid Vårby istället. Men det var fortfarande köer där så jag fortsatte på småvägar istället, kanske inte går fortare men det är roligare än att sitta i kö och motorn blir varm så förbannat fort i kökörning...

Men.

Just när jag närmade mig en korsning för att ta vänster i Hallunda tyckte jag mig höra något underligt från motorn, nåt lite gnälligt som om en rem började slira... Nåja, jag hade vridit ner radion som alltid står på, kanske var därför jag hörde sånt som normalt blir överröstat av Mix Megapol och Star FM.

Men då började laddlampan lysa istället.

[info för de som inte vet]
En bil har ett batteri som drar igång motorn vid start, sen tar en generator över som drivs av motorn. Generatorn laddar upp batteriet igen (en start tar rätt rejält med kräm) och förser bilen med all annan ström som behövs: tändning, halvljus, stereo, fläkt osv. Men laddar inte generatorn är det batteriet som får förse bilen med ström när man kör, batteriet töms snabbt och man kommer max nån kilometer - sen står man där man står.
Ett batteri håller 12,2 volt och en generator ska ladda 14,4 volt - är det lägre blir inte batteriet laddat och då går det inte att starta sen istället.
[/info för de som inte vet]

Dagens bensinmackar är komplett värdelösa. De har nybakta bullar, grullad korv, parasoll och snart också golvfärg och bokhyllor - men andra biltillbehör än några lampor och vindrutetorkare har de inte!

Tre mackar på raken betade jag av tills jag hittade en Hydromack med en verkstad - där fick jag äntligen tag på en multimeter!

Märkligt nog laddade den 14,37V vilket är close enough för att jag ska vara nöjd. Ett samtal till en jobbkollega gav vid hand att det skulle kunna vara batteriet, om det är så kasst att det inte tar emot laddning kanske lampan också tänds?

Jag har inte haft några problem alls med att starta, men jag stod inom synhåll från Biltema.

In där, köpa batteri för sjuhundra spänn och så byter vi! En jävla tur gjorde att min verktygssats låg kvar i skuffen, men livet ska inte vara lätt! Kabelskorna satt rätt bra och nån 5-56 hittade jag inte i bilen. Smörjde lite med låsolja som var det enda som fanns, men tro fan att jag lyckas dra av minuspolens bult! Saaaatan...

Testade med nya batteriet, men det blev ingen förändring.

Gick tillbaka in och lämnade tillbaka batteriet, vilket gick bra - jag hade till och med torkat av det så det skulle gå vägen. ;)

Sen letade jag bult och mutter en stund innan jag hittade rätt dimensioner så jag kunde bygga en ny till kabelskon - det kan vara bra om den sitter fast på batteripolen...


Så nu sitter jag hemma så här dags istället för att vara i Jönköping och börja fyllna till...

Ett gäng frågor är utlagda på diverse forum och jag hoppas på snabba svar med enkla lösningar - jag ska äta Jönköpingskebab i helgen! ;)

Ibland slår verkligheten dikten

Som bekant håller jag på och betar av alla säsonger av M*A*S*H och är nu inne på säsong nio.

Nyss såg jag avsnitt 18 som heter Blood Brothers. Gästskådisar är frekvent förekommande, men det är inte alltid man känner igen de som var kända i staterna på sent 70-tal, men den här gången kände jag direkt igen en ung Patrick Swayze!

Han spelade, som så många andra, skadad och som hade sin barndomskamrat svårt skadad i sängen bredvid sig. Killen blödde mycket och Swayzes karaktär erbjöd sig att donera blod eftersom de hade samma blodgrupp. Visst sa BJ och Hawkeye, korstestade deras blod som alltid - men...

Det visar sig att den Patrick Swayze spelar har leukemi.


Usch, det satte verkligen en olustig stämpel på hela avsnittet...

Fail och anti-fail

I måndags tog jag tunnelbana, pendeltåg och buss för att komma till PC City i Barkarby för att fynda lite. Igår blev jag bilburen igen och vad gör jag idag? Dånar runt till resten av PC City i stan, dvs Upplands-Väsby, Täby och Sickla... Hittade två böcker till 50%, två fläktar till 50% och en tokbillig dockningsstation till laptopen för sådär femhundra spänn billigare än listpris. Synd bara att jag upptäckte när jag kom hem att den passar till i princip varenda HP-modell utom just min, haha... Fail!


Annars var det en trevlig dag igår, lagom sen start sådär vid lunchtid, tog tricken till Skanstull för att hämta H plus bil och köra ner till Blåsut för att flytta tillbaka T till Ringvägen. Inga boklådor, det tackar vi för! :)
Hem, kolla första halvlek av Hull-Liverpool på Canal+ och sen tillbaka till Söder för pastasallad och sprit vid Årstaviken innan det blev en grogg till inne i värmen på Ringvägen.

Lagom ansträngande dag!


Nästa vecka blir också kortvecka eftersom ett gäng pappskallar ska ut och vara ivägen för bilarna på gatorna på fredag eftersom de tror att de kan göra skillnad genom att vifta med plakat och flaggor. Perfekt dag att vara bakis på alltså eftersom det är Valborg dagen innan!

Men vad gör man då? Uppsala är ju en tanke, klassisk mark på Valborg, men då ska man ju helst känna nån där att kvarta hos och som vet var det är drag.

Sen är ju chefen funtad som han är också, så vi stänger säkerligen inte en minut tidigare än vanligt. Fail igen alltså!


Men en sak föll jävligt bra faktiskt, jag ska (som vanligt!) köra artister under Peace&Love i Borlänge, vilket infaller i slutet av vecka 26, alltså har jag tagit ledigt hela veckan från 22 juni och framåt. Men när är midsommar? Inte fan kan det väl vara under festivalen? En snabb koll visar att det är midsommar helgen innan, alltså långhelg och därefter semester! Bingo!


Då kommer den förbannade frågan igen: vad gör man då?

Upgrade!

Saker och ting börjar falla lite på plats här.

PC City lägger ju ner och har utförsäljningar lite överallt, så jag stack till Barkarby i måndags för att kika lite. Det var lite urplockat om man säger så... Tv, mp3-spelare, kameror, datorer och skrivare fanns inte en enda kvar av, men jag var inte heller intresserad av något av det. Platt-tv har jag, iPod har jag, systemkamera har jag (ska iofs skaffa en ny liten så småningom), datorer har jag flera och skrivare har jag.

Men de hade 50% på chassin, så jag gick därifrån med en Nzxt Hush, dämpad på massa bra sätt.
25% på usbminnen gjorde att 150 spänn för en 8gb Kingston inte var mycket att snacka om.
På ett fyndbord låg det en Netgear n-router som varit demoprodukt för 400 spänn, men eftersom det var 50% på alla nätverksgrejor fick jag den för 199... :-D

Alltså satt jag och flyttade över innanmätet ur gamla chassit till nya på kvällen och det tog lite tid. Så mycket som möjligt lät jag sitta kvar på moderkortet, men jag fattar inte varför de inte kan låta usb-kontakterna vara EN kontakt istället för åtta pyttesmå som man dessutom måste dechiffrera var de ska sitta med hjälp av både chassits och moderkortets instruktionsböcker...
Jag startade upp i nya chassit, slet loss ledningarna till de löjliga led-lamporna i fronten och tittade på klockan. Tjugo över två. 3½ timme senare började klockradion prata... Uff.


Fick ett rakt besked i helgen förresten. Bra det, bara att bryta ihop och komma igen! ;)


Det vart alltså ingen Flummen för första gången på många, många år, men köra 55 mil enkel resa själv är både trist och sjukt dyrt. Mera stålar över till sprit på AG! :]

AG förresten, herregud vilken stuga det blir i år... Yours truly, Bjarne, Sticky och DJ Penis... 26A kommer aldrig vara sig lik efter det, hahaha...



Cowboys and angels
They all have the time for you
Why should I imagine
That I’d be a find for you
Why should I imagine
That I’d have something to say

But that scar on your face
That beautiful face of yours
In your haert there’s a trace
Of someone before

When your heart’s in someone else’s plans
Thing you say and things you do
They don’t understand
It’s such a shame
Always ends the same

You can call it love but I don’t think it’s true
You should know by now
I’m not the boy for you
You’re not to blame
Always ends the same

I know you think that you’re safe
Sister
Harmless affectio
That keeps things away
It’s the ones who persist for the sake of a kiss
Who will pay

Cowboys and angels
They all take a shine to you
Why should I imagine
That I was designed for you
Why should I believe
That you would stay

35!

Klockan är halv åtta och jag ska strax knyta mig, redan under F1-sammandraget vid fem satt jag och nickade. Tar på krafterna att fylla år!

Gårdagen började med en resa till Fridhemsplan för bolagsbesök och Thelinsbesök, det förra för att toppa upp förråden lite och det senare för att fixa bullar och tårta.

Första vändan besök klarades av utan mankemang då päronen plus systerson dök upp vid halv tre följt av syrran en timme senare. Resultatet blev en blender från Hässelbyfamiljen (yay) och en optik till kameran från Ekerö (yay igen). Den senare rastade jag lite idag, skapligt makroläge! Sigma 18-50/2.8 heter den, för er som kan lite är det en vidvinkelzoom med stor bländare. Mycket trevligt, men tungt som tusan och med en zoom man vrider åt andra hållet jämfört med Nikons gluggar - DET var ovant...

En halvtimmes rast/vila innan Jönköpingsresenärerna ramlade in, sen trillade det in folk med jämna mellanrum och det var full rulle till fyra nån gång i natt... Tack som fan för att ni kom allihop!

Idag har jag mest varit galet bakfull, rensat bort en jävla massa tompavor från soffbordet så jag kunde se några MASH-avsnitt och sen F1-sammandraget (fan ta Viasat).

Nu ska jag sova. :)

Du och jag, Radar

När jag fick paketet från Ginza häromdagen fullbordades min M*A*S*H-samling, så nu har jag alla elva säsongerna i hyllan! Alltså håller jag nu på och betar av de sista och jag har kommit underfund med något.

Jag och Radar är rätt lika.

Vi kör båda vårt eget race, ses lite som en kuf, jobbar mestadels i det tysta och uppskattas sällan för det vi gör - förutom då vi är borta och det visar sig att vi var nog rätt bra ändå. Det och vår tafatta försök med det täcka könet då...

Visst vill man vara som Hawkeye eller BJ, men tänker man efter så nog är det korpral O'reilly man är alltid.
Det eller Frank, men han fick ju å andra sidan strula med Hot Lips medan han fanns kvar i serien...

Så igår var det något av en chock då jag kom fram till ett dubbelavsnitt i säsong sju som heter "Good bye Radar"... Han fick åka hem!

Men innan dess hittade han en söt liten fänrik som också var på väg hem - till Iowa... Hm.


Ikväll ska jag till Råsunda för AIK-Malmö och i morron är sista dan innan helgen - då jävlar! =)

Jeffaffaaa Dunhaaaam - part II

Tyvärr fick han inte med Bubba J på slutet, men ändå. En liten smakbit av förra onsdagen... ;)







..och så en text jag hade liggandes i urklipp.


What a performance tonight
Should I react or turn off the light?
Looks like you're picking a fight
in a blurring of wrong and right
But how your mood changes
You're a devil, now an angel
Suddenly subtle and solemn
and silent as a monk
You only tell me you love me when you're drunk

It's better than nothing, I suppose
some doors have opened, others closed
but I couldn't see you exposed
to the horrors behind some of those

Somebody said: listen
don't you know what you're missing?
You should be kissing him
instead of dissing him like a punk
But you only tell me you love
me when you're drunk

You only tell me you love me
when you're drunk

All of my friends keep asking me
Why, oh, why do you not say goodbye?
If you don't even try you'll be sunk
‘cause you only tell me you
love me when you're drunk

What's the meaning when you speak with so much feeling?
Is it over when you're sober?
Am I junk?
You only tell me you love me
when you're drunk
You only tell me you love me
when you're drunk

Spotify + Youtube = Hell yeah!

Satt och "surfade" runt på Spotify idag på jakt efter lite kul musik och ramlar över en låt jag minns från mitten av 80-talet nånstans. Låten i sig är väl helt okej, men det är videon som gör det!

Tjockisgrodorna som kör "Bom-bombom" är ju bara bäst! :-D


Alannah nails it again

Do you really wanna know me
Do you care what's inside
Can you ever really show me
There's no secrets I must hide

If I bare my soul can you accept it all
My darkest corner's safe behind a wall

Do you really wanna know me... at all

I can't accept the pain
My brain screams like a runaway train
Trying to keep my heart on track
The embers turned to flame and I want you back
But I can't trust a memory
I can't trust a memory...
No I can't trust me

Do you really wanna know me
Do you know what makes me smile
Can you ever really promise me
This time it's not a lie

I'll believe it's true when you're standin' at my door
I'm always here for you and I'll open it once more

..och jag som trodde jag var fattig!

Jag ställde undan vinterkängorna för säsongen nyss. Rediga vinterdojor är det - höga, fodrade i Gore-Tex. Med extrasulorna i är de riktigt goa i snön!

Men extrasulor har en tendens att korva ihop sig när man tar av sig skor och så även mina. Men idag när jag ställde undan kängorna och bara petade ner sulorna så dom låg platt såg jag nåt ljust under dom... Först trodde jag det var den där lilla klisterlappen som brukar sitta inuti dojorna, den som har lite symboler för vad det är för material skorna är gjorda av, men den satt kvar på det vanlig stället.

Det var ju bara att ge efter för nyfikenheten och pilla upp sulan...

En enkrona!


Vem fan är det som petar ner mynt i mina skor? :)

Ska jag kolla de andra? Med lite tur kanske jag hittar en tjuga nånstans!


(ja, jag håller på och städar och tar varje chans till avbrott...)

Jeffaffaaa Dunhaaaam...

Vi är några tusen som slagit oss ner i en stor hall på Kistamässan, ljuset släcks ner och ett intro med Walter börjar rulla på storbildsskärmarna. Men samtidigt som Achmed dyker upp i bild kommer ett kraftigt brus i nån sekund och vi garvar åt att Achmed leker terrorist och försöker höra vad Walter säger - men bruset återkommer. Igen och igen. Högt som fan.

Till slut slocknar introt och Walter hörs i högtalarna: "Well, as you might have noticed someone has fucked up something and I'm gonna kick his ass! So you just talk your swedish, listen in english and we'll be back before you know it"

Kanske inte världens bästa början, haha...

Men så kommer Jeffs sidekick Guitar Guy in på scen och drar igång och är riktigt jävla rolig! Han kör bland annat en låt om "a year of change" i USA, om en svart man som får ett boende för sig själv, på skattebetalarnas bekostnad, bevakad dygnet runt... Obama? Nej nej... "Yes, we've finally put OJ in prison!" :-D

Han har fått tag i en tidning med svenska nyheter på engelska och konstaterade att sossarna i Stockholm fått ett nytt oppositionsborgarråd. "Hey, she's hot!" Några kommentarer om Annika Östbergs förflyttning till "Hijnseburg?" och sen, bara sådär, drar han igång Du Gamla Du Fria på gitarren och jävlar... Killen har skills.


Sen är det dags för Jeff Dunham!

Han och Walter inleder, sedan kommer Achmed och Peanut med José Jalapeño dyker givetvis också upp. Nånstans mitt i lägger han en kommentar om en ny gubbe som finns med på en dvd som släpptes typ dan innan, så vi kände nog inte till Bubba J... Han blev lite förvånad över gensvaret där...

Så efter Peanut och José säger han tack och i princip springer av scen. Ojdå, det var lite abrupt? Men han återkommer - med Bubba J! Han hade inte tänkt ha med honom, men vi kände ju till "den nye" så vafan, ut och hämta dockan backstage! :D

Sen blev det heeelt galet... Eftersom han repat in showen utan Bubba J var han lite ringrostig med replikerna, så han plockade upp en fusklapp ur lådan och menade att det fick vi stå ut med, detta var ju inte planerat...

Men svenskarna hade kollat Youtube, så vi hjälpte honom. :D

Jeff: "So Bubba J, what have you been doing today?"
Bubba J: "I've been watching Nascar.."
Publiken: "..and drinking beer!"

Jeff: "Do you have a drinking problem?"
Bubba J: "No, I pretty much.."
Publiken: "..got it figured out!"

Jeff: "What's your favourite beer?"
Bubba J: "An.." (här tystnar han)
Publiken: "..open one!"

Jeff gapskrattar: "This has got to be the most absurd show I've ever done!"

Bubba J: "Hey, when the audience knows your act better than you do, makes you look like an idiot, don't it?"

Jag skrattade så jag knappt kunde andas, helt bisarrt kul!


Överlag vävde de in en massa lokalt, mycket snack om IKEA, Abba, till och med surströmmning fick de in! Både Norge, göteborgare och Finland åkte på massa skit och Achmed fick ett nytt uttryck i "Silence! ..Ikea!", hahaha...

Sen var det lite kul också att vi var den första publik han uppträtt för som inte hade engelska som modersmål och han var helt fascinerad över hur bra vi hängde med. Lär det bli samma sak på kontinenten där de dubbar allt..? ;)


Nåväl, hur jävla kul som helst var det och jag hade ont i magen av allt garvande när jag åkte hem... :-)

En varm helg

Okej, några ord om Tjällossningen i helgen då.

Jag visste att jag skulle bli sen till incheckningen (de stängde den redan 17 eftersom vinbrännbollen började då), men det visste också de om i staben. Men strax efter Bålsta på E18 blev det tvärstopp och krypköra i nån mil - jävla klåpare att inte kunna hålla sig på vägen! ;)

Full fart när det släppte och förbi Enköping! Nähä, in genom Enköping en bit och mera köer... Till slut kunde jag sträcka ut och blåste förbi Västerås, Köping (jag gillar verkligen att de tagit skylten de gjorde i "En annan del av Köping" som en halvofficiell logga som sitter i jätteformat vid motorvägen när man kör förbi) och Arboga för att dundra in en timme senare än tänkt i Örebro.
Den här gången hade jag kollat kartan (de har ju inte vett att skylta universitetet från motorvägen) så jag körde rakt på och hittade ett gäng minibussar på campus, här måste sovsalarna vara! Näe, det står "Hyllinge F95 on tour" på den där, det är nog inte här i alla fall, haha...

Jag hittade fram, parkerade och korkade upp!

Sen följde en sjukt skön helg!

Fyra tappra Jönköpingiter fanns på plats (Wennlo och kompani) och redan när jag kom hade en lyckats supa bort sig själv, haha... Det visade sig sedan att han var i ett industriområde en dryg kilometer bort - fågelvägen. :D

Ganska gott om folk man kände, Bärseback och PUBlicum var öppna mest hela tiden (jag vinglade hem från PUBlicum vid halv tio på lördagsmorronen, tre timmar senare var man på't igen) och ett vansinnigt jävla bra väder! Stor humor utanför toa på sittningen när alla som kom ut från muggen sa "fan vad röd jag är" efter att ha sett sig i spegeln, hahaha...

Sittningen var sådär, trevligt med finöl (Carlsberg och Heineken), massa vitlök i potatisgratängen men kycklingen hade jag kunnat slå ihjäl bordsgrannen med. Hm.

Kåren är dessvärre i privat regi, så kvällens öl för 29 spänn var till min ilskenhet en mellanöl och en sexa WR skinnade de mig på 98 spänn för! Gudars...
Vi retirerade till Bärseback och PUBlicum rätt kvickt. ;)

Sen blev det söndag och då åkte jag hem.


Jag hann faktiskt hem och byta om innan jag stack till Råsunda och hemmapremiären mot Halmstad! Lite småkallt, men solen värmde när den tittade fram i andra halvlek. Spelet värmde väl inte så överdrivet, men så var gräsmattan mer en sandåker med fläckvis gräs också.
Men det hindrade inte Gabriel Özkan att förvalta passningen från Mutumba och bredsida in 1-0 strax efter halvtid! En premiärvinst för första gången på åratal! :)

Igår blev det som jag väntade mig, AIK hade fem poäng upp till SSK och var piskat att vinna allt, samtidigt som SSK var tvunget att tappa poäng. Men det gick inte, AIK krigade som fan, men Tälje hade skärpa i avsluten, en jävla tur med psykologiska mål (3-1 sex sekunder före periodpaus...) och dessutom lite hjälp av Heino som inte riktigt hade sin bästa dag.

Men jag är impad av att de var med såpass länge i racet i alla fall, sista matchen går i morron så det var sent det avgjordes!
Jag är inte impad av de jävla medgångssupporters som började lämna Hovet när siffrorna rann iväg på slutet (Melin chansade, helt rätt, med att ta ut målvakten), man går inte förrän matchen är slut! Försvinn och kom aldrig tillbaka, jävla pack!

Jag är däremot sjukt impad av publiken som var kvar! 2-6 i baken hemma, Elitserien körd och klacken tillsammans med resten av publiken matar ramsor som om det var AIK som piskade skiten ur SSK! Heder!


Ikväll ska HV visa att Färjestad inte går säkra i Karlstad!

I morron är det fredag!

2-1 borta mot Leksand och AIK är med i leken fortfarande! Dessvärre vann ju både Rögle (klara för Elitserien nästa säsong) och SSK också idag... Nästa match är på måndag - mot just SSK... Men det ska bli kul att reta leksingen på jobbet i morron... ;)

Nu är packningen klar och står i hallen, i morron har jag fått nådigt lov att fixa anmälan till AG på jobbet (tack vare att jag stannade kvar nästan en halvtimme för att styra upp Kärcherbeställningen idag) och sen bär det av mot Örebro och Tjällossningen!

Jag tar dessutom med årskortet, på söndag är det premiär i Allsvenskan hemma mot Halmstad klockan 15 och jag räknar kallt med att dra direkt till Råsunda från Örebro, haha...

Ha, jag klarade mig!

Lite öde i tidningarna i år tycker jag, det brukar vara mer aprilskämt än såhär...

I Metro hittade jag i alla fall två, dels en om att de ska släppa VIP-månadskort på SL, tusen spänn istället för sjuhundra, med garanterad sittplats på bussar, tunnelbana och pendeltåg, komplett med tågvärdar som ser till att inga andra använder sätena...
Nummer två var att SL skulle kriminalisera att stå till vänster i rulltrappan - som alla vet står man till höger och går till vänster! Enligt texten var det för att effektivisera genomströmningen i tunnelbanan så att man inte missar tåget och kommer försent. Dessutom skulle det sättas upp stora skyltar, larm skulle ljuda om någon gör fel och det skulle även målas i rulltrapporna "så att alla lantisar lär sig nån gång"... Fan att det var ett aprilskämt... ;)


Nyss hittade jag ett till på Systembolagets hemsida när jag var inne och rekade inköp inför helgen. Läs och njut om
den nya sortens bag-in-box. :-D

Däremot har Systembolaget tackat nej till ett glas som släpper ifrån sig alkohol för att – enligt uppgift – förstärka lättöl.

– Det visade sig ha effekt på allt som hälldes i, vi skrämde till exempel upp vanlig mjölk till 9 procent! berättar Berger Ogden på Systembolagets laboratorium.


Stor humor!


Mycket sport nu, idag var det första finalmatchen mellan HV71 och Färjestad! Jag trodde det skulle bli hårt, men efter en rent makalös första period ledde HV med 2-0! Ställningskrig i andra och i tredje går de ifrån till 4-1 och en kanonmatch av Liv i målet. Det här ska nog gå bra... ;)


Till sist har jag funderat lite till kring helgen som var, det var ju en del som hände. Först som sist ska sägas att jag hade jävligt kul, även om det kanske inte riktigt framgick... Alltid lika skoj att träffa hundfanatiker, tjocka (och gamla!) fikafanatiker och annat pack, haha...

Jag rotade runt lite i mp3samlingen efter något som sätter ord på vad jag känner om resten och jag tror jag återanvänder Robyns text från november:


For the first time, there is no mercy in your eyes
And the cold wind is hitting my face and you're gone
And you're walking away
And now I'm helpless sometimes
Wishing's just no good
'Cause you don't see me like I wish you would

'Cause you never were, and you never will be mine
No, you never were, and you never will be mine

There's a moment to seize everytime that we meet
But you always keep passing me by

No, you never were, and you never will be mine



Spot on.