Strejk?

Jahapp, det var ju inte oväntat. Handels lade ett rent sjukt bud som Svensk Handel i princip förbjöd arbetgivarna att skriva på (kvinnorna i detaljhandeln skulle få mer än männen i industrin) och genast började Handels yla om strejk i påsk...

Det fick mig att göra lite efterforskningar.

Jag har inte brytt mig om att gå med varken i Handels eller deras a-kassa då jag är med i DIK (min utbildnings fackförbund) respektive AEA (Akademikernas Erkända A-kassa) och trivs alldeles utmärkt med det. DIK eftersom jag tänker ta mig tillbaka till den branschen och AEA för att det funkade skitbra när jag stämplade tidigare.

Dessutom är det ett helvete att byta fackförbund och det lär ju inte vara mindre krångligt att byta a-kassa...

Stickspår: man kan gå med i ett fackförbund genom att fylla i ett formulär på en hemsida, men att gå ur eller byta innebär rent sovjetisk byråkrati... Exet skulle byta från Kommunal till Vårdförbundet när hon tog sin syrraexamen - det tog flera månader innan Kommunal hade skickat rätt papper och grejor...

Åter till topic!

Man har ju sett strejkvakter i sina fåniga västar posterade utanför företag och hört om strejkbrytare och alla fula namn de får, gulingar, svartfötter osv.

Men om nu Handels går i strejk och K-Rauta i Jönköping drabbas - vad händer med mig? Om jag inte går till jobbet får jag givetvis ingen lön, men knappast heller från Handels strejkkassor.
Om jag går till jobbet, kommer jag bli hindrad att gå in?

Svaret på den sista frågan är nej, jag kommer in och kan jobba bäst jag vill eftersom jag inte är med i det strejkande fackförbundet. Det lär ju bli en del att göra i så fall, har inte koll på hur många som är med i Handels på jobbet, men det lär ju vara merparten i alla fall.

Då lär det bli jobba av, hahaha...

Det är nästan så man önskar att det skulle bli strejk, bara för att kunna fräsa till de strejkvakter som vill stoppa en att "nej, jag är inte med i ert strejkhetsande gäng, släpp in mig" och de måste kliva åt sidan! :-D

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: det är så jävla skönt att vara med i ett
fackförbund som mig veterligen aldrig har strejkat. :)


Nu ska jag käka våfflor. =)

Nej till bron, nej till bron, ingen bro, ingen bro!

Nej, det här är ingen hyllning till Glenn Killing I Manegen, även om det är bland det roligaste som gjorts under hela förra århundradet.


Det är bara ett stilla påpekande att är det för sent är det ingen idé att protestera...


De senaste dagarna har nämligen Banverkets planer på att bygga ut järnvägen genom Jönköping formligen exploderat i lokalblaskan. Rälsen går rakt genom stan och en stor del av Vätterstranden är i princip oåtkomlig på grund av en banvall som går utmed vattnet.

Nu vill Banverket höja banvallen till sex meters höjd, flytta ut den en bit i Vättern och dessutom lägga ett spår till så det är dubbelspår från A6 ner till stationen på Väster. Allt för att trafiken ska flyta smidigare.

Visst, det är välbehövligt med ännu ett spår eftersom det är ganska tungt trafikerat. Dessutom kommer godstågen från Nässjö, kör förbi A6, ner till Centralen, backar tillbaka till A6, väljer det andra spåret och kommer fram till rangerbangården på gamla flygfältet för att sortera vagnarna och köra många av dom upp till Torsvik.

Men nu ska vi ha i åtanke två saker.

- Dels jobbar Jönköpings Kommun, Banverket och en hel drös till för att bygga en höghastighetsjärnväg Stockholm-Göteborg via Jönköping. Denna planeras att dras söder om Munksjön med en station där.
- Dels finns det planer på att dra järnväg från Tenhult direkt till Torsvik, då försvinner majoriteten av godstrafiken från centrala stan och de backande tågen är ett minne blott.

Är det då så vettigt att mer eller mindre permanenta järnvägen genom stan genom att bygga ut den och göra avspärrningen ännu större? Banverket hävdar att de kommer göra stranden mer tillgänglig genom fler gångtunnlar, men alla som sett Norra Strandgatan vet att det är en bakgata med mycket trafik och minimalt med fotgängare.
Banvallen kommer dessutom höjas från nuvarande nivå till sex meter, det är ungefär samma höjd som från Undergången och bort mot A6 - det är högt som fan...


Dessvärre verkar politikerna i stan helt inställda på att bygga det förbannade dubbelspåret. Alliansen är splittrad då det bara är några moderater (såvitt jag vet) som protesterar och vänsterblocket vill ha dubbelspår, de kanske ser sin chans till att splittra Alliansen och vinna nästa val - tala om kortsiktiga beslut i så fall.


Beslut i Kommunfullmäktige ska tas på torsdag, måtte det infinna sig lite sunt förnuft i lokalen när det ska till att klubbas!


I följetongen om gamla Bettan håller ett nytt kapitel på att skrivas. Dessvärre kommer titeln på kapitlet att behöva bytas från bromsbeläggsbyte till hjullagerbyte...

Att byta bromsbelägg är en enkel operation. Av med hjulet, dra loss sprintarna från pinnbultarna, knacka loss pinnbultarna (ett dorn behövs), ta loss fjädrarna och lirka loss bromsbeläggen. Slipa bort lite skräp, tryck försiktigt in bromskolvarna med en polygrip (akta damaskerna), peta in de nya bromsbeläggen, tryck i nedre pinnbulten och peta dit fjädern, tryck i den övre pinnbulten medan du håller fjädern på plats och tryck i sprintarna. På med hjulet och du är klar!

Men idag tog det tid... Ena sprinten lossnade lätt, den andra gick av... Som tur var hade jag några millimeter kvar av sprinten att greppa med tången, så med en dos 5-56 fick jag loss den. Knackade ur den övre pinnbulten och den satt rätt bra, men på några minuter var den loss.
Den andra tog säkert 45 minuter att få loss. Kan säga att mina bankningar med dornet hördes vida omkring i kvarteren, hahaha...

Nåja, den kom loss och med lite envishet fick jag ur bromsbeläggen - som inte alls var slut...
Snurrade på bromsskivan och det skrapade fortfarande.

Saaaatan, det var inte beläggen som var problemet...

Lyste runt med lampan, snurrade, lyssnade, men det var resonans i hela fjäderbenet så jag hörde fan inte var det kom ifrån.

Däremot såg jag nåt som satt löst på insidan av bromsskivan... Sådärja, tätningen till hjullagret har lossnat, skit har kommit in i hjullagret och det verkar som om det bara är att byta hela lagret...

Shit.

Det är en mycket större operation än att bara byta bromsbelägg. Haynes säger att det behövs en kompetent hemmamekaniker för det, jag är väl inte direkt det, men jag är beredd att ge mig på det hela.

Haken är att jag står ju som bekant ute på gatan och håller på.

Nu står jag på en kalasplats, på Brahegatan finns det ju träd lite överallt bland platserna, förvisso tar de en parkeringsplats i anspråk, men nu står jag till höger om ett träd, alltså med en tomplats på rätt sida eftersom det är vänster fram jag håller på med! :)

Men utomhus betyder kallt! Idag var det sex grader, snålblåst och i skuggan - herrejävlar vad jag frös!
De platserna kostar pengar, så jag måste komma ihåg att springa till automaten med jämna mellanrum.
Till sist får man bara stå i 24h på samma plats.

Alltså drar jag mig för att börja med en större operation där. Risken att jag springer på ett problem är ju överhängande och dessutom måste jag hålla på och kladda med hjullagerfett i mängder.

Ett garage, ett garage! Ett kungarike för ett garage!

Jag kan ju säga att när min lägenhetstid är över och det flyttas till hus i någon form, då ska det finnas varmgarage!


Hur fan ska jag lösa det här?

Nåja, jag har till måndag på mig, då kommer ett hjullager med mitt namn på till Nybergs.

Nu igen...

Varför ska man ut och slarva mitt i veckan för?

Det var inte mitt fel!

På jobbet har vi en tjej från Växjö den här veckan för att lära sig sälja kök, dvs rita upp i Eurokits program - vilket inte är speciellt enkelt - och alla rutiner kring det, plus en tjej från Täby som går en ledarskapsutbildning och har lite praktik hos oss i och med det.

Givetvis skulle vi ju ut och hinka några öl med dom igår! Vi satt på O'learys, snackade skit, tog några öl och käkade smarrigt - Pasta Chicken Alfredo rekommenderas, även om min kyckling var lite väl blackened... Men torsdagar är ju inte nån stor utedag - förutom på Karlssons där det var Club Ca(va)j!
Ja, vi hamnade där de flesta av oss...

Hysteriskt trångt och riktigt kul - även om man hade klockradions alarmtid på näthinnan när man kom hem vid ettsnåret... ;-)

Lite segt i morse med andra ord, men jag vaknade till när jag cyklade till jobbet vill jag lova. Brrr...

Cyklade hem också, så nu sitter jag här och har ont i röven - länge sen man cyklade till jobbet märker jag, hahaha...


Men innan jag tog mig iväg till biran och kycklingen igår satt jag och donade med den krånglande datorn. Med hjälp av den där Återställningskonsollen på XP-skivan fick jag igång chkdsk att kolla hårddisken. En koll som brukar ta en-två minuter, men denna tog ... tjugo!

Å andra sidan kom jag in i XP när jag startade om! :-D

Nu ska jag leta rätt på diagnosverktyg för hårddiskarna, nåt är inte som det ska med dom vad det verkar...


Men nu ska jag, trots 1½ timmes tupplur när jag kom hem, tamejfan nanna kudde!
Att man blir så trött av fyra timmars nattsömn..?

En olycka kommer sällan ensam

Givetvis är det så.

Gissa en gång om bromsbeläggen på vänster fram gav upp i Jordbrorondellen idag? Jävlar vad det gnisslade, rasslade och levde om medan jag körde upp till Torpa och ställde mig på första parkeringsplats jag fick syn på...

Upp med bil, av med hjul och se vad lite belägg det var kvar på den inre...

Det blev ju till att ta cykeln och trampa bort till Biltema! Fast först en vända 5-56 på kedjan och bort till macken för att pumpa däck. ;)


Får inte glömma att stoppa mynt i automaten i morron, kostar ju pengar där jag hamnade med bilen!

Jaha, dags igen...

Anmälan till AG gick ju åt helvete, camping för första gången i historien! (gah)

Men vi jobbar på det, Jocke på Kneippbyn smörjde vi förra året när han städinspekterade vår stuga (en halv platta öl våra faddrar glömt där han fick med orden "jo, det är så att vi skulle vilja förboka stugan inför nästa år...") så han är på vår sida, likaså verkar AG-staben ha fattat galoppen - nu hänger det på Henrik som bossar över anmäldalistan... 
I värsta fall får jag sätta Jågutt på honom - de är i samma lag, läääängst upp på listan, haha...


Men när jag satte igång att maila runt gick det bra, anmälan till Flummen ordnade sig - sen kraschade datorn igen. Fast nu är det ännu jävligare än förut såklart.

Den startar, bios kör igenom sina startprocedurer och kickar sen igång XP - men mitt under XPs start där den där blå randen åker omkring slocknar skärmen och datorn startar om...
Oavsett om jag försöker med normal start, "senast fungerande konfiguration" eller i felsäkert så händer samma sak. 

Faaaan!

..och återigen är jag jublande glad över min iBook! :-D


Nu har jag uppgraderat Opera här - nu verkar det funka att blogga på Macen också, jubel och fröjd...

Här ska surfas efter tips, är det hårdvarufel trots allt i den stationära..? :/

Nu är det nära

Idag var Växjöbornas näst sista dag hos oss (vi förväntar oss minst smörgåstårta till vårt fika i morron!) och vi snackade lite idag om deras framtid med enorma leveranser, massa folk som vill göra som dom vill och en hel massa rutiner att hålla reda på efter två veckors korvstoppning...

När vi öppnade gick det riktigt bra, jag och Fredrik var i Göteborg i två veckor och sedan hängde Lennart med hit och var här under etableringen fram till vi öppnade. Helt suveränt!
Men nu kommer inte nån av oss att åka med ner till Växjö för att hjälpa dom komma till rätta. Istället kommer logistikarna från Gävle att göra det, eftersom deras varuhus brändes ner av en jävla pyroman i somras. Det är för all del logiskt eftersom de annars inte skulle ha något jobb, men det sätter det stackars Växjöfolket i skiten rätt ordentligt...

Nu har de försökt lära sig våra rutiner, pärmsystem, blanketter osv och kopierat det mesta för att ta med sig hem. Men alla har lite olika rutiner beroende på varuhus, hur det ser ut och hur de jobbar - gissa en gång om Gävle kommer ha samma som vi? Knappast...

Så nu efter två veckors korvstoppning hos oss, när de precis börjat få kläm på allt man måste hålla reda på, åker de hem och ska försöka komma i ordning där - då kommer Gävle med sina invanda rutier...

Det kommer bli sån jävla katastrof...

Absolut inget ont om Gävlefolket, men hade vi "uppfostrats" i Göteborg och när vi kommit tillbaka hem då fått hit loggare från exempelvis Linköping - det hade ju aldrig funkat! Tala om att börja om från början igen...

Kanske inte så farligt om man gått in i en vanlig verksamhet i ett hus, men under en etablering är det ett sånt vansinnigt tempo med gigantiska uppstartsleveranser, massa folk som springer, låååånga dagar för att hinna med allt - att då börja med nya rutiner? Nejdu...

Jaja, vi får väl se.


I morron är det AG-anmälan och Team Vostok kommer hänga på låset, precis som halva Sverige kommer göra... Nåja, vi har trumf på hand iom en förhandsbokning på vår stuga (inklusive flytande muta) redan förra året när stugan städinspekterades, så det här ska nog gå vägen.
Men anmälan vid lunch på en fredag kan ju ställa till det... Jag har kollat att hgo.se slinker igenom jobbets filter (surfa snusk eller kolla hotmail går då rakt inte) så nu gäller det bara att vara på plats framför datorn kvart över tolv... ;-)

På söndag är det Flummenanmälan och då sitter man framför burken igen. Med lite tur kan det bli ett kompetent gäng, basen är två personer med många års erfarenhet av att Flumma, hahaha...


Nu blir det blodpudding till middag som även kommer tjänstgöra som matlåda i morron, gjorde en otrevlig upptäckt på kontot igår. :-/

Men säg nåt då!

Sitter i dieseltrucken på jobbet och kör tompall. Det skramlar och lever om rätt bra, speciellt eftersom man sitter rakt ovanpå motorn som är lite högljudd av sig.

Hm, skakar det i fickan? Ja jävlar, det ringer på mobilen! Upp med nallen och ... jävlar, de la precis på... Skyddat nummer givetvis.

Sådär en halvtimme senare märker jag att jag hade missat ett samtal till, denna gång hörde jag det inte alls och återigen syntes inte numret.

Men lämnade människan nåt meddelande i mobilsvaret? Neeejdå...

Jag blir galen, vad är det för folk som ringer från skyddade nummer (iofs ofta växlar funkar så) och sen inte säger minsta lilla när svararen pratar igång?

Vem var det?


Jag ska söka ett jobb som kräver snigelpostansökan, så nu ska vi se om jag får igång min skrivare...

Rensningsdags

Det har blivit några mastodontinlägg på sistone, så jag får väl göra som norrbaggewannaben Tossa och spamma loss med lite kortare textmassor - även om jag inte har några bilder på nyätna pizzor här...


Vilket vääääder det var idag förresten! Strålande sol hela dan och kvicksilvret orkade upp över 12 grader i skuggan! Igår var det säsongspremiär för att ha balkongdörren på glänt, idag var det bilrutan som vevades ner när vi var på lunch... :-D

Då hör man också hur det rasslar om dubbarna och blir sugen på att ge sig ner i källaren och hämta sommarsulorna, men vi är ju inte halvvägs genom mars än. Nån vända snö till blir det säkert.


Började fundera i helgen på att samla ihop lite gamla kläder man inte använder så vidare ofta och köra bort det till Erikshjälpen eller nåt sånt. Nya kläder skaffar man sig allt eftersom, men slänga gammalt händer fan inte ofta.
Men Erikshjälpen samarbetar med Pingstkyrkan (tvitvitvi) så det bär ju emot. Kikade på Röda Korsets site, men det stod inte en stavelse om second hand-butikerna, hjälpleveranser till tredje världen osv, bara ge oss pengar på alla möjliga sätt. Där var faktiskt Erikshjälpen ett föredöme - mycket lätt att hitta info om var och när man kan lämna in grejor!

UFF vet jag inte ens om de finns längre, men var det inte dom som brände alla stålar själva istället för att få iväg dom till det egentliga ändamålet? Det var lite liv om det i pressen för några år sen vill jag minnas...

Hur som helst har man fyndat så mycket på de ställena att det är dags att skicka lite åt andra hållet. Inför varenda temasittning var man där och dammsög efter 70-talskläder, hattar och jox... Inte minst mitt suveräna barskåp jag hittade på Myrorna för 150 spänn! :)

Alltså lär det bli Myrorna som får ynnesten att ta emot mina gamla paltor - bra site, jag har varit där mååånga gånger och de ligger mittemot mAx där det lunchas rätt ofta... ;-)

Rätt låt vann (och min röst avgjorde såklart)

Trevlig tv-helg faktiskt.

Det började redan i fredags då jag käkade middag till Rapport och vid åtta zappade loss för att hitta nåt kul. Jag kom inte långt, redan bland SVTs kanaler hittade jag Så ska det låta och det kunde jag ju inte bara låta bli! Jag har ju följt det under alla år med Peter Harrysson och hans hälsningar hem till mamma, så nu måste man ju fortsätta.

I Puttes lag var det La Gaylia Frasier (eller hur hon nu stavar) och Janne Åström. Henne kan jag inte riktigt med, kalasröst, men har en förmåga till det där eviga wailandet och hojtandet i tid och otid som de från andra sidan pölen ofta sysslar med. Men Janne Åström - vilken röst karln har! Operaskolad rocksångare som i helsvart och skinnpaj river av Rolling Stones för att i nästa ögonblick brista ut i Bellman så man får gåshud... Jösses...

I Stefans lag var det Mats Ronander och Sara Löfgren och jävlar i havet vad de samarbetade bra! Mats hade givetvis med sig ett gäng munspel och Sara visade med all önskvärd tydlighet att hon är uppfödd på rock - jävlar i min lilla låda vad det svängde när de drog igång! Sen hade hon klippt sig också, det var först efteråt jag insåg att hon var långhårig förut - men detta var mycket snyggare! Snygg frisyr på snygg tjej - ojoj...

Naturligtvis vann Stefans lag. ;)


..och igår var det final i Globen.

Under många år var jag skeptisk till Melodifestivalen eftersom de tog bort den levande orkestern och började köra singback, så under flera år bojkottade jag det hela fullständigt. Jag tänkte inte se det en enda gång förrän de återinförde Anders Berglund som dirigent! Men nu med delfinaler, Andra Chansen och hela köret har det blivit klart intressantare!


Men i år gick det ju vägen, även om jag var lite nervös i början över att alla snorungar med svår Idolhysteri skulle rösta fram nån av småpojkarna.

Och som vanligt klagar folk i tidningarna idag över att det inte gick att komma fram för att rösta.
Bullshit!
Jag röstade under tiden låtarna spelades och jag kom fram ögonblickligen - jag tror inte ens jag hann höra att det gick fram nån signal förrän en röst berättade för mig att jag röstat på låt nummer tio och att Radiohjälpen tackade för mitt bidrag.
Men väntar man till sista minuten för att rösta får man väl skylla sig själv.


Så lite omdömen.

Sonja, skrev nån tidning, såg ut som en grekisk gudinna och det ligger nåt i det. Kalaspingla som jag reagerade på såg så glad ut genom hela låten - inte sådär påklistrat sängkammaraktigt som småkillarna försökte med, utan ett genuit jättesmajl!

Tommy Nilsson var väl värd ett bättre öde än noll poäng? Visst att hans låt tar ett tag för att lyfta, texten är lite corny här och där och att han var klädd som en begravningsentreprenör - men jävlar vilken röst han har!
Fast på efterfesten visade han självdistans när han från den scenen hojtade om att det inte var många som hållit nolla i Globen, hahaha... :-D

Sarah Dawn Finer
har också en röst man borde konservera och sälja på burk, då bleve man rik!

Andreas Johnson
föll på mållinjen - igen. Fast det kommer han ta igen i radio osv tror jag, låten är riktigt bra, hur mycket än det kraxas om plagiat. Men är det bara jag eller såg han inte lite oproportionerlig ut på lillscenen ute i publiken? En jättestor Gibsongitarr, den där toktajta kavajen med ganska hög hals - sen såg skallen ut att sitta direkt på kroppen...

Sanna Nielsen kan jag bara inte med, jag har alltför stora minnen från när hon 'slog igenom' och det syns fan fortfarande, sådär äppelkindat klämkäck bläää... Men igår kunde jag faktiskt sätta fingret på två saker jag irriterar mig på! Dels använder hon munnen och hakan för att skapa sina vibraton - sånt sköter en ordentligt skolad sångare med stämbanden. Och eftersom hon inte gör det ser det skitfånigt ut när hon håller ut längre toner för hon mååååste le heeela tiden raaakt in i kameran! Inte självförtroende nog att släppa blicken, släppa flinet och låta rösten jobba obehindrat? Det skulle hon tjäna som fan på, men tills dess - ta bort...

Marie, Marie... Jag älskar låten och tack vare publikens röster tog hon sig upp på en slutlig femteplats, men jurygrupperna var elaka! Det var bara Malmö som gav henne en fyra, inte ens hennes hemmajury i Göteborg gav henne nån poäng...

..och sen gick The Ark och sopade hem både folkets poäng och den högsta totala från jurygrupperna. Kan vi enas om att rätt låt vann i år? ;)
Fast jag tycker det var ett lamare framträdande än i Göteborg av dom, tagna av stundens allvar, överpeppade eller kanske ... nervösa..?


Att låta gammalt schlagerfolk leverera jurypoängen var ett suveränt grepp! Kikki, The Poodles, Göran Fristorp (!)... Men flera av de 'nya' kände jag inte igen alls... Där kunde de väl grävt lite till i arkiven? Herreys, Bettan och Lotta, Pontare...
Fast Fredrik Lindströms grej förra året med gruppernas resultat på olika dialekter var hejdlöst rolig, det måste erkännas!

Men återigen särbehandlas den där jävla Carola... Visst att hon vann förra året och visst att hon hade med sig priset, men det var en riktig snyting i ansiktet på det övriga schlagerfolket när hon gjorde entré långt uppifrån trappan... Så därför gapskrattade jag när jag märkte att Luuk och Ola Salo bara gled förbi henne när vinsten var klar... ;-)


Eftersom jag pluggat det jag pluggat måste det bli lite ris och ros till produktionen också så klart.

Själva vinjetten till programmet är komplett värdelös. En massa grafik som åker omkring och där förväntar jag mig en pampig fanfar, nu jävlar är det melodifestival, en av SVTs största produktioner under året, nu blir det åka av - istället är det nån lågmäld historia som inte bygger upp alls, ingen melodi jag kunde urskilja och som slutar i ett stort ingenting...
Däremot är de småtrudeluttarna under programmet suveräna, korta och snärtiga med en hög igenkänningsfaktor. Spelades när det visades publikbilder exempelvis, när Luuk sagt nåt och väntade på nästa inslag - klockrent!

Grafiken har också varit utomordentlig, tydliga skyltar med artistinfo och att de bägge röstningsnumrena låg ute under hela låtarna i en diskret ljusgrå ton var hur bra som helst.
Omröstningstablån har också varit genomtänkt, överskådlig och tydlig, men samtidigt med en massa information.
Bara det att visa i överkant hur många och vilka poäng det var kvar att fördela från varje omgång var suveränt. En bild på artisten i fråga visades i nästan samma ögonblick poängen delades ut och poängen trillade sen ner till rätt rad. Kalas!
Tyvärr uppdaterades inte totalsumman direkt när siffran landade på raden utan först nån sekund senare, då hade jag redan börjat jämföra med de andra summorna och fick börja om - då försvann skylten. Varenda gång! Gah...

Likaså undrade jag vafan bildproducenten sysslade med när de tre sista publikpoängen skulle fördelas - istället för att visa tablån hoppades det runt bland artisterna alldeles för länge och skylten dök inte upp förrän Luuk redan avslöjat vem som fick poängen... Antiklimax!


Men överlag har det varit en jävligt bra produktion och något jag gladeligen skulle jobba med! Tror ni Christer Björkman behöver en hjälpande hand? :)


I övrigt behöver HV upptäcka att det är slutspel, Jämtins fot behöver läka nåt jävluskt snabbt, AIK har sett bra ut på försäsongen (5-0 mot BP igår) och jag behöver en ny mus.

Nu ska jag gå och bajsa.

Hejdåhejdå.

Riva eller inte riva - bygga kontor eller lägenheter?

På Smedjegatan ligger några riktigt gamla kåkar som ut mot gatan är lite sneda och vinda och som fastighetsägaren L E Lundbergs vill riva. Till stora protester från länsmuseets sida.

Om man går på Smedjegatan är det där Frimans Hattaffär ligger samt genomgången till parkeringen ut mot Munksjön. Ett rött och ett gult hus som om man ser dom från parkeringens sida är alldeles vansinnigt genomcharmiga! Tillbyggnader här och där, något som ser ut som ett utanpåliggande trapphus, sneda och vinda, helt enkelt något som stått där sen 1700-talet...

Lundbergs vill riva dom och bygga en butiksgalleria och kontor på deras och även parkeringens plats. Som anledning för rivningen anger de att kåkarna är hemskt nedgångna och slitna och således skulle kosta alldeles för mycket att renovera och rusta upp.

Saken är att Lundbergs gett blanka fan i att underhålla husen i åratal. Varför vet jag inte, men de kanske övertog dom och ansåg redan då att de var "bortom all räddning" och tyckte att underhåll inte var något att tala om.

Men politikerna sätter trevligt nog hårt mot hårt - har man gett fan i att underhålla en fastighet och sen försöker använda dess slitenhet som en anledning att riva, då får man stå sitt kast!

Dessutom, idag hyser kåkarna två butiker (eller är det tre?) och några lägenheter medan Lundbergs vill bygga butiksgalleria och kontor. Eh, mer kontor i centrum är INTE vad stan behöver, det kan jag lova...

Har de inte lärt sig något av 60-talets katastrof i Stockholm där de rev alla gamla Klarakvarter med mysiga trähus, jämnade allt med marken, grävde en stor jävla grop och byggde det betongcity som utgör området kring Sergels Torg - södra Drottninggatan idag? De byggde bara butiker, parkeringsgarage och en jävla massa kontor - och idag klagas det på att city är helt öde efter stängningsdags eftersom ingen bor där...
No shit?

Nej, inte en kvadratmeter mer kontor om man inte samtidigt bygger lika mycket - eller mer - lägenheter.
Och då menar jag inte bostadsrätter med "genomgående hög standard" som är så populärt idag, utan hyresrätter som gemene man har råd att bo i.


Nu ska jag städa - i min hyresrätt. ;-)

Typiskt...

Svänger in på Maxis parkering från rondellen för att bunkra upp lite och märker att det är väldigt mycket bilar för att vara en vanlig sketen onsdag? Nåja, jag svänger in framför entrén och letar lite, svänger runt och in i en av "gatorna" och ser hur en Ford blinkar till... Yes, där öppnar han dörren och kliver in!
Jag backar lite för att han ska kunna komma ut och när han lägger om rodret och börjar rulla framåt igen ser jag en bil på andra sidan som tydligen är ute efter samma plats!

Ånej, det var tomt här när jag stannade så det är jävlar min plats... Som tur är så svänger Forden åt hans håll, så jag glider snärtigt in i min lucka - men när jag kastar ett öga åt den andres håll ser jag hur han ironiskt sitter och applåderar åt mig?

Jaja, stänger av motorn, fimpar stereon och när jag kliver ur har han stannat bakom mig och rullar ner rutan...
"Du såg inte att jag stod där och väntade eller..?"
"Njaä, när jag backade undan så han kom ut var det tomt här..."
"Jaja, naturligtvis..." och han körde iväg.

Vanligtvis skulle jag inte varit lika förklarande utan bett honom i lite vanligare ordalag att om han hade hållt lite uppsikt framåt så hade han sett att jag stod där, men nu ville jag inte börja härja.

För självklart, när man väl blir anklagad för något och den andre inte tror en, då har man jobbkläderna på sig...


Så nånstans åker det omkring en sur Volvo V50-förare och hatar K-Rauta och tycker att dess personal snor p-platser...

Vart tog helgen vägen?

Den försvann i ett rus kan jag säga.
Hockeyöl och utgång i fredags, långsam start i lördags men iväg på fest brutal på Öster och hemma vid halv sex och där försvann söndagen...


Scheisse, kom precis på att jag missar Lennie, Babben och Adde - de står på scen just nu... :-(


Vi har fått tre pers från Växjö på jobbet, de kommer vara på logistiken och är nu hos oss i två veckor, likt jag och Fredrik var i Göteborg i två veckor innan vi började jobba här i stan.

Det är riktigt kul att ha dom här, att berätta om hur vi jobbar, vilka rutiner vi har, lära dom Profix och handdatorn, nosa lite på fakturahanteringen, stalltips på hur man enklast lossar med truckarna och så vidare.
Nog för att jag, Fredrik och Uffe snackar mycket skit vanligtvis, men igår var jag hes när jag kom hem - har man gafflat mycket då? ;)


Satt och slözappade på burken efter Cityakuten igår och fastnade framför Pimp My Ride UK på MTV. Xibit är riktigt bra i originalupplagan, men tönten i den brittiska upplagan (är det Westwood han heter?) spelar över så det kryper i mig! Herregud så patetisk människan är...

(är det bara jag eller är han hysteriskt lik nån one-hit-wonder från 80-, tidigt 90-tal?)

Men igår satt jag och njöt! De gav sig på en Polo som inte var så våldsamt sunkig jämfört med de monster man sett i den amerikanska versionen, men de gjorde den så jävla ball!

Tjejen var fd flygvärdinna och drömde om att bli pilot, så de stripade bilen som ett flygplan (inklusive logga), rev ut stolarna och satte in stolar från en 747 - med de nedfällbara brickorna kvar, skylt i taket "take off and landing - please fasten your seatbelts", en mick att tala till passagerarna med (the emergency exits are located...), en spionkamera i taket som filmade baksätet, en liten vagn med läsk och annat att dra fram ur baksätet (tänk vagnarna de säljer sprit ifrån på planet) och inte minst en pre-flight warm up, dvs hon kan fjärrstarta motorn så bilen är varm och go när hon sätter sig i den...
Alltså istället för fokus på fetaste fälgarna i stan och en stereo som får sidoplåtarna att hoppa loss fokuserade de på gadgets och roliga dumheter!

Sen att tjejen var det snyggaste jag sett på år och dag hör ju inte alls hit, neeej då... :-]

Men en sak undrar jag över varenda gång jag ser Pimp My Ride. De målar om kärrorna så de skriker fram sin blotta existens, stoppar i en stereo så stor att bilen nästan tippar bakåt av alla slutsteg och tolvtumsbasar, klär om stolar, byter ratt och sätter på kjolpaket så bilen har mer plast än Victoria Silvstedt...

Men under huven då..?
Det är ju inte så skoj om man har en bil med attityd, bling-bling och som hörs två kvarter bort, men med en standardmotor på 1,2 liter och 75 'pigga' hästar...
De lyfter aldrig fram att (om?) de trimmar motorn, planar toppen eller stoppar i en lättrycksturbo...


Fast de skulle ju gärna få ge sig på gamla Bettan. ;-)

Av alla jävla skitmål...

Det vart inte öl och fotboll på O'learys idag, det vart stor cola och fotboll - vätskebalansen var inte helt återställd från gårdagens eskapader kan man säga.

Matchen började bra med ett mäktigt övertag för Liverpool, även om det var en hel del höjdbollar in mot Kuyt och Bellamy i början, vet inte om ytterbackarna/yttermittfältarna hade glömt att Crouch började på bänken? ;)
Skulle tippa på 60-40 till Liverpool i bollinnehav i första.

0-0 i paus speglade inte matchbilden för fem öre och en bit in i andra satt minsann bollen bakom van der Saar! :-D
Dock så dömdes det helt riktigt bort för offside, men det var den dummaste offsiden jag sett - i förstaläget var de bägge Liverpoolspelarna inte offside, men van der Saar lämnade retur och då studsade bokstavligt talat bollen fram och tillbaka mellan deras ben och trots att de var bara nån meter ifrån varandra såg linjedomarn att den ene var bakom backlinjen... Suuuuck...

Vid ännu en hörna i andra halvlek snackade jag och Robban om att det måste vara Liverpools tionde hörna eller nåt och strax därpå kom en skylt som bekräftade det: 10-2!

Mindre än tio minuter kvar, Alonso och Scholes (den spelare jag avskyr mest i hela Premier League tror jag) kämpar om bollen, de sliter i varandra för att få fördel på bollen och Scholes tycker tydligen att Alonso drar lite mycket i honom för han vänder runt och avlossar en sån högersving att hade han träffat hade Alonso garanterat gått ner för räkning - han var bara några centimeter från hakan med näven.
Rött kort direkt!

Liverpool pressar utav bara helvete, Crouch är inbytt sen ett tag och det regnar höjdbollar in i Uniteds straffområde, men utan resultat. Fyra minuters tilläggstid.
Ajdå, frispark snett utanför Reinas straffområde, direktskott, han tar den men returen ramlar ut framför fötterna på en spelare i vitt och sen gick rullgardinen ner...

Det var en hel del fina sviter som sprack iom 0-1 hemma, första insläppta målet på tre-fyra matcher, första förlorade sen i höstas, första hemmaförlusten sen 2004 (!) och så vidare...

Men inte ens den mest inbitne Unitedsupporter kan hävda att det var en rättvis seger - Liverpool ägde i stort sett hela matchen, men Uniteds äckliga förmåga till tur räddade deras arsle även denna gång.


Nåja, förlusten kan jag ta, men det som retade mig mest under matchen var ett gäng i röda tröjor (dock inte med Carlsbergloggan på) som satt och skrek vid baren. Ja, jag menar skrek. Det var ett jävla liv, ungefär som en annan sitter och skriker på matcher ibland, fast med den lilla skillnaden att då sitter man på läktaren. De kunde inte ens skylla på att de var packade...
Vid målet sprang en rödhårig typ med Scholeströja (sic) runt hela baren, skrek ännu mer och slet i tröjan i höjd med klubbmärket. Han såg inte glad ut heller, inte "tjoho, vi gjorde mål" utan han såg arg ut, typ "ha, där har ni, era jävlar"...
Då har man missuppfattat allt med fotboll. Tragiskt är bara förnamnet.


Förresten, med Sami Hyypiä från Finland, John Arne Riise från Norge och Daniel Agger från Danmark, är det inte hög tid för en svensk på Anfield Road? ;-)
Det finns förvisso en 17-åring i juniorlaget, men det räcker ju inte!

Oh yes!

Tog en rövare idag och stack upp till Kinnarps Arena för att se om det fanns några outhämtade ståplatsbiljetter. De börjar släppas en halvtimme innan nedsläpp, så ungefär då landade jag utanför med hockeybussen (naturligtvis linje 71, haha) och siktade på kön till biljettluckan. Men innan jag ens hunnit ställa mig där frågar en nisse mig om jag vill köpa en biljett? Öh, jo, visst...
Det visade sig vara sittplats på femte raden och eftersom han fått den genom firman så kunde jag få den billigare än vad det egentligen kostade. Kom igen bara!

Så jag hamnade på en kalasplats på femte raden, gott om benutrymme, precis där långsidan började svänga in mot HV-klacken och givetvis bredvid killen som sålde biljetten till mig. Det visade sig att han hade järnkoll på hockeyn, bra koll på fotboll och en son som var snubblande nära juniorlandslaget i hockey - så vi hade ju att snacka om...
Jag hade blivit erbjuden biljetten eftersom hans dotter hade fått förhinder och han i sin tur hade fått biljetterna genom sitt företag och om det vart nån plåt över under slutspelet, skulle jag vara intresserad då?
Gissa en gång. =)

Sen hamnade jag på Karlssons och träffade återigen en massa folk för en gångs skull.


Klockan 14.00 i morron lördag är jag på O'Learys, för då kommer Man U få pisk av Liverpool på Anfield Road, bara så ni vet... ;-)

Allmänt och blandat

Fick ett "tack-för-visat-intresse"-samtal idag.
Jahopp, det jobbet i Stockholm blev det alltså inte något av med, fast trevligt med en arbetsgivare som faktiskt bemöder sig med att ringa och berätta det. :)
Fast de tyckte det var en bra ansökan, så de undrade om jag trodde jag skulle passa in någon annanstans i varuhuset, men det trodde inte jag - då måste man ju hålla på med kunder hela tiden... ;-)


Okej, jag kunde inte undvika bokrean helt. Eftersom Nyströms nu efter ägarbytet helt slutar med böcker och koncentrerar sig på kontorsvaror var det rätt bra priser där, men det enda jag torskade dit på var Tolkiens Härskarringen i en illustrerad version av Alan Lee.
39 spänn. =)


Mina datorproblem slutar inte förresten. Jag trodde det var fixat iom det nya nätagget, men det har dykt upp en hel del random crashes på sistone och det är elaka krascher också. Burken tvärhänger, skärmen slocknar och det Worddokument jag jobbar i var efter omstarten korrupt...
Så har det varit i två veckor nu medan jag desperat felsökt...

Chkdsk rullar varje gång jag startar om datorn och kollar två partitioner (samma varje gång), fixar lite korrupta filer så jag kan öppna dom igen (men där allt sen senaste sparandet försvunnit) men sen hänger det igen.
Internminnet är kollat, memtest rullade i över tre timmar utan errors, jag har flyttat runt de två minnesmodulerna i de tre slotsen i sex olika arrangemang - men hela tiden har jag testat det genom att öppna Word och rota runt lite i ett dokument. Den dyker ofelbart. Rekordet ligger på under tio sekunder...

Men nu har jag uppdaterat Office från 2003 till 2007 och jävlar i min lilla låda vad de gjort om det! Jag kände fan inte igen mig i Word och då har jag jobbat många år med det programmet... ;)
Dock en förändring till det bättre, det tar väl ett tag att vänja sig ordentligt vid det, men det känns mer kreativt på nåt sätt. :)

Framförallt är inte Times New Roman standardteckensnitt längre - jubel och fröjd! :-D

Nu ska jag käka nåt, men försiktigt - har fått ett gäng blåsor igen...


En dag till helg... ;-)