Nattliga bokreor is the shit

Ägnade helgen åt att plöja reklamen från bokhandlarna och igår var det dags! Givetvis ska man ju gå på bokrea mitt i natten, det är tradition!

När jag parkerade utanför Akademibokhandlen på Mäster Samuelsgatan på slaget midnatt var det faktiskt en rejäl kö utanför, men väl inne var det inte speciellt trångt. Mest beroende på att den butiken är skitstor - inte riktigt samma trängsel som på Ackis i Jönköping när de låg vid Juneporten direkt, det var trångt!

..och som vanligt hittar man lite mer än vad man tänkt.

Svensk Maffia av Lasse Wierup och Matti Larsson stod på listan redan innan, den är jag grymt nyfiken på!
Svenska Skrivregler ska alltid finnas i en uppdaterad version i min bokhylla (tillsammans med SAOL och en synonymordbok), så det var ju bara att slå till.
Illusionen om Gud av Richard Dawkins ska bli riktigt intressant, religion är säkert bra för dom som tror på det, men den har ställt till med mycket skit också. Minst sagt profan bok tror jag, haha...
Sen trillade jag som vanligt dit på några böcker om WWII...
Auschwitz - den slutgiltiga lösningen av Laurence Rees var en bok jag prickde för i reklamen bara jag såg titeln och väl på Ackis plockade jag den utan att ens bläddra i den. Har man besökt Auschwitz har man ett omåttligt begär av att åtminstone försöka begripa hur nazisterna tänkte.
Röster som aldrig tystnar - Tredje riketsoffer berättar av Artur Szulc var det samma sak med, inget att tveka på.
Propaganda heter en bok jag hittade av en slump, en sovjetisk kosmonaut på framsidan och en bok späckad med propagandabilder från Sovjetunionen, "en intensiv statlig politisk propaganda som idealiserade Sovjetstatens landvinningar genom att framställa dom i en heroisk dager" från nyligen öppnade arkiv. Kan man låta bli? ;)

Sen försökte jag hitta Bokia i Kista idag, men efter att ha lurats in på världens längsta bussgata (oops) tack vare puckad skyltning hamnade jag ända borta vid Sörentorp och då var det lika bra att åka till Bokia i Barkarby istället - det vet jag iaf var det ligger...

Där blev det mera krig, hahaha...

Frontschwein av Günter K Koschorrek är en autentisk dagbok från tyska östfronten. Det var högeligen förbjudet att skriva dagbok, men Koschorrek gjorde det i alla fall och gömde papperslapparna i fodret på rocken.
Vasilij Grossman - Reporter i krig - Dagboksanteckningar från andra världskriget av Luba Vinogradova och Antony Beevor (har vi hört det namnet förut?) är samma sak, fast sanktionerat och från andra sidan slagfältet.

En slump att jag hittade de bägge, ska bli intressant att jämföra dom så småningom.

Inte en stavelse skönlitterärt alltså, men de jag kikade efter, typ Lapidus nya och fler av Leif GW, fanns bara inbundna vilket skulle se lite knasigt ut i bokhyllan eftersom jag har föregångarna i pocket...

Samtidigt måste jag hitta kurslitteraturen till min lilla kurs (jaha, då var man där igen), men det tar vi i veckan, löning om en timme... ;)

I'm baaaack...

Ämne: Bekräftelse av registrering och kontoaktivering
Från: [email protected]
Datum: 21:14
Till: stefan@mindomän.se

Hej Stefan

Din program- och/eller kursregistrering samt kontoaktivering vid Högskolan i Jönköping är nu genomförd. För att se dina registreringar använd tjänsten Mina Studier. Via denna tjänst kan du också få registerutdrag och studieintyg samt göra adressändring i Ladok mm.



11½ år sen jag nyreggade mig, men då var det något mera analogt, vi fick vår mailadress på papperslappar tillsammans med inloggningsuppgifterna. Nu gör man det via nätet.

Det går framåt!

Jag skruvar och muttrar...

Jag fick en idé häromdan om att modda Partybandaren<tm> så att jag kan ansluta valfri ljudkälla via 3,5mm plugg, exempelvis en iPod. Leta rätt på lämplig ljudkabel inuti, löda på en skarvkabel och leda ut den genom lämpligt hål - vore ju kalas!

Idag fick jag tag på tillräckligt långa och smala skruvmejslar (jävlar vad djupt skallarna sitter) och fick isär åbäket. Tjosan, även i en tolv år gammal bandare finns det mycket elektronik, haha...

Men de jävla japsarna har inte dedikerade ljudkablar mellan enheterna (radio, cd, kassett) och där volymkontrollen sitter, utan breda flatkablar med en massa omärkta på en gång... Suck.

Alternativet är ju att skarva på kablarna som går till högtalarna, men då får man inte finessen med att stereon i sig kan höja volymen utan då driver iPoden allt och det vete tusan om den orkar med.

Om det är nån som sitter på ett kopplingsschema till en Akai AJ-307CD så kan ju denne någon hojta till. ;)
Såg att det fanns på nätet för $14.99, men desperat är jag inte.


Meddelande till Bull: Nu han jag skaffat nytt sköljmedel! En flaska. :P

Jägartricket framöver?

Här har man bespetsat sig på att tvätta hela dan och vad händer? Sköljmedlet har genomgått någon slags metamorfos och är numera istället för det lättflytande jox man är van vid segflytande som sirap.

Jaja, det ficik gå i alla fall.

Men när nästa tvätt laddades visade det sig att det ligger kvar en hel del i facket - wtf, kan sköljmedel bli för gammalt?

Jag får sluta köpa flera på en gång framöver... ;-)

Jag tror jag hoppar över morrondagen

Dags igen för årets vidrigaste dag alla kategorier...

Dagen då det är politiskt korrekt att håna alla singlar, att gnugga in det i ansiktet på dom, att inte bry sig ett smack om hur en stor del av befolkningen mår.

Den ena av kvällsblaskorna har hela veckan haft en sån där spalt där "mannen på gatan" får en fråga och så får fyra-fem pers svara på det med bild och allt. Inte på en sida heller, på nästan varenda uppslag var det med.

Frågan var givetvis nåt i stil med "Vem vill du hälsa till på Alla hjärtans dag?" och hade de tagit med en enda som svarade att denne var singel?

Nä.

Figures.


Själv fortsätter man harva i ensamhetens skärseld.

Dessutom verkar det ha gått troll i det här. Sprang på något trevligt på nyår, men dessvärre bor hon sådär 45 mil bort. Hurra, hurra.

På puckofesten förra veckan snackade jag en del med en tjej vars telefonnummer jag fick på fyllan och villan nånstans på småtimmarna innan hon gick hem. Absolut ingenting hände, ingenting sånt, men kommentaren från en polare kom ganska snabbt och lakoniskt: "Dröm och glöm, hon är gift..."

Jag ger fan upp.

I de här lägena vill man inte ens tänka på alla de man missat under åren, men man gör det ändå - det kan inte hjälpas...


Det är fredagkväll, klockan är halv elva och nu tänker jag gå och lägga mig.


Robyn - Be Mine (unplugged)

For the first time, there is no mercy in your eyes
And the cold wind is hitting my face and you're gone
And you're walking away
And now I'm helpless sometimes
Wishing's just no good
'Cause you don't see me like I wish you would

'Cause you never were, and you never will be mine
No, you never were, and you never will be mine

There's a moment to seize everytime that we meet
But you always keep passing me by

No, you never were, and you never will be mine...

Puckots födelsedagsfest!

Ibland ska man ha lite medvind.

Det gick alltså vägen i fredags, så mitt longshot på lösa boliner satt mitt i prick! Hämtade de rätta bromsbackarna (och monteringssats icke att förglömma) på fikarasten i fredags, snackade med chefen om att stå i tvätthallen och det var inga problem, tack och lov.
Farsan tyckte kvällen innan att bromstrummorna var så slitna att det egentligen behövdes nya, så han tittade runt efter nya, men det fanns inte. Den smalare modellen togs tydligen inte till Sverige - detta är ju en Tysklandsimporterad kärra...

Men när han väl dök upp hade jag rivit av bromstrummorna på bägge sidor och satt igång med bytet på högersidan, han började med vänster och framåt ett var vi faktiskt färdiga. Jag tog en tur runt kvarteret, bromsade och ryckte i handbromsspaken mest hela tiden och eftersom hjulen faktiskt låste nöjde jag mig med det.

Vid tre plockade jag upp Tossa och Harnis i Flemingsberg och sen blev det full fart mot Jönköping!

Även om det såg lite illa ut när vi stannade i Herrbeta för läsk- och godispåfyllning och det rök om vänster bak... Men backarna ska ju sätta sig, då ligger de an lite i början.


Sen blev det fest! Först "lite" lugnare på Bishops dit vi till slut lyckades locka Bjarne och på lördagen blev det så baluns grande. Fullt med folk i partyhålan på Österängen, till och med så det kom folk från andra fester i huset eftersom deras värd somnat, hahaha...

Efterfest blev det också! Studentbostäderna ovanpå Amadeus har byggs om "en aning", från ganska sunkiga smårum med gemensam toa i korridoren till lägenheter i etage och grejor. Riktigt schysst, fetbattle i Singstar (eller motsvarande) där jag naturligtvis fetrockade och fick man inte ett telefonnummer också... ;-)

När söndagen randades gjorde vi alltså inte många knop, jag kom inte ur soffan förrän långt in på eftermiddagen. Men till slut tog vi oss ner till Alcamo för en välbehövlig kebab med extra sås!


Prio för den här veckan är att komma i fatt med allt som blivit släpande på sistone, typ tvätt, ansökningar och sånt.

I morron ska jag till en GDS igen, hiva upp bilen och spänna handbromsen - sen är kärran fit for fight och ombesiktning! Idag byttes fjäderbenslagret och det var tur att man inte gav sig på det själv, de höll på i flera timmar på verkstaden eftersom det mesta i fjäderbenet var hoprostat...

Men nu knarrar det inte längre när man svänger! =)

Kan nån jävel avrätta Murphy?

Här har man slitit med bilen för att få den i körbart skick och så går det åt fanders med pukor och trumpeter...

Jag har ju beställt reservdelar genom våra leverantörer på jobbet och det har gått kalas. Tills det var dags för bromsarna.

Körde ut till Ekerö idag där farsan jobbat i två kvällar med att röja undan i garaget så vi kunde vara inomhus. Backade in, upp med bilen, av med ena hjulet, av med bromstrumman och pilla isär allt inuti. Fram med nya fina bromsbackar, börja pilla ihop... Men... Varför går det inte..?

Ah, det finns två bredder på backarna, 29 och 45 mm, leverantörens web där man söker på regnummer hade rekommenderat de breda. Givetvis skulle det varit de smala.

Helvete.

Jaha, ihop med allt igen då, pilla som fan med allt inuti, hur var det den satt, varför är det sånt glapp där..? Jaja, det går nog.


Nu tar bromsarna någorlunda när man trampat ner bromsen ungefär lika långt ner som man trampar ner kopplingen, handbromsen tar knappt alls och klockan två i morron hade jag tänkt smita från jobbet, plocka Harnis och Tossa och dåna söderut för att undvika rusningstrafiken på E4 ut från stan...

Jo tjena.

Nya bromsbackar styr jag upp i morron förmiddag och jag ska ha dom innan lunch om de så ska komma springandes med dom från Sumpan, men hur få på dom?

Farsan är ju pensionär numera, jag har några timmar att kompa ut och det finns ett utrymme på jobbet...

Det är ett äkta longshot på väääldigt lösa boliner, men jag är fan desperat.

His armband proved he was a red, Torres Torres...

I helgen bär det av till Jönköping och Puckos Födelsedagsfest som arrangemanget officiellt heter. Om en månad bär det av till stan igen, det är ju Syndafloden igen och som sagt, när det väl är utlandsfest på "hemmaplan" efter alla dessa år vore det väl fan om man inte masade sig dit...

Så idag anmälde jag ett litet lag bestående av me, myself and I tills det ramlade in tre till, en frivillig och två "frivilliga", haha...


Bilen börjar jag få fason på, i helgen bytte jag slangen till vevhusventilationen och det har förbättrats något i alla fall, nu luktar det inte avgaser i kupén när man står på tomgång! :-D
Skruvade lite på inställningen till halvljuset och det ser i alla fall mycket bättre ut, om det är ojämnt är det såpass lite att jag inte ser det med blotta ögat.

När jag var i GDS-hallen råkade jag få en plats med lyft, så när jag var färdigskruvad under motorhuven hissade jag såklart upp bilen och kollade bromsarna bak. Justeringen för handbromsen sitter jävligt bökigt till mellan karossen och en av ljuddämparna, men jag lutar åt att byta bromsbackarna helt istället, lika bra det.
Med lite tur kan jag och farsan ta oss in på hans gamla jobb och vara i garaget där och meka, det är både varmt och gratis!


Veckans glädeämne var gårdagens match mellan Liverpool och Chelsea! Tokpress av 'Pool mest hela tiden, faktiskt ett ganska oväntat stort övertag och jag bara väntade på ledningsmålet hela första halvlek, men det stod 0-0 i halvtid.
En kvart in satsar Alonso och Lampard på samma boll, de smäller ihop, domaren blåser, jag funderar på vem som får frisparken där och Lampard blir utvisad - rött direkt! Okeeej..?
Jaha, tack så mycket då, Liverpool börjar pressa hysteriskt allt medan Chelseafansen är galna eftersom Gerrard i en tidigare liknande situation bara kommit undan med en tillsägelse.

Chelsea försvarar sig desperat, framförallt backen Alex räddar hur många skott som helst, slänger sig och täcker på rent hockeymanér... Men i 89e får Arbeloa bollen på vänsterkanten, matar ett inlägg, Torres springer in framför just Alex och nickskarvar bollen i mål! Jubel och fröjd!
Två minuter senare dribblar inbytte Benayoun in i straffområdet och serverar en helt fri Torres som bara har att bredsida in tvåan. Mera jubel!

Strax efter har Benayoun bollen nere vid hörnflaggan och stretar för att fördriva tid och kanske få till en hörna eftersom han har två Chelseaspelare som hänger i ryggen på honom. Efter några sekunder tröttnar tydligen Bosingwa och sparkar Benayoun i korsryggen så han faller huvudstupa över boll, hörnflagga och närmsta fotograf. Assisterande domaren som står bara nån meter ifrån river upp flaggan och jag står och hoppar i soffan - nu jävlar kommer det i alla fall ett välförtjänt rött!
Nähä, frispark till Chelsea..?

Man kan inte på något sätt påstå att domare Riley hade koll igår...

Trots det var det en välförtjänt seger för Liverpool. Bland mycket annat hade Chelsea första skottet på mål i 75e...


Nu ska jag slappa lite innan det är dags att nanna kudde igen.