Hosanna, In Excelsis!

Nyss hemkommen från Berwaldhallen där morsans kör haft julkonsert. Stina Ekblad reciterade ur Julevangeliet och kören rev av stora julprogrammet. "Ding Dong Merrily On High" är fanimej oslagbar!

Apropå jul blir det återigen uppenbart hur olika det ses på arbetsdagarna. Säg ett kontor som har full bemanning som vanligt hela dagen i morron, som kör full styrka i mellandagarna och har folk på plats alla vardagar som går fram till tjugondan.

"Vanliga" butiker är givetvis undantag men vi som vanligtvis har öppet vardagar 7-17 eftersom vi är (nästan) helt inriktade på företagskunder och aldrig haft öppet exempelvis på helger - vi bommar minsann inte. Inte ens i morron, dan för dan, stänger vi tidigare utan det är öppet till fem som vanligt.

Suck.

Sen kommer nyår och där börjar planerna utkristalliseras litegrann - men de innebär ledigt den fjärde januari, dvs första måndagen. Genast börjar det muttras från chefshåll om jag har semesterdagar kvar och blablabla. Jo, jag har 2,5 dag kvar, tacksåmycket.

Jösses jävlar vad jag längtar efter ett jobb där man kan flexa och bygga upp komp! Jag jobbar vanligvis 7-16 och eftersom vi har öppet till 17 är en timme om dagen det enda jag kan jobba in. En halv fredag ledig innebär en timmes övertid en hel vecka...

Men nu har jag lyckats skrapa ihop elva timmar, så det ska nog gå vägen i alla fall.

I övrigt är det en jävla massa snö här, 30-40 centimeter ramlade ner i omgångar på mindre än en vecka, så nu är det julafton varje dag att köra bil och rycka i handbromsen, hahaha...


Förresten kom det en tidig julklapp för nån vecka sen: Sonispheres lineup! Iron Maiden! Alice Cooper! I Stora Skuggan! :)

Liquid inspiration kanske gör susen?

Att söka jobb är en konst säger de. Vanligtvis är det inga problem att plocka upp en tidigare ansökan, anpassa den till det aktuella jobbet, skicka iväg och få en "tack för visat intresse" nån vecka senare. ;)

Men nu står det fan still. Har suttit med Word i 20 minuter och inte kommit längre än att ha moddat första stycket. Det går fan inte!

Men så är det inte så upphetsande längre att sitta och skriva dessa förbannade texter när det i bakhuvudet ligger och gnager att det antagligen inte kommer resultera i någonting och blir det nåt så blir det ett TFVI...

Jag vet, chansen kommer när man minst anar det, söker man inget har man ingen chans, bla bla bla...

Men det hjälper ju inte nu! Writers block när man som minst behöver den.


Dessutom måste jag svänga ihop en skivrecension till i morron och där har jag ingen aning om vad jag ska tycka än, trots skivan på repeat.


Nej, åter till Word.