Heartache every moment

Igår var det ett jippo på Debaser för papperslösa som inte får den vård de ska ha enligt FN-konventioner hit och folkrätten dit, ett gäng artister och mycket folk.

(jadå fröken Hedström, du får texten i morron)  ;)

Två stora intryck gavs, det första var Sweptaways vilket jag inte visste ett smack om, men det visade sig vara 25 tjejer helt klädda i svart och vitt, dessutom med en inte så liten touch av 1920-tal och vaudeville - riktigt coolt!
En kör alltså och innan de drog igång tänkte jag i mitt stilla sinne att detta skulle verkligen behöva vara något i hästväg för att imponera på det vanliga Söderklientelet som klär sig konstigt och gör allt för att se "svåra" ut...

Men jävlar i havet vad bra det var! Först en låt jag inte kände igen, som jag fick förklarat för mig hette "They Don't Really Know About Love" (har tydligen gjorts av Pengabrorsan), men sedan dök en låt upp jag kände igen som en rnb-dänga, "I'm The Worlds Greatest" och nu började det gnolas med i publiken.
Det stora jublet kom när vi kände igen nästa låt och det jublades verkligen - Electric av Leila K!

Nu när jag Youtubat lite kände jag igen dom, de var ju med på P3 Guld i vintras där de sjöng de nominerade bidragen!



De kör Electric hos Lantz i P4, lite mer av stuket som var på låtarna igår. Hoppa till 3.00 så slipper ni intervjun innan. ;)



Riktigt jävla coolt! =D

Dock är det inte full kör på något av klippen, de var ju 25 pers igår och dels hörde man stämmorna bättre och dels blev det bra mycket mer tryck... :)


Men det var inte det jag skulle komma till. Robyn var ju också där...

Jag tyckte det var lite lustigt att hon skulle köra innan Weeping Willows som avslutade kvällen, Weeping är ju inte direkt det upbeat partytempo som Robyn, ett stuk som brukar ligga sist i spelprogrammen.
Det visade sig att det var Robyn och en kille på piano, dvs väldigt softa versioner av hennes låtar och jösses jävlar vad bra det var!

Speciellt Be Mine når oanade höjder med texten när det inte är ett halsbrytande tempo på musiken...


For the first time, there is no mercy in your eyes
And the cold wind is hitting my face and you're gone
And you're walking away
And now I'm helpless sometimes
Wishing's just no good
'Cause you don't see me like I wish you would

'Cause you never were, and you never will be mine
No, you never were, and you never will be mine

There's a moment to seize everytime that we meet
But you always keep passing me by

No, you never were, and you never will be mine

Är det pannkaksdag så är det

På torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är det fest,
men fredag är ändå den dagen som känns bäst.
Ge mig då kyckling, det gillar jag mest!
Kyckling på fredag, det enda jag vill ha,
kyckling på fredag, då mår man riktigt bra!
Kyckling på fredag, vad var det jag sa?
Jag vill ha fredag idag!

Foootboll!

Liverpool-Marseille i Champions League idag och Viasatan fortsätter med sin antikundinställning att inte visa mer än en match per omgång. Alltså kollade jag via nätet igen, men idag hade jag inte lika stor tur med streamen. Förra gången var det två irländska kommentatorer på Sky Sports - nu var det en. En ryss.
None

Men en hejdundrande vacker nick av Gerrard gav 1-0 och det räcker ju som bekant när den feta damen sjunger. Tre poäng till Liverpool och avancemanget till finalspelet är klart! :)

Lite intressanta resultat i övrigt, Inter torskade hemma mot Panathinaikos, men de var ju redan vidare. Däremot blir det en helt avgörande match mellan Panathinaikos och cypriotiska gänget Anorthosis som idag spelade bort Werder Bremen från finalerna. Sjachtar krossade Basel med 5-0, men så var de piskade att vinna för att fortfarande ha häng på avancemanget.
Roligast att Bordeaux spelade 1-1 mot Chelsea som alltså inte är klara än...


Tomtevakan börjar ta form, biljetter kirrade, tomteluvan lokaliserad, fått besked om att folk från Örebrew dyker upp... Det här kan bli stabilt! Stabilt som fan!

Men nu ska jag sova - i morron är det pannkaksdag!

Beef me bossen!

Såg Wall-E idag och herrejöstanes vilken söt liten film då... Riktig feelgood-film! :)


Min klockradio pratar ju igång strax innan sex på morron och när nyheterna i morse kom med allt snack om kaos i Roslagen, 80cm snö och inställda bussar kastade jag mig ur sängen - skulle jag behöva extratid för att ta mig till jobbet?? Men det var ju inte så illa, snösvängen hade hunnit med och det var inga problem alls.

Men när jag och Johan stack på lunch fick vi skotta fram bilen för att komma iväg till Linta, rejält med snö hade ramlat ner! Efter det har det bara fortsatt ramla, vilket kalasväder! =D


Det verkar bli en tionde Tomtevaka för mig trots allt! Boende är kirrat hos vulkanfetischisterna på Österängen, biljett är nästa steg. Nån från Stockholm som ska till Jönköping på fredag? Alltid trevligt med folk att splitta soppapengar med... ;)


Nu har jag förresten tagit det här med karensdagen med chefen! När jag påpekade (lite som i förbigående) att det blivit nåt knas med lönespecen gick han och tittade i den lilla svarta almanackan där sjukdagar, semester osv skrivs in och har man sett, där stod det att jag gick hem 12.50!
Till min oförställda (men givetvis skickligt maskerade) förvåning gav han genast med sig och började fundera på hur vi skulle rätta till det eftersom lönetanten redan hade varit där för den här löneutbetalningen. Dock vill ju jag ner till Tomtevakan i tid, så mitt förslag om att kvitta karenstimmarna mot en halv fredag föll i god jord. Mycket praktiskt!


I övrigt kämpar jag vidare med mitt lagerplatsprojekt på jobbet. I princip hela butiken är genomgången nu, förutom kem, olja och smörjmedel, men den biten är inte helt spikad efter ombyggnaden så det är bara dumt att ge sig på det.
Istället har jag gett mig på lagret! Första steget att märka upp varje hylla på sådär 80-100 meter lagerhyllor har tagit två arbetsdagar och jag har gjort åt fem-sex kassetter med Dymotejp... Det är sju meter i varje kassett... Men hon i kassan på Svexo där jag skaffar fler börjar känna igen mig nu, haha...

Men nu är det färdigmärkt, så nu har jag börjat med det oerhört roliga jobbet att gå igenom varenda lagerhylla, ta upp produkterna som ligger där i produktregistret och mata in vilken lagerplats de ligger på. Det tar evigheter, men å andra sidan har jag att göra hela tiden - långt hellre det än att dega runt i butiken utan att ha nåt att göra...


Bra avsnitt av ER idag förresten, nya interns som kastades in i hetluften direkt, ny bitch till chef och mycket Sam i rutan... ;)

Ursäkta, jag måste bara...

Guns N' Roses (or what's left of it) släpper ju Chinese Democracy i veckan och har recenserats i bägge kvällsdrakarna idag.

En kul sammanfattning i Aftonblaskan apropå att bara Axl är kvar: "The real deal hade Duff på bas och Izzy på gitarr och Steven på trummor och Slash på cylinderhatt."

None

I väntan på att den kinesiska demokratin ska landa ägnar vi en tanke åt tidernas bästa platta alla kategorier: Appetite For Destruction!


"Ass... hole!"

Gårdagkvällen gick i filmens tecken då jag tyckte jag borde beta av en aning på högen av osett.

Hancock började jag med, jag gillade skarpt filmaffischen där en stad reflekterades i hans solbrillor och där de bytte stad efter vilket land affischerna satt i. Sånt gillar vi!

Första delen av filmen var apkul med en alkoholiserad superhjälte som bakfull som fan löser situationer på en smula våldsamt sätt. "Now, explain it to me - quitely..." (gapskratt i soffan) Han får ragg på krogen och drar hem henne men där det inte riktigt slutar som hon tänkt sig... "Mountain top, mountain top!" Pang, pang, pang! (mera gapskratt)
Totalt socialt missanpassad, tål inte att bli kallad asshole och vips kliver Chalize Theron in i handlingen... Oooh...

Sen blev det lite kul förvecklingar, medan slutet lämnade lite att önska. Första delen räddar dock rullen, klart godkänt i stort.


Sen blev det The Cronicles of Narnia - Prince Caspian. Såg första filmen i höstas och eftersom man slukade Narniaböckerna varenda en när man var liten är det ju lite kul att se filmerna såhär tjugo år senare... ;)
Fast jag blir inte riktigt klok på dom. De är de facto Disneyrullar med det obligatoriska gullandet, men samtidigt minst sagt våldsamma med alla stridsscener. Som om de velat göra mer action men hämmas av Disneyoket... PG13 lär ju vara ganska uteslutet om man säger så.
Men underhållning är det och jag ser fram emot fler filmer, jag kommer ihåg lite brottstycken från böckerna som jag gärna skulle se på film framöver.


Ikväll står Indiana Jones and the Kindom of the Crystal Skull på menyn. Missade den helt på bio (som vanligt de senaste åren, vad har hänt med den fanatiske biobesökaren StefaN egentligen?) så det får bli hemmavid istället. Vet inte riktigt vad den fick för mottagande, det kollar jag upp - efteråt.


I morron ska det köras halvt bohag åt Skanstullsfolket och det verkar ha gått troll i våra bilbokningar, hahaha.

Förra gången bokade T via nätet och gafflade med mig över Msn samtidigt, eftersom jag skulle köra kunde de ju boka här i närheten. OK/Q8 verkade vara billigast och sen satt vi och kollade adresser...
Dagen D infinner sig och jag tar tunnelbanan tre stationer till Brommaplan, kliver in på OK/Q8 vid rondellen och säger "hej, min polare har bokat bil", men de vill inte alls kännas vid någon bokning? Hm, ringer T och undrar om hon inte bokat? Jodå säger hon, på Drottningholmsvägen... Eller vänta, det var visst Statoil..

Aha, Statoil uppe vid rondellen, sådär 200 meter från min port! Då åker jag hem igen då... :)

Idag bokades det igen, men denna gång faktiskt på OK/Q8 eftersom de var billigare den här gången. I Sumpan dock, men det är den i Vreten så den vet vi var den ligger.
Jag kollar adressen på hitta.se och märker att hoppla, det var visst macken i Hallonbergen som avsågs - på andra sidan Sundbyberg, hahaha...

Nyss slog det mig att OK/Q8 i Vreten ligger i Solna. På andra sidan Tritonvägen ligger Sundbyberg - en liten men ack så avgörande sträcka... =)

Nu ska jag sätta mig i soffan.

Ge mig snö!

Vi fick en liten försmak av vad som förhoppningsvis komma skall igår eftermiddag då små snöflingor singlade från skyn och smälte bort i samma ögonblick de landade. Ge mig mer!

Jag är av den enkla uppfattningen att årstiderna ska skilja sig åt. På sommaren ska det vara sol och varmtsomfan, på hösten ska det storma satan bland de knallfärgade löven, på vintern ska det vara en meter snö och på våren ska det töa i solsken och fåglarna ska kvittra - annars jävlar! ;)


Igår var det alltså
Smaklösa på Debaser Medis och redan kön uppför trapporna skvallrade om att det inte skulle bli glest i leden framför scen. Klev in och ställde mig med en öl och kvällstidningarna i ett hörn av bardisken för att fördriva lite tid - Smaklösa skulle gå på vid halv nio, men redan sju var man tvungen att hämta förbokat.

Men under tiden fanns det ett förband som jag missade namnet på, men som körde kul musik - balkan, jiddisch, massa sånt. Inte varje dag man lyssnar på låtar i sjutakt, hahaha!

Prick halv nio brakade Smaklösa loss och fan vad kul det var!

Det är ju inte något pojkband direkt ("naj, vi är meire av ett gobb-band"), Sundba sjöng rent i alla fall ibland, Ene hade brutit höger ringfinger (men lät inte det hindra honom från att spela leadgitarr!) och vi i publiken garvade lika mycket åt deras vansinniga mellansnack som åt galna texter och Sundbas trumpetsolon (som kan liknas vid en tioåring som testar hur högt han kan blåsa i en trumpet samtidigt som han testar vad som händer om han trycker på ventilerna)...

Axplock ur låtlistan: Det regnar kor, En mer eller mindre, KE Janssons Express (jaaa!), Rune ifrån Rone, Då såg jag ett ljus... Jag kände igen hälften i alla fall!

De rev av Kärringjävel ganska tidigt, Torskdance kom nånstans mitt i (de improviserar en hel del och omtaget i slow motion var en orgie i gapskratt från publiken), Traktorhjulen (Sockerbruket i Roma) var given och efter mycket tjat från publiken (hrm) kom Lucky Weekend på slutet, komplett med Sundba som tappade bort sig i texten...

Jag saknade Åk med Johnny, nån av Vibblelåtarna och Irene Förtvivlan, men när de slutligen gick av vid halv elva hade vi fått två timmar Smaklösa inklusive en paus på en kvart! "Vi börjar bli gamle, Ene måst ut å pisse..."

Roligare har man inte utanför sänghalmen! ;)


Vad gäller min beef med bossen har det inte blivit av med någon konfrontation än. Jag har en liten plan som måste gå i lås nämligen.

Om vi råkar göra något fel (eller något som är helt rätt men som av någon anledning inte behagar herrn) är det ett högljutt gormande och skällande ute i butiken som gäller, om det är inför kunderna skiter han fullständigt i. Men om det har blivit nåt knas med lönespec eller något annat som vi påpekar så är det genast ett diskret tonläge som gäller och "kom så tar vi det på kontoret"... Bah!

Alltså tänker jag ta det i butiken, men tillfället har inte uppenbarat sig än. Men det kommer, det kommer...

Idag har jag...

..inte kunnat låta bli.

Det var ju inte meningen! Inte redan...

Men jag skulle ju faktiskt dit, till den disken, jag behövde ju sånt...

Så låg den bara där, ny och fin, jag hade inte sett den sen förra året...


Japp, jag har investerat i säsongens första julvört!

None

Lessen i ögat?

Huga, vilken tv-kväll...

Först är det Färjan på femman där kapten Jan-Tore berättar om när han var befälhavare över M/S Mariella som var först på plats efter att M/S Estonia sjönk. Hans berättelse med massa ruggiga detaljer tillsammans med ljudinspelningar av radiotrafiken ("Mayday mayday Europa Estonia...") och min livliga fantasi gjorde att jag satt och frös för fullt i soffan...

Sen ER på det med fortsättningen av den sprängda ambulansen från förra avsnittet. Pratt åkte med och verkade klara sig, men komplikation efter komplikation på akuten och... ja... Fy vad sorgligt!


Nu behöver vi något roligare som uppväger detta!

Vi börjar med lite nördhumor som jag lånat från en polare, tyvärr går den inte att genomföra längre då de bytt adress, men det är stor humor trots det:

tracert www.thepiratebay.com

Tracing route to www.thepiratebay.com [83.140.176.146]
over a maximum of 30 hops:

1 2 ms 1 ms 1 ms xxxxx
2 1 ms 1 ms 1 ms xxxxx
3 1 ms 2 ms 2 ms xxxxx
4 2 ms 1 ms 1 ms jonkoping1-pos1.sunet.se [130.242.81.97]
5 6 ms 6 ms 6 ms stockholm1-pos3.sunet.se [130.242.81.102]
6 6 ms 6 ms 6 ms stockholm3-POS0.sunet.se [130.242.82.26]
7 144 ms 6 ms 6 ms netnod-ix-ge-a-sth-4470.port80.se [195.245.240.143]
8 7 ms 6 ms 7 ms hey.mpaa.and.apb.bite.my.shiny.metal.ass.thepiratebay.org [83.140.176.146]

Trace complete.

Haha! =D


Förra året missade jag vad som skulle blivit min tionde Tomtevaka på raken. Vad gör man åt det? Man funderar starkt på att kliva upp till tvåsiffrigt i år istället...

Inget spikat än, men fan... ;)

Helgrekapitulering

Okej, Fotomässan gick precis som jag trodde - nästan.

Det gick helt åt helvete direkt, just när jag gick från Tvärbanan till pendeln slog det mig vad som låg hemma på skrivbordet utskrivet och klart - rabattkupongen... Visserligen inte så mycket, jag fick pröjsa 150 istället för 120, men fan vad det sög!

Väl inne började drägglet rinna till... Sjukt stora objektiv, Wacomplattor, högar med fotoböcker... Vad är det för stolpskott som lägger Fotomässan en vecka innan lön? (men det var kanske lika bra det?)

När jag stod i kö för att komma in såg jag att många hade egna kameror med men tänkte inte mer på det, men när jag var i Nikons monter och kikade på objektiv lade jag ihop två och två när jag märkte att de hade gratis Check & Clean på mässan. Typiskt.

I Wacommontern hittade jag Hôlma som stod och snackade Wacombrädor och när han pekade bakom mig stod Matte där också - folk från Jönköping minsann! Det visade sig att de var där för Adobes räkning, stod i deras monter och demonstrerade tips och tricks i Photoshop och Photoshop Elements. Inte helt oväntat, det är ju trots allt de som driver
moderskeppet.se - halva Sverige verkar gå deras distanskurs på Högskolan i Jönköping, haha...

..och snart även jag:
Tack för din anmälan!

Vårterminen 2009

Du har anmält dig till följande utbildningar:

1. HJ-22311 - Digital bildbehandling 7,5hp Ingen undervisning,
Internetbaserad distansunderv, Kvartsfart (25%), Fristående kurs,
Högskolan i Jönköping, Ortsoberoende
Förvisso var sista anmälan för en månad sen, men till distanskurser utan krav på närvaro vid lärosätet borde det inte vara några problem med sena anmälningar.

Som Hôlma sa, fortsätter det gå bättre för dom måste de uppgradera servrarna... :)


Efter en vända hemma styrdes kosan mot Duvbo och tacokäk tillsammans med valda delar av (w)Ho-valley-maffian. Som tur är hade jag några burkar kvar i en platta i köket, annars hade jag varit helt ren. För säkerhets skull byggde jag en sagolikt kompetent grogg innan jag stack dit, söte göte vad stark den blev, haha...

Med tacos i magen var planen bowling vid Fridhemsplan och resultatet där ska vi inte prata så mycket om. När jag var yngre var jag inte helt oäven på att få ner käglorna, morfar var en hejare på bowling, så fattas bara annat!
Jotack, nu fattas det allt nåt... Jag var fanimej mer nere i rännan än på banan!

Inga mer ord om det, sen blev det Kellys en sväng innan jag i fattigmansanda rörde mig hemåt - vi hade ju trots allt spikat en brunch på Söder på söndagen!

Herregud, när jag väl hittat dit vid elva på förmiddagen märktes det att jag var en aning bakis, finmotoriken hade sina brister kan man säga. ;)


Det blev många timmar i källaren på fiket innan man kom hem och slog på tvn - BP kvalade ju till Allsvenskan mot Ljungskile!

0-0 på Grimsta och när jag började titta hade första halvlek just slutat och BP tagit ledningen! Tjoho!
Ljungskile hade fått en gubbe utvisad efter två gula redan efter en kvart (!) och när andra började märkte jag varför. LSK hade glömt vad som står i regelboken och satsade nåt våldsamt - tacklingar jag trodde bara hörde hemma i korpen, efterslängar och gud vet allt.

När krutröken skingrades över (den urusla) planen och domaren blåste av var Ljungskile bara åtta man på plan efter tre (3!!) utvisningar, åtta gula totalt (kunde blivit ett par, tre till om domarn sett allt) och 1-1 i mål. Alltså gick BP till Allsvenskan i kraft av mål på bortaplan! :-D


Idag var det jobb igen.

Två korta dagar...

Äntligen helg!

I morron är planen att visitera Fotomässan i Älvsjö och om aftonen ska det sedan tydligen bowlas. Tillsammans med Smaklösa på onsdag blir det en massa pengar som rinner iväg, eftersom kontot börjar bli tomt är jag lite känslig på den punkten nu, haha...
När Rikskupongerna tar slut i nästa vecka blir det verkligen till att suga på ramarna fram till löning, tur att skafferiet är relativt välfyllt... Hej matlåda!

Apropå foto har jag börjat utforska Photoshop lite mer på allvar, mäktigt vad man kan göra med det programmet egentligen!

Men nu blir det middag (rester från gårdagen) och hockey på tv!

/red
Bra match på Tv4 Sport dessutom, AIK tvålade till Mora borta med 4-1 och det såg riktigt bra ut! De checkade högt som fan i offensiv zon, stressade hela tiden Moraspelarna till misstag och släppte inte in ett enda mål i boxplay! Upp på en fjärdeplats i tabellen, fyra pinnar bakom Malmö som har två matcher mer spelade...
Fortsätter det så här kan det bli spännande efter jul! :)

Sjuka pengar...

Idag spräckte jag min dagsbudget.

Eftersom det redan när det knappt blivit ny månad blev mycket månad kvar i slutet av pengarna har jag haft en maxbudget per dag att hålla mig till och än så länge har det gått bra.

Så när jag såg i Metro/City (vilken det nu var) att Netonnet hade galet billiga usb-minnen var det jag som tog mig till Slagsta och inspekterade nya butiken. Inte alls lika lättöverskådlig som den i Veddesta, men 8gb usb-minne för 249 spänn klagar jag inte på!
Min andra stora usb-sticka har gömt sig nånstans och jag behöver få över några stora filer till farsans nya laptop och nej, jag vill inte bränna dvdr bara för det... ;)

Nåja, min budget håller ett tag till, men det blir värre nästa vecka när rikskupongerna tar slut, då blir det knapert på riktigt om jag nu ska lyckas med både Fotomässan och Smaklösa. Det blir mycket billigkäk och matlådor!


För övrigt har jag hittat en ny sak att reta mig på på jobbet! ;)

På samma lön som det drogs tjänstlediga dagar för farmors begravning hade jag sjuklön några dagar vilket i sig är helt korrekt.

Jag blev helt groggy en måndag och gav upp efter lunch, var hemma några dagar och återinträdde i tjänst på fredagen.

För detta fick jag tisdag-torsdag med sjuklön, dvs 80% av lönen. Inga problem.
Måndagen drogs i sin helhet som karensdag.

Vänta nu, jag jobbade tills de andra klarat av sina luncher innan jag gick hem, vilket borde innebära mellan tolv och ett. Eftersom jag började jobba sju, har jag då jobbat gratis i drygt fem timmar?

Som vanligt, jag frågar aldrig chefen först, eftersom han då ser sin chans att kollra bort mig, hävda att så är det och sen börja rya om nåt helt annat så man tappar tråden.

Istället har jag gjort lite research på nätet, i lagtexter och på forum. Som vanligt ställer det till det att vi inte har något kollektivavtal. Svenska lagar är luddiga som fan och ganska klena i sina krav, allt baseras på att man har kollektivavtal som drar upp linjerna. Lagtexten (
Lag (1991:1047) om sjuklön) säger ingenting egentligen, så då får man leta vidare!

Enligt Lärarnas Riksförbund (Karensdag - vad gäller?) ska lön utbetalas för den tid man varit på jobbet fram tills man går hem, tiden efter detta räknas som karensdag. Speciellt lydelsen "Det finns ingen nedre gräns för hur kort en karensdag kan vara" gillar jag skarpt.

Efter lite frågor på några forum (mail till Försäkringskassan gav svar av sorten Goddag Yxskaft trots förtydligande) verkar det också stämma, om man går hem tidigare en dag är resten av arbetsdagen karensdag och man ska ha lön i vanlig ordning för den tid man varit på plats.

Det ska bli mycket intressant att se hur det går när jag konfronterar chefen med detta...

Boom sa ambulansen

ER idag (suveräne Steve Buscemi i gästroll!) och i ett reklamavbrott orkade jag inte zappa, så småningom kom det en trailer för Bones och då kom det en liten grej...

Kärlek är stimulans för hjärtat och lokalbedövning för förståndet.

Haha, är den rätt eller är den rätt? ;)

Men helvete vilket slut på avsnittet! Vem gick åt, Pratt eller (hemska tanke) Sam..? Nejjj!


Hm, vissa tycker tydligen att jag ska lösa mina problem genom att flytta tillbaka till Jönköping... Kan vi inte vända på det och flytta Jönköping lite närmare Stockholm istället? :P

Fast en sak bara ska förändras och det är jobbsituationen! Fick reda på häromdan att Ribban är i Afghanistan så jag har tjötat lite med honom - han sitter och photoshoppar, indesignar och facebookar, haha...
Idag fann jag mig själv sittandes och läsa en bilaga som låg i DN, den var från Försvarsmakten om utlandstjänst...


Till sist en underbart vacker låt med Patti Smith och Don Henley, på något sätt kan jag relatera texten till mig och Jönköping vs Stockholm på något märkligt sätt.

Now, I don't want to lose you
but I don't want to use you
just to have somebody by my side.
And I don't want to hate you,
I don't want to take you
but I don't want to be the one to cry.

And that don't really matter to anyone anymore.
But like a fool I keep losing my place
and I keep seeing you walk through that door.

But there's a danger in loving somebody too much,
and it's sad when you know it's your heart you can't trust.
There's a reason why people don't stay where they are.
Baby, sometimes, love just aint enough.

Now, I could never change you
I don't want to blame you.
Baby, you don't have to take the fall.
Yes, I may have hurt you, but I did not desert you.
Maybe I just want to have it all.

She moves in mysterious ways...

Jaja, jag är ju inte den som backar för en utmaning...


1. Vem skulle du kasta en paj i ansiktet på av Linda Bengtzing, Carola eller Kikki Danielsson, och varför?
Redan utan att behöva sortera bort de andra blir det ju dårfinken Carola. Religiösa sektfanatiker har jag minst sagt svårt för, att hon sen verkar tro sig vara sååå speciell i schlagersammanhang gör det inte bättre. Jag gapskrattade när Luuk seglade förbi henne med Ola Salo när The Ark vann finalen, jag tror dessutom att det var jävligt medvetet, vad han än säger... ;)

Alltså, Carola = *splatt*

2. Hur många har du legat med?
Få se, var har jag excelfilen..? Ett tiotal..?

3. Vad är det elakaste du någonsin gjort mot någon?

Elakt? Jag är ju snäll... Men oftast är det väl dumma kommentarer man kläckt ur sig (på fyllan) som kanske inte varit så genomtänkta...

4. Vilken är den klantigaste skadan du råkat ut för?
Nu har ju jag (peppar peppar) klart mig från värre saker, men när jag satt och täljde på en grenbit med min morakniv och började tälja utifrån och in med näven jag höll i grenen med på insidan tänkte jag väl mig inte så mycket för. Att klyva tumnageln på mitten var väl inte så bra när man var scout, haha...

5. Vilket är det mest udda ställe du haft sex på?
Oj, vilket ska man ta..? INFOexpen när den låg på IHH eller gamla bastun på Akademien på en onsdagkväll kommer väl högt upp på listan, men det får nog bli på Barnarpsgatan, mittemot En Italienare & En Grek. I december. =D

6. Vilken superhjälte är den ballaste?

Stål-Långben så klart! Käka en jordnöt du har i mössan och du kan flyga - vad var det i den där jordnöten egentligen..?

7.Vilken superhjälte är den tveklöst fånigaste och meningslösaste?
Captain America, hahaha...

8. Ok ärligt, hur många har du legat med?
Fjorton då..?

9. Nämn tre personer du skulle ta med på en öde ö.
Nån lämplig överlevnadsexpert typ Bear Grylls kan ju vara praktiskt.
Gordon Ramsay för att få Grylls upphittade maskar och råttor att bli aptitliga.
Och Tess för underhållningens skull så man inte får tråkigt. ;)

10 . Nämn tre personer du skulle vilja slänga till hajarna om du satt fast med dem på en öde ö.
Utan att tveka skulle en viss företagsinnehavare vara den som åkte i först.
Det får faktiskt räcka så, mitt förakt för denna person känner inga gränser.


Okej Tess, betrakta dig som (åter)utmanad!

1. Vi kör direkt: största misstaget ever?
2. De tre mest överskattade artisterna/grupperna är..?
3. Antingen eller: Tokmånga bekanta eller ett par tre riktigt nära vänner?
4. I bokhyllan finns det säkert något du skäms över att du har, vad är det?
5. ..och i cdhyllan är det..?
6. Den obligatoriska sexfrågan: finns det någon du verkligen ångrar att du skojade till det med?
7. Du bor i en kalasstad, kanonjobb, många vänner - men så kommer The Big Love. Dock bor denne någon många mil bort där du inte känner en käft. Flyttar du?
8. Vilka nätsiter är du inne på oftast?
9. Vilket är ditt stoltaste ögonblick?
10. Vad är du riktigt jävla irriterad på just nu?
(11. När kommer du till Stockholm och festar till det nästa gång då?)  ;)


Ni andra är högeligen välkomna att anta utmaningen också - men jag tror inte ni vågar. :P

She's a Killer Queen, gunpowder, gelatine...

Jag blev ju med blurayspelare för några veckor sen. För den som inte vet det är det ett dvdformat som rymmer mycket mer per skiva tack vare en annan sorts laser än i en cd/dvdspelare. En dvd rymmer som bekant grymt mycket mer än en cd - förhållandet är detsamma mellan bluray och dvd.

Hur som helst, i lådan följde det med två blurayfilmer, I Am Legend och Ocean's Thirteen. Typiskt nog två man redan sett och Ocean's är inte så extremt filmisk, så jag stoppade i I Am Legend först.

I början är det en massa klipp från tvprogram (där hon lanserar sitt cancervaccin) och därmed en uppenbart sämre kvalitet på bilden - men sen kommer "a big shot" över Manhattan där han dånar fram i sportbilen på Fifth Avenue och dra åt helvete vilken bild! Det var som ett rörligt vykort, helt otroligt...

Hade jag bara en tv som är FullHD och inte "bara" HD-ready skulle det bli ännu bättre, herregud...

Häromdagen (innan jag upptäckte min monetära situation..) satt jag med cdon och plockade på mig två billiga böcker. Givetvis vart det en film också eftersom de hade rea på Taxi 2 (jag har ju ett dubbelpack med ettan och tvåan, men där nån jag lånade ut tvåan till har försnillat den...) och hur det var märkte jag att de var billiga på en dvd med Queen...

Live in Montreal har jag sett att den släppts på cd, dvd osv, men inte tänkt mer på det. Men nu hittade jag en bluray-version där dessutom deras legendariska spelning på Live Aid fanns med och då lockade det ju lite mer. Tillsammans med ett bra pris var det ju bara att slå till!


Idag ackompanjerade jag mitt blodpuddingtuggande med den skivan. Eftersom det spelades in 1981 så hade jag inga större förhoppningar på bilden, men ack vad jag bedrog mig!

När de spelade in giget använde de inte vanliga tv-kameror som man kanske hade trott, utan riktiga filmkameror med 35mm! Dessutom hade de scannat om filmen inför blurayutgåvan och restaurerat ruta för ruta där de tagit bort smuts, repor, allmänt åldrat jox...

Dra åt helvete vilken bild, den är helt fantastisk! Inte en chans att man ser att den snart är 30 år gammal! Dessutom har de haft vänligheten att mixa om ljudet i DTS, så inte heller där kan man klaga på något...

Tyvärr var kameramännen inte de bästa för konsertfilmande, men det har fortfarande blivit en riktig kalasrulle! Tillsammans med ett kommentatorspår med Brian May (gitarr) och Roger Taylor (trummor) blir det ju ännu bättre, där de sitter och snackar, skvallrar och gnabbas i största allmänhet.
"Titta, ett gitarrsolo utanför bild! Är det verkligen du som hörs, Brian?" "Jag? Jag tror det, jag minns inte..." =D


I morron ska jag vara duktig och göra saker, så det är väl lika bra att gå och lägga sig innan det blir i morron?

/red
Fan, nu hann det ju bli i morron medan jag kollade upp lite fakta, haha...

Ner å upp, upp å ner...

Satt och slösurfade och läste lite bloggar nyss, bara fördrev lite tid sådär i största allmänhet. Men rätt vad det var så var det några meningar som gjorde att det högg till nånstans långt inne...

"Jobb är inte allt, allt är vänner" stod det.

Faktum är att jag satt och funderade på det på jobbet idag, håller på med ett gigantiskt jävla jätteprojekt med att skriva in i produktregistret var i butiken varje enskild produkt finns. Det började enkelt med att märka upp alla skepp och plåtar, nu är det hästjobbet kvar. Enformigt, repetitivt och trist, men tiden går fort av nån anledning. Samtidigt har man tid att låta tankarna vandra eftersom jobbet i sig inte kräver nån större koncentration.

Då var jag inne på det, hur har jag det egentligen? Vad gör jag egentligen?

Inte mycket kom jag fram till. Jag jobbar och sen åker jag hem. Sitter framför datorn en stund, landar i tv-soffan, lite mera dator innan lampan släcks.
Helgerna handlar till största del åt att få tiden att gå. Sen i april har jag gått på fotboll i snitt varannan vecka eftersom jag hade årskort på Råsunda, men nu är hemmamatcherna över för i år. Istället har jag börjat följa Premier League på Canal+.

That's it.

"Jobb är inte allt, allt är vänner" alltså. Man kan konstatera att jag sannerligen inte har mycket.


Okej, låt oss nu analysera detta en aning.

Många träffar sina arbetskamrater även på fritiden, även om det bara handlar om att ta en fika eller en fest nån gång ibland. Fet chans att det händer på mitt jobb. En julfest om året tvingas han till, annars skulle nog till och med de mest lojala börja gnälla. Utöver detta: zip, nada, zilch.
Två gånger sen förra sommaren har vi varit ute och ölat, några av oss - men det är inte gänget jag vanligtvis skulle umgåtts med. Förortsgäng som sitter på sunkhak och hinkar billig bira. Inget ont med det, men exempelvis Bishops finns inte på kartan.

Ett nytt jobb med lite kul folk skulle givetvis (förhoppningsvis) innebära en markant förbättring på den fronten.

Några after work i Sumpan med Faustarn och en bunta partys hos/med söderfolket har det ju givetvis blivit och det uppskattas högeligen, men samtidigt kunde det säkert blivit fler - om man själv hört av sig nån gång. Usch, jag är dålig på sånt...


Vad jag verkligen behöver är lite intellektuell stimulans! Jag känner själv att jag fördummas för varje dag som går utan lite ordentlig hjärngympa...
Skämt åsido, jag märkte det idag när jag surfade runt att det finns oerhört välartikulerade bloggar därute och denna är sannerligen inte en av dom. Mångordig, ja - men inte välskriven.

Det som retar mig till vansinne är att jag vet att jag kan - eller åtminstone har kunnat. När jag pluggade var det inga problem att skita ur sig 500 ord till en inlämningsuppgift på nolltid och dessutom med substans.

Men nu jobbar jag på ett ställe där jag är till visshet gränsande sannolikhet den ende med några akademiska studier överhuvudtaget bakom mig och det märks, det märks...

Usch, jag måste lära mig InDesign så jag får nåt jobb. Det jobbet jag bommade nyss efterfrågade kunskap i Quark XPress - och det kan jag! Men så fick jag inte jobbet istället... Gah!


Nej, om man skulle krypa till kojs, krama kudden och drömma om nån som får det att pirra lite?

"såklart..."

Jaha, då har man lyckats bli utmanad igen då och av nån anledning verkar Bull tro att jag skulle nappa direkt?

Lika bra hon får som hon vill. ;)


1. För en dag ska du vara en schlagerstjärna, vem är du och varför?

Lätt Björn Skifs! Grym musiker, rolig som fan och verkar dessutom vara en genuint trevlig typ.

2. Vad gör du på första dejten om du får bestämma?
Tokhånglar och fortsätter därifrån? :D Eftersom jag typ aldrig är på däjter vetefan, så i helig jämlikhetsanda får hon välja - jag är med på det mesta!

3. Av någon anledning hamnar du utanför din lägenhet som går i baklås. Du har varken nycklar eller mobil och är endast iklädd mysbrallorna som är inne på sista refrängen. Vad gör du?
Bjuder in mig själv till grannen som jag tror driver nån dagisverksamhet - det är jämt massa ungar där som springer i trapphuset. Man kan vara helt säker på att det är nån hemma där iaf!

4. Du ska köpa en present till en människa du aldrig har träffat. Vad köper du?
Är det en inflyttningsfest är det ju givet: en korv risgrynsgröt - klart människan behöver flyttgröt!

5. På krogen träffar du en riktig heting, ni får bra kontakt & du vill lite mer. Ni går hem tillsammans men på vägen upptäcker du att han/hon har ett fasansfullt skratt. Hur tar du dig ur situationen?
Vaddå ta sig ur? Det är smällar man får ta, dessutom håller jag med Mats: här ska inte skrattas, här ska gökas!

6. Linda Bengtzing, Kicki Danielsson eller Sonja Aldén?
Omgångens lättaste fråga? Linda Bengtzing alla dar i veckan (och några till) givetvis!

7. Ett stadigt och säkert KK eller förhållande som du vet kommer gå åt helvete?
..och sånt vet man innan det brakat loss? Jag tar vilket som, jag har inte råd att vara petig... ;)

8. Var skulle du helst bo om du fick välja; Umeå, Karlskrona eller Kungsbacka?
Kungsbacka är givet. De andra är ju långt ute i geografin medan 0300 ligger inom anständigt avstånd till Götlaborg. Dessutom har jag släkt i Voxlöv utanför Kungsbacka, är man där och jobbar lite på deras gård behöver man inget gymkort... ;)

9. Svart eller vitt?
Svart som natten, baby.

10. Peter Jöback, Martin Dahlin eller Kungen. Vem skulle du ha sex med om du var tvungen?
Men vad är det här för jävla frågor? Kan jag inte svara Linda Bengtzing igen? Jo, det bestämmer jag att jag kan! Lindaaa...


Sen skulle man hitta på ett gäng egna frågor och utmana vidare, men eftersom Tess betade av de andra bloggarna så bidde det inget av med det!


Nu ska jag gå och diska... :-/

Luftig ärtsoppa

Ljuvligt väder idag! Tokdimma i morse när jag stack till jobbet, på dan var det klart men nu när jag kom hem från jobbet var gröten tillbaka!

Jag tycker det är så jävla coolt med dimma, så det var ju bara att ge sig ut och njuta!


Några vet att jag var på intervju för snart två veckor sen och igår kom resultatet:

"Jag tackar för din ansökan men måste tyvärr meddela att du inte är aktuell för tjänsten."


Har man hört den förr?

Damnit, jag ville verkligen ha det där jobbet...


Nåja, jag har i alla fall fått hem en bok om Photoshop, så nån dag ska man väl ge sig in i den också.


Jag kan inte viska, mycket högre än så här
Jag kan inte visa dej, mera tydligt än så här
Så om du inte hör mej nu, om du inte vill förstå,
då får du aldrig nånsin höra alla ord som jag har sparat,
tänkte viska i ditt öra bara tillfället dök upp

Mellan dej och mej, bara dej och mej
...

Byta batterier i fjärren nu?

Canal+ Sport 1: Blåvitt - Djurgårn
Canal+ Sport 2: Brynäs - HV71
Canal+ Sport Extra: Bajen - Malmö FF
Com Hem-kanalen (!!): Elfsborg - Halmstad

Sicken kväll och sickna resultat!

3-0 för Elfsborg satt ju långt inne med 0-0 i paus, men nu håller de liv i guldstriden! Få se vad Halmstad åstadkommer hemma i sista omgången mot - Kalmar...

Själv hoppades jag MFF skulle kämpa lite iaf mot Bajen eftersom jag inte vill att grönränderna ska gå om AIK i tabellen och bli bäst i stan, men det var innan jag insåg att Malmö ville hålla undan för Trelleborg... Tre mål första kvarten, sju mål i första och torsk för Bajen med 3-6 till slut... Jösses.


507.00 i odds på Matchen. Synd att man inte satte en tia. :]

Jag har öl, chips och en schysst kassett...

Jaha, då har man sett världens bästa Rubarth för sista gången på Råsundas gräs...

Fast stor humor när han byttes in i andra (nä, han fick inte vara med i startelvan) och det hojtades friskt från läktarplats så fort han fick bollen!

"Kom igen Matsmats, kapa honom!"
"Ta ett kort, Matte!"


Han är ju trots allt AIKs mest varnade och mest utvisade spelare genom tiderna, så vi tyckte att han borde sluta med flaggan (kortet?) i topp så att säga... ;-)


Full kareta hem efter matchen och ner i soffan för årets sista F1-race!
Söte Göte vad spännande det blev med regn och grejor, men faaan att Timo Glock inte kunde hålla sin plats när nu Vettel smet förbi Hamilton med två varv kvar!

Usch, det skar i hjärtat när Ferraristallet jublade när Massa gick i mål, de hade inte märkt att Glock tappade och se deras miner när någon avbröt dom och förklarade... Massa fick vara världsmästare i 300 meter. Tragik, tragik.


Men jag har fått något att se fram emot trots allt!

Nog för att det är fattigt så in i helvete, men gissa vad jag hittade på Facebook nyss? Den 18 november spelar ett visst gäng på Debaser Medis, ett gäng jag såg de två första åren jag var på AG, ett gäng som brukar hålla sig till max två tonarter samtidigt i sina bästa stunder... Smaklösa! =D

Det är inte Debaser som arrangerar (därför syns det inte heller i deras kalender) utan det är ett gäng som kallar sig
Gotländska Stockholmare som hyrt stället och sett till att Smaklösa tar båten över.

Läs!


Till slut konstaterar vi att J-Södra låg pyrt till i Superettan, klarade sig med ett nödrop från att åka ner direkt och fick kvala mot Öster. 2-1 i baken i Växjö gjorde att de var piskade att vinna med minst ett mål i returen, men de gjorde inga dumheter på Stadsparksvallen! 3-0 hemma och J-Södra är kvar i Superettan även nästa säsong! :)


I hear your name whispered on the wind
It's a sound that makes me cry
I hear a song blow again and again
Through my mind and I don't know why
I wish I didn't feel so strong about you
Like happiness and love revolve around you

Trying to catch your heart
Is like trying to catch a star
So many people love you baby
That must be what you are

Waiting for a star to fall
And carry your heart into my arms
That's where you belong
In my arms baby, yeah

Kyrkråtta?

Okej, det finns en anledning till att jag inte står i baren på Akademien och gör mitt bästa för att tömma deras White Russian-förråd just nu. Anledningen till det finns i de tre första styckena här.

T hojtade igår om en spelning på Södra Teatern hon tyckte jag skulle hänga med på, vilket fick mig att kolla kontot, hur det såg ut efter alla räkningar osv.

Det jag såg där fick mig att per omgående ställa in resten av november ungefär. Tänkte gå på fotomässan om två veckor, men det är ju bara att fetglömma. Däremot ska jag till Willys och bunkra konserver i morron...


Men just som jag satt och såg Tottenham-Liverpool vid åtta idag ringde mobilen. Det visade sig vara Isoz och en hel hög folk i bakgrunden som i högljudda ordalag ifrågasatte varför i helvete jag inte var där och var full med dom?

Ouch.

Till råga på allt tappade Liverpool sin 1-0-ledning (Kuyt igen, givetvis) och inkasserade årets första förlust - mot Spurs! Helt sjukt...


I morron är det årets sista hemmamatch vilket blir mot Helsingborg. Jag hoppas det blir mycket folk, inte för att Henke Larsson dyker upp, utan för att en riktig trotjänare slutar i AIK och i morron gör sin sista match på Råsunda.

Vår avige vänsterytter, den lille tekniske liraren som helt plötsligt vänder ut och in på sina bevakare på vänsterkanten när det som bäst behövs, som dribblar sig loss ur de mest osannolika situationer och som gör ett och annat skapligt mål också...

Jag kommer sakna nummer 23, MatsMats Rubarth...

Som han själv skriver på AIKs hemsida:
"Det finns så många fina minnen jag tar med mig från min tid här. Bara att få ta på sig den svarta AIK-tröjan och flanera in på planen medans 25 000 hängivna fans skrålar "Å vi e AIK" i varierande tonarter är belöning nog.

Jag fick, tro det eller ej, vinna den interna skytteligan 2003 och samma år tackla/sparka mig bort från ett dubbelmöte med Valencia. Ett svängigt men roligt år.

Och för att ni inte ska glömma bort mig helt så skickar jag med en länk på typ världens snyggaste mål..."


Jodå, målet är väl rätt okej... ;-)