¡Viva España!

..och vem avgör finalen med enda målet? Fernando Torres! :-D

His armband proved he was a red, Torres, Torres
"You'll never walk alone" it said, Torres,Torres!
We bought the lad from sunny Spain
He gets the ball, he scores again,
Fernando Torres, Liverpool's number nine!


..och med Xabi Alonso, Pepe Reina och Álvaro Arbeloa i spanska landslagstruppen lär resten av Liverpool få höra ett och annat under försäsongen framöver, hahaha... 


Kom hem från Peace&Love i morse efter en mastodontkörning från Borlänge till Skavsta med avresa 01.00 som blev trekvart sen innan vi kom iväg... Stressa med en minibuss (Renault Trafic) är normalt inga problem, men denna var dessvärre en bensinare... Det bara väsnades när man gasade, men inte fan hände det nåt.
Men de kom till incheckningen med några minuter tillgodo, jag körde hem till Bromma, parkerade utanför och gick och lade mig, klockan var ju ändå halv åtta på söndagsmorronen... 

Bussen skulle till Arlanda och lämnas tillbaka där, så jag stack dit vid lunch när jag var människa nog att köra igen.

Längre rapport kommer, nu ska jag sova - börjar jobba sju.

Dalarna, here I come!

Då rullar vi mot Borlänge och Peace&Love-festivalen! Jag ska återigen köra kändisar hit och dit, så jag lär göra korta visiter i Stockholm/Arlanda/Centralen/diverse hotell under veckan, hahaha...

iPoden är fulltankad, iTripen är med, cdcaset är fyllt - nu är det dags!

Nu gäller det bara att vara ledig när Thåström går på, men det har jag mer eller mindre ställt som krav att vara för att jag ska vara chaufför - och det är chefen medveten om. Så jävla mycket jag körde förra året... ;)

Ajö!

Ständigt dessa ryssar...

Tillbringade gårdagkvällen i Kungsan och kollade på Holland-Ryssland, tillsammans med en bunt ryssar och en försvarlig mängd holländare - sjukt många i orangt som pratade konstigt! :)

Matchen är ju inte mycket att säga om, Holland gick i samma fälla som Sverige gjorde och det var bara en storspelade van der Sar som räddade siffrorna från att bli mycket större. Herregud, ryssarna tvekade ju inte att klippa till så snart de passerat mittcirkeln!
Å andra sidan var Akinfeyev rätt jävla bra i andra målet också, trots att han är ganska kort i rocken gjorde det inget - bollarna hamnade i famnen på honom i alla fall. Fast oftare hamnade de med ett brak i reklamskyltarna bredvid mål, man kan inte säga att holländarna hade ställt in siktet ordentligt.

Så jag och en bunt i orangt gick till Dubliners och tröstsöp istället.

Fick lära mig hur man uttalar Dirk Kuyt och det är inte Köjt som de svenska kommentatorerna envisas med, utan Kajt. Nu vet ni det. ;)

Nu ska jag gå ut i solen och leta rätt på ett ställe med mycket pommes...

Do you know Jack Schitt?

En kungligt rolig animation jag såg för en jävla massa år sen, har letat efter den ibland och idag bara dök den upp...

So, do you know Jack Schitt?

None

Vilket träsk!

Jag tyckte Sverige spelade kasst mot Nordirland i kvalet, men matchen mot Ryssland var ju ett bottennapp utan dess like...

Andrabollarna gick till ryssar, bollar efter brytningar gick till ryssar, vanliga jävla pass gick till ryssar. Geisten fattades helt, Elmander sprang sig trött på tjugo minuter och vad ytterbackarna sysslade med vill jag inte ens tänka på. 

0-2 i röven var i underkant.


..och idag rök Portugal mot Tyskland dessutom. Jag är inget fan av Ronaldo, men jag ogillar tyskar desto mer, så det var ju illa att det gick som det gick. Men Deco var helt magisk i mitten, tror han bara missade en enda passning på hela matchen... :D



Hultsfred är avklarat, nästa vecka väntar Peace&Love i Borlänge och veckan efter det ska jag tydligen till Sundsvalls Gatufest också. Shit vad man rör på sig! ;-)

Nu ska jag hitta ny sänglektyr i bokhyllan, läste ut Liftarens Guide till Galaxen igår och behöver nåt annat. Lär bli nåt jag redan läst, haha...

Sammanfattning!

Hultsfred: lite blåsigt, lite regnigt och väldigt långt till tältet.
Kanonkul att jobba på Stora Dans (speciellt att samtliga ställen vi jobbade på var under tak), trevligt med ett backstage med en stor eld på natten och möjlighet till ölande dessutom.
Men funktionärscampingen var halvvägs in till stan och med smalspåret precis bredvid.

Trevligt dock att vakna, gå ur tältet och gå ner och pissa i vassen med strålande sjöutsikt. Sämre pinkställen har man ju haft. ;-)


Matchen mot Grekland visades på storbild nere på udden på Hultsfred och det var ju party värre.
Matchen mot Spanien visades på Hawaiiscenen och det var ju party tills 93e minuten. Fan!

Men nu tar vi ryssen i morron! Släpp ingen jävul över bron!

Nu ska jag se Frankrike och Italien kriga vidare.

Sket sig kan man säga...

Tänkte ju köra 850 till Hultsfred, men det projektet är avskrivet för denna gång, får sikta på Peace&Love istället, haha...

Jag lyckades inte få ordning på ABS-bromsarna, men väl parkeringsbromsen - till hälften. Höger sida nyper på grus nu, men inte vänster. När jag satt på den sidan och pillade låg solen på så jag inte såg nåt in genom det lilla hål där inställningsskruven finns...

Så jag o Calle har bitit huvet av skam och tar festivalbussen.com ner istället, 11.00 på tisdag rullar vi från Cityterminalen och då är det ju fest direkt! Man slipper köra och det är fullt av festarfolk runtomkring - man har väl åkt på studentresa förr? ;-)

Tyvärr kommer vädret att försämras lagom till att festivalen drar igång på torsdag vad det verkar, SMHI utlovar skurar och skit men vi får väl hoppas att det ändrar sig till nåt bättre!


Dagens känga ska Systembolaget ha. Festivaldrickat numero uno är cider på 33-burk, blir inte avslaget så snabbt och är inga problem att hiva i sig lite småljumma. Alltså har jag varit på jakt efter Rekorderlig Päron och det är en jakt som är bökig. När jag bodde i Jönköping var det ännu jävligare, där fanns det inte alls så där fick man beställa ett flak med nån veckas varsel.
Men i Stockholm finns de burkarna lite överallt! Förra året bunkrade jag vid Globen, men där har de bara en enda stackars burk hemma. Alternativen heter Hallunda och Sollentuna. 65 st i Hallunda dit det tar en timme och 24 st i Sollentuna dit det tar en halvtimme. I går åkte jag till Sollentuna.

Det var ju dumt.
När jag kom dit och väl hade hittat Bolaget i det centrum de håller på att bygga om som fan hittade jag inte nåt. Högg tag i en anställd som tittade i den allsmäktiga datorn och kom fram till att de där 24 burkarna var en kundorder.

Jamen tack så jävla mycket! Vad är det för uselt system som visar att det finns i lager när det kundordrar på alltihop? KIåpare!

Men jag åker inte till Hallunda. Inne i stan finns det ströburkar i två butiker, jag plockar på mig några av dom på måndag och besöker sen Bolaget i Hultsfred så snart vi kommer ner - de har hundratals hemma. :)


Men nu ska jag till Ikea och bunkra upp med batterier och Delicatobollar. I Kungens Kurva säljer de 6-pack för en tia. :-D

/red
Sådärja, efter uppgraderingen funkar det att använda Opera för att göra inlägg igen, tack för det! :)

Kultur på min ära!

Morsan är med i en kör som heter Cantemus och som har konserter ett par gånger per år. Denna gång i Berwaldhallen och temat var "Povel, Evert och Hasse & Tage", dvs välbekanta låtar över hela linjen. Inte som när de körde Förklädd Gud senast kanske... ;-)

Hur som helst hade de rätt skapliga gästartister i form av Lotta och Mikael Ramel och dessutom Sven-Bertil Taube!

Lotta snackade lite runt sin käre far och läste ett par av de brev som Povel fått genom året och ett och annat svar dessutom. Sedan kom hennes bror som hade gitarren med och körde ett helt gäng klassiker som The Gräsänkling Blues, Underbart Är Kort...

Sven-Bertil följde på det och då blev det tango! Fritiof Och Carmencita var ju given, tillsammans med några andra, både kända och mindre kända, plus lite anekdoter givetvis.

Uppblandat med detta fanns bitar av Hasse&Tage som Att Angöra En Brygga till exempel.


Men det riktigt roliga kom nånstans emellan syskonen Ramel och Sven-Bertil. Då hade dirigenten Göran en liten överraskning - på första bänk satt ingen mindre än Alice Babs! :-D
Hon börjar bli lite till åren, så hon fick lite stöd fram till scenen där Göran sträckte ner en mick så hon kunde berätta lite om Povel som hon känt sen hon var tretton år! Många minnen där...

Rätt vad det var började hon helt a capella köra scat baserat på Underbart Är Kort och pianisten och basisten var ju inte sena på att hänga på och improvisera.

Stående ovationer är bara förnamnet.

Göran tackade henne så hjärtligt och sade nånting om att man får ta chanserna när de kommer, varvid Alice reser sig upp igen, går tillbaka fram till scenen och när Göran återigen sträcker ner micken säger hon nåt i stil med "hjälp mig upp till pianot ska ni se att tanten kan än" - mer jubel i salongen!

Sen jammar hon loss ordentligt vid pianot - svårt att tro att hon är 84 år gammal...


Fantastiskt rolig kväll, det är sannerligen inte varje dag underhållningen är av den klassen...

En fredag i mitt liv.

Jag börjar dagen med konststycket att stänga av larmet på mobilen (vilket kräver tre olika knapptryckningar i rad) och vaknar således lagom till min buss går.

Kastar mig ur sängen och lyckas på något sätt hinna med en som jag "bara" kommer tio minuter för sent med.

Börjar dagen som vanligt med att peta igång datorerna i "kassan" och knappa in ordrarna som vår utesäljare mailat in kvällen före. När J dyker upp vid åtta tar hon över kassan, trots att hon är anställd för att sitta med ekonomin inne på kontoret där det när hon är i kassan är en stol tom till de andra tvås förtret, och jag försvinner ut på lagret för att plocka de ordrar jag just knappat in eller ta hand om inleveranser som inte hunnits med dan innan.

Sen lallar jag runt resten av dan och försöker hitta på nåt att göra. Tillbringar en halvtimme vid olje- och kemhyllorna med att rensa kartonger och skära upp nya till exempel.

När jag tar kassan när J är och fikar står det ett batteri på ena sidodisken med två följesedlar utskrivna och jag får veta att ett taxibud kommer för att hämta dom till Luftfartsverket på Arlanda. Okej, inga problem.

Strax därpå kommer butikschefen, min närmsta chef, och säger att jag får ta dieselbussen (min tjänstebil, haha) och köra batteriet till Arlanda istället. Jahopp.

J kommer tillbaka till kassan och jag går för att hämta kepa, solglajor och nycklar. De senare hängde inte på första stället, inte på andra stället och de låg inte heller på tredje stället, så när jag går in på kontoret för att titta i nyckelskåpet där undrar högste hönset vad jag gör?
- Jag letar efter nycklarna till dieselbussen...
- Den är utlånad! (dvs återigen utlånad till nån kund eller nåt utan att vi i butiken vet det när vi lovar kunderna snabba leveranser, min anm) Vad ska du med den till?
- Jo, ett batteri skulle köras till Arlanda...
- Nej, det ska gå med taxibud!
- Jaha, jag fick höra att...
Nu kommer butikschefen från ett angränsande rum eftersom han hört oss snacka:
- Det var jag som ändrade till att vi ska köra ut det, jag gjorde ordern och missuppfattade LFV, så det är lite mera bråttom än jag trodde och...
- Nej, nu tar vi taxibud, gör som jag säger! (det senare är ett exakt citat)

Butikschefen och jag tittar på varandra och rycker på axlarna ungefär, återigen ändrade uppgifter, ingen ovanlighet.

Jag hänger tillbaka kepan och stoppar solglajorna i jackan och går ut i butiken igen.

Fem minuter senare kommer butikschefen med beskedet att jag ska köra ut batteriet i alla fall, fast nu i högste hönsets V70...

Jahopp, då hämtar vi kepa och glajor igen och knallar sen in på kontoret för att hämta nycklarna.
Bilen vet jag var den står eftersom han alltid har samma plats och det blir ett jävla liv om nån annan står där.

- Jaha, här är nyckeln, det är en vit V70, den står därute.. (no shit?) Vet du hur man kör en Volvo..?

Men vad är det för jävla fråga? På fullt jävla allvar dessutom.

Nåja, jag tar nycklarna och kör mot Arlanda. Enligt följesedeln ska jag till Grind 1, sedan hus B3.
Svänger av E4 och ser skyltar mot Grind 1 direkt. Tackar!

Men detta var alltså i fredags. Vad hände då?

(tänk avslutad Irakkonferens och massa höjdare som ska hem)

Massa avspärrningar överallt och högvis med Harry Haffa utströsslade i varenda korsning...
Vissa hade det bra (som de som ställde polisbilen på en jätterefug i en rondell och satte sig i skuggan i en slänt) och vissa hade det sämre (som den som helt allena stod på en mindre refug vid en rondell och försökte gömma sig för den gassande solen bäst det gick i skuggan av en skylt)...

Väl framme vid Grind 1 var det än mer avspärrningar, en massa vakter och en lagom kö bilar framför gaten märkt "Fordon utan tillstånd" (där jag utan vidare ansåg min ingå) som blev genomsökta. Jag såg inga bombhundar, men de var väl inne i bilarna och nosade runt.

Hus B3 låg innanför grinden och jag blev beordrad (japp) att ringa de nummer jag hade för att se om de kunde komma till grinden eller nåt.
Ringer, får svar och säger att jag har ett batteri för leverans och att det var byst med mässing vid grinden. "Jotack, vi kommer ju knappt in själva" var det något uppgivna svaret jag fick, haha...

Hur som helst blev det en u-sväng när jag väl hittade hål bland avspärrningsbanden, tillbaka och runt runt runt, förbi tornet, förbi GateGourmet, förbi massa annat tills jag tyckte att var faaan är B3? Stannade vid en stor grind med vaktkur och hela baletten samtidigt som en budchaffis går in där. Han skriver in sig i en loggbok, kliver fram och tillbaka genom en metalldetektor (!) och går sedan ut till sin bil och kör in genom grinden som de två väktarna öppnar. De sitter där men lyfter inte ett finger i onödan... Men jag fick veta att jag skulle fortsätta en bit framåt till.

Oh yes, där är LFVs varumottagning i hus B3! Men.. då behövde man tydligen inte köra genom Grind 1 trots allt..?

Nåja, de får sitt batteri så de kan sätta det i sin bil så den bilen kan köra ner till Bromma Flygplats och mäta nåt. Bromma ligger inom synhåll från jobbet... :-D


Dagen tar så småningom slut, jag tar bussen hem och hoppar ur jobbkläderna och i mina vanliga - här ska gås på kalas!
Men först ska presenterna slås in och det snabbt, kalaset är redan igång borta i Hässelby... Där är det schyssta silverpappret jag hittade på Ackis igår, rensa köksbordet, rulla ut pappret, oj det är plast först, väldans massa plast, vafaaan det är ju cellofan...
Smart att ha cellofan bland vanligt presentpapper, väldigt smart, tack tack...
Okej, vafan gör jag nu? Annat papper har jag inte och det närmsta jag kommer är julpapper nere i källarförrådet.

Det får bli aluminiumfolie! Vira in första, tejpa lite, vira in andra, jävlar där tog rullen slut, vira noggrannare och kolla kanterna, det räcker preciiis, tejpa, tappa tejpen som rullade in under kökssoffan, det duger, ut genom dörren...

Puh.

Kommer till Vällingby, upp ur tunnelbanan, ut mot bussarna och där rullar en 541 iväg ja... Tio minuter till nästa.

Till slut sitter jag äntligen på bussen och håller span på skylten i taket för att se när Knäckepilsgränd dyker upp, då ska jag av.

Då går bussfan sönder.

Vi står vid en hållplats och kommer inte iväg, ungefär en kilometer från hållplatsen där jag ska av. Det blev tio minuters väntan till.

Men fram kom jag och fira världens sötaste systersons 2-årsdag fick jag! :-D


I morse tog mor&far husvagnen och åkte ut till Tynningö för årets stormöte, så jag tog bussen till Ekerö och gav mig på bromsarna på 850n igen.
Tog en provtur och bromsade lite på en skogsväg, bromsarna nöp (om än ganska djupt), men ingen ABS-verkan fortfarande.

Ryckte isär alla kontakter jag hittade som kan antas ha något med ABS-systemet att göra och sprayade dom med 5-56, men det hjälpte inte.
Donade i några timmar, men utan resultat. Jag lagade ett luftutblås på passagerarsidan som hade kajkat ihop istället. ;)

I morron ska jag ut en sväng på förmiddagen (lunch då) för att testa en grej till, ska se om jag kan spänna handbromsen samtidigt, den tar förjävla dåligt, men lyckas inte den grejen - då vetefan vad jag gör.

Tanken var att köra den till Hultsfred, men det är 1½ vecka till avresa. Kärran har stått i drygt två år och ge sig på en 40-milstur det första man gör med massa folk och mycket last? Njaaa...
Dessutom lät det ordentligt från grenröret när man drog på hörde jag idag. Suck.


Så nu vetefan. Men i morron ska jag ut på Djurgårn i alla fall, Prins Bertil Memorial och Gärdesloppet tänker jag inte missa av någon enda anledning! Gamla bilar är roliga och gamla bilar som kör rally i skogen är ännu roligare! ;-)

Bra tillfälle att rasta kameran lite dessutom. :]