Men när jag ser mig i spegeln ser jag en ensam, en ensam man

Idag hade vi lite avtackningsöl för Sören på jobbet som går i pension, vi "unga grabbar" (dvs vi strax över tretti) drog iväg med honom till en krog vid Bällsta Bro och turades om att köpa öl till farbrorn. Kopiösa mängder skitsnack givetvis!

Vid niotiden (vi hade varit där sen tre-fyra eftersom vi stängde tidigare idag) stämplade vi ut och gav oss iväg. Några skulle kika på en tremånaders knodd som anlänt i familjen, en blev hämtad av frugan och så vidare. Jag stoppade iPodlurarna i öronen och traskade hem.

Nu sitter man lite småpackad och surar över att man inte kan åka på 60-årsjubileet i Jönköping i morron, det lär ju vara en och annan där man känner, som man kanske inte sett på ett tag och så vidare.
Kan och kan åka förresten, klart man kan kasta sig iväg söderut, soffplats ordnar sig väl men OSA var för en vecka sen, så jag har ju ingen biljett för bövelen!

Så det blir som vanligt i helgen, jag och en chipspåse i tvsoffan.


Det är en hård värld där utanför
Full av ensamma människor
Ingen som hör dig
Ingen som ser dig när du går

Och det verkar som kärleken
Är till för några få
När du bäst behöver nån
Är det ingen som orkar höra på

Ingen frågar när du kommer
Ingen saknar dig när du går
Ingen delar din dröm
Ingen undrar hur du mår

Och jag ser människor omkring mig
Ser dom jobba dygnet runt
För att slippa känna efter
hur dom egentligen mår

Bitterblue, bitterblue, I can't take my eyes off you...

Okej, jag får väl orda lite om helgens begivenhet också.

Halv två stack jag från jobbet, studsade förbi hemma för att bli av med jobbkläderna och greppa väskorna och återvända till bilen, väntade in tre förvirrade damer som jag lyckades hejda sådär halvvägs uppför backen till Statoil innan vi packade in oss i bilen och åkte till Hultsfred.

Nånstans runt gränsen mellan Östergötland och Småland pös det av ölburkar och porlade av groggblandning i bilen och jag fick tygla min tunga högerfot så vi inte skulle bli fotograferade av nån elak stolpe...

Efter lite ofrivillig sightseeing på gångvägarna och bland parkbänkarna runt Hultsfreds Gymnasium hittade vi boendet och kunde strax därpå ge oss av mot Rockcity där Rockparty, gänget som arrangerar stora Hultsfredsfestivalen, håller till och där Rookiefestivalen just hade dragit igång.

Rockcity driver både gymnasium och högskoleutbildningar inriktade på musikbranschen, planera och genomföra konserter, management med mera - så lokalerna var både coola och praktiska med scener lite överallt.

Fyra mer välkända akter (Markus Krunegård, Johnossi, Looptroop Rockers och, heh, Amanda Jenssen) och ett 20-tal osignade band, dvs utan skivkontrakt, dvs rookies. :)

T avgudar ju Krunegård, men själv blev jag väl inte så överdrivet ivägsvept.
Johnossi är ju ganska udda med en akustisk gitarr (som låter som fyra elgitarrer) och ett trumset, men låtarna är helt okej. Kunde de dra ner på slamrigheten en aning skulle det funka bättre för mig dock.
Looptroop Rockers är ju namnet till trots hipphåpp, men studsar det in en rakad kille och en kille med meterlånga dreads reagerar jag - sen stod jag kvar hela spelningen. Fullständigt omöjliga att få några vettiga kort av om man inte stod i diket dessvärre.
Amanda Jenssen är ju välkänd får man säga, men på scen då? Första gången jag hörde henne live efter Idol lät det rent förjävligt, men nu var det faktiskt helt okej. Imponerande!

Sen hade vi som sagt alla rookies och här kommer de jag hann se!

Moa var det första jag hittade och det var fyra grabbar och en brud med mer attityd än sångröst kanske. Ett litet paljettförsett fodral distraherade och det kanske var väl det?
Isak Strand var en trevlig upplevelse, försökte ta sig in i Idol, men det sket sig tydligen. Men reggaestuket på låtarna var riktigt soft, helt klart något att hålla ögonen öppna efter framöver. Hans trummis vart jag fascinerad av, spelade bakvänt men ändå stensäkert och riktigt jävla bra.
Nikkybends lät ganska intressant, men sångaren/gitarristen ägnade på tok för mycket tid åt att stå och skruva på en Moog-synt, se svår ut och klämma fram en massa skumma ljud. Där föll allt.
Ram Di Dam är en "energisk, grabbig kvintett" enligt festivalhäftet med en sångare "som blivit jämförd med Howlin' Pelle", men den jämförelsen kan inte ha varit positiv. Tristare än målarfärg som torkar!
Sen hände det grejor! Monde Yeux klev upp på scen med fiol, ukulele och hela baletten och rev av sin Balkaninspirerade folkpop och jävlar vad bra det var! =)
Delacroix stod som orkester och jajemen, alla orkestrar med tjejer som spelar sax och trombone förtjänar guldstjärnor i min bok!
The Vanjas körde uppdaterad rockabilly ungefär, svängde som tusan och med en sångerska som faktiskt kunde sjunga. Heja!
Boris & The Jeltsins lät sådär på scen, i häftet presenterade som "tre pojkar ur den övre medelklassen som inte kan acceptera sitt öde" och i en intervju sade de att deras enda anledning till att ägna sig åt musik är att få ut budskapet "att Reinfeldt måste dö" - detta sagt av Östermalmsbor. Med andra ord samma pack som leker AFA.
Sen klev Movits upp på scen och då blev det ju bara konstigt. Hiphopbeat baserat på jazz och swing, ståbas, saxofonist (som var jävligt bra) och sen en lirare som rappar på det hela...

Lördagen ägnades åt att utforska festivalområdet, inte Rockcity utan Folkets Park, dvs där 'stora' festivalen äger rum om somrarna. Visst att man kutat omkring mycket backstage dit pöbeln inte har tillträde och därigenom skaffat sig en någorlunda uppfattning om hur det ser ut, men helt rent från stängsel, tält och försäljare (och 25000 pers) var det verkligen annorlunda!
Saharaentrén är en stor jävla grusplan som sträcker sig förbi backstagebaren hela vägen bort till Teaterladan, man ser faktiskt Hulingen därifrån och på Stora Dans satt fortfarande vårt spelschema för lördagen uppe, haha...


Hittade en torrent med en massa gamla Absolute Music, så nu är det nostalgi så det skvätter om det! Nu är det spår tio nummer 13. =D

Nu är det krig!

Att tro att jag skulle få permission (ledighet utan löneavdrag) för att närvara vid min farmors begravning var ju som att tro att snöbollskrig är vanliga vid Medelhavet.

Två dagars tjänstledigt blev det minsann enligt lönespecen.

När jag frågade chefen varför ställde han sig helt frågande till det hela, en farmor skulle inte på något vis vara närstående enligt honom. När jag då undrade varför några andra enligt dom själva varit lediga utan löneavdrag för begravningar så påstod han att så inte alls var fallet, ifrågasatte vilka jag hade frågat och varför. Sen började han yra om en massa annat för att som vanligt dribbla bort ämnet och då tröttnade jag.


Idag började jag forska i det här med pensionsbiten. Förr var det ATP som gällde, nu är det lite annorlunda.

Ålderspensionen består av tre delar: Allmän pension, Avtalspension och Privat sparande.

För att krångla till det ännu mer består den Allmänna pensionen av Inkomstpension, Premiepension och Garantipension.

Inkomstpension är precis vad det låter som, en viss del av din lön avsätts till denna pension. Premiepensionen är den vi kan påverka själva, 2,5% av lönen varje månad är det och Garantipensionen är till för dom med väldigt låga löner, ett slags skyddnät om jag fattat det rätt.

Privat sparande är inte heller så svårt, det är egna initiativ, öppna ett pensionskonto på en bank och sätt av en summa pengar varje månad.

Men det här med Avtalspension är det jag surnat till på den här gången.

Från
Wikipedia: Avtalspension (eller tjänstepension) är pension som följer av kollektivavtal mellan arbetsgivare och fackförbund.
Avtalspensionens storlek varierar mellan olika arbetsgivare och kan, för vissa arbetstagare utan kollektivavtal, helt saknas.


Som bekant har vi ju inte något kollektivavtal och när jag funderade på det i veckan (när en kollega påpekade det för mig) så har jag inte fått några papper från diverse företag på sistone som meddelar mig att min arbetsgivare sätter av pengar åt mig för min pension hos dom.

Jag hittade mitt senaste oranga brev från Försäkringskassan och läste på lite. Där finns inte siffrorna för avtalspension med, men om man loggar in på www.minpension.se så ska de finnas med där. Jag måste dock få fart på min e-legitimation igen först...

Avtalspension är ju inte något tvingande, men en snygg gest från arbetsgivaren om inte annat. Det som får mig irriterad är att min kollega misstänker att vissa på jobbet får avtalspension medan andra inte får det. Jag vet inte om det stämmer, men det skulle dessvärre inte förvåna mig om så var fallet.

Nu ska jag fixa till e-legget... ;)


/red
Efter mycket bök med Java, e-leg och sidor som "bara fungerar i Internet Fkkn Explorer" så har jag insett att det skiljer en jävla massa tusenlappar i pension varje månad på om man har avtalspension eller inte.

Förvånad? Nej.

Pannkakstorsdag utan pannkaka

Idag var jag på Expressens centralredaktion. Kan upplysa om att Anders Nunstedts brillor är lika fula på hans bylinebild som i verkligheten... ;-)

Dessutom har det packats inför morrondagens avfärd mot de mörka småländska skogarna, det är Rookiefestival i Hultsfred och dit ska tydligen jag. Som vanligt har andra bestämt det åt mig, haha...


Idag ser man på internetbanken vad man får för lön i morron och med tanke på hur liten den är så ska det bli mycket intressant att titta närmare på lönespecen i morron... Jag misstänker att det har börjat dribblas med semesterdagar igen, det har stått ett par som förskottssemester av nån anledning och jag ger mig fan på att de dragit alla dom på en gång.

Likaså ska det bli intressant hur de har dragit när jag var på farmors begravning. Eftersom vi inte har nåt kollektivavtal är det lagen som gäller och den är värdelös. Man ska få ledigt utan snack, men det står inget om huruvida det blir utan löneavdrag eller hur "närstående släktingar" räknas, allt sånt är upp till arbetsgivaren - om man inte har kollektivavtal, vilket lagen grundar sig på att man har. Se där vilka lagar som stiftats under ett 1900-tal av sossestyre... Tack, tack!


Jag börjar vänja mig vid att ha Canal+ förresten, idag släppte HV i vanlig ordning in ett mål det första de gjorde, men sen skärpte de sig och slog Södertälje med 6-3 till slut. Fast det grämer mig att jag missar Chelsea-Liverpool på söndag, den börjar 14.30 och jag hyser väl inte så stort hopp till att vi är hemma då...


Men det ska bli kul i Hultsfred!


Du vet hur jag brukar låta, dramatisk och pretentiös
Du som läste mina tankar och värmde mig när jag frös
Du vet att jag aldrig gör er illa, att jag kommer va äckligt generös
Men hela tillvaron känns så jävla meningslös

Jag vet, jag borde inte älska så förtvivlat som jag gör
Från djupet av min självömkan, jag vet!
Det finns risker med kärleken och det svider när den dör
men det var du som talade om evighet

Så nu planterar jag ett träd, dödens träd, en idegran
Jag låter dig flyga vackra fågel, nu är du fri och jag är human
Men jag ska rista in ditt namn i trädets svarta, brända bark
För jag kan älska mer än någon annan men jag har svårt för att vara stark...

Någon på Viasat ska straffknullas med grovsalt...

Okej att man inte bryr sig om sina potentiella kunder/tittare, men nu har Viasat slagit alla rekord...

Först lite bakgrund!

Det var länge sen man kunde titta på Tipsextra på lördagarna och följa engelsk fotboll från högstadivisionen som man har kunnat i princip hela min uppväxt. Numera säljs visningsrättigheterna för sanslösa summor till olika tvbolag som således har ensamrätten på sändningarna från ligan/mästerskapet i fråga. Avtal kan slutas med andra bolag så de exempelvis kan visa rörliga bilder på mål osv i sina nyhetssändningar.

Nu är alltså fallet så att Viasat sitter på rättigheterna till fotbollens Champions League och motorsportens Formel 1.


Under tidigare år har vi kunnat följa två matcher per omgång i Champions League då speldagarna är tisdag-onsdag och en match per dag har sänts i någon av Viasats gratiskanaler: Tv3, Kanal 6 eller Tv8. Resterande matcher har visats i Viasat Sport-kanalerna som man måste ha separat abonnemang på. Vanligt att storlag eller svensklag visats för alla.

Vad gäller Formel 1 har sändningarna misshandlats en aning, de har visats i sexan, men enbart direktsändningen klockan 14 på söndagarna. Fria träningen och kvalet gick i Viasat Sport. Likaså om loppet gått i Asien så att direktsändningen varit vid sextiden på morronen har det gått i sexan, med ett sammandrag vid 14.
Sedan började de sända i Tv3 med Aschberg som programledare och Carolina Gynning och FcZ-Tore på plats och det gick ju inte så bra om man uttrycker sig försiktigt. Men kanonkommentatorer i Eje och Janne räddade det hela.
På sistone har vi fått både kval och lopp i sexan vilket vi tackar för, men väldigt ofta har presskonferensen efter loppet hamnat i betalkanalen.


Nu har dock någon skitit väldigt mycket i ett väldigt blått skåp.


Viasat har skrotat sina gamla kanaler och startat en bunt nya: Viasat Sport, Viasat Motor, Viasat Fotboll och Viasat Golf.

Det må vara hänt, de får dribbla med sina kanaler bäst de vill så länge det inte drabbar mig. Men det har det gjort. Ordentligt.

Vi kan ju börja med F1 som jag följt under många år, men nu är det slut med det. F1-racen kommer visas i Viasat Motor. TV6 kommer visa kvalet på lördagar och ett sammandrag på söndagar, men vill man följa loppet direkt är det Viasat Motor som gäller.

Dessutom tänkte de införa detta nya för en vecka sen - med två lopp kvar av F1-säsongen... Det tog hus i helvete tillräckligt för att de skulle backa och faktiskt visa de två sista i Tv6 precis som planerat. Men inför nästa säsong är det slut på F1-tittande - sammandrag av lopp är tristare än pölsa...


Okej, Champions League då?

Tja, vad gäller CL är det etter värre, även om det låter omöjligt.

Av två matcher per omgång med storlag och/eller lag med svenskar i startelvan så blir det en match och är det en match av intresse kommer den inte gå i Tv8 - detta är en
uttalad policy av Viasat.

Men det är så många matcher på en gång så de lägger fotboll även i Viasat Motor. Hur det rimmar med uttalandet "Vi möter kundernas önskemål, de vill ha renodlade kanaler. Vi har haft lite problem med våra varumärken tidigare och det har varit med kvantitet än kvalitet. Nu blir det mer kvalitet" av sportchefen Per Tellander, det förstår jag inte riktigt...

Igår visades Fenerbache-Arsenal och idag visas alltså inget alls. Jo förlåt, de visar Linköpings HC - ZSC Lions Zürich i Champions Hockey League - kanske inte riktigt den Champions League jag var sugen på...

Så, blir jag av detta mer intresserad att skaffa Viasats sportkanaler för 99 spänn i månaden med en obligatorisk bindning på 12 månader? Knappast.
Dessutom måste man ta hela paketet, även om man skiter blankt i till exempel golf.

De som verkligen vinner på detta är sportbarerna, jag kommer frekventera O'learys vid Rådhuset bra mycket mer framöver, det kan jag lova...

Dessutom är det hög tid att leta rätt på livestreams på nätet kanske?


Nu ska jag gå och nanna kudde strax, dumjag satt uppe till två och glodde på Transformers i förrgår och igår blev det midnatt innan jag klev i bingen. Stor dag i morron, så det gäller att vara utvilad! ;-)

Men för faaan, älskling!

Lasse Åberg är kung av svensk film!

Hetsad av två galenpannor på Österängen (som kör igång Åbergmaraton utan att jag är med! Kulturskymning!) var det ju inte annat att göra än att plocka fram dom ur dvdhyllan: Repmånad och Sällskapsreseboxen.

Repmånads undertitel "eller Hur man gör pojkar av män" måste vara den bästa undertiteln i historien... =D

SF borde ta sig i kragen och fixa en ordentlig utgåva av Repmånad förresten, remastra den så bilden blir anständig, mixa om ljudet (mono, hallå?) och framförallt lite vettigt extramaterial! Nu kan man slå av och på textningen, oooh...

Men filmen i sig är sjukt jävla rolig, speciellt för oss utvalda (the few and the proud) som fått äran att göra vår militära tjänstgöring - numera är det ju bara enstaka som kallas till mönstring, än färre som blir utvalda och av de som blir det är hälften sillmjölkar som inte viiill... Bah!
Nåväl, man känner igen inredningen på luckan (fan, till och med mönstret på sänglinnet är samma fortfarande), gafflandet (!) i matkön, munhuggandet i tältet - allt sitter så klockrent!

Strax efteråt landade Sällskapsresan i dvdspelaren och för omväxlings skull slog jag på kommentatorspåret med Lasse Åberg, producenten Bo Jonsson och Ronny Svensson. Eftersom man kan filmen utantill (vem kan inte det förresten?) var det kul att höra lite bakgrund till vissa av grejorna, cameos och allmänna dumheter. :)

Men det var häromdan, idag betade jag av Snowroller och SOS där den senare är något av en favorit, gammal sjöscout som man är... ;-)

Men för faaan, älskling!

Nu är det Golfaren (rätt rolig) och Hälsoresan (bara sett en gång) kvar, de kommer betas av i veckan...



Fick ett tjusigt brev från Jönköpings Studentkår i fredags, det är 60-årsjubileum minsann! Är det nu man ska känna sig gammal om man varit med och firat både 55- och 50-årsjubileum..? Men det var en dum dag, 1 november - säsongens sista hemmamatch på söndag klockan tre ju... Har man årskort har man biljett till alla matcher!

En galakväll på HLK där entré är beordad från Barnarpsgatan med mingel, klädsel kavaj och fint skareva. "Avslutet blir sedan nere på Akademien (vår studentpub/klubb)" - vaddå klubb? Nu får jag rejält med dåliga vibbar här... Ska vi ta med lite skyltar och skruva upp så det blir lite fason på stället igen? =D


För övrigt fick jag iväg en jobbansökan igår, det känns bra.
I morron är det måndag och då ska man till jobbet igen, det känns inte lika bra.


Nu är klockan nio och jag har tråkigt.
Jag tror jag går och lägger mig.

Sedär en glimt ur mitt spännande liv! ;)

Alla skall vi döden dö

I bilen hem från Falköping satt jag och syrran ganska naturligt nog och snackade en del om begravningar, dödsbud och så vidare. Hur man reagerat när man fått besked om en fullständigt oväntad bortgång, ovanligt känslosamma begravningar...

Själv satt jag och funderade på min egen begravning. Förvisso något som jag hoppas ligger många, många år fram i tiden, men icke desto mindre är det ju en ganska oundviklig händelse.

Hur skulle man vilja ha det?

Antingen med en massa toksorglig musik, som nån uttryckte det: "på min begravning ska det bölas ordentligt, den som inte grinar tänker jag komma och spöka för!" :)

Eller så kör man på alternativet som jag faktiskt lutar lite åt.
Till att börja med: tidpunkten. Klockan två en torsdag? Aldrig! Fredag kväll vid sextiden! Lördag kväll funkar det med.

Sen är det den här biten med musik. Inget ont om gamla psalmer, men jag tycker nog att musiken på något sätt ska spegla personen som ligger därframme i kistan.

Nu är jag enormt sugen på att föreslå HIM - Join Me In Death eller The Wicker Man med Iron Maiden, men riktigt så kul ska vi inte ha det, haha...

Nick Cave and the Bad Seeds - The Weeping Song kan ju bli aktuell i och för sig. Fattas bara annat. ;)

För att vara lite seriös finns det några som inte vore helt fel istället för psalmer som man aldrig riktigt kan. Boyz II Men - End Of The Road, Peter LeMarc - Starkare Än Ord, Queen - Who Wants To Live Forever har ploppat upp som ganska passande, medan till exempel Gyllene Tiders klassika "sista-låten-på-konserten" När alla vännerna gått hem eller Lasse Tennanders underbara Nu blåser vi ut ljusen (stolta stad) är kanske lite oväntade, men hur bra som helst.

Ett krav har jag. Over The Rainbow med Eva Cassidy, den från Songbird. Ljuvligt vacker...

Utmarschen (eller vad man ska kalla det) sker till Pärleporten. Jan Sparring eller Black Ingvars version spelar ingen roll. =)

Sen är det biten med kyrkkaffe, minnesstund eller vad man nu vill kalla det där man sitter ner, äter en bit och utväxlar minnen.

Nej nej nej...

När jag har dragit på mig träfracken och det har östs jord på kistan är det efterfest som gäller! Pilsner, ölkorv, glad musik och ut på puben för några gravöl!

För vad vill man egentligen att folk ska ha för känsla när de bevistat ens begravning? "Det var en vacker högtid och så var det ju roligt att träffa lite släktingar igen..." eller "Fan vad kul det var, precis som när vi härjade runt för 20/40/60 år sen!"

Jag tar det senare. Lätt.



Nåväl.

Farmors begravning var väl lite mer traditionell än mina vildsinta planer ovan får man ju säga. Härlig är jorden givetvis, men det fanns också anspelningar till hennes liv, Gammal Fäbodpsalm till exempel eftersom hon var född och uppvuxen på landet, må vara i de djupa småländska skogarna men i alla fall.
Prästen talade som vanligt som om han hade känt farmor, men ju längre det led gick det upp för mig att det hade han faktiskt - de hade träffats mycket genom
NHR (eftersom farfar drabbades av ALS) och detta gjorde det hela så mycket mer .. trovärdigt. Jag kände att istället för att stå och läsa stolpar från nåt papper var det verkligen min farmor han pratade om.

Något som verkligen gjorde intryck var det första som spelades när vi satt oss, Pie Jesu av Andrew Lloyd Webber. Riktigt bra!

Nu när jag sitter och fingrar på det lilla programmet från begravningen med farmors namn på framsidan, hennes födelsedatum men framförallt datumet då hon dog - då, nu, känns det verkligen att hon är borta, att jag aldrig kommer att få träffa henne igen... Usch!



Men livet går vidare.

Så i morron är det årets tredje sista match på Råsunda, Norrköping står för motståndet och nu får det fan vara dags för en vinst!


Tack förresten till er som erbjöd natthärbärge i onsdags, men morsan var fullständigt övertygad om att jag skulle missa tåget på morronen - så jag blev tvingad att bo på Motell Ålleberg med de andra... ;-)

Annorlunda Sjöslag...

Sjöslaget som sådant var roligt, sällskapet var roligt men omständigheterna var kanske lite sådär...

Jag och Calle mjukstartade hemma hos mig med några öl vid tolv, sen blev det mAx på Vasagatan eftersom vi sammanstrålat med DJ Penis med hangarounds strax innan vid spottkoppen på Centralen och behövde hamburgare.
Här fick jag kasta mig på tunnelbanan hem igen eftersom jag kom på att jag glömt en ganska viktig attiralj hemma. Västen. ;)

Men jag hittade de andra vid bron över till terminalen där de stod och drack öl och inspekterade de som gick förbi. Nu börjde flera dyka upp, Rokko, Eow mfl och jag fick dessutom reda på att The Tank skulle dyka upp. Tjo!

Ombord på skutan (innan dess hann man hitta ännu fler kändisar på terminalen) och sen var det ju bara att korka upp!

Fest hela natten tänkte vi, men sista dansgolvet stängde redan tjugo i sex vilket vi tyckte var lite tidigt. Men eftersom vi inte hittade nån efterfest blev det till att däcka i alla fall.

Upp, duscha, hoppa i overallen, på med klockan - då märkte jag att mobilen lurat mig eftersom den fan gått över på finsk tid. Det var en hel timme kvar till lunchbuffén...

Mat, slappa, karaoketävling, hemma.


Men varför var det inte så roligt då?

Jo, festandet var skitkul, aproligt sällskap (eller hur, Ostbågen?) och och mycket att titta på.

Men.

1. Inte ett enda hångel för lilla mig. Inte så oväntat, men just när man blivit pushad "en aning" inträffade följande...

2. ..jag tittar ut genom ett fönster och tycker att "väldigt vad Viking Lines Amorella ligger nära oss" då hon var jämsides och kanske tvåhundra meter bort, vilket inte är så mycket för två stora finlandsfärjor. Nästa gång jag tittade ut såg jag en massa småbåtar i vattnet, samtidigt märkte jag att vi låg stilla och nästa tanke rörde sig kring de feta strålkastare på Amorella som lyste upp vattnet... Det visade sig att det var någon från vår båt som hoppat över relingen...

Vi låg still i tre timmar medan småbåtarna sökte, kaptenerna manövrerade färjorna för att lysa upp så mycket som möjligt och beta av område för område, allt medan åtminstone en helikopter flög omkring ovanför.

Såvitt vi förstår hittade de inte någon.

Det var dessutom, enligt ögonvittnen, inte någon som drattade i av misstag, som tänkte pissa över kanten eller bara hängde för långt ut över relingen - utan någon som bokstavligen klev över relingen och hoppade.

Det förtog stämningen en aning kan man väl säga.


I morron åker vi ner till Falköping för farmors begravning på torsdag och sen är det bara fredag kvar på den här veckan.

Klart ovanlig vecka.

How the market really works

It's funny because it's true..? 

Den är lång, men jävlar så sann - och lite ruskig...

 

 

"Oh, I love 'enhanced'.."
"Yes, it's better than 'a black man in Alabama', isn't it?"

None


Oväntat? Njaa...

Idag fick jag reda på det jag misstänkte. Eftersom jag inte vågade ta det berömda steget (allt detta tolkande av signaler jag aldrig vet ut eller in av) så har jag missat ett tillfälle med en riktig kalaspingla... 

 

Jaja, jag håller ju traditionens fana högt i alla fall! 

 

 


Why, oh whyyy..?

Vi kan konstatera ett antal saker efter helgen.

 

  • De nya hastighetsgränserna ställer till det ordentligt på motorvägar där skyltar bara finns när hastigheten ändras. "Är det 100 nu eller 110? ..eller kanske 120? Förr var det 110 jämt och 90 vid större städer - nu har man inte en susning... 
  • Om det är mörkt och man inte vet var lägenheten ligger som man ska till är en Bjarne en utmärkt homing device om han står och brölar på balkongen. 
  • Vulkaner är märkliga saker.
  • När kleptomanerna är igång får man passa sig så saker inte försvinner, fjärrkontroller och sånt...
  • Om hela lägenheten stinker ättika dagen efter gör det inte saken bättre om man är bakis.
  • Jag är iaf skaplig på Guitar Hero ..på Easy. :]
  • Om det blåser åt alla håll samtidigt och regnar småspik när man går till A6 på antibakispromenad ska man ha ett bra paraply och inte ett sånt som vänder på sig fem gånger...
  • Dessutom kan det vara bra att ha något annat än en jeansjacka på nyss nämnda antibakispromenad.

 

Så idag gav jag upp vid lunch och begav mig hemåt från jobbet med huvudvärk, snuva, halsont och hela baletten...

 

Till sist ett meddelande till Bull: Nästa gång du får för dig att ikläda dig rollen som pimp är det jag som ska pimpas ut, förslagsvis till nån snygg singeltjej! Jag vill ju också spontanhångla lite sådär... ;-)

 

Åter till soffan...


Shopaholic?

Stordatorn (som jag för övrigt äntligen lyckats installera Vista 64bit på) har ju varit en aning högljudd med fläkt i nätaggregatet, 120mm i bakkant och en liten ilsken en på processorkylaren - så jag har bytt ut lite inredning i den.

Den fläktförsedda kylflänsen har fått stryka på foten för en
Thermalright Ultima-90i och 120mm fläkten i bakkant (som alltså suger ut varmluften ur lådan) har bytts mot en Noctua NF-S12-1200.
Nu har jag alltså en fläktlös (jätte)kylfläns på processorn (som var ett helt företag att pilla dit) och en extremt tyst fläkt.

Vilken skillnad! =D

Nu låter hårddiskarna mest men jag när fortfarande en dröm om att kunna stoppa undan två av dom i ett externt kabinett nånstans där det inte spelar roll om det väsnas lite. Men då behöver jag en ny router och nån mediaextender av något slag som kan spela upp film osv som då streamas från klädkammaren.
Det kommer tids nog. ;-)


Häromdan var jag på Dressman och införskaffade ett styck vit slips.

Men eftersom sagda butikskedja firar 40-årsjubileum och denna vecka har rabatt på kavajer, rockar och kostymer blev det en ny av det sistnämnda idag. 40% är rätt mycket. ;-)


..och till helgen ska man till Jönköping och bli onykter igen. Men vafan är en vulkanfest?