Ståkkålm!

Fy satan vad tidigt det är med tåg som går 06.10!

Fy satan vad gott det var att klämma en 150 med ost på Ekerögrillen!

Fy satan vad gott det var med plankstek på Godthem!

Fy satan vad Mamma Mia! på cirkus är bra!


Japp, helgen hemhemma avklarad! Kul att träffa päron plus syster igen och extra kul att två släktingar från Göteborg letat sig upp för att hänga med till Cirkus. :)

Började som sagt med käk på Godthem innan föreställningen och även om de sen början av 1900-talet gjort en grej av sina plankstekar (jag åt nummer 1 585 624) så var de inte så överdrivet underbart jättegoda. Man får nog fan bättre plankor på Sir Simons... ;)

Sen bort till Cirkus och jävlar i havet vilka platser vi hade!
Det usla med populära musikaler i Stockholm är att det i princip är omöjligt för stockholmarna själva att gå på musikal en helgkväll...

Varför då undrar naturligtvis vän av ordning?

Jo, anledningen stavas lantisar (och för en gångs skull är det sant)... ;)

Bussbolagen ute i landet arrangerar resor till populära musikaler och inget ont i det, kultur är bra. Bussresa Sthlm tur&retur, biljett till musikalen i fråga och (i förekommande fall om det är långt hem) också hotell.
Detta är uppenbarligen mycket populära resor och nu börjar den stinkande biten... Eftersom de bokar upp så pass mycket platser på en gång får de också särbehandling av Ticnet (eller vilka som nu bestämmer biljettsläppen)...

När biljetterna för 2005 släpptes till allmänheten i oktober förra året (Mamma Mia kör onsdagar och dubbla föreställningar fredagar och lördagar) hade bussbolagen redan varit där och bokat rubbet av bra föreställningar, dvs kvällsföreställningarna fredagar och lördagar. Kvar till oss som inte åker buss blev skräpet.
Eftersom vi verkligen ville ha en kvällsföreställning en helg (då varken jag eller göteborgarna kunde mitt i veckan) fick vi vänta ett helt år! Vi bokade biljetterna i oktober 2004 och gick på föreställningen 4 november 2005!

Tvi vale!

..och nej, man kan inte fula genom att ringa och boka en bussresa från ute i landet och sen dyka upp först vid Cirkus - de räknar igenom bussen under färd och ringer Cirkus och avbokar om folk inte dykt upp.


Nåväl, vi hade biljetter, vi var där och som sagt, vilka platser! Precis i mitten på rad tre på parkett - jag hörde mer av sången direkt från scen än från högtalarna... =)

ABBAs låtar på svenska kan ju kännas lite bakvänt, men det funkade kalas eftersom de vävdes in i storyn perfekt. Gah, jag vill se den igen!
Hoppas den släpps på dvd så man kan pausa och njuta av flickorna. ;)


När jag kom hem hittade jag ett anställningsavtal på hallmattan - om en vecka drar jag till Göteborg! *weee*


Dagens låttips:

På 80-talet härjade Brian Setzer i Straycats, men numera har han sitt eget lilla band som heter Brian Setzer Orchestra och de ger sig på gamla evergreens och hottar upp dom ordentligt. Som en bisarr korsning mellan Glenn Miller Orchestra och tja, Depeche Mode på speed?
This Cat's On A Hot Tin Roof är en av många - lyssna och rocka loss! :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback