Oroligt värre

De två senaste dagarna har jag tillbringat i Akademiens hemliga garage med att byta huvudbromscylinder, spänna handbroms och kräla omkring under bakaxeln för att klura ut hur man ska ersätta den där bulten som saknas i upphängningen...

Det är skapligt nervöst att pilla med bromssystemet - om det är något som man vill ska funka klanderfritt i en bil är det bromsarna. Tog ett tag att lufta det hela också, trångt som attan på baksidan av bromsoken och luftnipplar som är lätta att dra runda...
Dessvärre verkar det som om det inte har lyckats helt. Tog en vända idag och provbromsade, men det känns som om bromsarna tar långt ner och inte minst nära botten... Kanske måste på att lufta bak också, trots att farsan trodde att det räckte med fram.

Positivt är att spolarvätskan sprutar som den ska och att jag slapp krypa runt på skroten i minusgrader och försöka få loss elaka bultar. På väg till Rogberga fick jag ett infall och svängde in till Volvo och kollade vad de skulle ha för en sån bult. Tolv spänn.
Det blev en sån. :-)

Dessutom var det inga problem att få den på plats, även om det var lite svårt att beräkna hur mycket 85 Nm är med bara ett vanligt spärrskaft. ;)

I morron är det jag som inte cyklar till jobbet förresten - gjorde det idag och det var kallt som fan och tokjobbigt med all snö som snösvängen inte hunnit få bort än. Har hostat och haft en konstig hals hela dan tack vare det.


Men nu ska jag sova, i morron sätter vi igång klockan sju!


(förrsten undrar vän av ordning när vissa personer *host* ska blogga loss om spiikbandyn för oss som inte fick komma dit...)


Dagens låttips:

En stor grupp på 80-talet men numera sorgligt nog skrattad åt, trots att de var Sveriges största musikexport mellan ABBA och Roxette. Jao, visst är det Europe - hjältarna från Upplands-Väsby!
De spottade ur sig ett gäng plattor av varierande kvalité, men ibland är det något som bara hugger till. Coast To CoastOut Of This World är en sådan - texten är helt suverän fram till versen, sen blir både text och musik lite cheesy, men första 90 sekunderna gör hela låten!

You look out that window
For someone you know
But it all looks the same
And time and again
It hurts you so
You wonder if always
You’ll stand on your own
But bear in your mind
You’ll get through this time
You’re not alone

When time seems so lonely
And your day seems too long
You wonder if you
Will ever get through
And still be strong
With eyes full of sadness
You stand on your own
It tears you apart
But you know in your heart
You’re not alone

Coast to coast
And land to land
We’re together
Hand in hand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback