Ge mig snö!

Vi fick en liten försmak av vad som förhoppningsvis komma skall igår eftermiddag då små snöflingor singlade från skyn och smälte bort i samma ögonblick de landade. Ge mig mer!

Jag är av den enkla uppfattningen att årstiderna ska skilja sig åt. På sommaren ska det vara sol och varmtsomfan, på hösten ska det storma satan bland de knallfärgade löven, på vintern ska det vara en meter snö och på våren ska det töa i solsken och fåglarna ska kvittra - annars jävlar! ;)


Igår var det alltså
Smaklösa på Debaser Medis och redan kön uppför trapporna skvallrade om att det inte skulle bli glest i leden framför scen. Klev in och ställde mig med en öl och kvällstidningarna i ett hörn av bardisken för att fördriva lite tid - Smaklösa skulle gå på vid halv nio, men redan sju var man tvungen att hämta förbokat.

Men under tiden fanns det ett förband som jag missade namnet på, men som körde kul musik - balkan, jiddisch, massa sånt. Inte varje dag man lyssnar på låtar i sjutakt, hahaha!

Prick halv nio brakade Smaklösa loss och fan vad kul det var!

Det är ju inte något pojkband direkt ("naj, vi är meire av ett gobb-band"), Sundba sjöng rent i alla fall ibland, Ene hade brutit höger ringfinger (men lät inte det hindra honom från att spela leadgitarr!) och vi i publiken garvade lika mycket åt deras vansinniga mellansnack som åt galna texter och Sundbas trumpetsolon (som kan liknas vid en tioåring som testar hur högt han kan blåsa i en trumpet samtidigt som han testar vad som händer om han trycker på ventilerna)...

Axplock ur låtlistan: Det regnar kor, En mer eller mindre, KE Janssons Express (jaaa!), Rune ifrån Rone, Då såg jag ett ljus... Jag kände igen hälften i alla fall!

De rev av Kärringjävel ganska tidigt, Torskdance kom nånstans mitt i (de improviserar en hel del och omtaget i slow motion var en orgie i gapskratt från publiken), Traktorhjulen (Sockerbruket i Roma) var given och efter mycket tjat från publiken (hrm) kom Lucky Weekend på slutet, komplett med Sundba som tappade bort sig i texten...

Jag saknade Åk med Johnny, nån av Vibblelåtarna och Irene Förtvivlan, men när de slutligen gick av vid halv elva hade vi fått två timmar Smaklösa inklusive en paus på en kvart! "Vi börjar bli gamle, Ene måst ut å pisse..."

Roligare har man inte utanför sänghalmen! ;)


Vad gäller min beef med bossen har det inte blivit av med någon konfrontation än. Jag har en liten plan som måste gå i lås nämligen.

Om vi råkar göra något fel (eller något som är helt rätt men som av någon anledning inte behagar herrn) är det ett högljutt gormande och skällande ute i butiken som gäller, om det är inför kunderna skiter han fullständigt i. Men om det har blivit nåt knas med lönespec eller något annat som vi påpekar så är det genast ett diskret tonläge som gäller och "kom så tar vi det på kontoret"... Bah!

Alltså tänker jag ta det i butiken, men tillfället har inte uppenbarat sig än. Men det kommer, det kommer...

Kommentarer
Postat av: Oskar

Mer snö åt folket!!! annars blir det bara en massa sånt här i skåne:

http://www.youtube.com/watch?v=AMl3RMC5X60



:D

2008-11-20 @ 22:26:38
Postat av: Susanna

Är Smaklösa gotlänningar? Där ser man, där ser man... Sjunger de på gotländska eller gutamål?

2008-11-21 @ 09:44:07
Postat av: StefaN

Oskar: Haha, jag är ju inte förvånad, det är allt jag säger... :P



Susanna: Ehm, gutamål, gutniska och gotländska är samma sak... ;)

http://sv.wikipedia.org/wiki/Gotland#Dialekten

2008-11-21 @ 16:39:50
URL: http://midnatt.blogg.se/
Postat av: Susanna

Rent teoretiskt sett kanske, men alla med rötter på Gotland vet att gutamål är ett eget språk... ;-)

2008-11-22 @ 01:42:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback