Oh Liverpool, oh Liverpool...

1-1 från Emirates och det är glasklart - 0-0 eller Liverpoolvinst innebär avancemang för Merseysidegänget, medan oavgjort med 2-2, 3-3 osv eller Arsenalvinst var inte något att längta efter... ;)
(1-1 skulle innebära förlängning och eventuella straffar)

Snabbt Arsenalmål innebar helt fel öppning för Benitez' Boys, men tack och lov ville Hyypiä annorlunda, han lurade bort sin spelare helt vid en hörna och kunde helt omarkerad nicka in kvitteringen!

Sedan tog Torres show vid, han får bollen av Crouch i straffområdet, vänder på en femöring runt sin back och stänker in bollen i bortre krysset - klassmål!

Då såg det riktigt bra ut med en kvart kvar av matchen!

Men men men...

Wenger hade bytt in Walcott som snor åt sig bollen på egen planhalva efter en Liverpoolkontring, avancerar hela vägen ner, två Liverpoolspelare går på honom samtidigt (tjänstefel) och när bägge misslyckas serverar Walcott en macka in framför Reina i Liverpoolmålet där tre (3) Arsenalspelare har i princip öppet mål.
2-2 och ridå. Arsenal var i det här läget i semifinal i kraft av fler mål på bortaplan. Med sex minuter kvar.

Avspark igen, den lika inbytte Babel stångar sig in i straffområdet och två Arsenalspelare hjälps åt att riva ner honom och domare Fröjdfeldt har stake nog att dra upp det gula kortet för Adebayor och peka på straffpunkten! Tack och lov gör Gerrard inget misstag från elva meter: hårt, högt och vid ena stolpen!

Arsenal pressar frenetiskt, tre tilläggsminuter, Kuyt rensar en jättelyrboll från egen planhalva och Babel remmar iväg. Bara en back kvar i Arsenals backlinje som inte vågar gå på för hårt vilket ger Babel tid att sikta.
4-2 och det är klart! :-D

Liverpool till semifinal i Champions League!

Nu är jag så jävla svettig efter den här pärsen att det blir till att duscha, känns som om jag var med på plan på Anfield, eller i alla fall på The Kop... ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback