Dagens lektion!

Denna lektion handlar om att man inte ska vara kartig mot gamla studenter, dörrvakter och poliser. Så om ni barn sätter er tillrätta, så ska farbror Stefan berätta sagan om den kartige grabben vid Juneporten...


Inflyttningsfest på K6 idag men eftersom jag känner mig helt groggy rent allmänt vart det inte så länge där, jag och Asp stämplade ut strax innan elva och klev iväg till Mimmi för en nattkorv. :)

Väl där står vi och snackar med henne om alla år hon stått utanför Kåren och om gamla studenter och när ett berusat par går förbi bakom brakar det loss...

Tjejen är väl inte nykter, men killen är bra nitad och håller låda ordentligt och far omkring, så precis när de passerar bakom Mimmi suger han tag i hennes frysbox. Naturligtvis ser både Asp och jag det, så Asp som är närmast tar två kliv runt och hugger tag i killen - även om han redan släppt boxen som Mimmi (ganska upprörd) tagit tillbaka.

Asp säger till honom att i princip ge fan i Mimmis grejor medan killen bara vill komma loss. Budskapet upprepas ett par gånger tills han begriper, men istället för att ge sig av vill han ha en kram (!) av Asp - som inte är speciellt pigg på det.
Killen ger sig inte och tar tag i Asps jacka som stöter iväg grabben med uppmaningen att ge sig iväg. Detta upprepas några gånger.

Eftersom detta utspelas strax efter där köfållan till Karlssons tar slut (Mimmi står precis utanför den där kiosken) och det inte är nån kö hör vakterna att det är lite gruff, så de håller ett öga bort mot oss. Eftersom gruffet inte slutar kommer en av dom bort till oss (de kände ju igen både mig och Asp) och motar iväg killen på ett mera vaktmässigt sätt.
De spenderar några minuter runt hörnet på möbelaffären medan vi snackar med de andra vakterna om den envise dumfan som inte ger sig.

Till slut kommer den förste vakten tillbaka, men killen kommer efter och hänger sig över kanten på Mimmis vagn - vad han tänkte säga har jag ingen aning om för nu fick han två vakter över sig som ganska resolut kör upp honom mot ett skyltfönster. Det riktigt roliga är att han har fått fram mobilen och påstår sig hålla på och filma vakternas uppförande och är kaxig som faaan mot dom för att få reaktioner. Han ville ha bevis för att polisanmäla dom...

Tyvärr för hans del är de ju alldeles för rutinerade för att gå på en sån sak, så de håller fast honom - trots tjejens enträgna tjat om att släppa honom - tills en bil med blå saftblandare kommer förbi. Då börjar den stora humorn!

Strax innan polisbilen kom började han banka skallen i rutan, antagligen för att skaffa lite snygga blåmärken för att kunna hävda övervåld från vakternas sida, vilket de också kommenterar. Men så snart han begriper att polisen stannat börjar han gasta för full hals om att de slog honom, ajajaj vad det gjorde ont och så vidare.
Poliserna kliver ur, vakterna vänder upp honom i riktning mot bilen och killen får helt plötstligt väldigt svårt att stå på benen? Han gnyr om att vakterna trycker ner honom, han kan inte ställa sig upp, aj vad de gör illa honom. Vakterna visar poliserna att de inte alls gör det, de håller grabben i standardposen med raka armar snett bakåt och med ett enkelt grepp om varsin handled, medan polisen tycker att "men vafan, ställ dig upp!"

Jag tror nog att poliserna var med på noterna med vad som hänt ganska snabbt, vakterna återgår till dörren medan poliserna håller killen vid bilen, psykologiskt nog precis vid den öppna bakdörren. Grabben blir visiterad och oj, vad händer då? De hittar en stor skruvmejsel på honom - inte direkt vad man brukar använda när man går på krogen..?
Det är grymt nära att han åker på handfängsel, men de sätter honom i bilen (från gatsidan så att säga, inte från trottoarsidan) och går runt för att hoppa in från andra hållet och antagligen höra honom lite snabbt. Poliserna växlar några ord och under tiden kliver grabben ur igen! Då tar det hus i helvete, han trycks in i baksätet och de åker därifrån direkt.


Ja barn, där har ni lektion 1 A i hur man inte ska uppföra sig gentemot ordningsmakten.

Trots allt femton ganska underhållande minuter. ;-)


Kommentarer
Postat av: Tindraz

Shit! Vilken nöt!
Tur man är förnuftig student... ;)

2006-02-05 @ 01:09:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback