Nu blir det politik

Pridefestival i Stockholm för fullt och idag var det partiledardebatt hos RFSL. Naturligt nog blev kd rätt hårt ansatta eftersom de är det enda riksdagsparti som motsätter sig kyrkovigslar för allt annat än mellan kvinna och man, men Hägglund lyckades uttrycka deras ståndpunkt ganska bra och framhöll att det handlar om deras kristna syn på giftermål och inte på homofobi.

Men sossarna skämde ju ut sig igen: Persson vägrade komma. Jag vet inte om de skickade nån annan istället, men han "ville inte bryta sin semester". Kunde varit ett begripligt argument om inte... Tja, förra veckan bröt han semestern för att delta i ett frikyrkomöte på Öland...


Samtidigt försöker vänsterpartiet glatt spela på den medieuppblåsta händelsen i Forsmark. Trots att det bara renderade en tvåa (händelse) på den internationella Inesskalan verkar det på rapporteringen som att ett nytt Tjernobyl bara var sekunder borta. Som jämförelse kan sägas att incidenten på Three Mile Island (vars resultat blev folkomröstningen i Sverige) var en femma - olycka med risk för omgivningen.
Men nu ska alltså de gamla kommunisterna avveckla ännu en reaktor senast innan valet 2010 - om fyra år...
Eftersom det knappt är nåt vatten kvar i älvarna (förutom de årliga översvämningarna som de ändå måste släppa förbi kraftstationerna då turbinerna inte hinner med) och inga älvar knappt finns kvar att byggas ut - åtminstone inte om miljörörelsen får säga sitt (vad tycker mp?) - så lär vindkraftverken bli en väldigt vanlig utsikt i ett vänsterpartistiskt Sverige.

Nej, gör som Finland istället och bygg ut kärnkraften! Jag ger mig tusan på att man om några år kommer på ett sätt att återanvända det utarmade uran som blir avfall från kärnkraftsverken... Och så länge det inte finns fullgod ersättning för bortfallet av en avstängd reaktor ska man inte stänga av nån reaktor! Det finns många vackra ord om alternativa och förnyelsebara energikällor, men än så länge funkar inget av det i tillräckligt stor skala. Fimpar vi ännu en reaktor nu blir det till att importera el - "smutsig" el från kolkraftverk i Polen (brunkol som bryts i gigantiska dagbrott) och annan skit...

För övrigt hade Forsmark enligt experterna inte kunnat bli ett nytt Tjernobyl, då de svenska verken har en "sarkofag" inbyggd i konstruktionen. Går det åt fanders är det redan inkapslat.


Brrr, den gravida kvinnan som hittades skjuten och sänkt i en presenning "i Mälaren vid Ekerö" vet jag väl inte vem det är (hoppas jag), men Lullehovsbron där hon hittades är inte alltför många kilometer hemifrån... Hugaligen.


Det har gått rykten tidigare och nu blir dom bara fler och fler - tänk om de stämmer? Kimi Räikkönen i Ferrari..?
Har svårt att acceptera det där med Ferrari, men en positiv spinoff borde vara att Schumacher i så fall antagligen äntligen lägger av. Tänk vad skönt att slippa den arrogante fan! Jag kan väl inte säga att jag tyckt om honom - snarare det diametralt motsatta - men efter vad han gjorde på sista kvalvarvet i Rascasse i Monaco...


Hahaha, Carola har tydligen en utomhuskonsert i Skövde i kväll, klart inom hörhåll från några studenthus och irritationsvågorna går höga på deras Irc-kanal...

<Drevlin> hur länge ska Canvråla hålla på då?
<lilltiger> Nu vet jag hur judarna i konsentrationslägren kände sig...
<Drevlin> Carola är kristendommens svara på shiamuslimer
<Drevlin> vad tror ni kvartetsvärden säger om man ringer o klagar på det höga oljudet? ;)



En sista politisk slutkläm,
Vafan sysslar de med nere i Mellanöstern? Israel utnyttjar två stackars kidnappade soldater till att försöka radera ut Hizbollah och bomba hela Libanon tillbaka till medeltiden?
Jag står inte på nåns sida överhuvudtaget och visst har Hizbollah inte helt rent mjöl i påsen alla gånger med raketer mot civila i Israel, men att anfalla på bred front och bomba hela landet som israelerna håller på - det går jag fan inte med på!
Såg på Aktuellt idag att de flygbomar hela Libanon, inte bara de södra delarna där Hizbollahmilisen har sina baser, utan överallt! De hävdar att de bara jagar milisen, men vad har en motorvägsbro in mot norra Beirut med milisen att göra?
Såvitt jag förstår har Israel sagt att de försöker undvika civila mål och infrastruktur, men just nu sysslar de inte med annat än att attackera just det...

Det verkar också som om de har fullständigt luftherravälde eftersom de bombar även i norra Libanon - har libaneserna inget flygvapen?


Fan vad cool Heinekenreklamen är med killen som åker taxi och stan föråldras runt honom! Riktigt schysst gjort!

Nu blev det sängen.

Kommentarer
Postat av: Anonym

1. Hmm, vad ska vi göra med det avfall som skapas fram tills någon smart människa uppfinner ett sätt att använda eller omvandla det? Fortsätta att gömma det i marken?

2. Varför ska Sverige bli MER beroende av kärnkraft, skapa MER avfall, MER olycksrisker och lägga MER pengar på kärnkraft?

3.Vindkraft, biobränslen och effektivare energianvändning är inga polska uppfinningar vad jag vet :) Siffror? Javisst; jag saxar från mp.se: Vindkraft gav 2005 hela 26,5 TWh (terrawatttimmar) el i Tyskland. Det motsvarar sju Barsebäcksreaktorer. vindkraften kommer starkt även i USA, Spanien och Indien. Marknaden växte med 43 procent 2005. I Tyskland byggdes vindkraften upp i huvudsak på tio år. På tio år kan vi bygga mer i Sverige. Vi har mer plats och mer blåst.

Biobränslen ger mer energi än kärnkraft i Sverige. 2005 gav kärnkraften knappt 70 TWh, medan biobränslena gav mer än 100 TWh, mest värme men också allt mer el. Det finns utrymme för betydligt mer, bland annat för att ersätta olja och el med pellets och fjärrvärme. Dessutom kan, och bör, mycket mer biobränslen användas för fordonsbränsle, som biogas, etanol och kanske också metanol och DME.

2006-08-05 @ 00:27:42
Postat av: Major Lulius

Det var jag som skrev det förra...missade att skriva namn :)

2006-08-05 @ 00:28:14
Postat av: StefaN

Nackdelen med vindkraft är att det är så överjävla fult. ;)

Jag säger inte att kärnkraften är lösningen på allt, utan att riskerna målas upp mycket större än vad de egentligen är av medierna.

Biogas har vi knappt nån förutom sån som rötas fram, resten får vi importera från Putin vilket inte är en bra sits - att bli beroende av honom, det ger lite för mycket makt till den tokstollen.
Idag importerar vi 80% av vår etanol från Brasilien som utvinner den ur sockerrör, kan vi komma på motsvarande sätt för sockerbetor har Gotland lite industri igen.

Men framförallt ligger ansvaret på politikerna. Om vi nu ska köra bilar på etanol och/eller biogas - subventionera bilar ordentligt då så gemene man har råd med dom! Likaså liter/kubikmeterpriset är för högt för att det ska vara lönt idag. Etanolen ligger runt åtta spänn, men eftersom en motor använder mer etanol än bensin hamnar man på plusminus noll i alla fall. Det enda som händer är att CO-halten sjunker, ett trick många använder strax innan man åker till Bilprovningen...

Likaså skattereduktioner/avdragsgilla kostnader för de som slänger ut oljebrännaren och installerar pellets istället. Det kanske finns idag, men när farsan gjorde det för några år sen fanns det inte iaf.

Vad jag framförallt efterlyser är lite rim och reson bland politikerna. Att plocka politiska poäng på att kräva en snabb avveckling av kärnkraften får VI betala för. Vad har hänt sen de fimpade Barsebäck? Jo, de högsta elpriserna någonsin...
Visst, jag är inte emot att avveckla urananvändningen, men inte förrän fullgoda alternativ finns och är i drift så reaktorerna kan stängas av utan att vi får importera el innan vindkraftverken börjat snurra ordentligt.

Det blir så förbannat kallt annars. ;)

Postat av: Major Lulius

Elpriset är finfint för oss (mig) som har bundit elpriset en stund :)

2006-08-05 @ 11:34:13
Postat av: StefaN

Man får nog göra nåt sånt snart. E-on ringde häromdan och hetsade, men de hette Sydkraft förut och de tycker vi inte om. ;)

2006-08-05 @ 19:51:23
URL: http://midnatt.blogg.se
Postat av: Ribban

Det var även så att det var en insändare från Studentkåren i Skövde efter Status Quo's konsert. Det är visst väldigt högt ljud i studentlägenheterna vid stationen, så en lösning var att de kanske kunde få gratisbiljetter! eller så ville de ha information i förväg ;)

2006-08-07 @ 17:38:38
Postat av: StefaN

Status Quo är kultur, Carola är ju bara gapande... ;)

2006-08-07 @ 22:16:20
URL: http://midnatt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback