Tråkiga nyheter och roliga nyheter

Fick en länk på Irc i gårkväll som jag innan jag klickade på den trodde bara var fejk, nån som lagt in dumheter på Wikipedia...

http://en.wikipedia.org/wiki/Heath_Ledger#Death

Klickade på den och läste, gick sen till Expressen.se och de toppade ju med att Heath Ledger lämnat jordelivet. :(

Jag har sett flera av hans filmer och alltid uppskattat hans skådespelande, oavsett om det varit humoristiska filmer som A Knight's Tale eller Bröderna Grimm - eller som exempelvis mot Mel Gibson i Patrioten.

Tragiskt, tragiskt.

Nu är det lite mycket inför helgen här, men på söndag blir det A Knight's Tale som bakisfilm, min postuma tribut till en briljant skådespelare som rycktes bort alldeles för tidigt.


Alltså behövs lite roliga saker att väga upp med!


Vi kan ju börja med de senaste dagarnas handbollsmatcher!

Igår höll det ju på att gå åt helvete mot Ungern. De leder med ett mål med mindre än minuten kvar och Sverige har bollen. Timeout av Linell och ett anfall ritas upp, men utan bestämd avslutare - den som får ett läge tar det. Dessutom plockar de ut Tomas Svensson och satsar på sju utespelare med Arrhenius med västen som extraspelare.
Igång med spelet, bollen börjar passas runt, men ingen kliver fram. Till slut, med bara sekunder kvar, hamnar bollen ute hos högersexan Lennartsson som hoppar in och sätter den!
Full kareta hemåt eftersom Ungern satsar på snabbt avkast och anfall, Arrhenius vräker sig av plan för att Svensson ska hinna bort mot målet... men ungrarna hinner inte. Oavgjort! :)

Idag blev det ju likadant - nästan...
Match mot världslaget Spanien och en seger är ett måste för att vara med och kriga om avancemang. 26-26 med 49 sekunder kvar och Ahlm rivs ner - straff för Sverige! Kim Andersson lägger den, men den spanske målvakten sprattar som en tok och räddar...
Okej, med halvminuten kvar promenerar spanjorerna upp i ett långsamt anfall. De har en gubbe utvisad, så de tänker ta ett sent avslut, förhoppningsvis göra mål, och framförallt så sent att Sverige inte hinner anfalla igen.
Krig på linjen givetvis och med åtta sekunder kvar blir Marcus Ahlm utvisad. Spanjorerna ser givetvis sin chans och satsar på att plocka ut målvakten.
Med sex sekunder kvar kommer skottet, lågt mot Tomas Svenssons vänstra stolpe - och han räddar! Upp igen, få fatt på bollen, alla stormar mot andra änden av plan men han vräker inte iväg ett jättekast för att göra mål själv direkt, utan väntar ett ögonblick som känns som en evighet... Målet är ju öppet!
Nej, det kommer ett långt pass klockrent till Jonas Källman som så snart Spanien sköt började springa - och med öppet mål är det ju inga problem trots att deras målvakt kommer farande från bänken. Bollen sitter i nät med en sekund tillgodo och Källman glider på knäna fram mot publiken och bara vrålar...

Regissören av den här matchen har läst för många Buster, helt klart... ;)

Kolla den här bilden! Målvakten är han i svart med en rödvit plutt på ryggen, han har inte hunnit tillbaka från bänken, Källman har precis skjutit redan innan niometerslinjen och jag tror att det är det långa strecket i målgården som är bollen på väg in i mål. Kolla tiden. :-D


Inte nog med detta, jag bläddrade i en kvällsblaska idag och hittade en mycket intressant annons på nöjessidorna. Tower of Power kommer till Sverige! =D

Tisdagen den 12 februari ska jag fanimej till Gata Regerings 74, Nalens klassiska adress, och där beskåda ett av världens bästa soul/funkband!

Som Ticnet skriver:
Blåsinstrumentbaserade soulfunkbandet Tower of Power bildades av saxofonisterna och låtskrivarna Emilio Castillo och Stephen Doc Kupka (The Funky Doctor). Bandet firar sitt 36-årsjubileum genom att åka på turné världen runt. Tower of Power har turnérat med Sly Stone och Credence Clearwater Revival, spelat på album med artister som Aerosmith, Madonna, Smokey Robinson, Rod Stewart och Dionne Warwick. Den 12 februari kommer Tower Of Power till Sverige och Nalen. Med på turnén är nya sångaren Larry Braggs som Emilio Castillo beskriver som den bästa sångaren vi haft sedan 70-talet.

We Came To Play, Monster On A Leash, Funk The Dumb Stuff, Soul With A Capital "S"...

Vilka är på? :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback