Fan ta Canal Digital!

Snikna jävlar!

Tre omgångar har gått i Premier League, men SVT eller TV4 har inte fått visa en sekunds matchbilder i samband med att de presenterar resultaten.

Canal Digital äger rättigheterna i Norden för att visa Premier League, inget snack om det. Men den som har ensamrätten till något brukar sälja rätten att visa nyhetsbilder till andra tv-bolag, så att även om TV3 visar Hockey-VM kan SVT och TV4 visa målen i sina sportsändningar.

Men nu har girigbukarna på Canal Digital bestämt sig för att pungslå SVT och TV4 på rejält med stålar för nyhetsvisningarna från engelska ligan.
Enligt Expressens källor vill CD ha ? 200 000, dvs över 1,8 miljoner kronor för att visa målen. BÅDE av SVT och TV4 givetvis...

Det är mer än en fördubbling av förra årets avgift!

Så trots att det sitter en parabol från Canal Digital på väggen, trots att vi pröjsar Canal Digital för att se på tv via deras nät, trots att vi är kunder hos Canal Digital - trots detta får vi inte se Premier League, vi har ju inte rätt sorts kanaler, gubevars...

Alltså kan man fetglömma Premier League.


Källan till denna ilska är
denna artikel som dessutom radar upp några problem till.

Formel 1 och Champions League kan man också fetglömma. Dessa eminenta evenemang ägs och sänds av Viasat (TV3, Kanal 6 osv) och dessa vägrar Canal Digital att distribuera.

Hur jävla löjligt får det bli?

..och så är de irriterade över att folk tittar på streams på nätet?


De håller på att gräva sin egen grav och gå i samma fälla som musik- och filmbolagen har gjort, sanna mina ord.

Kommentarer
Postat av: Oskar

Det är rätt. Ge dom vad de tål!!!
;)

2007-08-21 @ 22:37:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback