Kalasreklam!

Svenska Spel kör just nu radiospotar om att man kan vinna fotbollsresor även om man inte har 13 rätt på Stryktipset.
Den första jag hörde var hur en svensk ringde till ett mobilsvar och gratulerade till 13 rätt medan man hör hur han är på en fotbollsmatch. Sedan skickas luren till en engelsman som hojtar nåt i stil med "Oi, bloddy looser, where are ya?" osv. Hur bra som helst!

Sen hörde jag spot nummer två.

Samma upplägg med att en svensk ringer till ett mobilsvar, men nu är han mer uppjagad: "Lyssna, det är helt otroligt!" och i bakgrunden hör man hur publiken sjunger...
Walk on, walk o-on, with hope in your heart...
(*klick* Inkom igår, klockan 19.30.)
You'll never walk alone...

"Det är helt sjukt!"

Jag skulle skrika likadant om jag stod på Anfield och sjöng You'll Never Walk Alone, för då skulle jag stå på The Kop i Liverpooltröja!

Shit, jag får ståpäls bara jag tänker på den spoten... Flin


En annan favorit är från riksdagsvalet för tolv år sen, då reklamradion just hade kommit igång på allvar och de politiska partierna tacklade det lite olika. Jag har för mig att sossarna brände på med musik och slagord och hela baletten, medan Folkpartiet hade en lite annorlunda vinkling på det hela...

"Hej, det här är Bengt Westerberg från Folkpartiet. Socialdemokraterna har ungefär fyra gånger mer pengar än Folkpartiet att göra av med under valrörelsen. Så nu tänkte jag passa på.
Rösta på Folkpartiet.
Rösta på Folkpartiet.
Rösta på Folkpartiet.
Rösta på Folkpartiet.
Rösta på Folkpartiet.
Rösta på Folkpartiet.
Sådärja."

Ingen jingel, inga ljudeffekter, ingenting - bara Westerberg som snackade. Kungligt bra!


Likaså hade Svenska Kyrkan en suverän kampanj för tio-tolv år sen. Som bekant brann Katarina Kyrka på Söder i Stockholm i princip ner till grunden och de behövde stöd till återuppbyggnaden.
En folder gick ut till en massa företag i Stockholmsregionen: Vi vet att Gud hör bön, men vi vill ändå påminna om vårt postgironummer tillsammans med ett inbetalningskort.
Fullträff!


Nu ska jag snart gå ner och käka tacos.
Resten av helgen ska tillbringas i väntan på lönen på måndag...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback