Dessa I-landsproblem

Jag har ju tidigare dryftat det oerhörda problemet med att jag inte ser tvn i ögonvrån när jag datar. Illa illa.

Men jag har ännu större problem faktiskt, tro det eller ej!
På Munkgatan stod datorn i hallen en bra bit från sängen och även om det var en etta hörde jag inte så mycket av den, var ju trots allt ganska van vid ljudet av den.
Men nu står den bra mycket närmare och nu jävlar hör jag den.

Stänga av på natten? Skärp er... ;)

Det måste alltså tystas ner på något sätt och nu har ett par olika alternativ utkristalliserat sig.

Ett sätt är att tysta ner den nuvarande så mycket som möjligt, men med en chassifläkt, två hårddiskar, fetfläkt i nätagget och världens största Zalmanfläkt på processorn är det en del som låter redan från början och jag vet inte riktigt hur man skulle kunna få den tystare. Eventuellt med ett nytt dämpat chassi, men då ramlar vi in på nästa lösning.

Nybygge i den tysta andan. Harnis har en lite och mäkta tyst apparat som har gett mig lite inspiration, men utrymmet är ju rätt begränsat i en sådan (med tanke på hårddiskarna) och dessutom lär det bli ny hårdvara till 100% vad gäller innehållet, inte mycket jag kan återanvända från min nuvarande misstänker jag.

Men så dök det upp ett alternativ till på ett forum - en mediacenterlösning baserat på en gammal xbox... Det är en rätt ny tanke och jag har inte riktigt full koll på hur en sån lösning är uppbyggd, så frågan är om man på något sätt kan kombinera detta med mina datortankar?

Om jag exempelvis kikar på en Beckfilm (som jag gjorde nyss) packar jag upp den på stationära, kör igång Media Player Classic (rockar röven av allt annat), utökar skrivbordet, maxar MPC på den skärmen och matar den via s-video till tvn.
Men hur funkar det med en mediacentergrej? Skickar man över filen dit och låter den köra därifrån eller har den access till stationära i det här fallet och streamar det därifrån (fast det är ju ungefär som idag) eller..?

Sen är det ju en fråga om ekonomi också. Det finns ju en del färdiga boxar som hårdvarulösningar, men det finns alltid nån jävla hake som gör att man inte gillar det hundraprocentigt.


Förresten letar jag kameraväska! Lowepro går fetbort, de väskorna verkligen skriker ut att här finns det en dyr kamera, kom och ta! Likadant med exempelvis Samsonite.
Jag har kikat lite på Crumpler och gillat vad jag sett, snygga väskor, intelligenta insidor - men faaan så dyra.

Tips?

Kommentarer
Postat av: *Bull*

Tjadu, när jag kommer? När du skickar inbjudan! ;)

2007-10-09 @ 21:40:02
Postat av: Eow

Jag tipsar dig att diskutera saken med Fia i helgen... Hon är kameratokig ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback