Movies galore!

Den här långhelgen har gått i filmens tecken, jävlar vad jag har betat av!


Göta Kanal 2 - Kanalkampen
Ettan är ju en klassiker av sån rang att den rotat sig i den svenska folksjälen på nåt sätt, alla kan vi droppa oneliners från den. "Men dô, jag har inte tiiiid", "Eru kåt nu?", "Nu är det krig! Nu jävlar har dom skitit i det blå skåpet!"
Tvåan har alltså en del att leva upp till och den lyckas ... nästan. Det är ett strålande upplägg med en dokusåpa om racet och en hel del kul karaktärer, men det känns som om det fattas massor, som om hur mycket som helst hamnade på golvet när de klippte filmen. De sitter fan mer och käkar än de kör båt exempelvis... Och var är alla sköna oneliners? Den kommer säkert växa ju mer man ser den, men det omedelbara saknar jag.
§ § § § §


Over The Hedge
"På andra sidan häcken" är inget nytt för oss som förlustar oss med serietidningar, en helt underbar serie om ett gäng djur som gladeligen använder sina grannar människorna för att fixa käk, samtidigt som de filosoferar över varför de är som de är, mänskerna. Filmen börjar från början när de träffas första gången och upptäcker att det, medan de sov vintersömnen, har smällts upp ett bostadsområde runt dom. Tvättbjörnen RJ ser möjligheterna med det, medan sköldpaddan Verne är, ska vi säga, något tveksam.
Den är givetvis animerad och så brutalt bra gjord! Dessutom är den späckad med sköna kommentarer... RJ om människornas matfixering: We eat to live. These guys live to eat!
Helt suverän film, se den - men det ska vara med engelskt tal!
§ § § § §


Dogma
Igår plockade jag en gammal film ur hyllan, bara för att. I don't give a rats ass for religion, men den som har minsta koll på religion i största allmänhet uppskattar Dogma - förutsatt att man har en viss självdistans om man skulle råka vara lite hårdare på det här med evangelier och grejor.
Störtskön film om två änglar, Bartleby och Loki, som efter mycket hårt jobb (Sodom och Gomorra, lät det regna svavel från himlen osv) tröttnade och revolterade mot Gud. Som straff får de tillbringa tiden fram till domedagen i - Wisconsin. Men de hittar ett kryphål i katolicismen och ser en chans att bli förlåtna och insläppta i himlen igen. Fast det innebär vissa rejäla konsekvenser...
Massa coola figurer, exempelvis den trettonde aposteln Rufus (spelad av den högst färgade Chris Rock) som bestämt hävdar att Jesus var svart! "Did you know Jesus?" "JC? Of course! Nigga owes me twelwe dollars!"
Se den!
§ § § § §


An Inconvenient Truth
Välgjorda dokumentärer har förmågan att få en att känna sig olustig, att man inte gör allt man kan eller undrar vad i hela glödheta Hälsingland stolpskotten sysslar med. Senast jag kände så var efter Bowling For Columbine, hade det funnits nån från NRA inom räckhåll hade de fått åka till Ryhov efteråt...
Denna rörde inte upp känslorna på samma sätt, men den överväldigande känslan av att "nu går det käpprätt åt helvete" var minst sagt påtaglig. Al Gore har jobbat med miljöfrågor sen 70-talet, lyft frågorna gång på gång i senaten, anordnat hearings och nu sen skandalvalet mot Bush ägnat sig åt att åka runt med föreläsningen som nu blivit dokumentär.
Fakta staplas på fakta på ett sätt att det framgår väldigt tydligt att gör vi inte något NU, då har vi snart försuttit chansen att hejda det som har kommit i rullning... Brr.
Något säger mig att om Gore suttit i Vita Huset istället för dumskallen som härjar där nu, då hade Kyotoavtalet haft en signatur till.
§ § § § §

..plus de fyra senaste Beckfilmerna. :-]


Nu har det varit fyra lediga dagar och jag har faktiskt fått lite gjort! Tvättmaskinen har gått många varv, några flyttlådor har rensats ur och sopsäck har börjat fyllas igen, två nya flyttlådor är klara och jag har knåpat ihop två nya ansökningar till jobb i Kungliga Hufvudstaden. Heja mej!

Tisdag-onsdag ska det jobbas, sen är jag ledig torsdag-fredag eftersom det ska Flummas i Ronneby! Långa jobbveckor numera...
Och om en månad packas väskan inför AG. Man är ju busy...

Häpp!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback