First fucking May

[ Normalt inlägg kommer en bit ner ]

Fy vad jag hatar den här dan!
Överallt är det en massa rödskinn som klappar varandra på ryggen, tycker det är självklart att dom har en egen helgdag och tror att dom kan förändra nåt genom att en gång om året knalla omkring med röda flaggor och ropa "Ner med monarkin"...

Men om vi nu ska vara lite mer allvarliga och sansade: varför i hela friden har vänsterfalangen en egen helgdag?
Att komma dragandes med anledningar som förtrycket av arbetarna, vi-mot-dom och att underklassen måste göra sig hörd kanske fungerade i början av förra seklet, men knappast i dagens samhälle där alla kan göra sig hörda med lite eftertanke och val av medier.

Riktigt sorgligt att resten av politikerna inte sa ifrån förra året när Nationaldagen (inte en dag för tidigt) skulle bli helgdag. Världens chans att bli av med en högst odemokratisk propagandadag, men i stället offrade man Annandag Pingst...

Nej, numera är det en dag helt ägnad åt att socialistpartiernas toppar ska "ut bland folket" och försöka påskina att de är på samma nivå som fabriksarbetarna och därigenom försäkra sig om fyra år till vid makten.
Att säga att det stinker är att ta i för lite.


Men något som stinker så illa att jag inte fattar att folk säger ifrån är LOs skamlösa stöd åt sossarna!
Om man är med i exempelvis Handels eller Transport bidrar man bokstavligt talat ekonomiskt till sossarnas kampanjmaskin.
LO har bestämt att om du jobbar i affär eller kör budbil, då är du socialdemokrat och som sådan ska du ge pengar till Partiet. Pappa bestämmer!

På LOs site, bland kampanjmateralet för dagens traskande, står att läsa följande:

Alla ska med. Så enkelt är det
Det är vår huvudparoll på Första Maj 2006. Det är valår och den 17 september avgörs
framtidens färdriktning. På vår Sverigeresa ska alla med.

Det kan egentligen inte sägas tydligare, även om de inte själva begriper det - Alla ska med, vi bestämmer och ni lyder. Helt i linje med Partiets inställning.


Som vissa kanske förstår tomtade jag alltså inte omkring på stan idag och viftade med röda lakan - jag satt på mAx och läste Expressen. ;)

Däremot såg jag ett av tågen på avstånd när jag gick över Kanalen. Att döma av medellängden på personerna tror jag det var Syndikalisterna, KPML(r) eller nåt i den stilen och det som verkligen får mig att tro det är att skrämmande många i tåget var maskerade...
Det var då jag blev riktigt förbannad.

Just de bägge gängen är väl de som helst tar till "utomparlamentariska metoder" för att försöka få igenom sina vansinniga idéer, dvs stenkastning, molotowcocktails och allehanda olagligheter i största allmänhet. Sen har de mage att klaga över att polisen håller ett öga på dom?

Ger man sig in i leken får man leken tåla! Framförallt: är man så ynklig att man inte vågar stå för sina åsikter utan man måste dölja sitt ansikte, då har man enligt mig förverkat sin rätt att offentligt framföra dom.
Nä, gör som i Danmark och inför maskeringsförbud - då kanske de förhoppningsvis inser att deras åsikter är "något" snedvridna.



Sådärja, nu har jag fått skriva av mig en aning. :-D


Flummen var lika skoj som vanligt, även om jag inte höll på att komma dit... Körde söderut vid fyratiden på torsdagen och det är ju skitenkelt. E4 söderut, ta av mot Växjö/Ronneby strax söder om Torsvik och du är på riksväg 30 som du håller dig till ända in i Ronneby Centrum, rakt fram hela tiden och höger efter centralen. :-)
Tankade i Vrigstad, kom till Växjö och där möts en massa riksvägar på en gång, så jag höll ögonen öppna efter rv30 på skyltarna, ända tills jag tyckte att nu blev det en massa trafik här på en gång, vart tog rv30 vägen och varför är det en gågata här?

Jaha, fastnade i trafiken i centrala Växjö såklart, klockan fem när alla ska hem och var faaan är min riksväg?
Fick syn på en skylt om Karlskrona och det var ju åt rätt håll i alla fall, så jag siktade på den. Synd bara att skyltningen upphörde helt plötsligt och jag höll på att hamna i ett villaområde.
Närmade mig en stor rondell där rv30 var skyltad åt vänster, Karlskronavägen åt höger - jaha, det blir åt vänster då, även om det kändes konstigt. Men när jag väl kommer fram till rondellen och kollar åt höger ligger där en Preemmack jag är helt säker på att jag ska passera på väg till Ronneby - det blev höger!

Jo, då har Vägverket i sin oändliga vishet bestämt sig för att rv30 ska inte gå Jönköping-Ronneby längre, bara Jönköping-Växjö! Ner till Ronneby heter den 27 numera... Men att smälla upp en informationsskylt om ändringen? Nejdå...

Tack tack, det tappade jag nästan en halvtimme på!

Men ner kom jag, checkade in på Kauren och märkte att de ville ha mig i T-Gul av nån anledning..? Såg på listan att Halmstad Hardkår och Skybarens Avskum huserade i kära gamla Spygrön, så jag såg till att byta - jag vill bo där jag (nästan) alltid bott!

Sen var det kul som vanligt, kalasväder på fredagen tills det började regna, sen har det regnat sen dess, Halmstadgänget var fyra pers - på slutet hoppade halva laget på kryckor (ja, precis de två som ni tror att det är, haha), vi hade utomhussittning i Brunnsparken (det fanns tak) och det var helt enkelt lika jävla skoj som vanligt.
Vi konstaterade att man har ont överallt efter Flummen, men framförallt i ansiktet efter allt skrattande - shit vad det stämmer...

När jag åkte hem i söndags packade jag bilen i lugn och ro, körde mycket försiktigt bort till Frasses och satt där tillsammans med ett skrovmål och kvällsblaskorna ett bra tag innan jag körde vidare... ;-)


Nu ska jag hitta nån bra rulle i hyllan att glo på, sen är det jobba i morron som gäller...

På onsdag är det För-AG! Herregud... ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback