No smoking, please (men gärna frack)

Det har sagts förr och det tål att sägas igen: fan vad skönt det är med rökförbudet på krogarna! :-D

Inte nog med att man slipper ha nån som blåser rök i ansiktet på en vid bardisken, kläderna luktar inte gammal räka dan efter heller.

Att rökarna klagar är förståeligt, vem vill stå ute i frysa hela tiden? Likaså vakterna har fått mer att göra med allt springande i dörren numera - inte bara för att hålla koll på rökarna, de får ju inte ta med sig drickat ut...
Vissa krogar har byggt rökrum men inte heller in dit får de ta med dricka och det är på den punkten jag tycker lagen är skitfånig.

Visst, det behövs sättas gränser för hur stort rökrummet får vara i relation till den totala ytan (så inte nån bygger "rökrum" av hela stället förutom ett hörn där det är rökfritt för att gå runt lagen), men regeln med noll dricka i rökrummet välter liksom hela grejen. Anledningen är säkert att plocket ska slippa jobba i röken, men hallå? En effektiv plockare behöver inte tillbringa flera minuter inne i ett rökrum på säg 20 kvadrat. Det går för tusan att hinna med det på ett andetag!

Likaså har det getts noll och intet i undantag från myndigheternas sida. I Stockholm finns det en hel del verkligt nischade restauranger, exempelvis var morsan på en vin-och-ost-restaurang för ett tag sen - nere i en källare bland en massa vinpavor serverades det vin och ost i ljuvliga kombinationer. Mycket poppis för företag att köra för personalen till exempel.
Naturligtvis finns det de som är specialiserade på cigarrer också och dessa har tydligen fått feta problem - hur ska de kunna göra sin grej nu med cigarr och konjak när det inte får rökas i samma lokal som det dricks?
Där borde lagen helt klart ge utrymme för undantag, eftersom både personal och gäster är inriktade på cigarrer och vet vad som gäller. Det är ju knappast så att ickerökare går till ett sånt ställe...


Nähä, nu ska det gås ner på stan och tittas på folk, om nån timme eller så är jag safe att sätta mig bakom ratten. Tänkte ta lite vändor till typ Eko och sånt idag, var ett tag sen man var där. :)

Tjipp!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback