What a day for a daydream...

Det finns dom som säger att "pengar gör en inte lycklig".

Dom vet inte vad dom snackar om.


Själva pengarna i sig kanske man inte blir så glad av (eller jooo, det skulle jag nog bli), men allt skulle bli så mycket lättare!

Slippa känna att man måste ha med matlåda till jobbet, för äta ute varenda dag har man inte råd med.
Slippa ha järnkoll på bensinpriserna för att passa på att tanka när priset sjunkit med 15 öre litern.
Kunna gå i affärer och faktiskt handla det man vill ha, istället för det man har råd med.


Så nu ska vi dagdrömma! :-D

Scenario: Om tio minuter får du veta att du för resten av ditt liv är ekonomiskt oberoende. Inga fullständigt bisarra summor, men gott och väl för att du ska ha ett bekvämt liv utan att förta dig.
Vad gör du på en gång, inom ett dygn, inom en vecka, inom en månad och inom ett år?


På en gång skulle jag ringa runt till folk och bara vråla i största allmänhet tror jag, haha... Samt förvarna om att inom ett dygn är det fest med stora bokstäver - on me!
Inom ett dygn skulle jag också shoppat loss ordentligt (A6 har väl öppet på påskafton, va?) med lite nya outfits på inköpslistan. En bjudlunch skulle nog gå åt för att få med mig ett smakråd iofs. ;)

Inom en vecka skulle gamla Bettan vara pensionerad, alternativt bortskänkt till nån som behöver bil och har fritiden att fixa rost osv. Upptäckte för ett tag sen att Ambjörnssons faktiskt har Subaru, så de skulle nog bli av med en Impreza. Större lägenhet skulle det genast börjas letas efter också, helst lite centralare även om det inte är nåt fel på Torpa - men kan man så ska man!
Samt boka tid hos en tandläkare med den där nya laserborren.

Inom en månad skulle jag ha fixat en grej jag drömt om lääänge... Det involverar både banker, Tumba Värdepappersbruk (eller vilka är det som präglar mynt egentligen?) och ett fraktbolag så det skulle nog ta ett tag att sy ihop. Hur som helst skulle jag bege mig till CSNs huvudkontor, trava in där och meddela att jag önskade reglera min skuld.
"Ni tar kontanter antar jag? Det står nämligen en pall med blandade småmynt på er lastkaj, så kan jag få ett kvitto på det, tack? Och du... behåll pallen!"
En månad skulle det nog också ta att starta en fond tror jag. Några betrodda professorer på HJ att sköta den och avkastningen direkt till Akademien. Inte en spänn till presidiets resor till SFS i Stockholm eller nåt sånt, utan allt skulle stå till Kårhusgeneralens förfogande. "Denna kår är sponsrad av Team Vostok" :-D
Där kan det bli lite trevliga spinoffeffekter faktiskt. Åka på utlandsfest? Inga problem! Vi hyr inte nån buss, vi har en egen! Grålackad med röda stjärnor såklart... ;) Ta hit en större artist? Inga problem om entrén inte täcker gaget... Har lamporna gått sönder i några scannrar på dansgolvet? Köp nya scannrar!

Inom ett år skulle jag ha rest och rest och rest! Tillbaka till USA till att börja med och se det man inte sett där - södern, San Francisco (Alcatraz!), Hawaii osv - och sen fortsätta runt, hälsa på Oskar på Kiribati (jag skulle vilja se hans min, skulle han vara tyst för en gångs skull då?), Nya Zeeland, Australien, sydostasien i största allmänhet, Japan, Dubai, Sydafrika, Tanzania, Cypern igen och sen några varv till!


Nån mer bil är väl inte helt omöjligt heller. Sportbilar i all ära, men att ta en Porsche Cayman S och åka och handla på Ica Maxi..? Njaaa...

En fet segelbåt skulle det garanterat bli! Inte nån pråm i form av Volvo Ocean Race-klass, utan i stil med Maxi 999 som jag seglade för en tio-tolv år sen - stor nog för mig att ha ståhöjd i ruffen och någorlunda utrymmen under däck, men inte större än att man kan segla den på två pers utan att behöva slita som en galärslav. Dessutom seglade den underbart bra, lätt att manövrera och gick hur högt i vind som helst...

Sen är det ju lite smågrejor under vägen också. Jag skulle ju försvinna från jobbet fortare än kvickt för att kunna njuta ordentligt förstås, men bara under nåt år - fy tusan för att bara vara hemma hela tiden, även om man har råd med det.
De två kurser jag har släpande från HLK går väl inte längre, men det är ju inga problem att kolla vilka andra man kan gå istället. Tids nog löser sig nog uppsatsen också i så fall.
Sen skulle ljud och bild piffas upp "en aning" här hemma också, bara gå ner till Hifi-klubben och börja peka... ;)


Skulle det vara komplett sen?

Eh, nej... Det finns en sak man inte kan köpa för pengar.

Loooove...

Så det är väl där allt faller antar jag - man kan skaffa sig lycka på många plan,
men djupt därinne skulle det fortfarande finnas något som orsakar ett hugg av smärta.
Man är fortfarande ensam.


Men om det övriga tänkte jag drömma vidare om nu.

Natti natti!

Kommentarer
Postat av: Asp

Sorry grabben men det är flera år sen CSN slutade ta emot kontanter... ;-)

2006-04-15 @ 11:38:33
Postat av: StefaN

Klaffen, allt är en förhandlingsfråga - vill de ha mina stålar eller inte? :P


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback