Nattliga bokreor is the shit

Ägnade helgen åt att plöja reklamen från bokhandlarna och igår var det dags! Givetvis ska man ju gå på bokrea mitt i natten, det är tradition!

När jag parkerade utanför Akademibokhandlen på Mäster Samuelsgatan på slaget midnatt var det faktiskt en rejäl kö utanför, men väl inne var det inte speciellt trångt. Mest beroende på att den butiken är skitstor - inte riktigt samma trängsel som på Ackis i Jönköping när de låg vid Juneporten direkt, det var trångt!

..och som vanligt hittar man lite mer än vad man tänkt.

Svensk Maffia av Lasse Wierup och Matti Larsson stod på listan redan innan, den är jag grymt nyfiken på!
Svenska Skrivregler ska alltid finnas i en uppdaterad version i min bokhylla (tillsammans med SAOL och en synonymordbok), så det var ju bara att slå till.
Illusionen om Gud av Richard Dawkins ska bli riktigt intressant, religion är säkert bra för dom som tror på det, men den har ställt till med mycket skit också. Minst sagt profan bok tror jag, haha...
Sen trillade jag som vanligt dit på några böcker om WWII...
Auschwitz - den slutgiltiga lösningen av Laurence Rees var en bok jag prickde för i reklamen bara jag såg titeln och väl på Ackis plockade jag den utan att ens bläddra i den. Har man besökt Auschwitz har man ett omåttligt begär av att åtminstone försöka begripa hur nazisterna tänkte.
Röster som aldrig tystnar - Tredje riketsoffer berättar av Artur Szulc var det samma sak med, inget att tveka på.
Propaganda heter en bok jag hittade av en slump, en sovjetisk kosmonaut på framsidan och en bok späckad med propagandabilder från Sovjetunionen, "en intensiv statlig politisk propaganda som idealiserade Sovjetstatens landvinningar genom att framställa dom i en heroisk dager" från nyligen öppnade arkiv. Kan man låta bli? ;)

Sen försökte jag hitta Bokia i Kista idag, men efter att ha lurats in på världens längsta bussgata (oops) tack vare puckad skyltning hamnade jag ända borta vid Sörentorp och då var det lika bra att åka till Bokia i Barkarby istället - det vet jag iaf var det ligger...

Där blev det mera krig, hahaha...

Frontschwein av Günter K Koschorrek är en autentisk dagbok från tyska östfronten. Det var högeligen förbjudet att skriva dagbok, men Koschorrek gjorde det i alla fall och gömde papperslapparna i fodret på rocken.
Vasilij Grossman - Reporter i krig - Dagboksanteckningar från andra världskriget av Luba Vinogradova och Antony Beevor (har vi hört det namnet förut?) är samma sak, fast sanktionerat och från andra sidan slagfältet.

En slump att jag hittade de bägge, ska bli intressant att jämföra dom så småningom.

Inte en stavelse skönlitterärt alltså, men de jag kikade efter, typ Lapidus nya och fler av Leif GW, fanns bara inbundna vilket skulle se lite knasigt ut i bokhyllan eftersom jag har föregångarna i pocket...

Samtidigt måste jag hitta kurslitteraturen till min lilla kurs (jaha, då var man där igen), men det tar vi i veckan, löning om en timme... ;)

Kommentarer
Postat av: Jonster

Ja, men se därja... vilken liten samling med autentiskt material från WW2. Känner spontant att jag borde nog oxå försökt mig på en raid, men så blev det inte.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback