Kan nån jävel avrätta Murphy?

Här har man slitit med bilen för att få den i körbart skick och så går det åt fanders med pukor och trumpeter...

Jag har ju beställt reservdelar genom våra leverantörer på jobbet och det har gått kalas. Tills det var dags för bromsarna.

Körde ut till Ekerö idag där farsan jobbat i två kvällar med att röja undan i garaget så vi kunde vara inomhus. Backade in, upp med bilen, av med ena hjulet, av med bromstrumman och pilla isär allt inuti. Fram med nya fina bromsbackar, börja pilla ihop... Men... Varför går det inte..?

Ah, det finns två bredder på backarna, 29 och 45 mm, leverantörens web där man söker på regnummer hade rekommenderat de breda. Givetvis skulle det varit de smala.

Helvete.

Jaha, ihop med allt igen då, pilla som fan med allt inuti, hur var det den satt, varför är det sånt glapp där..? Jaja, det går nog.


Nu tar bromsarna någorlunda när man trampat ner bromsen ungefär lika långt ner som man trampar ner kopplingen, handbromsen tar knappt alls och klockan två i morron hade jag tänkt smita från jobbet, plocka Harnis och Tossa och dåna söderut för att undvika rusningstrafiken på E4 ut från stan...

Jo tjena.

Nya bromsbackar styr jag upp i morron förmiddag och jag ska ha dom innan lunch om de så ska komma springandes med dom från Sumpan, men hur få på dom?

Farsan är ju pensionär numera, jag har några timmar att kompa ut och det finns ett utrymme på jobbet...

Det är ett äkta longshot på väääldigt lösa boliner, men jag är fan desperat.

Kommentarer
Postat av: *Bull*

Desperat ÄR bra!! Alltid!

2009-02-06 @ 00:44:18
Postat av: Tess

heja stefan friskt humör - det är det som susen gör!

eller nåt... bara fixa't för 17!

Postat av: SjöKan

Det går inte avrätta Murphy, även om du skulle lyckas och antagligen får ta konsekvensen livstids fängelse, så kommer det visa sig att det var fel kille du avrättade...

2009-02-06 @ 19:08:57
Postat av: StefaN

Fy fan vad bra jag är.

Lyckades övertala chefen om att jag kunde stå i vår demo-tvätthall och byta bromsarna, jag rev av bromstrummorna, satte igång med ena sidan, farsan dök upp och fixade andra sidan och ganska i linje med min tidsplanering plockade jag Tossa och Harnis i Flemingsberg...



Nu ska vi på't igen!

2009-02-07 @ 17:36:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback