Kort dag trots bonustimme

Vaknade sådär vid tretiden idag och detta skyller jag helt på Tossa och Nilsson!

Igår när jag i lugn och ro satt på polisens passexpedition och väntade på min tur började det trilla in sms om att det skulle gås på utställning på Sjöhistoriska om Tintin och om man ville hänga med dit? Japp, det ville man!

Utställningen var skoj och det visade sig att herr Nilsson är i princip Tintinfreak, där blev man slagen med hästlängder i kunskap! Men jag skyller på att det är många år sen jag sprang och lånade albumen på Ekerö Folkbibliotek. ;)

Vi värmde upp innan med öl på Etnografiska (eller de värmde upp i väntan på mig, men mer om det senare) och när vi bussade in mot stan igen kom vi underfund med att vi var hungriga - mot Jensens Böfhus! (vet inte hur man gör danska ö här)
Ett finns långt upp på Sveavägen men jag hade för mig att det fanns ett på Regeringsgatan också, alltså stack vi dit. Nu visade det sig att det var ett Harry B James istället, så det vart amerikanska burgare istället för dansk böf, men det gick det med.

Sen gick det åt fanders som vanligt när vi stack ut till Lidingö för massa groggande innan vi återvände till fastlandet och pubarna.
Jag tror jag kom hem vid tre och fastnade vid datorn - som vanligt. :]


Så idag var det lite långsamt. Jag roade mig med att gå upp mot Äppelviken och bort till Bromma Gymnasium där jag tillbringade tre år i början av 90-talet. Kan säga att jag knappt kände igen mig. Kåken är byggd som ett stort L (funkis så det smäller om det) och det kände man ju igen, men innergården var förändrad, där var det mest asfalt vad jag kommer ihåg, och framförallt var matsalen omgjord rejält.

Då var det en liten friliggande kåk med två mindre matsalar på var sin sida om lärarmatsalen, dvs inte en enda stor sal för eleverna utan två mindre - riktigt schysst upplägg.
Nu såg det ut att vara en enda stor sal av de tre mindre och jag är inte ens säker på att de bara byggt om huset, de kan lika gärna ha rivit allt och börjat om, så lite kände jag igen det. Dessutom är det nu en tvåvåningsbyggnad.
Men äppelträden utanför såg ut att vara kvar! :)

Sen klev jag upp mot Stora Mossens IP precis bredvid och där kände jag igen mig ännu mindre. Den gamla idrottsplatsen med löparbanor var fortfarande samma, men ishallen var omgjord rejält från plåtladan jag kom ihåg till ett modernt bygge med café och grejor. Dessutom såg det ut som om de vridit rinken 90 grader mot hur det var tidigare. Grusplanen där vi härjade omkring med massa bollsporter var numera konstgräs med två sjumannaplaner uppritade och så vidare.
Framförallt var gräsområdet mellan idrottsplatsen och Nyängsvägen borta - där står det ett gäng hyreshus numera...


Men Park Konditori vid Alléparken finns kvar (många eftermiddagsfika där) och pizzerian vid Västerledstorget också (många alternativluncher där). Alltid något! ;)


Kryssade runt bland villagatorna ett tag innan jag letade mig tillbaka mot Alvik och jösses jävlar vilka kåkar det finns där! Om de kastar nycklarna efter mig kan jag väl tänka mig att bo där (hrm) men bara uppvärmningen går väl på en mindre förmögenhet... Sen är det rätt små tomter faktiskt, en annan är ju uppvuxen på 1700 kvadrat i ett gammalt sommarstugeområde så man är ju lite bortskämd, men att som mest ha tio meter till granntomten är lite väl...
Sen är det rätt många som inte har garage och då går det ju fetbort. ;)


Men nu ska jag sova, en trist arbetsvecka väntar innan det är helg igen... :-]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback