Så kan det gå

Det blev en kul helg på Donsö! :-)

Jag och H kom iväg vid sjutiden i fredags då vi inte orkade vänta på stockholmsbilarna som inte skulle ankomma Jönköping förrän framåt niotiden och inte ville trängas i dom heller...
Med hjälp av min hitta.se-karta och T's karta med alternativ rutt var det inga problem att köra raka spåret till Saltholmen - trevligt nog via Mölndal så jag kunde vinka lite till K-Rauta som vi körde förbi. ;)
Vi skulle ha hunnit med 21.42-båten ut, men det låg en motorbåt och guppade i hamnen med lite välbekanta ansikten i, så vi tog den istället!

Skulle tro att det är en gammal fiskeby från början, tätt tätt mellan husen, i princip obefintliga trädgårdar och flakmoppar precis överallt! Jag såg bara två bilar under hela helgen (en pickis vid Missionskyrkan och en taxi) så resten var cyklar och moppar, företrädesvis med flak för de senare. Även vårt hus var utrustat med en flakmoppe, vilket uppskattades vid ankomsten och våra väskor tunga med dricka... :-]

Sen blev det glatt hälsande på folk man inte träffat på ett tag och vi gjorde som vi brukar: använde käften för att snacka skit och tömma flaskor...


På väg hem körde vi in till stan, eftersom jag hittar så extremt bra i Göteborg (haha) körde jag raka spåret till Heden och dinerade på Burger King med allas vår A-man!
Förutom en Whopper Cheese stod skitsnack, skvallrande och planering på menyn. :)


Hann hem lagom till andra halvlek av finalen, men Frankrike - Italien kändes ju som att välja mellan pest och kolera...
I förlängningen såg fransmännen helt klart piggare ut mot ett tröttkört Italien som försvarade sig väldigt, väldigt lågt och jag trodde att fransoserna skulle ta hem det. Sent mål eller på straffar kändes som det kvittade.

Men sen fick ju Zidane nåt frispel och där var det tur att den assisterande domaren hade ögonen med sig och fick huvuddomaren att inse vad som hade hänt bakom ryggen på honom. Det röda kortet var jävligt välförtjänt! Jag undrar vad i hela världen Materazzi egentligen sa som fick Zidane att tappa fattningen så fullständigt, även om det såg ut som om italienaren höll på att nypa bröstvårtorna av Zidane i momentet innan.
Hur som helst är det ingen ursäkt, är det nån som gafflar på plan gafflar man tillbaka - man låter det inte under några omständigheter gå till handgripligheter!

Efter det intermezzot svängde jag kraftigt över till Italiens fördel - även om de filmar och har sig är det bra sällan de tar till såna metoder. Därför var det kul att se straffläggningen för en gångs skull! Bra straffar som i de flesta fall (Trezeguet undantagen) satt i målvakternas svåra hörn och ser man på - Italien vann en straffläggning i VM!

Haha, nu har bilarna från Råslätt hunnit hit, jävlar vad det tutas ute på Klostergatan...

Nu kom Ekwalls krönika på fyran och det var kängor lite hit och dit, men en sak håller jag med om helt: alla jävla filmningar måste stävjas! Det må vara nån skev tradition i fotbollen kring Medelhavet och Sydamerika och de får kasta sig bäst fan de vill i sina ligor, men i internationell fotboll måste domarna beivra sån spelförstörelse.


Jag tycker extremt synd om vaktmästarna på stadion i Berlin förresten. När bucklan åkte i skyn small det i vanlig ordning konfetti bakom podiet som singlade ner över spelarna och det är ju inte så extremt mycket att pilla upp ur gräsmattan, men när producenten klippte till en bild över hela arenan vällde det konfetti ner från taket - i mängder!
De lär få städa i flera dagar... ;)

Apropå producenten förresten, på tv har det visats repriser på straffsituationer, filmningar och annat intressant som påverkar matcherna, men på arenorna har det inte visats ett skit på storbildsskärmarna. Fifa har helt enkelt bestämt att det bara ska visas trevligheter där och absolut inga repriser på nånting förutom rena mål - typ.
Eftersom Zidane satte skallen i bröstkorgen på Materazzi långt från där bollen var i spel missade i princip alla i publiken alltihop och eftersom Fifa bestämt att publiken inte ska få reda på vad som hänt trodde de att italienaren filmade och blev galna när det röda kortet åkte upp. Tro fan att Italien blev utvisslat...


Men nu ska det sovas - i morron jobbas det igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback