Torsdag och fredag, sen är det helg!

Sådärja, då har det kommit lite regn. Minst sagt välbehövligt med en ordentlig rotblöta för alla stackars lantbrukare och odlare, men välkommet också för en annan - det finns inget som slår den syremättade luften precis efter ett regn! :)
Men nu vågar man ju inte gå ut när det har regnat, rätt vad det är öppnar nån kranen igen och det vräker ner... Men det är klart, har vädret varit extremt bra hela juni och juli måste det ju vara lite extremt även när det inte är solsken!


På jobbet är vi glada - vår dieseltruck funkar igen! När jag kom till jobbet i onsdags och hittade en lastbil med släp utanför med 23 ton kakel och klinker var det bara att sätta sig i dieseltrucken eftersom den lille batteridrivne motviktaren inte klarar en pall kakel längst ut på långgafflarna. Trucken startade som den skulle, lät lite konstigt tyckte jag, men jag höjde gafflarna från backen och körde iväg - trodde jag! Den rörde sig inte ur fläcken...
Så det blev till att ta den lille i alla fall och lossa så många pall jag nådde på flaket, sen hissade jag upp en palldragare så chaffisen fick slita lite också. Det behövde han säkert. ;-)
Fick reda på att trucken hade börjat läcka olja på kvällen innan (när jag såg mig omkring märkte jag det också - det var oljespår lite överallt), så de hade parkerat den för säkerhets skull. Ringde genast till Hestra Truck och Maskin som servar våra truckar och möttes av beskedet att han var ensam på grund av semestrar, så han skulle försöka hinna förbi under dan... Gah!

Han kom för all del, öppnade motorhuven och hittade hyraulolja överallt - en slang hade lossnat från ett fäste och skavt mot motorblocket tills det gått hål... Reparatören blev kvar hela dan men fick ändå inte fart på den.
På torsdagen klarade vi oss med ett nödrop med den lelle, men på fredagen skulle vi skicka en jäkla massa virke till andra varuhus eftersom vi hade mycket hemma. Tolv lyft tryckt virke kan man inte lasta med en batterimotviktare, hur mycket man än vill... Den första leveransen löste DHL genom att komma över med en truck från terminalen på andra sidan gatan så de lastade själva - då började jag och Fredrik att ringa runt för att panikhyra en diesel...
Det var nära att Atlet hade fått skicka en truck med en specialtransport från Mjölby, men jag fick tag på en lokal uthyrare mitt i middagen och han skulle kunna ordna det, bara han fick tag på sin semestrande kollega som kunde öppna åt oss. Tre timmar senare tuffar det in en truck på gården!
"Den var ju tvåväxlad, så jag kunde ju lika gärna köra hit den" Firman ligger nämligen nere på södra Ljungarum! :-D

Så nu har vi en högst skramlig Toyota och åker omkring i. Den går rätt mjukt eftersom den är sexcylindrig, men vill man höja gafflarna snabbare än toklångsamt måste man gasa samtidigt - då gäller det att ha andra foten på kopplingen, annars far man iväg framåt, haha... Fläkten funkar inte, det sitter en ofunkande radio i och när Erik slänge igen dörren lite vårdslöst fick han sidorutan i knät, men på tvåan går den som ett skållat troll, den tiltar ordentligt och den räddade våra arslen...

Men vår diesel då? I måndags kom vår vanlige reparatör tillbaka från semestern och fortsatte där hans kollega slutat - med att göra rent all elektronik. Det var olja överallt... När han tog loss databoxen rann det ur den... Kanske inte helt bra?
En liten dator man kan ansluta visade alla möjliga felkoder, men igår fick han fart på den och nu rullar den som den ska igen!
Vi har kvar Toyotan veckan ut för säkerhets skull, rätt vad det är kan ju vår parkera igen, men än så länge går den som en klocka och vilken njutning det var att köra den igen!

Så spännande har vi det ibland! :-]


Shit vad jag är sugen! 599 för tröjan och 195 för att få "8 GERRARD" på ryggen är extremt lockande, även om det är ett par slantar... Min gamla tröja står det Owen på och det gick ju an, även om han försvann för att sitta på bänken i Real Madrid efter ett tag. Men nu är han ju i Newcastle och det är ju inte alls lika bra, även om han drar på sig skador mest hela tiden...


YouTube.com är en riktigt bra tjänst där det ligger en sjujävla massa filmklipp om det mesta och lite till. Häromdan hittade jag mängder från Top Gear, världens bästa bilprogram, och sen satt jag i över en timme och tittade på klipp...
Det gick på Femman förr (hoppas det kommer tillbaka!) och i ett avsnitt utsatte de stackars Richard för en grej så jag tjöt av skratt i soffan - den hittade jag på YouTube! Hammond Gets Hypnotized - ägna nio minuter och en sekund åt att skratta riktigt, riktigt ordentligt! =)
I rutan Explore More Videos dyker det upp relaterade filmsnuttar och där finns det mer från Top Gear: MPV Racing Series är skitkul, The Mini Ski Jump från Holmenkollen, Convertible People Carrier där de gör en cab av en minibuss och så vidare... Kungligt roligt!
En personlig favorit är Car Football - fotboll med småbilar!


Sist av allt: säsongens sista Allsång från Skansen gick igår, även om jag inte lyckades se damerna i solglajorna var det kul på andra sätt trots allt! Lill Lindfors och Robert Gustavssons Greger käftades, Tony Rickardsson överraskade Robert Gustavsson och Björn Skifs rev av ett gäng gamla 60-talare.

Jag tror faktiskt jag uppskattade Skifs medley mest av allt faktiskt. Satt och funderade över det faktum att han var artist långt innan han började göra film, men ändå (eller kanske tack vare just det) brukar blanda in humor i musiken numera. Ta bara No Particular Place To Go som han gjort en svengelsk version av, med introt som avbryts flera gånger för att han inte hittar rätt ton... "Rii.. rii... riding along.. riii.. ävafan..."
Precis när jag klurar på det börjar trummisen hitta på hyss, avslag lite som han känner för det och så vidare under spelat ilskna blickar från Skifs... Jag vet inte varför, men jag tycker sånt smågnabbande är så jävla kul!


Snart är det helg! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback